Риболов на о-в. Тасос
+85
RAAZIEL
Янко
КИРО
germanov.1974
Иво - Шабла
Milev
valium
sllipi1
Пещерски
mikibg
rikitikitavi
zhikata
Станимир 65
Tiho Todorov
triatomov
Георги Вутов
Иво Ломски
EU_BG_akademika
nkolev66
beis
antares
sava14
gogata1
Bat Emo
ribar72
ivaylo.filipov
rap66
Стефан Добрев
Красен Матеев
strijok
недялко радков
vvt1970
divein
sistefanov
palamudov
penko
savi aleksiev
ДЯДО ИВАН
Васил
цецо пожарната
tano
kosta simeonov
vatus
JimBeam
D.Dimitrov
mitko_aks
baralya
Тедо
Петър Василев
mimaki
Любак
ПЛУВЧО
max
esox hunter
GENIUS
gogo26
marvin
dbc
DOCTORABukarNo1
spinarkata
maestroto
Димитур
own
божо77
xoxo
dobria1
Светозар Върбанов
chapara
тони котев
Моряка
buchkov
Дели
roko koko
psaras
Шморхи
4o4o
Nikolov
Милен Нинов
nikinenov
s4etovod
вакрил
str.hadjiev
Мънцата
miroslavpetkov
vstoikov
89 posters
Страница 12 от 40
Страница 12 от 40 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40
Re: Риболов на о-в. Тасос
Знаеш ли със сигурност какво време предстои нямаш никакви проблеми.max написа:Лодката ми е 6м дьлга и широка 2,50м но ми малее в открито море не е много Ок работата
Аз винаги преди да излезна преглеждам сайта от предния ден и точно преди да влезна,защото понякога времето се ебава.
Ако е бонаца през целия ден и на другия поне до обяд няма от какво да се страхуваш.
Моята лодка беше 4,80 м и 25 к ямаха и не съм имал никога проблеми когато съм се отдалечавал на 6-7 мили,защото винаги тръгвах при 100% сигурност и винаги сме били поне две лодки заедно.
Макс,ще ти дам линк към най-сигурния сайт за Гърция.
От дясно има един часовник ,над часовника пише дните от седмицата,а под него две стрелки.Като кликаш върху дясната ти дава в кой час колко буфор ще има.
От долу е обяснено на колко буфор отговарят цветовете на стрелките.До 2 буфор е бонаца,никакви проблеми.Стане ли тъмно синьо не се отдалечавай от брега ,,най- много на 3 мили,не повече.
[You must be registered and logged in to see this link.]
123
Така и не разбрах буфор на колко бала е равен ?
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
1 буфор до 2 е бонаца,,значи тихо с леки вълничкиmax написа:Така и не разбрах буфор на колко бала е равен ?
3 буфор е слаба вълна при ,която кълве рибата
4 буфор вече загрубява,но пак може да се лови риба и тогава е най-дашно морето,стига да държиш защото доста клати
от 5 буфор на горе вече не става за риболов
Няма риба или на рибарите им минава меракаПетър Василев написа:...
Точно тогава е рибата,но трябва да си вързан с въжета за да не те загубятТедо написа:Няма риба или на рибарите им минава меракаПетър Василев написа:...
Нали си гледал тия дето ловят раци,по НГ,нещо подобно се получава
Аз съм се пробвал два пъти,но си изповръщах червата
Аз съм се пробвал два пъти,но си изповръщах червата
123
Бая часове имам на борда но и на мене ми се е вьртяла главата при голямо вьлнение .Мойте впечатления са че има ли вьлна има и риба на глатко море е тегава работа и се ловят предимно риби в близост до брега /перки,дракони и ...../.Ако водата е от 20гр на доло е друга бира вече .С последното ходене направо се скьсах от обиколки и като ги набарах на едно от маркираните точки пак не искаха ???
Когато е гладко се ходи за Баладес,Скорпиоманес и Бакаляри ,а това са най-вкусните риби,поне на 180м дълбочинаmax написа:Бая часове имам на борда но и на мене ми се е вьртяла главата при голямо вьлнение .Мойте впечатления са че има ли вьлна има и риба на глатко море е тегава работа и се ловят предимно риби в близост до брега /перки,дракони и ...../.Ако водата е от 20гр на доло е друга бира вече .С последното ходене направо се скьсах от обиколки и като ги набарах на едно от маркираните точки пак не искаха ???
Даааааа,тогава не се стои на близко до брега
На Тасос няма никьде такива дьлбочини .....От едната страна е тераса 25м като тава а от другата до 80м но последния пьт набарах от другата страна няколко дупки от 5м става 20м и сонара писна на голями риби бих ги веднага като точки но предполагам че са синегриди защото е каменисто дьно там.Петър Василев написа:Когато е гладко се ходи за Баладес,Скорпиоманес и Бакаляри ,а това са най-вкусните риби,поне на 180м дълбочинаmax написа:Бая часове имам на борда но и на мене ми се е вьртяла главата при голямо вьлнение .Мойте впечатления са че има ли вьлна има и риба на глатко море е тегава работа и се ловят предимно риби в близост до брега /перки,дракони и ...../.Ако водата е от 20гр на доло е друга бира вече .С последното ходене направо се скьсах от обиколки и като ги набарах на едно от маркираните точки пак не искаха ???
Сигурен ли сиmax написа:На Тасос няма никьде такива дьлбочини .....Петър Василев написа:Когато е гладко се ходи за Баладес,Скорпиоманес и Бакаляри ,а това са най-вкусните риби,поне на 180м дълбочинаmax написа:Бая часове имам на борда но и на мене ми се е вьртяла главата при голямо вьлнение .Мойте впечатления са че има ли вьлна има и риба на глатко море е тегава работа и се ловят предимно риби в близост до брега /перки,дракони и ...../.Ако водата е от 20гр на доло е друга бира вече .С последното ходене направо се скьсах от обиколки и като ги набарах на едно от маркираните точки пак не искаха ???
Академика има карта.
123
Академика има карта.sunglasses2 Аз му я дадох на сонара и на тел я имам на Навионикс е
Понеже стана дума пак за бофорти и балове, направих една табличка бофорт vs. бал
[You must be registered and logged in to see this image.]
Но като цяло и аз споделям мнението на Петьо, че трябва да се влиза до към 4 бифора.... над това вече си е опасно и дискомфортно.
Но като цяло и аз споделям мнението на Петьо, че трябва да се влиза до към 4 бифора.... над това вече си е опасно и дискомфортно.
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
Тука те подкрепям на 100% риболовьт е хоби и удоволствие няма смисьл да се рискува и да се чувства дисконфортно човек за няколко риби ........след като се бласнах в скалите после врьщах лентата много пьти и направих /тогава в ситуация/ това което бях разигравал в главата си много пьти / с морето майтап не става /. Наложи ли му се на някой екстремна ситуация паниката трябва да се игнорира иначе става кофтиesox hunter написа:Понеже стана дума пак за бофорти и балове, направих една табличка бофорт vs. бал
На 20.10-мисля да атакувам остова да видя какви рибета има там.Ако някой по това време ще е там да звънка-0889 676071
mitko_aks- ...........................
Брой мнения : 517 Рожд.дaта : 13.04.1981
Години : 43
Друга групичка пък тръгва тогава за Самотраки.За жалост няма да съм от щастливците.mitko_aks написа:На 20.10-мисля да атакувам остова да видя какви рибета има там.Ако някой по това време ще е там да звънка-0889 676071
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Е те това , ще Ви е от полза. Ама много.max написа:Така и не разбрах буфор на колко бала е равен ?
Таблица за преобразуване скоростта на вятъра във Възли, Beaufort, м/с и км/ч.
Пускам го като link, защото е голямо.
Още в началото има и калкулатор. Пишеш една стойноста която занеш, кликваш =калкулатор=
и се изписват и другите стойности автоматично.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Ходи ли да пробваш за лавраци на устието на реката...? Вчера гледах едно филмче на оня пухкавия по Хоби ТВ и ми потекоха лигите...
Тедо ти да не мислиш,че ако пак отидат там и който и да е ще хванат толко риба???Тедо написа:Ходи ли да пробваш за лавраци на устието на реката...? Вчера гледах едно филмче на оня пухкавия по Хоби ТВ и ми потекоха лигите...
Такива джуруми са много рядки и то от Лавраци.
Просто са късметлии,че са били там на деня и часа!
Другото,което е,че там е резерват и е забранено да се лови риба и затова има и такива пасажи с Лаврак!
Доколкото разбрах те са взели разрешение да ловят там
Иначе за простолюдието е забранено.
Тедо написа:e-e, ако е резерват и не казват нищо във филма, значи са за
Βιότοπος ----превод на бг ,РЕЗЕРВАТ
Всички езера,реки и най вече такива езера,които се свързват с морето са обявени за резервати.
Това е за Гърция.
Просто гърците си затварят очите
Петьо виждам че наистина почти целият порт е отбелязан като резерват но вече няколко години ловим там и никой не е дошъл да ни каже каквото и да е. По цялата брегова ивица на порта винаги е имало множество рибари. Резерватът си мисля че е доста по-малък от отбелязаното на посочената от теб карта, и наистина има такова място което е заградено, има портал и знаци но е много малка част от местността около Порто Лагос. А за джурумите от лаврак мисля че няма как да си по-точен, аз за години риболуване все още не съм виждал.
mimaki- ...........................
Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 01.06.1976
Години : 48
Точно къде е резеват нито аз съм сигурен,защото не съм ходил там,но в нета навсякъде обявяват езерото на Порто лого за резерват.mimaki написа:Петьо виждам че наистина почти целият порт е отбелязан като резерват но вече няколко години ловим там и никой не е дошъл да ни каже каквото и да е. По цялата брегова ивица на порта винаги е имало множество рибари. Резерватът си мисля че е доста по-малък от отбелязаното на посочената от теб карта, и наистина има такова място което е заградено, има портал и знаци но е много малка част от местността около Порто Лагос. А за джурумите от лаврак мисля че няма как да си по-точен, аз за години риболуване все още не съм виждал.
Някъде в нета бях чел ,че местната асоциация на любителите рибари са поели отговорноста за резервата и те казват кой,кога и какво да лови,а лова е стриктно забранен.
Иначе по закон казах,всички реки,сладководни и полусолени езера,лагуни и изкуствени езера(язовири) са обявени за резервати в цяла Гърция.
Точно това казвам и аз.Това се случва най-много два-три пъти в годината,Много рядко и затова казвам,че са късметлии.mimaki написа: А за джурумите от лаврак мисля че няма как да си по-точен, аз за години риболуване все още не съм виждал.
Всъщност доколкото си спомням мястото те ловят на входа за пристанището и наистина имаше доста риболовци и от двете страни на входа на пристанището / входа от открито море към порта на Порто Лагос /
Вярно е също че са от страната на вливащата се в морето сладководна вода, но там има доста ръкави, не съм ходил там и незнам дали има табели
Но риболова си го биваше! И аз хвърлях и обирах влакното с тях
Вярно е също че са от страната на вливащата се в морето сладководна вода, но там има доста ръкави, не съм ходил там и незнам дали има табели
Но риболова си го биваше! И аз хвърлях и обирах влакното с тях
baralya- ...........................
Брой мнения : 1075 Рожд.дaта : 14.11.1967
Години : 57
Някой да има прясно инфо за острова,че скоро ще акостирам на него.
mitko_aks- ...........................
Брой мнения : 517 Рожд.дaта : 13.04.1981
Години : 43
Страница 12 от 40 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40
Страница 12 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing