Риболов на о-в. Тасос
+85
RAAZIEL
Янко
КИРО
germanov.1974
Иво - Шабла
Milev
valium
sllipi1
Пещерски
mikibg
rikitikitavi
zhikata
Станимир 65
Tiho Todorov
triatomov
Георги Вутов
Иво Ломски
EU_BG_akademika
nkolev66
beis
antares
sava14
gogata1
Bat Emo
ribar72
ivaylo.filipov
rap66
Стефан Добрев
Красен Матеев
strijok
недялко радков
vvt1970
divein
sistefanov
palamudov
penko
savi aleksiev
ДЯДО ИВАН
Васил
цецо пожарната
tano
kosta simeonov
vatus
JimBeam
D.Dimitrov
mitko_aks
baralya
Тедо
Петър Василев
mimaki
Любак
ПЛУВЧО
max
esox hunter
GENIUS
gogo26
marvin
dbc
DOCTORABukarNo1
spinarkata
maestroto
Димитур
own
божо77
xoxo
dobria1
Светозар Върбанов
chapara
тони котев
Моряка
buchkov
Дели
roko koko
psaras
Шморхи
4o4o
Nikolov
Милен Нинов
nikinenov
s4etovod
вакрил
str.hadjiev
Мънцата
miroslavpetkov
vstoikov
89 posters
Страница 7 от 40
Страница 7 от 40 • 1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40
123
20 дена бях там ...... а ти каза ли че си тамСветозар Върбанов написа:Ники и да не кажеш ,че си бил там
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Re: Риболов на о-в. Тасос
Ако ти изтече разрешителното за риболов се вади наново,,има глоба,но мисля,че беше към 120 евро,цялата процедура е към 400 евро,но тегава ,защото вадиш всички документи наново и има много търчане по институции,,,това за лодката,,другото разрешително,което е за рибаря ,просто плащаш 28 евро в лименархиото и си готов.max написа: .Изтече ми риболовния билет и не искаха да ми го подновят та сега чакам нов и имаше разправий но до две седмици ще знам дали е Ок всичко.Гледайте си датите че е чудо направо .
ПП. Случайно хванах последния ден за подаване и на годишна декларация глобата била 3000евро но Петьо да каже ако е истина ....::
За даначната декларация не знам колко е глобата,защото никой не си позволява да не я направи,тъй като ако не си направиш даначната декларация за годината не можеш да докажеш по никакъв начин,че притежаваш това ,което имаш,било то къща, кола,яхта и т.н.
Щом не плащаш данаци,значи не са твои така е тук!! Ако имаш недвижимо имущество и решиш да продаваш,без да си правил даначна декларация ,, не можеш да продадеш нищо!!
Така,че глобата не е 3000 евро ,ами доста повече
Който има адресна регистрация в Гърция е длъжен,работи или не,с доходи или без,няма значение,да си прави даначна декларация всяка година!!
Преди години те освобождаваха от декларация ,ако общия ти доход не надвишава 800 евро,но този закон го премахнаха,,сега всеки е длъжен да прави даначна декларация!!
Това е!
123
Мерси Петьо ,за лодката нямама проблеми с БГ регистрация сьм а за билета ми е ясна процедурата вече /след седмица трябва да е готов/ но с даньчната декларация ми идва малко в повече /намразвам ги все повече и повече .....почти колкото те нас /не стига че за четри или пет дни като ходя прес зимата ми идва сметка 50-70е понеже им плащам TV,радио няколко вида такси + данакьт който за пьрви имот го нямаше ами и 3000е за нулева декларация ??? ПП.Гласят се да направят цялото пристанище платено /до сега е било половината но не сьм знаел/.
За това няма страшно,тук също се мъчеха ,но нищо не стана.max написа:: ПП.Гласят се да направят цялото пристанище платено /до сега е било половината но не сьм знаел/.
Ако има СИЛОГОС ,тоест Асоциация на любителите рибари там се запиши.1О-15 евро ще ти струва на година членския внос,но ще имаш гръб За местните рибарите има закон,че трябва да имат безплатно катафигио,демек ,скривалище за лодките им.Ако има Асоциация и някой по-отворен,който да знае законите, не могат да ви накарат да плащате
123
Не става Петьо лодката ми е с БГ регистрация
Ти ще станеш член ,а не лодката ти.max написа:Не става Петьо лодката ми е с БГ регистрация
Намери председателя и поискай да те регистрират.Сигурен съм ,че няма да ти откажат.
Ок Петьо, разбрах и се оказа че имам контакт с шефа точноПетър Василев написа:Ти ще станеш член ,а не лодката ти.max написа:Не става Петьо лодката ми е с БГ регистрация
Намери председателя и поискай да те регистрират.Сигурен съм ,че няма да ти откажат.
Max, единвъпрос имам към теб, защото имам подобен проблем.
Как си извади разрешително за риболов от лодка, като е с българска регистрация?
marvin- ...........................
Брой мнения : 208 Рожд.дaта : 20.10.1983
Години : 41
Колеги,
Ще ходя средата на септември на почивка с жената и смятам да взема някоя и друга въдица с мен.
Плаща ли се и къде да ловя от брега?
Ще ходя средата на септември на почивка с жената и смятам да взема някоя и друга въдица с мен.
Плаща ли се и къде да ловя от брега?
buchkov- ...........................
Брой мнения : 10 Рожд.дaта : 24.06.1979
Години : 45
123
Имам имот и АФМИ на мой познат не можах да му извадяmarvin написа:Max, единвъпрос имам към теб, защото имам подобен проблем.
Т'ва вече си е страшноПетър Василев написа:GENIUS написа: това море в гръцко като тепсия не потреперва
Предполага, че такива дни са малко, защото на повечето снимки от гръцко времето е много густо
GENIUS- ...........................
Брой мнения : 568 Рожд.дaта : 14.08.1985
Години : 39
Петьо, много драматично и безумно акостиране на това фери...тоя кептън за един тир, 2 коли и 3 баби с чанти рискува да изтрепе маса народ...
Ето малко още по темата. Това на Лимнос...няколко пъти съм минавал от там... уж спокойно и закътано, но много тесничко пристанище и като задуха....
Иначе по темата една питанка: Който има гръцки данъчен номер, но няма там имоти, лодки, коли и пр.... задължен ли е да подава данъчна декларация независимо, че да кажем живее в БГ т.е.е само заради това, че има гръцки данъчен номер
Ето малко още по темата. Това на Лимнос...няколко пъти съм минавал от там... уж спокойно и закътано, но много тесничко пристанище и като задуха....
Иначе по темата една питанка: Който има гръцки данъчен номер, но няма там имоти, лодки, коли и пр.... задължен ли е да подава данъчна декларация независимо, че да кажем живее в БГ т.е.е само заради това, че има гръцки данъчен номер
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Мисля,че няма кой да ти търси на теб или такива като теб дето имат само АФМ.esox hunter написа:
Ако имаш имущество ,движимо или не, си длъжен,защото нали казах,,няма как да удостовериш,че го притежаваш
Оооо аз за сега и толкоз нямам (билета го извадих без АФМ) , но имам приятели, които заради билет си вадиха данъчен номер, та заради тях питамПетър Василев написа:
Мисля,че няма кой да ти търси на теб или такива като теб дето имат само АФМ....
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Здравейте. На мен ми отказаха да ми извадят билет за риболов от каяка без данъчен номер. Трябвало да отида в Солун да си извадя. Това в Неа Мармарас. Ако има някой дето си е вадил без такъв номер някъде по Ситония - да казва, че така се бях наточил да половя от лодката... Ако все пак трябва да си вадя данъчен, къде в Солун и как?
dbc- ...........................
Брой мнения : 103 Рожд.дaта : 19.11.1977
Години : 47
Първо си намери някой ,някъде да те пише ,че живееш в Гърция.Няма значение в кой град ще е!
Ако имаш познат грък или българин,който живее в Гърция да те заведе до Ефория(даначното)и да пише на неговия адрес.
Вадиш си фотокопие на личната карта и се нареждате на опашката
Става точно за десетина минути ако няма опашка.
От там в лименархиото и си вадиш билет
п.п.За предпочитане е човека,който ще ви оправя да знае много добре гръцки или най-добре е да е грък,,,няма да имате никакви проблеми.
Ако имаш познат грък или българин,който живее в Гърция да те заведе до Ефория(даначното)и да пише на неговия адрес.
Вадиш си фотокопие на личната карта и се нареждате на опашката
Става точно за десетина минути ако няма опашка.
От там в лименархиото и си вадиш билет
п.п.За предпочитане е човека,който ще ви оправя да знае много добре гръцки или най-добре е да е грък,,,няма да имате никакви проблеми.
За каяк не бих си вадил билет с тая тегава процедура /не вярвам да имаш проблеми ако ловиш с каяка/ ако стане грешка ще кажеш че не си знаел и си турист и ......с туристите са по снисходителни /освен капитанско,билет ,преглед на лодката ,аптечка ,димки,сигнални ракети ,спасителни жилетки и ..........искат и застраховка така че ако решьт винаги ще ти намерят нещо не на ред/ ПП.Колко от нас имат горе изброеното /и да не е с изтекьл срок/?dbc написа:Здравейте. На мен ми отказаха да ми извадят билет за риболов от каяка без данъчен номер. Трябвало да отида в Солун да си извадя. Това в Неа Мармарас. Ако има някой дето си е вадил без такъв номер някъде по Ситония - да казва, че така се бях наточил да половя от лодката... Ако все пак трябва да си вадя данъчен, къде в Солун и как?
Последната промяна е направена от max на Вто 27 Авг 2013 - 13:41; мнението е било променяно общо 1 път
Мерси за бързите отговори. Същото ме посъветваха и хазяите. Най-вероятно няма даимам проблеми, ама предпочитам всичко да ми е точно.
dbc- ...........................
Брой мнения : 103 Рожд.дaта : 19.11.1977
Години : 47
Застраховка и капитанско изискват ако двигателят ти надвишава 40 коня [/quote]max написа:....искат и застраховка така че ако решьт винаги ще ти намерят нещо не на ред/?
123
[/quote] Знам но да се знае от всички /аз лично като ми е ясна картината за лодка под 30кс не бих вадил никакви документи освен билет за риболов от лодка а направат ли ми забележка вече ще го мисла/.ПП.Петьо как ги издьржаш тия /богове/ направо не знам ? Колкото повече ги опознавам толкова по-неприятни ми ставатПетър Василев написа:Застраховка и капитанско изискват ако двигателят ти надвишава 40 коняmax написа:....искат и застраховка така че ако решьт винаги ще ти намерят нещо не на ред/?
Ми ,че те тия там по северна Гърция са българи ве,,да не мислиш,че са гърци
123
Е тогава тия от Филипополис /Пловдив/ какви се водят?Петър Василев написа:Ми ,че те тия там по северна Гърция са българи ве,,да не мислиш,че са гърци
Гъркофили(тези си мислят,че говорят гръцки) а тези в Гърция ,вулгарофони(българоговорящи,демек,чисти българи)max написа:Е тогава тия от Филипополис /Пловдив/ какви се водят?Петър Василев написа:Ми ,че те тия там по северна Гърция са българи ве,,да не мислиш,че са гърци
На местните казват доп"ии, тези умешаните с пондите,а на нашите хора казват ендопии,,значи по-местни от местните,демек вулгари
Ааааааааа,трябва да се видим от близко за да ти разшифровам някои работи и да видиш как ще си промениш мнението за гърчулята
123
Аз го променям постоянно в техен минус /спират по средата на пьтя и изчезват за Х време ,оставят си колесара с колата на слипьт и отиват за риба абе от тях сме произлезли а не от македонците ??? /.Не е лошо да се засечеме най на края
Страница 7 от 40 • 1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40
Страница 7 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing