GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ

+73
divein
Тедо
EU_BG_akademika
rikitikitavi
gogata1
Мънцата
str.hadjiev
gogo26
Marco Polo
max
tano
Петър Василев
joro_74
КИРО
vstoikov
Васил
zhikata
D.Dimitrov
Румен Ганев
mixman
вакрил
goshotanchev
тони котев
Жоро_Приселци
mdesov
zillius
Моряка
vankica
vvt1970
Тихомир
Plamen
Кирил Калчев
baispartan
esox hunter
kobovet
ДЯДО ИВАН
Светозар Върбанов
maistor_ribar
HAZART
georg
ТАРАЛЕЖ
ivan abt
fishmaster
batjoro81
chapara
gogolisec
marinco
krasi81
dobria1
фишфрена
Borkata
ПЛУВЧО
Шморхи
Кико
Ribarina
emanuil
Веско Жечев
savi aleksiev
pivkoto
ribarya
antares
paynera
vatus
Любак
strijok
roko koko
tiho_roev
pako
stuci
sllipi1
veis
xoxo
ufo
77 posters

Страница 8 от 40 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40  Next

Go down

ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ - Page 8 Empty Re: ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ

Писане  Шморхи Вто 20 Ное 2012 - 16:55

Румба, лодката не е същата.
Шморхи
Шморхи
...........................

Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46

Върнете се в началото Go down

Писане  EU_BG_akademika Вто 20 Ное 2012 - 17:08

Borkata написа:Академиче,между другото като каза..какво виждаш за 1800 лева при този СИ с 2 бала което да е над 4 метра и да е ново?
Точно така никой не слушай, за да се сърдиш после само на себе си, поне аз така правя.
Само ще ти дам един скорошен пример.
Последният ден на "хищническата" на Жребчево задуха сливенският вятър с пориви до 20м/с
Аз и Хоста от Карлово имаме еднакви палатки като квадратура и големина. Мойта е.... не помня точно но да речем 550лв. Неговата 180лв. Неговата падна за 10 мин, въпреки, полицаят я държеше срещу вятърът, а мойта без никой да я държи си стоя до края въпреки, че се огъваше като змиорка. На неговата имаше и строшени рейки. Та той тогава ми каза:
убедих се че хубаво и евтино няма....................
Лично аз ако имах твоят бюджет за лодка, бих си взел нещо с по дълбоко корито втора употреба.......но това съм аз, ти постъпи както си си решил. Оттеглям си съвета да не купуваш тази лодка.
Успех
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61

Писане  Borkata Вто 20 Ное 2012 - 17:23

Мерси sunglasses2 А относно глисажа,още никой не ме е убедил наистина дали ще глисира тая лодка.За момента съм склонен да вярвам по-скоро на производителя т.е. на Георги от Стъклопласт като разбира се не искам никого да обидя с моето мнение.От пуленето което се пуля сумалъка ти време и от всичките теории които изчетох и ми се обясниха предполагам,че както каза той тази лодка с един мотор от примерно 15 коня ще се движи много бързо но няма да глисира в истинският смисъл на тази дума.Просто тя не е създадена за това и дъното и не е глисиращо.Пак казвам да не се бъркат двата вида лодки 395 и 415 см,защото са много различни,от едните по морето има над 300 а от другите около 40(това е по негови думи) и често биват объркани на пръв поглед.А пък така или иначе това ще е лодката ми за първо време.Тоя път наистина sunglasses2
Borkata
Borkata

Брой мнения : 1004 Рожд.дaта : 17.03.1979
Години : 45

http://www.chepare.com

Писане  paynera Вто 20 Ное 2012 - 17:34

Шморхи написа:Воала! worshippy
Явно е, че Асан ще пие ракия и мисля, че я заслужи честно и почтенно. Производителят казва, че не може да глисира, а Асан е виждал поне 5 такива и сходни лодки да глисират. Чак се зачудих, аз ли не виждам нещо по лодката....Да не говорим, че лодката е доста...евтино и зле сделана, та моята още повече си ми харесва като ги сравнявам.
А глисажа си е фактор. Щото ако влизаш от Приморско, а рибата е на Маслен Нос(а тя си е там), имаш да минеш 6 километра. Избора дали да ги минеш за 45 минути или за 15 минути си е лично твой! Аз предпочитам вариант 2. И още половин час спестени на връщане, ето ти един час риболов в повече.

Добре Борка, спирам. Аз исках само да чуя мнението за глисажа, че наистина се замислих и пулих върху снимките на лодката. :217b315cad77fe
Имам 3 метра мичуринка (морско изпълнение) с 5 магаренца , нося си е навсякъде и я пускам от всякъде.Миналата година си я пуснах точно от Маслен нос , що ми е да я пускам от Приморско?
paynera
paynera

Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51

Писане  Borkata Вто 20 Ное 2012 - 17:38

На мен ще ми е малко трудно да я пускам от Маслен нос,защото не съм с джипка ама каквото е -такова.Иначе тези 45 минути за 6 км. дето ги писа Тошето се равняват на движение с има няма 8-9 км./ч.Е чак толкоз бавни няма да сме баси мамата смях Иначе Тоше ,ракия ще почерпя винаги и с удоволствие но определено все още не си я спечелил sunglasses2
Borkata
Borkata

Писане  Шморхи Вто 20 Ное 2012 - 17:51

Пайнерче, лодката ти тежи пийсе кила, пък тая от снимките е 120. Ни съ прай на ущипан по дупиту ей! [You must be registered and logged in to see this image.] Къ ше я пусне от плажа на Маслен Нос? Там е хубаво само за плаж, лодка ако пускаш, тряя си щангист.
А пък Борка, решаваме.... че баса още не е решен. Тъкмо ще се наслаждавам повече на ракията като и дойде времето. [You must be registered and logged in to see this image.]
Аз ти го казах вчера, или 10 км/ч, или 20 км/ч. Няма начин да си водоизместващ с 15 км/ч с такава лодка, нито пък да глисираш с 15 км/ч с тази лодка. В единият случай, скоростта е твърде висока, в другият, твърде ниска.
Пък академика...той шот не иска глисаж, затова се точи на 25 коня! [You must be registered and logged in to see this image.]
Шморхи
Шморхи

Писане  paynera Вто 20 Ное 2012 - 18:15

Borkata написа:Абе не исках да задълбавам ама ето го модела на лодката за която говори Тошко sunglasses2
[You must be registered and logged in to see this image.]
Тая лодка тежи точно 80 кг. и събира 3-ма без забележка.С 10 коня глесира с 2-ма човека и се носи също от 2-ма.Авера ми има такава лодка с 10 коня двигател и многократно съм я носел в буса си (макар да не могат задните врати да се затворят) и сме я пускали от къде ли не.Е 80 кг за 2-ма си е малко зор работата не е като коята 55 кг. , ама като си здрав и изпиеш 1 водка предварително - аз на 1 водка и на бас съм пускал моята лодка 55 кг. 3 метра мичуринка -- значи спирам буса на Нои свалям я сам , бутам я по пясъка покраи плажуващите , оставям я до водата , закачам мотора и влизам сам.Другите само седят и гледат сеир , ама спечелих баса.
paynera
paynera

Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51

Писане  EU_BG_akademika Вто 20 Ное 2012 - 18:17

Шморхи написа:
Пък академика...той шот не иска глисаж, затова се точи на 25 коня!
Не заради глисажа, сега обясня защо, по миналото лято, даже още по миналото, нямах джипа, бях влязъл от "Казашко" там е много удобно за пускане с кола, пътят влиза в езерото, но е на средата му ( на езерото) и до морето си има едно 10км.... Духаше западен вятър и за нула време ме издуха на глисаж точно пред Галата, бях сам и обикалях на юг в търсене риба. По тази причина не съм усетил че вятърът се е усилил двойно че и отгоре 226711 нали баира на Галата ме пази.......
След констатацията че риба наистина няма, както си пишеше във форума, аз поех пътят на обратно.... Щом минах Галата все едно сибирски вятър ме отвя, носът на лодката се завъртя на изток 570556
Направих едно поворотче аз и тръгнах към канала като карах възможно най бързо, но още преди да стигна каналът маторят прегря, единият цилиндър изключи и разстояние което минах за 15 мин на идване, го изминах за час и 45мин, нямах дори котва :21fe7b94c4e424 Не знам молитви, ама тогава се молих моторът да не спира :5ff67901e688fa а той завалията включи за 5 мин двата цилиндъра и 20 мин на един, голям зор му беше срещу този вятър. Тогава се зарекох да слагам 25 коня и да не си правя повече експерименти да влизам сам в морето, като духа и няма лодки......... shock11
Та така, какво преживях само аз си знам, но 25 ще сложа, но няма да гоня по язовирите, голям глупост ми се вижда, да караш като луд само за да се покажеш и да пречиш на другите, но всеки знае себе си....
:609c1f728720fb
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  Шморхи Вто 20 Ное 2012 - 18:36

Ми то не всеки с по-голям двигател се перчи и пречи на другите бе! Е...Мънцата е цял перко начи! :6e6ebecd09233a
Ти бай бабо против мечки, че тогава и 6 цилиндъра да имаш, реши ли оная с косата, сичките ше ти ги изключи! :5ff67901e688fa

А бре Пайнеро, таз лодка е 415 дълга бре! Ако е 80 кила, начи през бордовете и трябва да може да се чете вестник. 752444 Н'дей тъй ве човек. За други лодки говорим явно. 395 е 100 кила тежка. Таз е по-дълга и по-широка и поне на теория, трябва да има и двойно дъно.
Шморхи
Шморхи

Писане  EU_BG_akademika Вто 20 Ное 2012 - 18:54

Шморхи написа:Ми то не всеки с по-голям двигател се перчи и пречи на другите бе! Е...Мънцата е цял перко начи! :6e6ebecd09233a
Аз говоря за язовирите бе :d776892fea672e Мънцата за 4 дена на Жребецот един път не го видях да надува, а прекарваше по 5-6 часа в язовира. Най мразя като подгони някой някоя лодка, и се разбърза като че ли кой знае къде отива. Само да шашка рибата и да разлюлява.
Ти въобще какво се обаждаш като нямаш никакъв матор 60678 484712
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  savi aleksiev Вто 20 Ное 2012 - 19:08

Борка преди да купиш лодката вземи със себе си един колега който от малко да разбира от лодки .
На Георги попарата съм му я сърбал и още я сърбам , преди пет години си купих от него и втората си лодка
След като я купих я оправях транеца му липсваше наклон което пречи на нормалния ход на лодката , трюмчето "сухия отсек пълнеше вода и след негов ремонт още пълни . Не достатъчно поставени платове според спецификацията - цел икономия - ама за твой минус в сигурноста , през второто корито усещам как се огъва първото и за всичко това платих около 3500лв. Д руг колега си връща лодката да му отваря още отвора в транеца за да може да прави десен завой.Ако имаше някой тогава да ми покаже че бъркам бих го послушал виж комшиите имного качествени и хубави лодки имат. Но избора си е твой sunglasses2

ЛОДКАТА 4.5М И ГЛИСИРА С ДВАМА 33КМ :d5116e0ebf2fc8 ама ако можех да върна времето на зад b2bc149cf969a01bf36c
savi aleksiev
savi aleksiev

Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62

Писане  Borkata Вто 20 Ное 2012 - 19:28

Иво,в голяма грешка си за тази лодка.Както каза Тошко по-горе тази лодка тежи между 120 и 130 килограма.Лодката е с двойно дъно ,дълга е 415см.(вече се потретвам) и освен това съм се разбрал с продавача да ми затвори пространството под предната пейка и да ми монтира отгоре люк или там както се казва та може и малко отгоре да стане.Погледни в сайта на Стъклопласт.Там отгоре са дадени моделите като от 395см скача на 420 и няма как да го видиш.Трябва да отвориш секцията "цени" ,за да видиш ,че има и такъв вариант но за съжаление не са дадени никакви параметри освен няколко "екстри" с които върви като оборудване.Иначе до снощи я имаше с параметри в мобилето и в карса но днес обявите явно са изтекли.Ще ги подновят.Там беше на цена от 2000 и на цена 1880 лева.Пак казвам,лодката е с коренно различно дъно от типичната мичуринка която всъщност е тази и вероятно ти говориш за нея..
[You must be registered and logged in to see this link.]
дълга е 345см,80 кила е и е умален модел на тази лодка..
[You must be registered and logged in to see this link.]
която пък тежи 100 кила и е доста по-лека от това за което говоря.Ето по-долу снимка на гъза на малката мичуринка.С извинение към колегата от който ползвам снимката!
Всичко това го пиша не да се пъна,че знам нещо-напротив,хабер си нямам и се опитвам да се науча и очаквам малко разбиране и разумни дебати а не "не си вземай тая щото е боклук" и т.н. и ще съм благодарен за това.Така или иначе просто ще си поговорим,защото аз я вземам въпреки всичко но лошо няма sunglasses2 Като цяло все още никой не е споменал,че е виждал тази лодка в реални условия.
Borkata
Borkata

Писане  Шморхи Вто 20 Ное 2012 - 19:30

"По тръбичка текла, в казанче се пекла...." Незнайно как, този рефрен изскочи в ума ми като прочетох това:
savi aleksiev написа: ЛОДКАТА 4.5М И ГЛИСИРА С ДВАМА 33КМ :d5116e0ebf2fc8

savi aleksiev написа: Борка преди да купиш лодката вземи със себе си един колега който от малко да разбира от лодки .

savi aleksiev написа: ....цел икономия - ама за твой минус в сигурноста , през второто корито усещам как се огъва първото
И на мен натам ми миришат нещата, затова вдигам толкова пушек...Това съм го усещал на 395 и то на язовир, и то с 8 коня и беше отвратително изживяване!

Последната промяна е направена от Шморхи на Вто 20 Ное 2012 - 19:33; мнението е било променяно общо 1 път
Шморхи
Шморхи

Писане  Borkata Вто 20 Ное 2012 - 19:31

Сави,благодаря за съвета,ще го имам предвид.Аз освен много лоши съм чувал и много добри отзиви за него.И да,определено ще гледам да има такъв човек до мен.
Borkata
Borkata

Писане  Шморхи Вто 20 Ное 2012 - 19:34

И на първата снимка на Сави, лодката глисира! :dancingHappy_i
Шморхи
Шморхи

Писане  savi aleksiev Вто 20 Ное 2012 - 20:37

Шморхи написа:И на първата снимка на Сави, лодката глисира! :dancingHappy_i
a 50 % sunglasses2
savi aleksiev
savi aleksiev

Писане  tiho_roev Вто 20 Ное 2012 - 20:47

Според дебелите книги това пише sunglasses2

За глисиращите съдове са характерни изцяло плоско дъно или плоски участъци от дъното, често с остри „скули“ и редани, кърма с транец, нос, който е правен за да може да "обръща" водата и т.н. Необходимата мощност за глисиране се изчислява като приблизително 1 к.с. от мотора изкарва на глисаж 25-30 кг.
tiho_roev
tiho_roev

Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 58

Писане  savi aleksiev Вто 20 Ное 2012 - 20:49

Борка към сумата която си решил дфа дадеш я увеличи максимум с 0.75 % и ще си намериш перфектна лодка
после само ще сменяш двигателите :d5116e0ebf2fc8 с повече коне де giggle_icon
Както казва един мой приятел " Дважконя са си два коня" 52561b8e50b6b6b3d3ef
Ще станеш патило и ще се увериш, ма и аз пия ракия spying :29e6bbd771c7f3
savi aleksiev
savi aleksiev

Писане  Мънцата Вто 20 Ное 2012 - 20:57

tiho_roev написа:Според дебелите книги това пише sunglasses2

За глисиращите съдове са характерни изцяло плоско дъно или плоски участъци от дъното ...
Тва го коментирахме в една друга тема и си е пълна глупост, баси sunglasses2
Мънцата
Мънцата

Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53

Писане  Васил Вто 20 Ное 2012 - 20:58

Мънцата написа:
tiho_roev написа:Според дебелите книги това пише sunglasses2

За глисиращите съдове са характерни изцяло плоско дъно или плоски участъци от дъното ...
Тва го коментирахме в една друга тема и си е пълна глупост, баси sunglasses2
Да и аз не съм съгласен :217b315cad77fe
Васил
Васил

Брой мнения : 1078 Рожд.дaта : 24.02.1976
Години : 48

Писане  Васил Вто 20 Ное 2012 - 21:04

На мен ми харесва това: [You must be registered and logged in to see this link.] и мисля да си го взема. :dancingHappy_i
Васил
Васил

Писане  tiho_roev Вто 20 Ное 2012 - 21:22

Какво пише още ;

ГЛИСИРАНЕ на лодката и ефект на „ПОДСКАЧАНЕ”

Като говорим за функционирането на надуваемата лодка е необходимо да споменем някои важни неща като аквапланинга и ефекта на «подскачане». Какво са те? За да го разберете, нека видим как лодката се движи на вода. Има три характерни етапа от работата на всяка лодка: ЕТАП НА ИЗМЕСТВАНЕ, ПРЕХОДЕН ЕТАП и ЕТАП НА ГЛИСИРАНЕ.
Още няколко детайла:

ЕТАП НА ИЗМЕСТВАНЕ.
В този етап лодката плава единствено поради Архимедовата сила като резултат от водоизместването. Това е етап, в който лодката е на място или се движи бавно. Водното съпротивление тук е доста ниско.

ПРЕХОДЕН ЕТАП.
Този етап е между етапа на глисиране и етапа на изместване. Виждали ли сте някога как излита реактивен самолет? Това е нещо подобно. За да преминете този етап трябва да дадете пълна газ (или почти пълна газ). В случай, че двигателят е достатъчно мощен, лодката започва да се движи по-бързо, повдигайки носовата част нагоре (също като самолет!). В този момент водното съпротивление се повишава до максимум като се получава най-голям ъгъл на носа спрямо водата (този ефект се нарича „подскачане”). И след това в един момент изглежда сякаш лодката изскача от водата и започва да глисира много бързо и плавно.

ЕТАП НА ГЛИСИРАНЕ.
При етапа на глисиране лодката плава само по силата на хидродинамичната подемна сила, получена при контакта на водата с движещото се дъно на лодката. Водното съпротивление е най-ниско, което позволява да се достигне максималната скорост.

Не можем да сравняваме РИБ с V образно дъно който излиза без проблем на глисаш и заоблено дъно в случая който достига до преходния етап (подскачане)
tiho_roev
tiho_roev

Писане  tiho_roev Вто 20 Ное 2012 - 21:25

Васил написа:На мен ми харесва това: [You must be registered and logged in to see this link.] и мисля да си го взема. :dancingHappy_i

Лодката е добра ама знаеш ли колко тежи 12666
tiho_roev
tiho_roev

Писане  Васил Вто 20 Ное 2012 - 21:29

Всяка една лодка,която е чисто морско изпълнение,трябва да е с V-корпус.Друг е въпроса,че за да движи този корпус на "глисаж" трябва ДВИГАТЕЛ
Васил
Васил

Писане  Васил Вто 20 Ное 2012 - 21:30

tiho_roev написа:
Васил написа:На мен ми харесва това: [You must be registered and logged in to see this link.] и мисля да си го взема. :dancingHappy_i

Лодката е добра ама знаеш ли колко тежи 12666
Пише 210,но има нещо много съмнително
Васил
Васил

Писане  Sponsored content

Sponsored content