GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

3 в 1 - перфектната комбинация (джип, лодка, каравана)

+26
ПЛУВЧО
tano
Шморхи
Тихомир
dako
baispartan
maistor_ribar
max
JimBeam
ribaro
КИРО
светльо-toxin34
Мънцата
Кико
Rimohit
bate_em4o
Доктора
майсторчето страхил
илия
EU_BG_akademika
MITKO70
ivu
Иван
Краси_поборника
eminem94
Тедо
30 posters

Страница 2 от 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

3 в 1 - перфектната комбинация (джип, лодка, каравана) - Page 2 Empty Re: 3 в 1 - перфектната комбинация (джип, лодка, каравана)

Писане  EU_BG_akademika Пет 18 Дек 2009 - 8:24

Тоше, ама аз съвсем не казвам че е лоша, не се обиждай, казвам че не бих я взел даже да ми я подаряват, нямам възможност, сиромашия, кво да се прави, аз съм за по прости неща, дето мога сам да си ги уйдордисавам, монтьора ми има само крик и инструменти, ниаккви компютри и софтуери. 226711
Освен това аз говоря за за XC-90, баш джипа, твойто е по скоро комби 4Х4, ама си е проходимо де.
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika
...........................

Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61

Върнете се в началото Go down

3 в 1 - перфектната комбинация (джип, лодка, каравана) - Page 2 Empty Re: 3 в 1 - перфектната комбинация (джип, лодка, каравана)

Писане  Тедо Пет 18 Дек 2009 - 11:32

уж си академик, пък да не можеш да разбереш, че ти е свършила водата на чистачките...
12666

VолVо нямат джипове - това е СУВ и въобще не е проектиран за извън пътя... Но на Беглика като ти светне лампата за водата за чистачките, спокойно може да гребнеш от язовира и да си долееш, а не да се пулиш у таблото като Принц Чарлз :5ff67901e688fa

Паджеро нямат дизел без турбо - 2.5ТДИ /турбо дизел с интеркулер/ - 98кс старите, 116кс по-новите
2.8ТДИ - 125кс и съвременните 3.2ДИ-Д 163кс, който е и най-икономичен освен, че е най-бърз и приятен за каране...
Тойота Лендкрузер 2.5ТД /турбо дизел без интеркулер/ - 86кс старите, 90кс по-новите, 3.0ТД - 125кс от 96-99г., 3.0Д4Д - 163кс, който е и най-икономичен освен, че е най-бърз и приятен за каране... Познават се по двойната цена :)

На джипа най-важното му е шофьора, след това да е в изправност и гумите да са подходящи... това, че пътрол се е окопал някъде, а витарата е минала нищо не значи...

Ленд Ровърите Дифендър и Дисковъри са добри като концепция - истински джипове с офроуд възможности и постоянно 4х4, което е перфектно за време като днес. Но като изпълнение са доста назад от японските...

Ако вземаш паджеро, гледай да е с раздатка "Супер Селект" - познава се по положенията на малкото лостче - обикновената е Н2-Н4-N-L4, а "хубавата" има още едно положение... Предимството е, че може да ползваш 4х4 и на асфалт при нормална скорост (мокро, заледено и т.н), а не само за ниска скорост по-лош път... Иначе джипката само на задно се носи като жигула, а на Парт-тайм на 4х4 (Н4 на лоста) не трябва да се кара на асфалт... и какво става улицата пред блока заледена, главната - изчистена... Трябва постоянно да превключваш или да си износваш ускорено трансмисията карайки постоянно на Н4 зимата

Jeep също имат добри като концепция модели, но и те като изпълнение са доста назад от японските... Иначе с една АГУ получаваш джип дето върви като лека кола и харчи колкото японски дизел... Те също имат модели с постоянно 4х4 - Гранд Чероки например...
Тедо
Тедо

Брой мнения : 1619 Рожд.дaта : 23.06.1974
Години : 50

http://www.zanderbg.com

Писане  Тедо Пет 18 Дек 2009 - 11:47

сега видях за накладките... eyeballs_icon
няма такова нещо - това, че хайдуците източват държавата със скъпа подръжка е друг въпрос...
Накладките за Ленд ровъра, както и всички останали части не са скъпи... А и винаги може да си поръчаш от ЮК на 1/2 или 1/4 от цената в БГ... и няма ментета!
Тедо
Тедо

Писане  EU_BG_akademika Пет 18 Дек 2009 - 11:53

Е аз на това [You must be registered and logged in to see this link.] му викам джип, незнаех че има и друго наименование, а иначе япоски ще взема и не ми се е свършила на мен водата, ама нейсе....
Но инфото ти е много полезно ще го имам на предвид.
Благодаря
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  илия Пет 18 Дек 2009 - 12:40

Има един автомобил, G класа на Мерцедес, другото е компромис.Следващите са тойота и хамерикански Форд. :dancingHappy_i
илия
илия
мир на праха му

Брой мнения : 1089 Рожд.дaта : 08.06.1969
Години : 55

Писане  ???? Пет 18 Дек 2009 - 13:02

G класа на Мерцедес, другото е компромис......напълно съм съгласен с Илииката
Anonymous
????
Гост

Писане  EU_BG_akademika Пет 18 Дек 2009 - 14:36

Това пък не ми беше минавало през главата, имам предвид за държавната подръжка искам да кажа, че наистина може да е завишена. Значи смятате тойота за по добре от митсобиши, а какво ще кажете дайхатсо........
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  Тедо Пет 18 Дек 2009 - 14:49

айде почна се спама...

Става въпрос за 4х4 за риболов - та за кой точно вариант на Г-клас говориме, че всичко друго е компромис - старите 20 годишни курници, дето повече от 100кмч не могат да вдигнат /230, 240Д/ или за 55АМГ с бронировка В6/В7 :) с нископрофилни гуми за мъгла... 509601

намерих едно клипче с Г, Нива и Паджеро:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Тедо
Тедо

Писане  EU_BG_akademika Пет 18 Дек 2009 - 15:16

Аха, и аз това искам да кажа, че говорим за джип за по сиромаси, аз ако мога ще се похендря в Хамър най-висок клас, с хладилиници и прочее изгъзици, ама немога.....
Сигурно има хора дето и това [You must be registered and logged in to see this link.] ще си купят, ама аз мога максимум,ама наистина максимум да похарча 7-8 бона. Така че ще се намествам в тия граници и за тия парички ще си взема някой дрънгел, както казах и по преди, няма кво да се прави, сиромашия........................
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  Тедо Пет 18 Дек 2009 - 15:50

за 7-8 хиляди Г класа няма... тия под 20 000лв общо взето са в окаяно състояние...

за твоите пари се насочи към ЛР Диско, Паджеро или Нисан Терано, Сузуки Витара... Корейските също са вариант - с климатик и по-комфортни...
Тедо
Тедо

Писане  Тедо Пет 18 Дек 2009 - 16:09

виж за какво говоря, че Г-то въобще не е вариант... 91г. на 300+ хиляди км за над 20 000лв... [You must be registered and logged in to see this link.]

Дайхацу имат един много здрав модел /2 цели моста, 2.8ТД мотор/ и не са скъпи 4-6 бона... Но са доста морално остарели и не са много удачни за всеки ден...

То по принцип за 7-8 хиляди лева трудно се взима джипка, която върши работа и за дълъг път, а не само за офроуд... Ако ще ти е единствена кола, може да огледаш и нещо "по-софт" ще те вози и за риба, а и бъбреците няма да си откъснеш... Например Субару Форестър или Аутбек /по-стария/...

Риболовът обикновено е 100км магистрала и 1 км черен ПЪТ - аз затова се отказах от "маститите" джипове и минах на СУВ... По черния път не се замислям, а по магистралата си джиткам 130-140... и средния разход (градско+магистрала+шосе в равни части) е 8/100 нафта...
Тедо
Тедо

Писане  EU_BG_akademika Пет 18 Дек 2009 - 16:16

Ама аз за мерцедес даже не си и помислям, не ми трябва на задника рана дето тепърва ще се отваря............
Ето това [You must be registered and logged in to see this link.] разглеждах сега.
А за корейските си абсолютно прав, бих си взел и то с удоволствие.
Аз карам деу рейсер, 93г си я взех от магазина и никакъв проблем не съм имал с нея. Сега на стари години и лодката ми влачи и пак не се оплаква. Така че взимам, стига да намеря, ама няма голям избор там.
Благодаря за помоща и вниманието.
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  Доктора Пет 18 Дек 2009 - 17:10

А не си ил мислил за вариант за джип от Англия, мнооооого по евтини, лошото е дясната дирекция, един приятел си взе тая година Митсубиши паджеро, дълга база, направо ще кажеш че е нов, с хиляди екстри, дори му смени гумите там и му излезе 2,500 паунда.
Доктора
Доктора

Брой мнения : 505 Рожд.дaта : 09.06.1951
Години : 73

http://dimvet@abv.bg

Писане  Тедо Пет 18 Дек 2009 - 17:38

за офроуд да, ама за всеки ден кола с десен волан...

нещо такова бих ти препоръчал [You must be registered and logged in to see this link.]
или това [You must be registered and logged in to see this link.]
бензиновите на газ в момента излизат най-икономични - [You must be registered and logged in to see this link.]

ПС: гледай все пак и километрите да са по-малко (германците не лъжат за тях, освен сърбите, турците и т.н. но си го позволят само на коли за експорт)... Ако вземаш Галопер, гледай да е "ексийд" - клима и кожен салон - не са глезотия, а удобство... кожата се чисти лесно и мирише хубаво, а пък кола без климатик в 21-век е кощунство...
Тедо
Тедо

Писане  илия Пет 18 Дек 2009 - 18:12

Я кажете, защо митсубишитата, елките са толкова евтини и, защо толкова много се продават. :217b315cad77fe
илия
илия
мир на праха му

Брой мнения : 1089 Рожд.дaта : 08.06.1969
Години : 55

Писане  EU_BG_akademika Пет 18 Дек 2009 - 20:18

То,че ще е с десен десен ще е, аз писах някъде по напред,че ги има за по 5 бона. Точно паджеро дълга 2000г Незнам транспорта и въобще целия масраф колко ще излезе до там и обратно. Явно са доста по евтини щом тук е около 2700паунда. Волана не ме тормози, аз съм камионджия, свикнал съм да карам на огледала, а иначе той е висок ще се вижда над колите, абе карат ги хората, наистина са в идеално състояние на половин цена. :dancingHappy_i
а дали това [You must be registered and logged in to see this link.]
е толкова евтино щото много гори 12666 12666 12666
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  Доктора Пет 18 Дек 2009 - 21:36

Зет ми от две години кара такова, Чероки, с десен волан, не е вярно че ремонта му е скъп, и е доста добро, като се има пред вид че се занимава със земеделие и се налага да гази с него из калища и угари, доста е проходимо, точно тия с тоя двигател са с отделни глави на всеки цилиндър, и ремонта им е лесен и евтин. Тая есен ходихме за гъби в гората и ми демонстрира без да иска как излиза от кал затънал до главините, доста е добро. Малко е тясно вътре но за тая цена си струва.
Доктора
Доктора

Брой мнения : 505 Рожд.дaта : 09.06.1951
Години : 73

http://dimvet@abv.bg

Писане  EU_BG_akademika Съб 19 Дек 2009 - 0:12

Az za 4erokito nqmam predstawa za ceni.
Izvinqvam se za latinicata,no sam na rabota i nqma kirilica.
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  bate_em4o Съб 19 Дек 2009 - 1:30

Ето я и моята комбинация.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Хондичката,досега не ме е оставяла,ремаркето става идеална маса :6e6ebecd09233a .
Не бих си взел каравана по следната причина-не мога да я вкарам навсякъде в гората.А и за 2-3 хил. такова палатково оборудване ще имам,че не ми се мисли за стара каравана.
Понеже си говорите повече за жипки,да кажа за моята.
2000г.150 кончета,2000 кубика.Сложих и газов инжекцион и съм много доволен 10-11л./100км. на газ.
Взех я от англия десен волан.Преди 2 години ми излезе към 9,сега същата за 3-4 хил. може да се вземе.Като проходимост си е доста добре,не ме е оставяла нито в сняг,нито в кал.А си вози почти като кола.С автоматично включване на задния мост,предния е постоянно включен.
bate_em4o
bate_em4o

Брой мнения : 43 Рожд.дaта : 21.04.1962
Години : 62

Писане  EU_BG_akademika Съб 19 Дек 2009 - 4:13

Аз ако взема бензин ще сложа метан, като взе да расте бензина, ми стана дебело да идвам на работа и от 2004 съм на метан. Километъра в момента ми е средно 5 ст, абе с лодката през Пловдив до Варна 35 кинта, ама лодката много спъва колата, 9 часа, докато джипа изобщо няма да усети че тегли нещо. Сега наистина са много тънки, хеле па бензиновите джипове. Аз няма да го карам градско, нали си купих ето тази къща

От [You must be registered and logged in to see this link.]

в село Кирчево, това е на 120 км от София на яз. Сопот и лодката ми си стои там на двора

От [You must be registered and logged in to see this link.]

Та там ще вкарам и джипа, отивам от София с колата, там си вземам автокомпозицята и заминавам за Варна да речем, после, се връщам, пак смяна и с колата в София. Така, че много не брига с къв волан ще е, но какво и колко гори ме брига sunglasses2 и затова трябва да взема нещо дето няма да работя само за него, около 110 к.с дълга база/ за спане/ мисля ще ми върши идеална работа
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  MITKO70 Съб 19 Дек 2009 - 18:40

Доктора написа:Зет ми от две години кара такова, Чероки, с десен волан, не е вярно че ремонта му е скъп, и е доста добро, като се има пред вид че се занимава със земеделие и се налага да гази с него из калища и угари, доста е проходимо, точно тия с тоя двигател са с отделни глави на всеки цилиндър, и ремонта им е лесен и евтин. .
Старото Чероки е добра машина ,но с този мотор с 4 глави не е така ,както казваш.Много податлив на прегряване е, иначе докато не се счупи върви.Ремонта хич не е евтин,/виж цена на една глава колко е/,а почне ли с една и тръгва друга.Затова и се отказах от една Фронтера и там го слагат за момент,както и на други мпс.Не е любим за правене от майсторите.Виж Черокито преди този го има с мотор на Рено2,2д ,по тромав ,но здрав.
MITKO70
MITKO70

Брой мнения : 62 Рожд.дaта : 06.07.1970
Години : 54

Писане  EU_BG_akademika Съб 19 Дек 2009 - 18:52

MITKO70 написа:
Доктора написа:Зет ми от две години кара такова, Чероки, с десен волан, не е вярно че ремонта му е скъп, и е доста добро, като се има пред вид че се занимава със земеделие и се налага да гази с него из калища и угари, доста е проходимо, точно тия с тоя двигател са с отделни глави на всеки цилиндър, и ремонта им е лесен и евтин. .
Старото Чероки е добра машина ,но с този мотор с 4 глави не е така ,както казваш.Много податлив на прегряване е, иначе докато не се счупи върви.Ремонта хич не е евтин,/виж цена на една глава колко е/,а почне ли с една и тръгва друга.Затова и се отказах от една Фронтера и там го слагат за момент,както и на други мпс.Не е любим за правене от майсторите.Виж Черокито преди този го има с мотор на Рено2,2д ,по тромав ,но здрав.
Идеално ме устойва, тромав и здрав, минал съм възраста за сътезания :609c1f728720fb
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  EU_BG_akademika Съб 19 Дек 2009 - 19:00

Темата е полезна според мен, само Тедо ако иска да промени заглавието, "на джип и каравана за риболов" или тъй някак. 12666 та да се съберат повече отзиви и мнения. Тук има доста хора които карат така наречените "автомобили с повишена проходимост" и имат какво да кажат по въпроса.
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  MITKO70 Нед 20 Дек 2009 - 0:12

Заглавието на темата си е добре и така,но ако Тедо реши, става sunglasses2
Както казах по горе и аз съм привърженик на джип преди 2000г.,класически,ако ще и с по спартанско оборудване,въпреки че и те са си с всички екстри някой.Въобще не се и замислям за тези натъпкани с електроника и умни системи СУФ и т.н автомобили.
MITKO70
MITKO70

Брой мнения : 62 Рожд.дaта : 06.07.1970
Години : 54

Писане  Тедо Пон 1 Фев 2010 - 12:41

EU_BG_akademika написа:... с лодката през Пловдив до Варна 35 кинта, ама лодката много спъва колата, ...
За деу-то ли става въпрос?
Щото аз съм теглил до Гърция по-голяма лодка и колата почти не я усеща - спокойно си държи 120кмч, а може и повече, но колата е ТДИ 130 магарета... Преди имах Тойота Лендкрузер 2.5ТД и повече от 100 му беше трудно даже и без колесар...
За такива дълги преходи си вземи нещо като Хондичката на колегата - хем 4х4 хем върви почти като лека кола, че "баш" джиповете или не возят добре или са много скъпи /и "лакоми"/...
Тедо
Тедо

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 2 от 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите