КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
+110
radoadvokat
ribarshe
k0c3t0
митко кирилов
Balyk
kobovet
gargaron
Martin qnkov
Penev1987
Янко
ribarya
sllipi1
Моряка
Ogi
EU_BG_akademika
vankony
anastas_peykov
атанасов1589
goshotanchev
Borkata
vladtod
Георги Тодоров
shibailo
Plamen
Красен Матеев
D.Dimitrov
tiho_roev
stuci
недялко радков
Elfi
ivaylo.filipov
batjoro81
max
stanislav_dimitrov
krasimir77
chapara
gogata1
тони котев
icefire
HarryCarp
vvt1970
runner
Емо Кръстев
zografa
lip4o
veis
вакрил
ПЛУВЧО
strijok
Тянката
КИРО
Румен Ганев
ДЯДО ИВАН
стефко стефанов
А.Христов
roko koko
nikgeo
var4o
pako
Петър Василев
krasikostadin
ОРЛИН70
zhikata
Любак
Радуш
rikitikitavi
vstoikov
tugman
Тик Так
felippemassa
ТАРАЛЕЖ
ivojekov_vet
rap66
cochi75
mooooka
Ribarina
цецо пожарната
TOTTI
iamyordan
boysa
dobria1
GENIUS
чечо
ufo
hristo 79
Атев
savi aleksiev
maxxx
ICO
vanko4at
grandal_331
baralya
Венци
parvaka
paynera
mitko_aks
JENIA
vatus
Дели
ilko 63
fokobg
plamdrag
Мънцата
mixman
карид
Mi7chell
trol
krasi81
Sundy
str.hadjiev
114 posters
Страница 8 от 31
Страница 8 от 31 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 19 ... 31
Re: КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Сряда следобяд на фичоза ударих капо и след това на канала същата работа. Днес на вълнолома от външната страна на полупотапяща от 28:00 до 19:00 1 заргана и 1 малко чернокопче.
Кои снимки бре?dobria1 написа:Снимките подсказват,поразгледай ги отново,ако ти е познато мястотоzhikata написа:Това къде? Пред или отстрани на qхтенoто?
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Тези за който пита,от тази си личи повечкоКИРО написа:Кои снимки бре?dobria1 написа:Снимките подсказват,поразгледай ги отново,ако ти е познато мястотоzhikata написа:Това къде? Пред или отстрани на qхтенoто?
[You must be registered and logged in to see this image.]
Втори открит урок
Здравейте! Днес направихме един вълнуващ риболов на зарган. Та накратко да разкажа.
Ники се обади още в сряда да предупреди, че в петък сме на риболов, а какъв ще бъде още не беше ясно. Така и аз успях да си направя моите си планове. Та в четвъртък гроздобер на село. Телефонът беше оставен на страна да не пречи и така след няколко позвънявания, Ники се обади и каза,че сме за заргани и след това гмуркане . Вечерта само се топнах в Каварна, колкото да отмия калта, нещо не можах да се организирам и въпреки, че си легнах рано не заспах толкова рано. Бях настроил телефона да звъни в 5.30, но не съм задал кои ден и така се събудих към 6.18. две шепи вода набързо дрехи и неопрените, които бяха още мокри пръчки и такъми от гаража и газ към закуските. Точно поркирам и той звъни до 10 мин. съм в Каварна. Бях точно на време на уреченото място. Прехвърлихме багажът и газ към морето. В колата си казахме набързо две три приказки на живо, щот последно само се чуваме по телефоните или си пишем по форумите. Пристигаме на първото място и оглед на оборудването ми. Въдица мач 4.20 със счупен най-големият водач- става, макара почти без месина- не става, бомбарди една подходяща-за начало става. Ники ми показа и обясни монтажът, който беше следният- бомбарда, мънисто, вирбел, повод и кука. Няма да се спирам, кое колко е и как се прави щот и аз още не ги разбирам Ники го е писал и трябва само да се прочете. Вярвайте работи. Само ще кажа, че всичко беше много добре подредено в една кутия и дори аз почти веднага запомних, кое нещо на кое място стои, де да можех и аз така да съм организиран и подреден!
[You must be registered and logged in to see this image.] скалата
Заставаме на буната първо хвърляне и след малко Ники хвана първата зарганка . Ухооо има ги. Имаше и някаква публика, която каза, че ги нямало тези риби по тези места в този момент, но точно тогава Ники засече втората риба. Коментарът, беше към един от публиката да ходи да взема такъмите.
Моето първо замятане, беше много сполучливо целият монтаж барабар с бомбардата в морето. Ники не ми остави време да се ядосвам а ми каза да не се бавя видял съм как се прави и да си направя нов. Важното беше, че бях разбрал къде съм сбъркал. Само малко съжалявах, че няма да мога, да си го направя толкова добър. За мое учудване се справих доста бързо поне според мен и дори успях да хвана две риби, но времето се беше променило и след няколко проби на различни места решението беше да сменим мястото. Събрахме въдиците доста бързо и се напъхахме в колата. По пътя си говорихме за разни практики и теории. Отидохме още по на север до Тюленово. С оглед на времето Ники избра може би най-подходящото в района място. Заехме позиции и започнахме наново.
[You must be registered and logged in to see this image.] пис пис писалке
В началото рибите се чумереха и не искаха да се хващат често, често. Аз както обикновено бях хванал една две заргани една шапка и дори се опитах да хвана един камък ма голям. Е не се получи. Резултатът беше счупен на три мач. Точно при замятането съм закачил камъкът зад мен и това доведе до приключване за момента на риболовът за мен. Тази година въобще не го бях ползвал, та май и предната щот жената казваше, че май не сме ходили за риба с въдици. Някак и нямах усещането за загубата му. Дали това се дължеше на някакви практики незнам, но се чувствах така както и преди. Наслаждавах се на времето, морето, вълните, небето и компанията. Вълните бяха станали доста високи и мисълта за гмуркане, някак не ми беше много приятна, но зарганките не искаха да ни накарат да останем имаше и дори миг на съмнение за смяна на мястото. Незнам дали беше за това, че не ловях, но някак не ми се гмуркаше много и изведнъж изгря слънцето след няколко поредни хванати риби от Ники отидох до колата за късата пръчка.
Не е много подходяща за този вид риболов, но и друг път съм хващал с нея такива риби. Та набързо се опитах да я монтирам. Бях си запазил поводът, но при развиването от хартията на, която го бях навил се замота и тръгнах да връзвам нова кука. Веднъж връзвам и се къса, втори път се отвързва, трети не мога да прекарам краят в ухото след намотките, четвърти пети .. срам не срам помолих Ники да я върже вече и ръцете не ме слушаха. Сега като я върза та кат почнах да хващам, хващам минах през дънките, фланелката и тук там някоя зарганка. Наложи се и да сменим бомбардите. Аз не разбрах много промяната на времето в началото, но сега като се замисля малко ми се проясняват детайлите. Та кат я почнахме с точните бомбарди почти гол след гол, като при мен на три пъти имах по две поредни риби, на хвърляне. Ники играеше баскет бол със зарганите, а аз правех добавки от време на време в коша. По някое време ги прехвърляхме в хладилната чанта, като по едно време доста често правехме това. Незнам хората около нас дали хващаха толкова щот не се заглеждах много в тях, но това, че хвърляха отгоре ни беше доста показателно дали хващат. По едно време пак хванах едно влакно и докато си мисля, че е на колегата от дясно се оказа, че съм хванал плетеното влакно на Ники, което се беше скъсало малко преди това барабар с такъма. Та веднъж и аз да хвана нещо полезно. Накрая както каза Ники дойде време и за експерименти и извади чепаре. Пак се хващаха от хубавите заргани. Аз бях с бомбарда1 а той с чепаре и хващахме почти едновременно. Така към 15ч. вече бяхме приключили с риболова. Бяхме хванали повече от достатъчно, бяхме изкарали един прекрасен риболов на тънки риби с тънки такъми и тънки моменти на тънкостите на този риболов. Благодарихме на морето за даровете и щастливите мигове, които ни дари! Благодаря ти Ники, за показаните неща, за споделените знания и умения и затова, че ми помогна, да си върна радостта и насладата, от този вид риболов!
[You must be registered and logged in to see this image.] Майсторът
Здравейте! Днес направихме един вълнуващ риболов на зарган. Та накратко да разкажа.
Ники се обади още в сряда да предупреди, че в петък сме на риболов, а какъв ще бъде още не беше ясно. Така и аз успях да си направя моите си планове. Та в четвъртък гроздобер на село. Телефонът беше оставен на страна да не пречи и така след няколко позвънявания, Ники се обади и каза,че сме за заргани и след това гмуркане . Вечерта само се топнах в Каварна, колкото да отмия калта, нещо не можах да се организирам и въпреки, че си легнах рано не заспах толкова рано. Бях настроил телефона да звъни в 5.30, но не съм задал кои ден и така се събудих към 6.18. две шепи вода набързо дрехи и неопрените, които бяха още мокри пръчки и такъми от гаража и газ към закуските. Точно поркирам и той звъни до 10 мин. съм в Каварна. Бях точно на време на уреченото място. Прехвърлихме багажът и газ към морето. В колата си казахме набързо две три приказки на живо, щот последно само се чуваме по телефоните или си пишем по форумите. Пристигаме на първото място и оглед на оборудването ми. Въдица мач 4.20 със счупен най-големият водач- става, макара почти без месина- не става, бомбарди една подходяща-за начало става. Ники ми показа и обясни монтажът, който беше следният- бомбарда, мънисто, вирбел, повод и кука. Няма да се спирам, кое колко е и как се прави щот и аз още не ги разбирам Ники го е писал и трябва само да се прочете. Вярвайте работи. Само ще кажа, че всичко беше много добре подредено в една кутия и дори аз почти веднага запомних, кое нещо на кое място стои, де да можех и аз така да съм организиран и подреден!
[You must be registered and logged in to see this image.] скалата
Заставаме на буната първо хвърляне и след малко Ники хвана първата зарганка . Ухооо има ги. Имаше и някаква публика, която каза, че ги нямало тези риби по тези места в този момент, но точно тогава Ники засече втората риба. Коментарът, беше към един от публиката да ходи да взема такъмите.
Моето първо замятане, беше много сполучливо целият монтаж барабар с бомбардата в морето. Ники не ми остави време да се ядосвам а ми каза да не се бавя видял съм как се прави и да си направя нов. Важното беше, че бях разбрал къде съм сбъркал. Само малко съжалявах, че няма да мога, да си го направя толкова добър. За мое учудване се справих доста бързо поне според мен и дори успях да хвана две риби, но времето се беше променило и след няколко проби на различни места решението беше да сменим мястото. Събрахме въдиците доста бързо и се напъхахме в колата. По пътя си говорихме за разни практики и теории. Отидохме още по на север до Тюленово. С оглед на времето Ники избра може би най-подходящото в района място. Заехме позиции и започнахме наново.
[You must be registered and logged in to see this image.] пис пис писалке
В началото рибите се чумереха и не искаха да се хващат често, често. Аз както обикновено бях хванал една две заргани една шапка и дори се опитах да хвана един камък ма голям. Е не се получи. Резултатът беше счупен на три мач. Точно при замятането съм закачил камъкът зад мен и това доведе до приключване за момента на риболовът за мен. Тази година въобще не го бях ползвал, та май и предната щот жената казваше, че май не сме ходили за риба с въдици. Някак и нямах усещането за загубата му. Дали това се дължеше на някакви практики незнам, но се чувствах така както и преди. Наслаждавах се на времето, морето, вълните, небето и компанията. Вълните бяха станали доста високи и мисълта за гмуркане, някак не ми беше много приятна, но зарганките не искаха да ни накарат да останем имаше и дори миг на съмнение за смяна на мястото. Незнам дали беше за това, че не ловях, но някак не ми се гмуркаше много и изведнъж изгря слънцето след няколко поредни хванати риби от Ники отидох до колата за късата пръчка.
Не е много подходяща за този вид риболов, но и друг път съм хващал с нея такива риби. Та набързо се опитах да я монтирам. Бях си запазил поводът, но при развиването от хартията на, която го бях навил се замота и тръгнах да връзвам нова кука. Веднъж връзвам и се къса, втори път се отвързва, трети не мога да прекарам краят в ухото след намотките, четвърти пети .. срам не срам помолих Ники да я върже вече и ръцете не ме слушаха. Сега като я върза та кат почнах да хващам, хващам минах през дънките, фланелката и тук там някоя зарганка. Наложи се и да сменим бомбардите. Аз не разбрах много промяната на времето в началото, но сега като се замисля малко ми се проясняват детайлите. Та кат я почнахме с точните бомбарди почти гол след гол, като при мен на три пъти имах по две поредни риби, на хвърляне. Ники играеше баскет бол със зарганите, а аз правех добавки от време на време в коша. По някое време ги прехвърляхме в хладилната чанта, като по едно време доста често правехме това. Незнам хората около нас дали хващаха толкова щот не се заглеждах много в тях, но това, че хвърляха отгоре ни беше доста показателно дали хващат. По едно време пак хванах едно влакно и докато си мисля, че е на колегата от дясно се оказа, че съм хванал плетеното влакно на Ники, което се беше скъсало малко преди това барабар с такъма. Та веднъж и аз да хвана нещо полезно. Накрая както каза Ники дойде време и за експерименти и извади чепаре. Пак се хващаха от хубавите заргани. Аз бях с бомбарда1 а той с чепаре и хващахме почти едновременно. Така към 15ч. вече бяхме приключили с риболова. Бяхме хванали повече от достатъчно, бяхме изкарали един прекрасен риболов на тънки риби с тънки такъми и тънки моменти на тънкостите на този риболов. Благодарихме на морето за даровете и щастливите мигове, които ни дари! Благодаря ти Ники, за показаните неща, за споделените знания и умения и затова, че ми помогна, да си върна радостта и насладата, от този вид риболов!
[You must be registered and logged in to see this image.] Майсторът
boysa- ...........................
Брой мнения : 931 Рожд.дaта : 22.08.1976
Години : 48
Майсторът си е майстор.Ама и ти си бил добър ученик, внимателен и послушен в час...освен в междучасията.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
АБе Ники, ти килим ли ще си правиш от тея риби... как си ги посталал
pako- ...........................
Брой мнения : 286 Рожд.дaта : 05.10.1974
Години : 50
втори път ша ма хванете да редя риби ама друг път. зарганата я има ама е в малки падажи. на нас ни помогна голямата вълна,че набута няколко пасажа в заливчето. зизитата бяха много капризни и искаха игра със стръвта. мъртвака качваше по обемните бомбарди към повърхността и рибите ги пропускаха. беше си красив риболов.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Браво бе , скъсали сти и шортите .
Запиши ма като главен нареждач на заргита другият път
iamyordan- ...........................
Брой мнения : 101 Рожд.дaта : 14.10.1980
Години : 44
може ама. ... много ни е трудна организацията с тебiamyordan написа:
Големи препятствия баце ,ако даде време следващия път ме пиши в групата на шароrikitikitavi написа:може ама. ... много ни е трудна организацията с тебiamyordan написа:
iamyordan- ...........................
Брой мнения : 101 Рожд.дaта : 14.10.1980
Години : 44
Днес на Дамбата между Балчик и Албена се получи приятен риболов. Въпреки прогнозите за дъжд и вятър реших да пробвам и не сгреших. Към 14.30 вятърът рязко спря, вълната падна и за около час и половина имам 18бр. След това се появи пасаж дребна илария, и на всяко хвърляне риба, без значение потапяща или плуваща бомбарда. След 20тата риба ми писна и си бих камшика. Това от 14.30 до около 18.00. Поздрави и успех утре на всички утре ако даде време.
TOTTI- ...........................
Брой мнения : 5 Рожд.дaта : 13.06.1981
Години : 43
Днес с Плувчо от 6.00до13.00 се получи горе доло хубав риболов, моят паи 42бр.Това е на север от Варна
цецо пожарната- ...........................
Брой мнения : 237 Рожд.дaта : 08.11.1970
Години : 54
Днес и аз бях за зарган на Дружба даде по слабо имам 18 заргана.Рапорт даден.
vstoikov- ...........................
Брой мнения : 495 Рожд.дaта : 14.12.1970
Години : 53
На Германката заргани валяло,всяко мятане е риба,номера е само да си намериш място.
Рибарите станаха много.Куцо и сакато вече ходи за риба
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42
днес на Дружба -вълна. Хванах две лопатки, търмък и гумено пате
Вярно ,че бая народ висяха по скалите,стори ми се и че доста писалки май бяха прибрани.Поне това мернах от лодката.Ribarina написа:На Германката заргани валяло,всяко мятане е риба,номера е само да си намериш място.
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
е не си капо. Ще има с кво да си играете на пясъка с лапетоrikitikitavi написа:днес на Дружба -вълна. Хванах две лопатки, търмък и гумено пате
pako- ...........................
Брой мнения : 286 Рожд.дaта : 05.10.1974
Вчера на Болата добре даде сутринта и към 11.00 отсече .След това се вземаше но по рядко.Дъжд,дъжд имаше но не силен леки привалявания заваля силно към 15.20 и си тръгнахме.Имах късмета да хвана и една заргана 52см.Като броика никога не съм ги броил и няма да ги броя но сигурно бяха над 40.
mooooka- ...........................
Брой мнения : 56 Рожд.дaта : 17.06.1981
Години : 43
Тази сутрин на Дружба пред Рубин -капо. Студ и вятър. Риба никой не хвана поне до 8:30.
cochi75- ...........................
Брой мнения : 186 Рожд.дaта : 05.11.1975
И след това също (до обяд)cochi75 написа:Тази сутрин на Дружба пред Рубин -капо. Студ и вятър. Риба никой не хвана поне до 8:30.
rap66- ...........................
Брой мнения : 705 Рожд.дaта : 04.02.1964
Години : 60
на същото място от 16 до 18:30 две зарганки и две иларий
И надвечер пак така - нямаrap66 написа:И след това също (до обяд)cochi75 написа:Тази сутрин на Дружба пред Рубин -капо. Студ и вятър. Риба никой не хвана поне до 8:30.
ivojekov_vet- ...........................
Брой мнения : 227 Рожд.дaта : 18.09.1958
Години : 66
Този уйкенд и аз реших да открия риболова на зарган, яко надъхан заминах в събота на Юг(Царево), събота силен СЗ вятър ,на скалите под църквата в кв. Василико,два заргана от които единият беше добър размер другия продължи да си плува на воля, днес реших рано да атакувам по-надолу месноста "Сухата чешма " преди с.Варвара, времето беше вече се поукротило ,но рибите ги нямаше,два заргана и една платерина около 400 гр.,после нищо! Навсякъде обаче беше слаб риболова, където се спирах да помятам колегите имаха по една две риби
tugman- ...........................
Брой мнения : 70 Рожд.дaта : 02.02.1970
Години : 54
Мен ме закараха пред Лозенец.. Пълен смях!
Хванах един зарган и на всяко хвърляне-платерина..Но само десетина от тях бяха добри,другото 15 сантиметра..
Не съм доволен!
Хванах един зарган и на всяко хвърляне-платерина..Но само десетина от тях бяха добри,другото 15 сантиметра..
Не съм доволен!
ТАРАЛЕЖ- ...........................
Брой мнения : 1356 Рожд.дaта : 15.10.1974
Здравейте, днес в Балчик от 17:00 до 19:00 -11 заргана + 2 маазни попа.
Страница 8 от 31 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 19 ... 31
Similar topics
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Страница 8 от 31
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing