3 в 1 - перфектната комбинация (джип, лодка, каравана)
+26
ПЛУВЧО
tano
Шморхи
Тихомир
dako
baispartan
maistor_ribar
max
JimBeam
ribaro
КИРО
светльо-toxin34
Мънцата
Кико
Rimohit
bate_em4o
Доктора
майсторчето страхил
илия
EU_BG_akademika
MITKO70
ivu
Иван
Краси_поборника
eminem94
Тедо
30 posters
Страница 4 от 5
Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: 3 в 1 - перфектната комбинация (джип, лодка, каравана)
С тва наистина ши убиеш рибата
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Не са му турнали още лодка, ама пак става цък
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
Още ги произвеждатКраси_поборника написа:Забележете Тойотата кой модел е преди сигурно 15години,едно време се правеха здрави коли,сегашните са еднодневки,а аз като закъсам качвам Гоуфо у лодката и прдължавам
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
[You must be registered and logged in to see this link.]
Търсейки си помпичка за химическата тоалетна,попаднах на нещо което ме впечатли...
Търсейки си помпичка за химическата тоалетна,попаднах на нещо което ме впечатли...
maistor_ribar- ...........................
Брой мнения : 234 Рожд.дaта : 13.07.1977
Години : 47
Наистина ги произвеждат този модел е от 1992 или малко по-рано и със сигурност се произвежда до 2008г. двигателя е 4,2л. дизел като има варианти с турбина и без .max написа:Още ги произвеждатКраси_поборника написа:Забележете Тойотата кой модел е преди сигурно 15години,едно време се правеха здрави коли,сегашните са еднодневки,а аз като закъсам качвам Гоуфо у лодката и прдължавам
baispartan- ...........................
Брой мнения : 667 Рожд.дaта : 11.12.1976
Години : 47
123
2011 г. ги произвеждат за арабските емирства (чист дизел 4.2 кубика задължително без турбина)baispartan написа:Наистина ги произвеждат този модел е от 1992 или малко по-рано и със сигурност се произвежда до 2008г. двигателя е 4,2л. дизел като има варианти с турбина и без .max написа:Още ги произвеждатКраси_поборника написа:Забележете Тойотата кой модел е преди сигурно 15години,едно време се правеха здрави коли,сегашните са еднодневки,а аз като закъсам качвам Гоуфо у лодката и прдължавам
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Така и така съчетаваме 4x4 с каравана тъкмо да попитам. Отдавна се чудя на нещо такова та да си кажете мнението.
Види ми се удачно за риболов и семеен автомобил.
Види ми се удачно за риболов и семеен автомобил.
dako- ...........................
Брой мнения : 561 Рожд.дaта : 28.01.1971
Доста добре изглеждаdako написа:Види ми се удачно за риболов и семеен автомобил.
Дако не е лошо да не си решил да се разделяш с хаспела .
Тихомир- ...........................
Брой мнения : 745 Рожд.дaта : 03.11.1968
Години : 56
Ми Тише Ситрото одърте и се замислям за нещо бусово че синовете и те вече ще искат да ходят на риба.
dako- ...........................
Брой мнения : 561 Рожд.дaта : 28.01.1971
Точно тва автобусче и аз го гледах преди ден-два. Много ме кефи концепцията микробус 4х4. Отскоро ползвам микробус за риболовни излети, палатки и прочие и съм втрещен колко време съм загубил да се мъча с леки автомобили.
Микробуса събира всичко, навсякъде и по всякакъв начин, а по-високото тегло и сравнително по-късите предавки позволяват да се тегли каквато и да е лодка, почти където и да е.
Та по темата. Това добиче изключително много ми харесва. Не ми харесва обаче, че задвижването е от Соренто. Соренто, Фронтера, Терано имат такова задвижване. То си е добре при пресечен терен или дълбок сняг, обаче на сух или мокър асфалт, както и при лек сняг може да се ползва само и единствено задното предаване. 4х4 се ползва само когато настилката е хлъзгава и то ако не се лъжа, до 60 км/ч. Т.е. не можеш да ползваш 4х4 просто за да си по-стабилен в завоите или на леко хлъзгава настилка.
Онзи ден бях свидетел на следната случка, Терано чака пред мен да се включи в основна улица от малка пресечка. Улицата бе чиста, а пресечката със сняг и лед. Човека даде газ, тераното започна да върти задни гуми като бясно и чак когато стъпи на сухото му дойде сцеплението.
Аз след него, по същата траектория нямах дори и леко превъртане на колелата. Карам лек автомобил, с предно предаване. И какъв е смисъла от такова задвижване, когато кола с такова, върти гуми в ежедневието???
За ежедневието предпочитам задвижване от типа на Мицубиши Аутлендър или Тойота RAV4. Съвсем несериозни "офроудъри", но далеч по-практични при теглене на лодки или каране в киша примерно.
Твърде е възможно да съм написал някоя глупост, та приемам корекции с отворени обятия.
Все пак мисля, че съм прав де.
Микробуса събира всичко, навсякъде и по всякакъв начин, а по-високото тегло и сравнително по-късите предавки позволяват да се тегли каквато и да е лодка, почти където и да е.
Та по темата. Това добиче изключително много ми харесва. Не ми харесва обаче, че задвижването е от Соренто. Соренто, Фронтера, Терано имат такова задвижване. То си е добре при пресечен терен или дълбок сняг, обаче на сух или мокър асфалт, както и при лек сняг може да се ползва само и единствено задното предаване. 4х4 се ползва само когато настилката е хлъзгава и то ако не се лъжа, до 60 км/ч. Т.е. не можеш да ползваш 4х4 просто за да си по-стабилен в завоите или на леко хлъзгава настилка.
Онзи ден бях свидетел на следната случка, Терано чака пред мен да се включи в основна улица от малка пресечка. Улицата бе чиста, а пресечката със сняг и лед. Човека даде газ, тераното започна да върти задни гуми като бясно и чак когато стъпи на сухото му дойде сцеплението.
Аз след него, по същата траектория нямах дори и леко превъртане на колелата. Карам лек автомобил, с предно предаване. И какъв е смисъла от такова задвижване, когато кола с такова, върти гуми в ежедневието???
За ежедневието предпочитам задвижване от типа на Мицубиши Аутлендър или Тойота RAV4. Съвсем несериозни "офроудъри", но далеч по-практични при теглене на лодки или каране в киша примерно.
Твърде е възможно да съм написал някоя глупост, та приемам корекции с отворени обятия.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
Прав си, но задното предаване, като основно такова има едно, но същественно предимство никога неможе да те завърти при неправилно боравене с газта, ще занесе но дам.........докато предното завлича и усуква. Двигателят е отпред, предницата е по тежка, сцеплението е по голямо, бил съм свидел на една дама, която както си буксуваше с пълна газ, така изхвърча с гъза напред на платното и я прасна една маршрутка. Също така голям трън е и ако стъпиш от твърдо на сняг или лед с голяма скорост.......Шморхи написа:
Не случайно автомобилите висок клас са само със задно основно предаване.
По скъпите джипове Мерчо, Кю7 BMW Таурег имат система за автоматично включване на предното при прибоксуване. По сиромасите като мен си го включват ръчно, моят дрънгел с големия си матор и автоматични скорости не ще да върви без предно по заснежените улици, Всеки сам си решава, но за мен универсалният автомобил, за семейна риболовна кола се нарича: субаро ван дизеляк. Постоянно включено 4Х4 здрава изработка и поносим разход. Кола за всякакъв терен и условия. И следващата ми покупка на лека кола, ще е точно такава :609c1f728720fb
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Този хюндай много напомня на мицубиши спейс геар. Последния много ми допадна . Гледах преди време едно и беше си паджеро с каросерия на бус. Супер практично за рибарлък . Караме едно служебно(паджеро) и сега в поледиците си го джиткаме с пуснато 4X4 в града и се държи мого добре. Иначе само със задното е кофти. Но геодезистите ни се навират къде ли не с него и е прекрасно. Такава кола си мечтая да имам за втора ХОБИ кола (спейс геър)
Rimohit- ...........................
Брой мнения : 603 Рожд.дaта : 24.06.1979
Години : 45
Тази сутрин заглеждах едно Митсубиши Спейс Геър и ми текоха лигите по него.Много арно изглежда. :d5116e0ebf2fc8Rimohit написа:Този хюндай много напомня на мицубиши спейс геар............. Такава кола си мечтая да имам за втора ХОБИ кола (спейс геър)
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Бе то хубу ама само с гледане не става требе и ПАРИ
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56
вакрил написа:Бе то хубу ама само с гледане не става требе и ПАРИ
Ми който няма ПАРИ си ползва това
[You must be registered and logged in to see this image.]
Nedeltcho Delev- ...........................
Брой мнения : 2769 Рожд.дaта : 24.03.1964
Години : 60
Чииии то ако стааашеее цетата касапи щяха да бъдат :dancingHappy_iвакрил написа:Бе то хубу ама само с гледане не става требе и ПАРИ
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Днес загледах един Нисан X-trail на Горубляне.При разговора с продавача от дума на дума се оказа , че жипката е регистрирана като товарна,понеже в Италия товарните коли имат право на данъчен кредит и поради тази причина я няма кората за покриване на багажника, а има отвесна решетка.Също така каза, че при регистрацията в България също трябва да се регистрира като товарна кола.
Това ще доведе ли след това до някакви усложнения с държавните институции и КАТ, при положение че не се ползва като товарна.
Какво ще ме посъветвате?
Това ще доведе ли след това до някакви усложнения с държавните институции и КАТ, при положение че не се ползва като товарна.
Какво ще ме посъветвате?
gloupan- ...........................
Брой мнения : 538 Рожд.дaта : 11.03.1971
Колко места се води в момента? 4+1 или 1+1?gloupan написа:Днес загледах един Нисан X-trail на Горубляне.При разговора с продавача от дума на дума се оказа , че жипката е регистрирана като товарна,понеже в Италия товарните коли имат право на данъчен кредит и поради тази причина я няма кората за покриване на багажника, а има отвесна решетка.Също така каза, че при регистрацията в България също трябва да се регистрира като товарна кола.
Какво ще ме посъветвате?
Той твърди ,че се води 4+1.За това го попитах изрично, за да не се окаже че трябва да махам и седалките.
Щом го пише в талона 4+1, няма проблем Има такава хомологация, има и 3+1
Ама нали знаеш, най-добре отивате двамата в КАТ и всичко става ясно
Ама нали знаеш, най-добре отивате двамата в КАТ и всичко става ясно
А данъка и гражданската променят ли се нагоре?
Виж, това не помня ... Дали не беше надолу .... Мога да проверя в понеделник, стига да не е късноgloupan написа:А данъка и гражданската променят ли се нагоре?
Но пък спокойно можеш да минеш Технотест и да го промениш на 4+1 пътнически ... Струваше към 250 кинта Поне така беше преди 2 години
Докато не ми станат ясни всички такива въпроси,няма да бързам.Мънцата написа:Виж, това не помня ... Дали не беше надолу .... Мога да проверя в понеделник, стига да не е късноgloupan написа:А данъка и гражданската променят ли се нагоре?
Ще съм Благодарен на всякаква информация
Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Страница 4 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing