ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
+73
divein
Тедо
EU_BG_akademika
rikitikitavi
gogata1
Мънцата
str.hadjiev
gogo26
Marco Polo
max
tano
Петър Василев
joro_74
КИРО
vstoikov
Васил
zhikata
D.Dimitrov
Румен Ганев
mixman
вакрил
goshotanchev
тони котев
Жоро_Приселци
mdesov
zillius
Моряка
vankica
vvt1970
Тихомир
Plamen
Кирил Калчев
baispartan
esox hunter
kobovet
ДЯДО ИВАН
Светозар Върбанов
maistor_ribar
HAZART
georg
ТАРАЛЕЖ
ivan abt
fishmaster
batjoro81
chapara
gogolisec
marinco
krasi81
dobria1
фишфрена
Borkata
ПЛУВЧО
Шморхи
Кико
Ribarina
emanuil
Веско Жечев
savi aleksiev
pivkoto
ribarya
antares
paynera
vatus
Любак
strijok
roko koko
tiho_roev
pako
stuci
sllipi1
veis
xoxo
ufo
77 posters
Страница 28 от 40
Страница 28 от 40 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40
Re: ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
Кирил Калчев написа:
Aз мисля че Асен може да ти каже най добре.
Само дето сега лови големи риби около Щатите и Канада.
Иначе до колкото знам,мотора му е 90 к.с.
[You must be registered and logged in to see this image.]
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Само дето е 4Т и гори 1/2 от това което ше горят 60 кс 2ТКИРО написа: Иначе до колкото знам,мотора му е 90 к.с.
За мотора всичко може да се разбере по серийнят номер, но това ще гори около 15 литра+7лв масло за тях. И си остава вечено твой, мотор 2Т на д 20-25 коня е почти непродаваем.
Плюсовете са , лек, сравнително лесен за обслужване, по евтин Минусите са голям разсход, по голя шум, много по бързо износване, пушляване и зацапване на свещи при ниски обороти. А и ниски обороти не могат да се поддържат постоянно, трябва изфорсирване....
А лодката е супер :609c1f728720fb
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
EU_BG_akademika написа: пушляване и зацапване на свещи при ниски обороти. А и ниски обороти не могат да се поддържат постоянно, трябва изфорсирване....
Много сме тролили с двутактова Ямаха 50 к.с. и до момента не е имало случай да се задави заради ниски обороти.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Шморхи написа:EU_BG_akademika написа: пушляване и зацапване на свещи при ниски обороти. А и ниски обороти не могат да се поддържат постоянно, трябва изфорсирване....
Много сме тролили с двутактова Ямаха 50 к.с. и до момента не е имало случай да се задави заради ниски обороти.
Тя не се дави ,но свещите се зацапват и после като и дадеш газ работи не както трябва 20-30сек. докато издуха маслото от свещите,затова е хубаво на час тролинг да се форсира на празен ход по 20-30 секунди.
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56
Добре де, и това не се е случвало.
Абе сега има някаква система сам меша масло с бензин според оборотите, при тролинг подава по малко и няма последствия, ама не му хващам вяра аз, за тролинг си е 4Т-толкоз :609c1f728720fbШморхи написа:Добре де, и това не се е случвало.
Ами повярвай де. Тази Ямаха е с точно такава система. Маслен инжекцион. Има резервоар за масло под капака и сам дозира колко и кога да пусне. Има и аларма за ниско ниво на маслото. Тролили сме няколко пъти на Жребчево с тоя мотор, в нашето море, в гръцкото пак няколко пъти...Досега проблеми с кихавици и пръцкане не е имал. Единственият минус на 2Т при тролинг е, когато ти духа откъм гърба вятърът, че се случва да понамирисва, ама...който не иска да му мирише, да дава 10 бона за мотор 4Т. ;)
Сега се сещам, че бях виждал обява за подобни двигатели, двутактови, с разделно мазане. Като "екстра" бе отбелязано, че инжекционът е премахнат шот...да не се счупел и да преебе мотора. Що за ку-ку трябва да си да спориш с инженерите, които са го създали...Ама има и такива хора. И на мерцедес да го качиш, той пак ше запрегне магаре пред него, за по-сигурно!
Сега се сещам, че бях виждал обява за подобни двигатели, двутактови, с разделно мазане. Като "екстра" бе отбелязано, че инжекционът е премахнат шот...да не се счупел и да преебе мотора. Що за ку-ку трябва да си да спориш с инженерите, които са го създали...Ама има и такива хора. И на мерцедес да го качиш, той пак ше запрегне магаре пред него, за по-сигурно!
Борка къде си, боркаааа! Лази под масата сигурно вече милият. Днес най-после взе лодката, ама не се е похвалил още тук мискинина!
Ела да те разпънем на кръст ве! Ни са плаши!
Ела да те разпънем на кръст ве! Ни са плаши!
Хе хе ,един път сърба попарата .Парен каша духа ,кво ли си вика ей ся отнякъде ме дебнат Синчо и Шморхел да ма разпнат :525707397c05bb .
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
АА аз не коментирам неговото оборудване повече........... :9bbce68c65a7e8 само ще гледам.... :dancingHappy_iroko koko написа:Хе хе ,един път сърба попарата .Парен каша духа ,кво ли си вика ей ся отнякъде ме дебнат Синчо и Шморхел да ма разпнат :525707397c05bb .
Няма бе. Казах повече добри неща,отколкото лоши. Стигнахме до извода, че ако комбинираме моята и неговата лодка, ще се получи добър резултат.
Да,като малко дете се радвах като теглих вчера лодката с колесара :dancingHappy_i За пръв път ми беше.Общо взето сбъднах си една мечта да имам лодка.Т.е. мечтата е на половина тъй като все още комплекта не е пълен.Живот и здраве до началото на сезона смятам да го довърша.Двигателя ще бъде Меркюри 4т,15 коня дълъг ботуш и отдавна е капариран в Булстар.Първо през Тошето минах да му се похваля и да ми даде някои съвети а и тествахме как стои неговия двигател с късия ботуш.Между другото,Академиче,спокойно можеш да коментираш каквото и да е по какъвто начин решиш.Разбира се,че уважавам твоето мнение и го ценя високо.Коментара преди време от моя страна беше прибързан и погрешен,сори :609c1f728720fb Ето някои снимки на моята скромна композиция..
п.п.Мънца,внимавай!!!Срещу синия лебед се изправя синята сврака
п.п.Мънца,внимавай!!!Срещу синия лебед се изправя синята сврака
Борко тия моменти са най-радостни и се помнят завинаги,и аз ти пожелавам да имаш много качествени риболова с нея и,като си вземеш двигателя,тогава да дойде сафридакиса ама не се бави де
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Точно, само радост да ти носи... и дано има коджа риба таз година да се нарадваш изцяло на съоръжението.Моряка написа:Борко тия моменти са най-радостни и се помнят завинаги....
Гледах внимателно колесара и мисля, че на всяка цена ще ти трябва подпора за двигателя. Купи си защото както и да го връзваш олабва и става кофти......... :609c1f728720fb
Последната промяна е направена от EU_BG_akademika на Съб 13 Апр 2013 - 21:29; мнението е било променяно общо 1 път
Borkata написа:Мънца,внимавай!!!Срещу синия лебед се изправя синята сврака
Това отива в подписа ми!
Аааа и са сетих, нали мастера беше казал, че тази лодка не глисира? Таа лодка ша глисира, че пушек ще се вдига!
Да, коментирахме и прангата. Даже извадих моята да мерим и да мъдруваме...смятаме, че ще стане. Лебедката ще отиде максимално напред за да може и лодката да я последва и да се освободи място за прангата отзад, че в момента е невъзможно. Отзад на колесара, където са централните ролки, в профила има готови дупки и го посъветвах да си сложи една малка ролка там, та да легне прангата в нея.
Мен друго ме вълнува живо. Двигателят от снимките е моят, но е с къс ботуш. Производителят я дава за дълъг. За съжаление или не измерихме транеца, или не запомних колко е. Аз обаче, като гледам...тя и с тоя мотор може да върви. Само на глисаж ще смуче въздух, но пак не през цялото време. Аз ниска скорост, до 15 км/ч направо спи.
И си мисля, тоя мастер е направил транеца за "среден" ботуш, ама такова понятие няма. Дългият ботуш е по-удачен разбира се, но мисля, че ще гази излишно много на точно тая лодка.
И още нещо се сетих. Според мен, 20 коня са огън за това корито. И 15 е добре де, но и 20 ще носи и няма да се оплаква.
Мен друго ме вълнува живо. Двигателят от снимките е моят, но е с къс ботуш. Производителят я дава за дълъг. За съжаление или не измерихме транеца, или не запомних колко е. Аз обаче, като гледам...тя и с тоя мотор може да върви. Само на глисаж ще смуче въздух, но пак не през цялото време. Аз ниска скорост, до 15 км/ч направо спи.
И си мисля, тоя мастер е направил транеца за "среден" ботуш, ама такова понятие няма. Дългият ботуш е по-удачен разбира се, но мисля, че ще гази излишно много на точно тая лодка.
И още нещо се сетих. Според мен, 20 коня са огън за това корито. И 15 е добре де, но и 20 ще носи и няма да се оплаква.
И аз си мисля че е за къс, ама си викам айде да не почвам пак. Като гледам твоя матор си слиза точно колко трябва под кила. Добре е да се премери транеца и ако трябва малко да се донади та да стане за дълъг....Шморхи написа:И си мисля, тоя мастер е направил транеца за "среден" ботуш, ама такова понятие няма. Дългият ботуш е по-удачен разбира се, но мисля, че ще гази излишно много на точно тая лодка.
А за носене и 25 ще носи.........
Ми ако се гледа само корпусът е криво-ляво така...ама има и кил и то ясно изразен кил. Тва дето се вижда от снимките е даже най-ниската му част. По-напред е по-изразен и...абе ще има зор на глисаж. Няма начин да не гребе въздух с къс ботуш. Ама дългият па дълъг ми се струва, че ще дойде. И аз мисля, че може би ще се наложи подлагане, ама като се качи моторът ще стане ясно.
Тия 4-5 см. от най-долната снимка липсват и то се вижда от снимката с мотора. Антикавитационната плоча е на нивото на долният ръб на транеца.
Тия 4-5 см. от най-долната снимка липсват и то се вижда от снимката с мотора. Антикавитационната плоча е на нивото на долният ръб на транеца.
Ами значи специално се опитахме с Тошето да направим снимка,за да се види точно докъде идва перката но не съм сигурен дали се вижда добре.Почти половината перка се пада пред кила.Дългия ботуш ако не се лъжа беше с около 10-12 см по-дълъг от късия тъй,че ще слезе точно под кила както и трябва да бъде.Уж!Иначе мастера и той кандиса,че лодката ще глисира.Освен това приятно се изненадах като разпънахме ролетката да я мерим.Модела се води 4.15м а тя реално е точно 4.30м.Пише също ,че е 120 кила но определено е минимум с поне 20 кила отгоре.Иначе ширината и е около 166см.
Ами, не искам пак да те вкарвам в кахъри, но разликата е 15 см. Ще рече, че антикавитационната(таз дума няма да я пиша повече) плоча ще е с 15 см. по-ниско и ако моята плоча е на нивото на ръба, с дълго патуш, разликата, ще е 15 см. а трябва да е 4-5. Демек, транеца е трябвало да бъде или по-висок с...10 см. или по-нисък с 5. Поправете ме ако греша, но...Абе ш'са измисли ве, споко. ;) Той да се сбере комплекта па...
Ето схема на Тохатсу(вярвам, че няма да има разлики.
това за двутактово
ето и за четиритактово.
Меркури е Тохатсу, та...може би долната снимка, ще е най-достоверна.
Погледнах си менюъла на ямахата. Моето разстояние В е 438 мм.
Ето схема на Тохатсу(вярвам, че няма да има разлики.
това за двутактово
ето и за четиритактово.
Меркури е Тохатсу, та...може би долната снимка, ще е най-достоверна.
Погледнах си менюъла на ямахата. Моето разстояние В е 438 мм.
51 - 38 = 13см / разликата де.
Боре не бери кахъри ве,всичко ще ти бъде ток и жици.
Боре не бери кахъри ве,всичко ще ти бъде ток и жици.
КИРО- мир на праха му
Трябва да е под напрежение, иначе няма да ги е изстрадал достатъчно. Абе аз мисля, че варианта е да се подложи транеца и...тва е. Най-бързо и лесно. Иначе...да променяш поръчка за къс, да режеш транец...тъпотии. Или да плащаш за надграждане, пак е филм. Бе нек се тури моторът, тогава ще е най-ясно.
Какво подлагане,кви 5 лева ве Тоше?
Като гледам тази снимка,то вода за импелера няма да има.(гледам де е кила де).
При движение,там само въздух ще минава.
А 13см по-надолу направо ще И заспи.
Какво подлагане,кви 5 лева ве Тоше?
Като гледам тази снимка,то вода за импелера няма да има.(гледам де е кила де).
При движение,там само въздух ще минава.
А 13см по-надолу направо ще И заспи.
КИРО- мир на праха му
Страница 28 от 40 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40
Страница 28 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing