ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
+73
divein
Тедо
EU_BG_akademika
rikitikitavi
gogata1
Мънцата
str.hadjiev
gogo26
Marco Polo
max
tano
Петър Василев
joro_74
КИРО
vstoikov
Васил
zhikata
D.Dimitrov
Румен Ганев
mixman
вакрил
goshotanchev
тони котев
Жоро_Приселци
mdesov
zillius
Моряка
vankica
vvt1970
Тихомир
Plamen
Кирил Калчев
baispartan
esox hunter
kobovet
ДЯДО ИВАН
Светозар Върбанов
maistor_ribar
HAZART
georg
ТАРАЛЕЖ
ivan abt
fishmaster
batjoro81
chapara
gogolisec
marinco
krasi81
dobria1
фишфрена
Borkata
ПЛУВЧО
Шморхи
Кико
Ribarina
emanuil
Веско Жечев
savi aleksiev
pivkoto
ribarya
antares
paynera
vatus
Любак
strijok
roko koko
tiho_roev
pako
stuci
sllipi1
veis
xoxo
ufo
77 posters
Страница 12 от 40
Страница 12 от 40 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40
Re: ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
Здравейте :) Намен в другия форум ми казахте че ел. моторите не стават -поне за морето!!!??? Сега чета друго
gogata1- ...........................
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Аааааа - чакай малко.gogata1 написа:Здравейте :) Намен в другия форум ми казахте че ел. моторите не стават -поне за морето!!!??? Сега чета друго
Тук се говори за технологии в бъдещето,не смесвай двете неща де.
Демек - само си мечтаем.
Реалноста си е друго измерение в тази тема.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
АЗ си мечтая за малка лодка с мотор на нормално гориво :)
ОК -само не бързай.gogata1 написа:АЗ си мечтая за малка лодка с мотор на нормално гориво :)
Ще ти намеря нещо.
Има сега в сервиза една лодка,но още не съм я отворил да видя проблемите.
Като оправим всичко по нея,ще я обявим за продажба.Даже не и знам и размерите.
Мотор все от някъде ще ти намерим,и то обслужен.
Нека първо да видя лодката в какво дередже е,после ще видя
и какъв мотор си иска,и накрая ще пиша пак.
КИРО- мир на праха му
Само да те посъветвам - не купувай нищо втора ръка от снимки.
КИРО- мир на праха му
Станахме трима за купуване на мотори и/или лодки. Раздавайте номерца бе алооо, началството!
Кире, твойта лодка може и да тръгне добре на ток. Би било интересно, но аз на първо време, бих я карал като хибрид, па като се уточни техниката и изпълнението, тогаз бих махнал ДВГ-о. А има и вариант, малък, съвсем малък двигател с вътрешно горене, да захранва електромотор и оттам винта.
Има варианти де!
Панели, акумулатори, ДВГ...И накрая на гребла или да буташ с въже някой пред теб. Аз вече два пъти съм го правил. :dancingHappy_i
Кире, твойта лодка може и да тръгне добре на ток. Би било интересно, но аз на първо време, бих я карал като хибрид, па като се уточни техниката и изпълнението, тогаз бих махнал ДВГ-о. А има и вариант, малък, съвсем малък двигател с вътрешно горене, да захранва електромотор и оттам винта.
Има варианти де!
Панели, акумулатори, ДВГ...И накрая на гребла или да буташ с въже някой пред теб. Аз вече два пъти съм го правил. :dancingHappy_i
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Академик , братче , батериите не са никел - кадмий а йонно -литиеви - разликата е огромна ...аве хуу смятате вий с калкулаторите , но отчитате ли че цената на горивата ще скочат още и то драстично , да не говорим че могат и да станат кът :5ff67901e688fa - някой спомня ли си как преди години , като имаше криза у нас , се зареждаше с купони :21fe7b94c4e424 и кво чакане беше по опашки :5f3aea9b1ac151 ...да си купиш чисто нова кола , която след 10 години , може и да не можеш да я караш - за мен си е идиотизъм ....от друга страна цените на батерии и ел. автомобили тепърва ще падат ....затуй карайте си таратайките и си гледайте кефа или купувайте нещо което не е много скъпо - демек - старо ....ще станат нещата - както преди години с лентовите фотоапарати ...относно ел . моторите - гледам все повече колеги си джиткат с тях ....оптималния вариант за мен е ветроходна лодка с ел .мотор + слънчев панел + динамо за зареждане - докато си на ход под ветрила - не знам дали не може да се направи и самото витло да зарежда докато те бута вятъра
????- Гост
Дотогава, я камилата, я камиларя. Сега-засега ДВГ е единствената и оптимална опция. Поне за мен.
Един извънбордов двигател 20 к.с. струва около 6000 лева и може да бута 4-4.30 метра лодка с около 20-30 км/ч в продължение на 6 часа(т.е. 150-180 км) с 24 литра бензин.
Какво може да получим, за 6000 лева, което да работи на ток и да осигурява необходимата мощност и независимост в продължение на 6 часа и/или 200 километра пробег?
Един извънбордов двигател 20 к.с. струва около 6000 лева и може да бута 4-4.30 метра лодка с около 20-30 км/ч в продължение на 6 часа(т.е. 150-180 км) с 24 литра бензин.
Какво може да получим, за 6000 лева, което да работи на ток и да осигурява необходимата мощност и независимост в продължение на 6 часа и/или 200 километра пробег?
Ааааа,Тоше,не ме интересува,вече сте двама.Аз се уредих с матор набързо,набързо
Раздуй де.
Прав си, неволна грешка е....... но всичко останало си важи в пълна сила Ц Ъ К и Ц Ъ КNataliq написа:Академик , братче , батериите не са никел - кадмий а йонно -литиеви - разликата е огромна
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
@ Шморхи : кой ходи на повече от 6, 7 км. навътре в Черно море ??? ...или кой прави особено големи преходи при положение , че може да пусне отблизо - говорим за риб . излет ....20 коня и без пари да ми го дават - не ща го :9bbce68c65a7e8 ...правил съм преход от Бункера ( Бургас ) до Черноморец ( Биволите ) за час и половина с 1 литър бензин с моята пръскачка за лозе ( както се изрази Академика ) , като по пътя съм правил и проби с чепаретата или съм влачил , за къв х..й ми е тоя китук 20 коня ...ако видя зора - перпендикулярно към брега , телефона , авера идва с колата , сгъвам лодката и в къщи - имай в впредвид , че досега не съм го правил :5ff67901e688fa ...малка лека лодка , малък мотор - много голям кеф ....скоро ши додите на мойта ...споко...
@ Академик , в тея линкове , половината от написаното не е вярно - аз пък от години си бачкам професионално със секакъв вид батерии - има си много трикове и чалъми...ще почакам още някоя друга година и ще си купя един ел .фтомобиль на старо с издухана батерия и ела да ми гледаш сеира - ште си сделам сам новата батерия - компонентите от Китай , стария поялник и т.н....а то иначе автомобиля кво е : шаси , 4 ел. мотора - по 1 на всяко колело , процесор , малко кабели , купе и спирачки ...нема трансмисия , нема кардани , нема мотовилки , нема стартер , нема колянов вал , нема съиденител , нема масло , ...нема грижи , а що е толкос скъп - ми според мен спекулативно , но още малко и ДВГ-то си заминава безвъзвратно ...като ръчен часовник със зъбни колела ....тъй , че умната като давате кинтите - разумен интервал за нашия вид риболов е от 2 до 10 коня , по нагоре си е чиста гъзария , не необходимост ....ей ся ми скочиха 100 човека отгоре ...извинете за дългия пост ....
:525707397c05bb
@ Академик , в тея линкове , половината от написаното не е вярно - аз пък от години си бачкам професионално със секакъв вид батерии - има си много трикове и чалъми...ще почакам още някоя друга година и ще си купя един ел .фтомобиль на старо с издухана батерия и ела да ми гледаш сеира - ште си сделам сам новата батерия - компонентите от Китай , стария поялник и т.н....а то иначе автомобиля кво е : шаси , 4 ел. мотора - по 1 на всяко колело , процесор , малко кабели , купе и спирачки ...нема трансмисия , нема кардани , нема мотовилки , нема стартер , нема колянов вал , нема съиденител , нема масло , ...нема грижи , а що е толкос скъп - ми според мен спекулативно , но още малко и ДВГ-то си заминава безвъзвратно ...като ръчен часовник със зъбни колела ....тъй , че умната като давате кинтите - разумен интервал за нашия вид риболов е от 2 до 10 коня , по нагоре си е чиста гъзария , не необходимост ....ей ся ми скочиха 100 човека отгоре ...извинете за дългия пост ....
:525707397c05bb
????- Гост
Да де, ама с мотор 2.5 коня, лодката ти е нещо като леген - седиш цял ден и ти изтръпват краката... При "умерен" вятър целия си мокър... Я влез зимата с "легена" и стой цял ден в него... Или качи двама колеги да ловите риба :)
Ако е 5-метрова лодка, може да се раздвижиш... Оставаш сух при доста кофти време... Влизал съм за цял ден при -11С на Доспат...
Ако пък е 6-7 метра с каюта, може и да се скриеш вътре от вятъра, да преспиш и т.н.
Всяка лодка си има предимства и недостатъци - малката лесно се транспортира, средната е универсална, а голямата си е като къща... Може да живееш в нея
Ако е 5-метрова лодка, може да се раздвижиш... Оставаш сух при доста кофти време... Влизал съм за цял ден при -11С на Доспат...
Ако пък е 6-7 метра с каюта, може и да се скриеш вътре от вятъра, да преспиш и т.н.
Всяка лодка си има предимства и недостатъци - малката лесно се транспортира, средната е универсална, а голямата си е като къща... Може да живееш в нея
Бе ние оплюваме американците, че карат 8 метрови лодки с централни конзоли и 2 х 200 на транеца и казваме, че пойче от 50 коня не са нужни, та Булти сигурно е прав.
Ма те американците, дали знаят, че въобще съществуват такива двигатели по 10-20 коня.
Ма те американците, дали знаят, че въобще съществуват такива двигатели по 10-20 коня.
знаят разбира се и доста ги ползват, но основно на алуминиеви лодки и канута...
надуваемите там ги ползват за дингита на яхтите /от яхтата до брега/
надуваемите там ги ползват за дингита на яхтите /от яхтата до брега/
Голяма , мощна , стабилна и сигурна лодка си е плюс от всякъде ама всичко опира до .
1. Имат други доходиШморхи написа:Бе ние оплюваме американците, че карат 8 метрови лодки с централни конзоли и 2 х 200 на транеца и казваме, че пойче от 50 коня не са нужни, та Булти сигурно е прав.
2. Акциз и ддс в/у горивата няма
3 Имат две огромни крайбрежия, което предполага сериозно производство на плавателни съдове и прилежащите им агрегати и аксесоари.
4. по причина точка 3, секънд хенда там е в пъти по евтин от тук. Има много семейства които живеят на лодки съвсем пълноценен живот
5 Срещу нас да тичат никога няма да се срещнем в това отношение :525707397c05bb :29e6bbd771c7f3
Аз се спрях на 4 тактова Хонда с 15 к.с. модел 2008-2009 година.Каквото е - такова.Вече имам какво да изплащам Пожелавам си да съм жив и здрав.С благодарности към Илко
Перфектно, страхотна машина, образно казано, ще караш "УАЗ"-ка с двигател на тойота :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233aBorkata написа:Аз се спрях на 4 тактова Хонда с 15 к.с. модел 2008-2009 година.Каквото е - такова.Вече имам какво да изплащам Пожелавам си да съм жив и здрав.С благодарности към Илко
Но дати е честит и много радост да ти носи :609c1f728720fb
EU_BG_akademika написа:
3 Имат две огромни крайбрежия, което предполага сериозно производство на плавателни съдове и прилежащите им агрегати и аксесоари.
5 Срещу нас да тичат никога няма да се срещнем в това отношение :525707397c05bb :29e6bbd771c7f3
Че и Мексиканския Залив + хиляди мили големи реки и езера , ама и там с откачените им закони си е...Братчеда живее във Флорида , че наскоро ми разправя една случка , някакъв ловил риба която била забранена за улов , бреговата охрана го наблюдавала , но го изчакала да си изкара лодката и да закачи колесара на джипа и човека останал без лодка , джип и колесара за размера на глобата не знам
Благодаря!Ше видите вий като ми стане Уазката ще завиждате само Ето дъното на същата лодка като моята Уазка.Съвсем различно е от стандартната мичуринка 395.
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
Тедо написа:Да де, ама с мотор 2.5 коня, лодката ти е нещо като леген - седиш цял ден и ти изтръпват краката... При "умерен" вятър целия си мокър... Я влез зимата с "легена" и стой цял ден в него... Или качи двама колеги да ловите риба :)
- абсолютно погрешно - напълно сух си излизам , стоя си прав в нея - тя е с алуминиево дъно - не ми изтръпват ни краката ни мъд...та....не си ми чел репортажите ясно ...малко хора в тоя форум , прекарват повече време от мен в морето с лодка , но спора е безмислен , спирам ...Шморхи не ми говори за американците - много от тях сега спят по палатки и фургони - ни яхти , ни коли , ни къщи - сичку в банката ....говорехме си за нашите условия за риболов - де го Болшевик , Свети Иван или Маслен нос ...и не е важно толкова , колко ти е голяма лодката , по важно е според мен колко свободно време имаш да я ползваш ....спирам ...на колегата честито ...
:609c1f728720fb
????- Гост
Страница 12 от 40 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40
Страница 12 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing