GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

НАСЛУКА НА РИБАРИНА - ПЕЧЕН КАЛКАН

Go down

НАСЛУКА НА РИБАРИНА - ПЕЧЕН КАЛКАН Empty НАСЛУКА НА РИБАРИНА - ПЕЧЕН КАЛКАН

Писане  Sea Creature Съб 10 Мар 2012 - 6:53

НАСЛУКА НА РИБАРИНА - ПЕЧЕН КАЛКАН 5407e19cef32e9690f86cf7059ba9127

Приготвяне за: 15 мин
Готвене за: 25 мин
Готова за: 40 мин

Продукти за 6 порции:
- Около 1 кг риба, нарязана на хапки
- Около 200 мл майонеза
- 1 ч.л. пресен лимонов сок
- 1 ч.л. лют сос с чесън (ABC Chilli Sauce Hot – продава се в магазините)
- ½ ч.л. захар
- ½ ч.л. соев сос
- 0.6 мл сусамено олио
- Около 400 г тънко нарязани гъби
- Около 200 г тънко нарязан лук
- 1 лимон, разрязан на половина
- Сол на вкус
- 1 с.л. сусамено семе
- 80 г нарязан пресен зелен лук

Фурната се загрява до 190 градуса. Решетката се поставя по средата на фурната. Тава за печене се покрива с алуминиево фолио, намазано с олио. Парчетата риба се подреждат върху фолиото така, че да се допират. Майонезата, лимоновият сок, лютият сос с чесън, захарта, соевият сос и сусаменото олио се смесват в купа; гъбите и лукът също се разбъркват в сместа с майонезата. Сместа с гъбите се разстила върху парчетата риба. Половин лимон се изстисква над сместа с гъбите. Посолява се. Пече се в предварително загрятата фурна до почти пълна готовност – 15-20 мин, след което тавата се изважда от фурната.
Решетката на фурната с тавата се вдига под грила на фурната, който се включва. Печенето продължава, докато рибата под грила стане кафява – около 10 мин. Останалата половинка лимон се изстисква равномерно над рибата. Поръсва се със сусамено семе и пресен зелен лук.
Сервира се с бял ориз и броколи на пара.

Добър апетит!

НАСЛУКА НА РИБАРИНА - ПЕЧЕН КАЛКАН 134
Sea Creature
Sea Creature
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.09.2011
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 71

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите