Риболов на о-в. Тасос
+85
RAAZIEL
Янко
КИРО
germanov.1974
Иво - Шабла
Milev
valium
sllipi1
Пещерски
mikibg
rikitikitavi
zhikata
Станимир 65
Tiho Todorov
triatomov
Георги Вутов
Иво Ломски
EU_BG_akademika
nkolev66
beis
antares
sava14
gogata1
Bat Emo
ribar72
ivaylo.filipov
rap66
Стефан Добрев
Красен Матеев
strijok
недялко радков
vvt1970
divein
sistefanov
palamudov
penko
savi aleksiev
ДЯДО ИВАН
Васил
цецо пожарната
tano
kosta simeonov
vatus
JimBeam
D.Dimitrov
mitko_aks
baralya
Тедо
Петър Василев
mimaki
Любак
ПЛУВЧО
max
esox hunter
GENIUS
gogo26
marvin
dbc
DOCTORABukarNo1
spinarkata
maestroto
Димитур
own
божо77
xoxo
dobria1
Светозар Върбанов
chapara
тони котев
Моряка
buchkov
Дели
roko koko
psaras
Шморхи
4o4o
Nikolov
Милен Нинов
nikinenov
s4etovod
вакрил
str.hadjiev
Мънцата
miroslavpetkov
vstoikov
89 posters
Страница 15 от 40
Страница 15 от 40 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Re: Риболов на о-в. Тасос
[quote]
Ники, щом си направил риболов значи всичко е минало безпроблемно.
Аз ставам член на екипаж на лодка, която е позиционирана на Уранопули и е с гръцка регистрация и билет за риболов(нов).Сега ръчкам баджанак ми да извадим билет за мене, нали има апартамент в Аспровалта, ще му ползвам адреса.
Ако някой може да помогне с инфо за риболова от лодка в този район ще бъда много благодарен.
Живот и здраве като се затопли се надявам да започна редовни репортажи
Такава риба ,малко по към червения цвят, съм виждал веднъж в нашето море.Лежеше върху водорасли в края на прибоя, прибутах я с една пръчка във водата и тя потегли скоростно точно като змия , със същите движения.Интересно ми е какво е наименованието и.max написа:[You must be registered and logged in to see this image.]
Ники, щом си направил риболов значи всичко е минало безпроблемно.
Аз ставам член на екипаж на лодка, която е позиционирана на Уранопули и е с гръцка регистрация и билет за риболов(нов).Сега ръчкам баджанак ми да извадим билет за мене, нали има апартамент в Аспровалта, ще му ползвам адреса.
Ако някой може да помогне с инфо за риболова от лодка в този район ще бъда много благодарен.
Живот и здраве като се затопли се надявам да започна редовни репортажи
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58
123
Тонка там има интересни места за риболов а 4-5 мили навьтре са местата за туни
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Значи е имало от всичко и сте го уловили
А това къде прилича на змия, много интересно
А това къде прилича на змия, много интересно
GENIUS- ...........................
Брой мнения : 568 Рожд.дaта : 14.08.1985
Години : 39
Ники , лодката е с един мотор 20 кс. Хонда и не знам дали имаме право да влизаме толкова навътре в морето.Иначе трима човека излизаме на глисаж и придвижването е бързо.Сега си принтирах какво трябва да има в лодката, че нищо чудно и там да има проверки.max написа:Тонка там има интересни места за риболов а 4-5 мили навьтре са местата за туни
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58
Имате право да се отдалечавате от брега на 6 мили.
Ако си сложите и помощен двигател ,независимо колко к.с. е ще ви разрешат до 12 мили ,но това трябва да е вписано в талона на лодката
Ако си сложите и помощен двигател ,независимо колко к.с. е ще ви разрешат до 12 мили ,но това трябва да е вписано в талона на лодката
max написа:Проверката е по сигнал .....чакаха ме като трьгнах с лодката и ме вьрнаха на пристанището /местните рибари негодували че бьлгарите им излавяли рибата от брега ??? Искаха ми документите на лодката,капитанско,каско,пожарогасител,спасителен плот и жилетки,морска аптечка -тя е сьс срок- 3бр сигнални ракети и една димка ,радиостанция и флаг за националност двама човека бяха от лименариото /униформени/ и записаха всичко в един прошнирован тефтер който беше почти на последната страница /за две години само един пьт сьм проверяван и то на Керамоти/ Искат ли да те зготвят няма значение с колко документа си
Мерси МАХ,
така е тук си наистина си прав искат ли да те глобят не ти мърда. За сега на Халкидики мен не са ме проверявали, но не се знае.
На Керамоти и Тасос е друга работа - там има много българи и гърците наистина негодуват. Не съм планирал риболов там . Мислих си някъде към Мароня за да мога да тъгна посока Самотраки (там е най-близко до брега). Чакам само скумрийката да тръгне.
Мерси още веднъж за изчерпателния отговор.
Поздрави
marvin- ...........................
Брой мнения : 208 Рожд.дaта : 20.10.1983
Години : 41
Много внимавай с преходите до Самотраки че там винаги е ветровито и с голями вьлни /аз два пьти ходих от Тасос до там и двата пьти беше испитание за лодката и екипажа/marvin написа:max написа:Проверката е по сигнал .....чакаха ме като трьгнах с лодката и ме вьрнаха на пристанището /местните рибари негодували че бьлгарите им излавяли рибата от брега ??? Искаха ми документите на лодката,капитанско,каско,пожарогасител,спасителен плот и жилетки,морска аптечка -тя е сьс срок- 3бр сигнални ракети и една димка ,радиостанция и флаг за националност двама човека бяха от лименариото /униформени/ и записаха всичко в един прошнирован тефтер който беше почти на последната страница /за две години само един пьт сьм проверяван и то на Керамоти/ Искат ли да те зготвят няма значение с колко документа си
Мерси МАХ,
така е тук си наистина си прав искат ли да те глобят не ти мърда. За сега на Халкидики мен не са ме проверявали, но не се знае.
На Керамоти и Тасос е друга работа - там има много българи и гърците наистина негодуват. Не съм планирал риболов там . Мислих си някъде към Мароня за да мога да тъгна посока Самотраки (там е най-близко до брега). Чакам само скумрийката да тръгне.
Мерси още веднъж за изчерпателния отговор.
Поздрави
Последната промяна е направена от max на Нед 19 Яну 2014 - 12:25; мнението е било променяно общо 1 път
Да това и други колеги са споделяли, а и мисля че един от твоите репортажи беше точно за такъв преход.
Не смятам да ходя до самия остров, някъде по средата като гледам картата и дълбочините. Имало някакви места точно посредата между Мароня и Самотраки били много подходящи за влачена на калмар за синегриди и Amberjack. Вече съм подготил такъмите и чакам да има малко раздвижване на рибата като цяло. Имам предвид поне скумрия да има, че с това влачене с олово шпазач ще ми е за първи път и не се знае какъв ще е резултата.
Мерси за съвета поздрави и наслука.
Ще чакам да драснеш някой ред като дойде скумрията.
Не смятам да ходя до самия остров, някъде по средата като гледам картата и дълбочините. Имало някакви места точно посредата между Мароня и Самотраки били много подходящи за влачена на калмар за синегриди и Amberjack. Вече съм подготил такъмите и чакам да има малко раздвижване на рибата като цяло. Имам предвид поне скумрия да има, че с това влачене с олово шпазач ще ми е за първи път и не се знае какъв ще е резултата.
Мерси за съвета поздрави и наслука.
Ще чакам да драснеш някой ред като дойде скумрията.
123
[You must be registered and logged in to see this image.]Влачих единият ден с двата даунрингера на стрьв живи калмари на най бавната ми скорост 3км /Петьо дава инструкцийте по тел/ но без успех /синегриди има доста ...вече ги локализирах и следващият риболов ще е с джиговете/ ПП.Хванахме доволно риба и експерименти си правихме но на ден трябваше да минавам около 70 км
И аз имам закачена такава червена змиорка пред Скала Потамия . На пристана местните рибари казаха че не са виждали такова нещо и ме посъветваха да не я пипам и да я хвърля в морето. Оказва се че не е такава рядкост .
123
Вкусна ли беше ?Дели написа:И аз имам закачена такава червена змиорка пред Скала Потамия . На пристана местните рибари казаха че не са виждали такова нещо и ме посъветваха да не я пипам и да я хвърля в морето. Оказва се че не е такава рядкост .
пmax написа:[You must be registered and logged in to see this image.]Влачих единият ден с двата даунрингера на стрьв живи калмари на най бавната ми скорост 3км /Петьо дава инструкцийте по тел/ но без успех /синегриди има доста ...вече ги локализирах и следващият риболов ще е с джиговете/ ПП.Хванахме доволно риба и експерименти си правихме но на ден трябваше да минавам около 70 км
Бяла лодка ..........бял джип........С какъвто се събереш-такъв ставаш .
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
....бели къщи... бели облачета...бели кахъри....
vatus- ...........................
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68
123
На прьв поглед всичко е розаво .....vatus написа:....бели къщи... бели облачета...бели кахъри....
Туй голЕм "дзвер"....много ми е интересно какво е има тяло на риба сабя, ама в главата прилича на трибуквена дума с "й" накрая ...max написа:[You must be registered and logged in to see this image.]
След като вече са те проверили обстойно вероятно вече няма да те закачат освен, ако не им размахате някой по голям улов да се дразнят. Били им "изловили българите рибата от брега".... баси и повода...ами да ловят и те от брега тогава 'що се 'абят да влизат с лодки.
На Керамоти и Тасос е най-наситено с БГ рибари за сега, но скоро очаквам да зачестят такива гръцки "номерца' и на Порто Куфо, така че тези които ходят там да не се очудват, ако почнат да ги проверяват за щяло и нещяло...
Иначе па добре сте си изкарали щом е имало риби - това е важно
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
123
Тая гад плуваше като змия и много се дьрпаше .....мислех че е охтопод в началото ??? На тиквеното чепаре стана чудо направо ??? три вида риби на пускане Колегите с лодки да не подценяват положенйето че освен глобата от 700е ги дават на сьд и може да се стигне до конфискация на лодката и всичко с нея Димка и три сигнални ракети + застраховка на лодката
123
Значи е рядкаДели написа:Не съм я опитвал . Щом местните не знаят какво е ...
max написа: Колегите с лодки да не подценяват положенйето че освен глобата от 700е ги дават на сьд и може да се стигне до конфискация на лодката и всичко с нея Димка и три сигнални ракети + застраховка на лодката
От 500 и на горе може да стигне и 3000 евро.
Съд ще има на всяка цена и на съда ако се прецени ти конфискуват лодка и оборудване .
После мисля,че нямаш право до 3 години на разрешение за риболов.
Аз ви казвам,че само заради туризма от БГ си затварят за сега очите,но не знам до кога ще продължи това.
Елате тук на Крит и си пуснете лодката с бг регистрация в морето и ловете риба за броени минути ще е при вас един риб с два двигателя по 250 к.с.,,,няма оттърване .
Тук държат много строго. Нас ни познават по лодките от далеч и пак си ни проверяват постоянно.Мен ми се е случвало 4 дена подред да ме проверяват.Идват и ми викат извинявай приятелю,че ти прекъсваме риболова,но трябва да си свършим работата.
123
Петьо ако са хитри изобщо няма да закачат чужденците /на ден само за лодката сьм 30литра бензин да не говориме за ресторантчето и още доста неща/ с три вьдици няма как да им се излови рибата ,,,а ако закона е за 7 метровите лодки ще взема 7 метрова
Последната промяна е направена от max на Пон 20 Яну 2014 - 0:25; мнението е било променяно общо 1 път
Хващал съм няколко рибки от тези.
Казва се Ласпопсаро и знам,че не се ядат.
Така пише и по гръцките сайтове.
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
Така пише и по гръцките сайтове.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Петър Василев написа:Хващал съм няколко рибки от тези.
Казва се Ласпопсаро ........
Не мога да преценя големината им .
Но много приличат на блатен червей.
Дали няма да стават за стръв, при риболов на Заргана ?
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
123
Над 40см бешеЛюбак написа:Петър Василев написа:Хващал съм няколко рибки от тези.
Казва се Ласпопсаро ........
Не мога да преценя големината им .
Но много приличат на блатен червей.
Дали няма да стават за стръв, при риболов на Заргана ?
Петър Василев написа:
Мерси Петьо - ограмотих се
Разбрах, що за "дзвер' е Cepola macrophthalma или red bandfish Пише, че е позната на древните гърци, като Tainia и дори имало запазен някакви древногръцки рецепти за нея => [You must be registered and logged in to see this link.]
Иначе да и тук пише че гърците вече не я ядяли и я хвърляли, но на други места си я кльопали.
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
max написа: Димка и три сигнални ракети + застраховка на лодката
Мах какво имаш в предвид?
Основно за това ли следят?
Страница 15 от 40 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Страница 15 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing