GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Относно таксата за пускане на лодки в Бяла

+69
shibailo
cat1
antares
fishermann2
radoadvokat
D.Dimitrov
Plamen
Попа
Емо Кръстев
JimBeam
nasco2
RAAZIEL
недялко радков
СЪНДИ
paynera
Жоро_Приселци
Светозар Върбанов
veis
Тик Так
sllipi1
ICO
krasi81
parvaka
vstoikov
stuci
Петър Василев
zhikata
gogotod
Дели
vvt1970
Тедо
xpynxpyn
chapara
krasimir77
str.hadjiev
cochi75
bobiklima
ТАРАЛЕЖ
emanuil
фишфрена
nikgeo
max
dobria1
strijok
tiho_roev
roko koko
rikitikitavi
Шморхи
Иво - Шабла
ribarshe
Кико
trophy 78
ПЛУВЧО
Любак
runner
joro_74
ДЯДО ИВАН
КИРО
plamdrag
savi aleksiev
Ribarina
Мънцата
Доктора
divein
вакрил
Кирил Калчев
ufo
EU_BG_akademika
Моряка
73 posters

Страница 12 от 24 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18 ... 24  Next

Go down

Относно таксата за пускане на лодки в Бяла - Page 12 Empty Re: Относно таксата за пускане на лодки в Бяла

Писане  krasimir77 Съб 19 Май 2012 - 11:35

вакрил написа:Дали е минал срока няма никакво значение,важното е че трябва да действаме вече иначе утре по светлия пример още много такива места ще почнат да ги таксуват.Както писах давайте телефони на предавания ,мнения и т.н.

Аз лично, хабер си нямам от правни въпроси, но ми се струва, че ако има медия, която би се занимала с този проблем, то "Хрътките" ми се види най подходяща - [You must be registered and logged in to see this link.] Но проблемът трябва да се опише доста детайлно, че инак може и да не обърнат внимание !?!
krasimir77
krasimir77
...........................

Брой мнения : 362 Рожд.дaта : 05.12.1977
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Относно таксата за пускане на лодки в Бяла - Page 12 Empty Re: Относно таксата за пускане на лодки в Бяла

Писане  вакрил Съб 19 Май 2012 - 12:46

Да, трябва да се напише едно хубаво писмо само че аз се пробвах, но не ми спори не ми иде отръки.Имаме хора които пишат много добре, нека напишат едно писмо по случая тук в темата ако искат,ще го копирам и ще го пращам, а и другите също, кой където знае.
вакрил
вакрил
мир на праха му

Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56

Писане  emanuil Съб 19 Май 2012 - 13:02

вакрил написа:Имаме хора които пишат много добре,
364672
[You must be registered and logged in to see this image.]
439871
emanuil
emanuil

Брой мнения : 618 Рожд.дaта : 23.02.1971
Години : 53

http://www.nordcool.bg/

Писане  вакрил Съб 19 Май 2012 - 13:15

Малко е грубоватичък ама става sunglasses2
вакрил
вакрил
мир на праха му

Писане  divein Съб 19 Май 2012 - 15:14

Вакрил, ти нали снима решението на ОС и заповедта на кмета? Прати ми ги на [You must be registered and logged in to see this link.], че нищо не мога да прочета от снимките дето си публикувал. Искам да отида при адвокат да ги разгледа и да ми каже дали евентуално могат да се оборят в съда и ако не са прави кой точно член и закон нарушават. Дори и при медиите да се отиде пак трябва и тях да убедим че с тази заповед кмета нарушава точно чл..... от закон.............. Защото ако ограничението е само за влизане с автомобили, то и част от нашата крайбрежна алея е забранена за автомобили (на басейн приморски също има бариера и от Кални бани например пак не мога да си пусна лодката щото е забранено за коли), което не е толкова учудващо.
divein
divein

Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978

Писане  вакрил Съб 19 Май 2012 - 15:27

Ще ти пратя снимките,но въпроса е, че не сме равнопоставени с местните и там е разковничето,те може по закон да са прави и пътя да е техен и да имат право на тази такса ,но защо тя е само за нас,а местните са освободени от нея и защо не искат да ни дават да си плащаме същите такси като тях.
вакрил
вакрил
мир на праха му

Писане  divein Съб 19 Май 2012 - 15:34

но защо тя е само за нас,а местните са освободени от нея и защо не искат да ни дават да си плащаме същите такси като тях
Защото не гласуваме в Бяла..
Дай да проверя аз кво ще кажат адвокатите, пък може и кмета да не е прав и заповедта да падне в канала, знайш ли под кой храст ще изкочи заека.
divein
divein

Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978

Писане  chapara Съб 19 Май 2012 - 15:36

Чета Ви отдавна и макар да не ме интересува морският риболов, ще Ви дам телефона на репортер от БНТ2 с който се запознахме на "Един различен ден" в Пазарджик. Сравнително нова телевизия според мен , но национална. Момчето е много приятно и нахъсано, помоли ме да го информирам за разни новини, срещи и всичко свързано с риболова и предполагам ще се отзове, все пак всеки трябва да си изкарва хляба, а още повече ако разчопли случая , ще е и агнето цяло и вълка сит.Димитър Димитров 0889236794. Успех, звъннете му, но и за други интересни неща. sunglasses2
chapara
chapara

Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64

Писане  вакрил Съб 19 Май 2012 - 15:49

Благодаря за телефона в понеделник ще му звънна.
вакрил
вакрил
мир на праха му

Писане  ufo Съб 19 Май 2012 - 20:58

Нягялова БТВ
Репортер за Варна.
Ще свърши чудна работа.
Снощи под блока ми гръмна бомба и аз съм единствения който успя да заснеме мармалада , та и го пратих , така успях сякаш да си изпрося услуга.

Сега Говорих с нея, иска среща във Вторник!
Аз сигурно ще съм зает, но ако може някой да отиде?
Каза ,че ще ги разнищи, голяма фога е.
Жената потвърди каза ,че ще ги плясне в новините при условие ,че можем да се аргументираме добре.
Така, че много моля поне 3-ма представители да се индикират ,че ще могат да се видят с нея защото аз 100% съм зает и няма да мога.
Ще уредя срещата и ще се обадя .
Дайте си телефоните на лична тези който ще ходите за да ви уведомя къде и кога.
ufo
ufo

Брой мнения : 1291 Рожд.дaта : 17.11.1982
Години : 42

http://cars.bg

Писане  вакрил Съб 19 Май 2012 - 21:17

Моя го имаш
вакрил
вакрил
мир на праха му

Писане  вакрил Вто 22 Май 2012 - 15:30

Сега говорих с репортерката, дето Яни беше писал за нея,обясних и каква е ситуацията и тя остана много учудена от формулата "такса за преминаване",каза че утре ще ми се обади и можеби ще трябва да отидем до Бяла да се снима или нещо такова,поиска и освен мен ако може да дойдат и още 2-3ма.Ако има свободни утре след 10ч да свиркат.
вакрил
вакрил
мир на праха му

Писане  emanuil Вто 22 Май 2012 - 15:49

Току що :8ac9254b304298 с Мънца до 1600 съм свободен ще взема и братлето , ако няма работа.
emanuil
emanuil

Брой мнения : 618 Рожд.дaта : 23.02.1971
Години : 53

http://www.nordcool.bg/

Писане  xpynxpyn Вто 22 Май 2012 - 18:56

Днеска пусках на бяла и СИ ПАЗЯ БИЛЕТЧЕТО......
xpynxpyn
xpynxpyn

Брой мнения : 279 Рожд.дaта : 01.12.1976
Години : 47

Писане  КИРО Вто 22 Май 2012 - 22:13

шама След обяд съм баба.Градината ще работи до обяд.
Мислех да отида на плажа без лодка,да видя ще искат ли билет.
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  str.hadjiev Вто 22 Май 2012 - 22:26

КИРО написа: шама След обяд съм баба.Градината ще работи до обяд.
Мислех да отида на плажа без лодка,да видя ще искат ли билет.
Не искат - проверил съм го
str.hadjiev
str.hadjiev

Брой мнения : 753 Рожд.дaта : 06.08.1974
Години : 50

http://www.eukanuba.bg

Писане  cochi75 Сря 23 Май 2012 - 8:37

Еми значи таксата не е за "преминаване , а за "пускане на лодка"...то така си пише и на билета.
cochi75
cochi75

Брой мнения : 186 Рожд.дaта : 05.11.1975
Години : 49

Писане  вакрил Сря 23 Май 2012 - 10:11

Да ама не,те го въртят така както им е изгодно,за преминаване,за пускане,за паркинг.Един колега си е пренесъл на ръка лодката и пак са му взели 10лв.С една дума тъй като не е законно да взимат такса за пускане почват да шикалкавят.
вакрил
вакрил
мир на праха му

Писане  ufo Сря 23 Май 2012 - 10:16

Благодаря на всички ви!
Съжелявам, че нямам време да дойда и да отворя голямата си уста пред камера spying
Мега зает съм ,а да не говорим ,че и със здравето не се чуствам напоследък никак добре.
С каквото мога друго ще помагам.
Сега се опитах да се свържа с един пич от новатв, самоче не си вдига телефона нещо.
Пишете към колко ще сте в Бяла , евентуално да пратя подкрепление
ufo
ufo

Писане  ufo Сря 23 Май 2012 - 10:23

Вакрилски тъкмо пуснах мухата на скат-Тв и нова-Тв , може ли да ти дам телефона за връзка за да ги организираш и да ги мятате , протеста ще е изцяло медиен като гледам смях смях смях
ufo
ufo

Писане  вакрил Сря 23 Май 2012 - 10:26

Давай,колкото повече-толкова повече :609c1f728720fb
вакрил
вакрил
мир на праха му

Писане  ufo Сря 23 Май 2012 - 10:29

В колко часа се разбрахте днес?
Трябваше да се съберем повече хора и да вдигнем шум ама всички са на работа no2
ufo
ufo

Писане  ufo Сря 23 Май 2012 - 10:59

ганев написа:Вчера познати не са били пуснати да минат през Созополис.Ето какво намерих
ЗАКОН ЗА УСТРОЙСТВОТО НА ЧЕРНОМОРСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ

В сила от 01.01.2008 г.
Обн. ДВ. бр.48 от 15 Юни 2007г., изм. ДВ. бр.36 от 4 Април 2008г., изм. ДВ. бр.67 от 29 Юли 2008г., изм. ДВ. бр.19 от 13 Март 2009г., изм. ДВ. бр.82 от 16 Октомври 2009г., изм. ДВ. бр.92 от 20 Ноември 2009г.
Чл. 2. Основните цели на закона са:
1. създаване на условия за опазване, устойчиво интегрирано развитие и устройство на Черноморското крайбрежие;
2. осигуряване на свободен обществен достъп до морския бряг;
Чл. 3. Черноморското крайбрежие обхваща частта от:
1. територията на страната, попадаща в обхвата на охранителните зони по чл. 9 и островите във вътрешните морски води и териториалното море;
2. акваторията на Черно море, с широчина 200 м, измерена от линията на най-големия отлив от брега.

Чл. 4. (1) Гражданите имат право на свободен и безплатен достъп до морския бряг и на свободно ползване на обектите по чл. 6, ал. 4 и 5.
(2) Достъпът на гражданите до обектите по ал. 1 се осигурява чрез предвижданията на:
1. устройствените планове, включително на парцеларните планове за изграждане на обектите на техническата инфраструктура, обслужваща териториите по ал. 1;
2. схемите по чл. 22, ал. 1, т. 2.
(3) За части от територията на обектите по ал. 1 достъпът на гражданите може да бъде ограничен само в случаите, свързани с националната сигурност и отбраната на страната, охраната и контрола на държавната граница, опазването на защитени територии и обекти, при опасност за здравето или живота им, както и в други случаи, определени със закон.

Чл. 5. (1) Физическите и юридическите лица имат право на информация за предвижданията на устройствените планове и за инвестиционните дейности, осъществявани на територията на Черноморското крайбрежие. Информацията се предоставя по реда на Закона за достъп до обществена информация и чрез интернет страницата на съответната община.
Чл. 6. (1) Крайбрежната плажна ивица е обособена територия, съставена от отделни морски плажове, представляваща част от морския бряг към прилежащата му акватория.
(2) Морският плаж е обособена територия, представляваща част от крайбрежната плажна ивица, покрита с пясък, чакъл и други седиментни или скални образувания в резултат на естествени или изкуствено предизвикани процеси на взаимодействие на морето със сушата.
(3) Морските плажове са изключителна държавна собственост.
(4) Публична държавна собственост, която не може да бъде обявена за частна, са:
1. морските плажове;
2. брегоукрепителните и брегозащитните системи и съоръжения за предпазване от вредното въздействие на водите, изградени в имоти - държавна собственост, извън границите на населените места;
Чл. 7. (1) Морските плажове с прилежащата им акватория могат да се поддържат и управляват чрез предоставяне на концесия при условията и по реда на Закона за концесиите за срок до 10 години. Широчината на прилежащата акватория, включена в обекта на концесия, не може да бъде повече от 200 м.
(2) Концесионерът осигурява осъществяването на задължителните дейности и свободен безплатен достъп на морския плаж и поставя указателни табели със схеми на отделните зони и условията на концесията.
Глава пета.
АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

Чл. 24. (1) Физическо лице, което ограничава свободния достъп до морски плаж или определя такси за това, се наказва с глоба от 3000 до 6000 лв., а при повторно нарушение - до 12 000 лв.
(2) За нарушения по ал. 1, извършени от юридически лица или еднолични търговци, се налага имуществена санкция в размер от 6000 до 12 000 лв., а при повторно нарушение - до 24 000 лв.

Чудесно това ще си го принтирам!
ufo
ufo

Писане  вакрил Сря 23 Май 2012 - 14:25

Отложи се уговорката с репортерката за понеделник,нещо ги е налегнала работа май.То така хубавите рабти бавно стават.Яни давай другите телефони,че както съм загрял...
вакрил
вакрил
мир на праха му

Писане  xpynxpyn Нед 27 Май 2012 - 11:31

Днеска се загледах в билета ...Явно кметицата събира таксата за да си "ограмоти " подчинените......

[You must be registered and logged in to see this image.]

:f38b1c44c48ae2 60678
xpynxpyn
xpynxpyn

Брой мнения : 279 Рожд.дaта : 01.12.1976
Години : 47

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 12 от 24 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18 ... 24  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите