ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
+73
divein
Тедо
EU_BG_akademika
rikitikitavi
gogata1
Мънцата
str.hadjiev
gogo26
Marco Polo
max
tano
Петър Василев
joro_74
КИРО
vstoikov
Васил
zhikata
D.Dimitrov
Румен Ганев
mixman
вакрил
goshotanchev
тони котев
Жоро_Приселци
mdesov
zillius
Моряка
vankica
vvt1970
Тихомир
Plamen
Кирил Калчев
baispartan
esox hunter
kobovet
ДЯДО ИВАН
Светозар Върбанов
maistor_ribar
HAZART
georg
ТАРАЛЕЖ
ivan abt
fishmaster
batjoro81
chapara
gogolisec
marinco
krasi81
dobria1
фишфрена
Borkata
ПЛУВЧО
Шморхи
Кико
Ribarina
emanuil
Веско Жечев
savi aleksiev
pivkoto
ribarya
antares
paynera
vatus
Любак
strijok
roko koko
tiho_roev
pako
stuci
sllipi1
veis
xoxo
ufo
77 posters
Страница 4 от 40
Страница 4 от 40 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Re: ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
каквото и да си говорите и да не спорите риб е по добре за лошо време ,пласмасовата с тия високи бордове при една вълна по сериозна не мой се изпикаш ще се опръскаш целия
sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Години : 48
123
Зависи от пакета колега
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Всеки казва "по-добре", а никой не казва с какво е по-добра.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Тоше,казват собствениците.Обикновено те си карат лодките и когато е качка на тях не им пука много и дават газ,но пасажеритеШморхи написа:Всеки казва "по-добре", а никой не казва с какво е по-добра.
Васил- ...........................
Брой мнения : 1078 Рожд.дaта : 24.02.1976
Голямо скачане скачат!
Васил- ...........................
Брой мнения : 1078 Рожд.дaта : 24.02.1976
Точно Както казва един авер - с голям хей, лесно се пикай :525707397c05bbmax написа:Зависи от пакета колега
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Теб трябва да обърна в правата вяра, че си неверник все още! :525707397c05bb
Аз като не мога да си купя свястна лодка, поне на теб да ти се радвам!
Аз като не мога да си купя свястна лодка, поне на теб да ти се радвам!
в хубаво време и с водно колело можеш да влезеш не е проблем но ако риба не е по добър от пласмасовите лодки защо всички спасителни катери на кросгардовете са риб
Мънцата досега го тормозих. Сигурно два часа направихме и му харесаха някои предложения за твърди лодки...Ма той е гадняр и ще ми играе курвачка и пак ще постъпи наопаки. Това, в кръга на шегата!
Брегова охрана или гранична полиция, сравнително рядко ползват риб лодки, освен малки като размер, които се пускат от борда на големите си братчета.
Ето доказателството от Гугъл.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Ето и малко снимки, които ми харесаха:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Има твърди лодки, които са направени точно за екстремни условия, като горните снимки, при които лодката е рол оувър. Т.е. способна е да се превърти по надлъжната си линия и винаги застава "правилно" на водата. До център на тежестта е. Като при котките, когато падат. Всичко в лодката е закрепено и изчислено, та тя да се превърти и пак да застане в положение на покой и да е готова за действие. Седалки с амортисьори, колани като при изтребителите, всичкото оборудване закрепено и т.н.
Надуваеми лодки ползват в армията на САЩ повече и то защото надуваемите имат едно предимство пред твърдите. На относително малка лодка, могат да се качат 6-8 човека с оръжие и оборудване(ако не се лъжа, екипировката на един войник е около 50 кг.)
Целта е хем да може да носи такова тегло, хем да може да бъде носена. Тези две качества в твърда лодка ги няма, това е факт!
Ако ние в морето няма да влизаме с картечници, гранати и боеприпаси, то аз не виждам смисъла от надуваемите лодки за риболов или разходка, освен ако не става дума за малки лодки, до около 3-3.5 метра. Там просто законите на физиката не могат да бъдат пренебрегнати и няма как да се наложи стабилност на твърд корпус. Но за лодки от 4 и нагоре метра...не виждам смисъла да са надуваеми!
Брегова охрана или гранична полиция, сравнително рядко ползват риб лодки, освен малки като размер, които се пускат от борда на големите си братчета.
Ето доказателството от Гугъл.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Ето и малко снимки, които ми харесаха:
Има твърди лодки, които са направени точно за екстремни условия, като горните снимки, при които лодката е рол оувър. Т.е. способна е да се превърти по надлъжната си линия и винаги застава "правилно" на водата. До център на тежестта е. Като при котките, когато падат. Всичко в лодката е закрепено и изчислено, та тя да се превърти и пак да застане в положение на покой и да е готова за действие. Седалки с амортисьори, колани като при изтребителите, всичкото оборудване закрепено и т.н.
Надуваеми лодки ползват в армията на САЩ повече и то защото надуваемите имат едно предимство пред твърдите. На относително малка лодка, могат да се качат 6-8 човека с оръжие и оборудване(ако не се лъжа, екипировката на един войник е около 50 кг.)
Целта е хем да може да носи такова тегло, хем да може да бъде носена. Тези две качества в твърда лодка ги няма, това е факт!
Ако ние в морето няма да влизаме с картечници, гранати и боеприпаси, то аз не виждам смисъла от надуваемите лодки за риболов или разходка, освен ако не става дума за малки лодки, до около 3-3.5 метра. Там просто законите на физиката не могат да бъдат пренебрегнати и няма как да се наложи стабилност на твърд корпус. Но за лодки от 4 и нагоре метра...не виждам смисъла да са надуваеми!
Ето и едно компромисно решение между твърда лодка и RIB. Aма и цените си ги бива , бялата е към 23,000 лв при нашия вносител.
stuci- ...........................
Брой мнения : 256 Рожд.дaта : 01.03.1973
Години : 51
аз като порасна или по точно като спечеля от тото то ще си взема пластмасова лодка но с надуваеми бордове и ще си гоня джурумите на воля ето така [You must be registered and logged in to see this link.]
Аз предлагам да обобщим по следният начин.............
Хубаво и евтино няма, по тази причина има само два вида лодки:
1. такива, които не ни харесват
2. такива, които не можем да си купим
Всичко друго са локуми, пунт и пластика
Хубаво и евтино няма, по тази причина има само два вида лодки:
1. такива, които не ни харесват
2. такива, които не можем да си купим
Всичко друго са локуми, пунт и пластика
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Аз реших!
За мурету нещо таквоз!
Пък за срещите на Жребчево, ей таквоз!
За мурету нещо таквоз!
Пък за срещите на Жребчево, ей таквоз!
Добре като ги вземеш обади се да дойда на тестовете :dancingHappy_i :dancingHappy_i :609c1f728720fb :609c1f728720fb
Та и аз да не се колебая повече
Та и аз да не се колебая повече
Тошееееййй,на туй бялото кът изкараш един ядосан паламуд,
и кът му се разфърчи кръвито - няма ли те заболи сърцето ве?
Рибарската лодка трябва да е палачор малко.
Да има скрити полуразложени риби в нея,
люспи накичени по бордове и скари,
в някои кюшета ем забравен да стои - абе на рибарска лодка да мирише ве.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
КИРО написа:Тошееееййй,на туй бялото кът изкараш един ядосан паламуд,
напълно съгласен, и само да добавя:
- накъсани и изгризани куки от чернокопи и ламета и перуши
- останали парчета от накъсани бидеми и месини
- и да смърди на разложени и изсъхнали водорасли (туе е много гадно)
по темата:
Аз лично много се кефя на RIB-a, но имат един недостатък, по нашите наредби на ИАМА чл.68 има малко рибове, с които можеш да влезеш на повече от 500м от брега, иначе гранични и ИАМА могат да те завъщат или глобяват...
pako- ...........................
Брой мнения : 286 Рожд.дaта : 05.10.1974
Години : 50
Точно с тая наредба няма как да се съглася.Защото е остаряла.Рибовете се водят надуваеми лодки,а тези наредби са от оно време и смятат,че рибовете са като моята джапанетка,което е смешно.Но това е друга тема,че трябва да се променят правилниците.pako написа:
Аз лично много се кефя на RIB-a, но имат един недостатък, по нашите наредби на ИАМА чл.68 има малко рибове, с които можеш да влезеш на повече от 500м от брега, иначе гранични и ИАМА могат да те завъщат или глобяват...
Сега вие тука показвате едни фантастични лодки,които не можем да си позволим(особено Аз).Редно е да не ме дразните,щото ще се ядосам и ще избухна някой ден и ще взема някоя от тия красавици и ще има да ми завиждате.А не искам да съм център на вниманието.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Споко ве, аз ще дойда да се вея по цицки на борда. Да съм аз център на вниманието! :525707397c05bb
Кире, няма да боли ве. Влизаме с ей тая:
На няколко риболова прилагаме такава терапия,
И мача започва отначало. :dancingHappy_i
Кире, няма да боли ве. Влизаме с ей тая:
На няколко риболова прилагаме такава терапия,
И мача започва отначало. :dancingHappy_i
Шморхи написа:Споко ве, аз ще дойда да се вея по цицки на борда.
Аз ще дойда да гледам
:6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
ПЛУВЧО написа:Точно с тая наредба няма как да се съглася.Защото е остаряла.Рибовете се водят надуваеми лодки,а тези наредби са от оно време и смятат,че рибовете са като моята джапанетка,което е смешно.Но това е друга тема,че трябва да се променят правилниците.pako написа:
Мите,наредбата си е точна.
Ако си регистрираш лодката и минаваш годишния преглед,
и имаш бордови номер - нямаш проблем с двете мили тогава.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Аз май...си продадох днес двигателят, та...съм на гребла. Ако някой чуе да се продава на свестни пари някоя 20-а, да свирка. Там...японско, аРемиканско и да не е мой набор.
Напраоууу два пъти да сФирка................ :dancingHappy_i :dancingHappy_i :dancingHappy_iШморхи написа:Аз май...си продадох днес двигателят, та...съм на гребла. Ако някой чуе да се продава на свестни пари някоя 20-а, да свирка. Там...японско, аРемиканско и да не е мой набор.
КИРО написа:ПЛУВЧО написа:Точно с тая наредба няма как да се съглася.Защото е остаряла.Рибовете се водят надуваеми лодки,а тези наредби са от оно време и смятат,че рибовете са като моята джапанетка,което е смешно.Но това е друга тема,че трябва да се променят правилниците.pako написа:
Мите,наредбата си е точна.
Ако си регистрираш лодката и минаваш годишния преглед,
и имаш бордови номер - нямаш проблем с двете мили тогава.
КИРЕ напълно съм съгласен с тебе за двете мили ама идва другия проблем че подлежиш на проверка
ко правим тогава да ли носим всичко по норматив или като дойдат се спасяваме на място
tiho_roev- ...........................
Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 58
Шморхи написа:Аз май...си продадох днес двигателят, та...съм на гребла. Ако някой чуе да се продава на свестни пари някоя 20-а, да свирка. Там...японско, аРемиканско и да не е мой набор.
Чи ко ти има на циците бе :525707397c05bb
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Бе то....парите не са в жеба още, ама човека днеска...бе няма такова продаване. Продал съм няколко лодки досега и един двигател. Коя отива за ден-два, коя малко повече се мъчи. Кой с капризи...предната лодка бе големи капризи, голямо нещо. Тръгвам, кай, от Русе, чакай ме! Аз прая сметки колко е пътя, отивам, мия, лъскам, чистя. Гутоу! Гутой ма той дойде в 4 следобед и то беше миналата година туй време и ми вика, "ай да я пробваме на море!". А ся де!
Луд ли си ве, след пулвин час ша мръкне, кво море. Ааааа, ако не се кача на морето в нея, няма да я взема. Искам да видя дали се клати. Ако не се клати в морето, и на Дунав няма да се клати! Уффффф! Айде на Крайморие на плажа(тя без мотор, без нищо, както си излиза от магазина). Вързах му едно въже и го ритнах във водата. Тоа се дупи, става, сяда, кляка, па то морето...бетер язовир. Ай вика, дръпай ме, ша я купувам(усети кво да каже накрая де).
Па тоз с мотора...аз бях пускал обяви, кой се обади, кой се пазари, кой "купувам го, пази го!" и накрая ми писна и не поднових обявите. Ма оня ден, кво ма сръчка, пуснах едната обява и днеска дръъъън, тилфонят!
Ми..за мотора. Цената? Такава! Ъхъ...ми...ай да ми го пратиш по Еконт! Кооо? По Еконт бе, по Еконт да го пратиш! Къде да го пратя бе човек? Ми до Пловдив по Еконт ве!
Амчи...дубре е! Утре ще го позабърша, ще източа маслото и ще търся как да го опаковам.
Та....други ден ще е ясно дали търся нов двигател, но се надявам да търся! :dancingHappy_i
И ся гледам...то комай няма матаретки в мобилето дето да ми пасват. Или са по 15 коня, или са по 25-30. Има само една-две 20-и и те баси дръгелите. Хвана ми учото една Хонда, ма тя 3900....поне да беше Ямаха за тез пари...
Иначе е от Варна поне. Ако не пратя делегация да го проверяват и тормозят тоя, те па на!!!
Луд ли си ве, след пулвин час ша мръкне, кво море. Ааааа, ако не се кача на морето в нея, няма да я взема. Искам да видя дали се клати. Ако не се клати в морето, и на Дунав няма да се клати! Уффффф! Айде на Крайморие на плажа(тя без мотор, без нищо, както си излиза от магазина). Вързах му едно въже и го ритнах във водата. Тоа се дупи, става, сяда, кляка, па то морето...бетер язовир. Ай вика, дръпай ме, ша я купувам(усети кво да каже накрая де).
Па тоз с мотора...аз бях пускал обяви, кой се обади, кой се пазари, кой "купувам го, пази го!" и накрая ми писна и не поднових обявите. Ма оня ден, кво ма сръчка, пуснах едната обява и днеска дръъъън, тилфонят!
Ми..за мотора. Цената? Такава! Ъхъ...ми...ай да ми го пратиш по Еконт! Кооо? По Еконт бе, по Еконт да го пратиш! Къде да го пратя бе човек? Ми до Пловдив по Еконт ве!
Амчи...дубре е! Утре ще го позабърша, ще източа маслото и ще търся как да го опаковам.
Та....други ден ще е ясно дали търся нов двигател, но се надявам да търся! :dancingHappy_i
И ся гледам...то комай няма матаретки в мобилето дето да ми пасват. Или са по 15 коня, или са по 25-30. Има само една-две 20-и и те баси дръгелите. Хвана ми учото една Хонда, ма тя 3900....поне да беше Ямаха за тез пари...
Иначе е от Варна поне. Ако не пратя делегация да го проверяват и тормозят тоя, те па на!!!
Страница 4 от 40 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Страница 4 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing