Риболов на о-в. Тасос
+85
RAAZIEL
Янко
КИРО
germanov.1974
Иво - Шабла
Milev
valium
sllipi1
Пещерски
mikibg
rikitikitavi
zhikata
Станимир 65
Tiho Todorov
triatomov
Георги Вутов
Иво Ломски
EU_BG_akademika
nkolev66
beis
antares
sava14
gogata1
Bat Emo
ribar72
ivaylo.filipov
rap66
Стефан Добрев
Красен Матеев
strijok
недялко радков
vvt1970
divein
sistefanov
palamudov
penko
savi aleksiev
ДЯДО ИВАН
Васил
цецо пожарната
tano
kosta simeonov
vatus
JimBeam
D.Dimitrov
mitko_aks
baralya
Тедо
Петър Василев
mimaki
Любак
ПЛУВЧО
max
esox hunter
GENIUS
gogo26
marvin
dbc
DOCTORABukarNo1
spinarkata
maestroto
Димитур
own
божо77
xoxo
dobria1
Светозар Върбанов
chapara
тони котев
Моряка
buchkov
Дели
roko koko
psaras
Шморхи
4o4o
Nikolov
Милен Нинов
nikinenov
s4etovod
вакрил
str.hadjiev
Мънцата
miroslavpetkov
vstoikov
89 posters
Страница 26 от 40
Страница 26 от 40 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Re: Риболов на о-в. Тасос
То на 9. 05 ще има доста хора от форума ,включително и моя милостnikinenov написа: Аз на 9.05 съм на Тасос. Може да обемним някой стек опит
ДЯДО ИВАН- ...........................
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 52
Ееех ще се освободи малко място на Тюленово да пофатаме и ниеДЯДО ИВАН написа:То на 9. 05 ще има доста хора от форума ,включително и моя милостnikinenov написа: Аз на 9.05 съм на Тасос. Може да обемним някой стек опит
Владо, само вижте с по-дебел флурокарбон да е "рапалата" ,щото много дърпат тия баракудиvvt1970 написа:Айде аз тръгвам от София и тоя път ще пробвам КАварненска рапала
По това време на Тюленово ще ми Фанеш .... Дядовияstr.hadjiev написа:Ееех ще се освободи малко място на Тюленово да пофатаме и ниеДЯДО ИВАН написа:То на 9. 05 ще има доста хора от форума ,включително и моя милостnikinenov написа: Аз на 9.05 съм на Тасос. Може да обемним някой стек опит
Добре сте изкарали, щом сте и доволни
Другия път повече и по-йедри и повече бира
Другия път повече и по-йедри и повече бира
strijok- глоб.модератор
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
На девети съм на скалите преди алики с бяло зелена баничарка рено канго с Ловешка регистрация, ако я видиш свиркай аз съм.
nikinenov- ...........................
Брой мнения : 324 Рожд.дaта : 16.03.1978
Години : 46
Абе момчета, не че ми е работа да ви се бъркам, ма що не ползвате такъв монтаж?
[You must be registered and logged in to see this image.]
ivaylo.filipov- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 27.09.1976
Години : 48
[quote="ivaylo.filipov"]
Щото най-малкото подвижния вирбел ще третърка брейда за нула време, бидема ще се оплита в тия стопери постоянно, а предимства не виждам никакви.vstoikov написа:
... ма що не ползвате такъв монтаж?
rap66- ...........................
Брой мнения : 705 Рожд.дaта : 04.02.1964
Години : 60
И стопера отзад не държи на зверските удари и засечки и постоянно ще мени дълбочината - ми то нещо по монтажа остана лиrap66 написа:ivaylo.filipov написа:Щото най-малкото подвижния вирбел ще третърка брейда за нула време, бидема ще се оплита в тия стопери постоянно, а предимства не виждам никакви.vstoikov написа:
... ма що не ползвате такъв монтаж?
vvt1970 написа:Айде аз тръгвам от София и тоя път ще пробвам КАварненска рапала
Нещо имаше ли
ivaylo.filipov написа:
Абе момчета, не че ми е работа да ви се бъркам, ма що не ползвате такъв монтаж?
Идеята ти не е лоша,макар че нашия монтаж е почти същия като този само дето ползваме един вирбел не 2 като на твоята снимка(по добре е да се ползват стопери от месина а не тези топчета по принцип).Този монтаж е за по леки плувки (ваглери) и стоперите ги държат но тук плувката тежи 40+грама а и другото което е че тези стопери не държат на плетено особена на 0.8-0.6 диаметър
(правил съм стопер от месина за ваглерски монтаж) но на плетеняк и то на лек ваглер 8+2 чак след 3-4 стопер подред успява да не премръдва
п.п.сори че оспамих темата но имам малко понятие и от сладководен (особено на ваглер) и съм пробвал някой неща и при морския
Аз не че искам да се правя на много разбиращ, мач риболова не е моят риболов. Основното ми притеснение в горният монтаж, е че има два елемента в най-слабото звено, а именно карабинера.
Когато натоварването е в посока черните стрелки, системата издържа определените от производителя килограми, когато е в посока ключаклата (червените стрелки) системата издържа в пъти по-малко натоварване. При това монтиране, вероятността плувката да е в позициа т.1 а повода със стръвтта да отиде в точка 2 и голяма, което означава, че карабинерът ще се натовари неправилно и ще издържа много по-малко натоварване от предиденото. От което би следвало откачване, отваряне на карабинера и загуба на бидема с куката (и рибата) и на плувката, което не е евтин аксесоар.
Много често когато ловя на дъно и на карабинер закачвам повод с клуп ми се е случвало да имам оплитане, една врътка през карабинера, което чисто теоритично, също може да отвори карабинера при удър от рибата.
Митак, прав си за стоперите и плетените влакна, аз ловя с монофили и за това не съобразих, че може да ползвате плетено и да има проблем със стоперите. Ако някои му се занимава може да опита ето това:
Така няма да има нужда от стоп възел и плувката няма да помръдне от удара.
Относно това което са написали колегите по-горе:
1 протриване на брейда може да се избегне с ползването на такъв вирбел
Оплитане няма как да стане, всички монтажи на ваглер са по тази схема и не се оплитат.
Пак казвам не ми е идеята да се правя на интересен и много разбиращ, а ако мога с нещо да помогна, като споделям опит. Не задължавам никого с мненията си, всеки е свободен да си лови както си знае.
Поздрави
Иво
Когато натоварването е в посока черните стрелки, системата издържа определените от производителя килограми, когато е в посока ключаклата (червените стрелки) системата издържа в пъти по-малко натоварване. При това монтиране, вероятността плувката да е в позициа т.1 а повода със стръвтта да отиде в точка 2 и голяма, което означава, че карабинерът ще се натовари неправилно и ще издържа много по-малко натоварване от предиденото. От което би следвало откачване, отваряне на карабинера и загуба на бидема с куката (и рибата) и на плувката, което не е евтин аксесоар.
Много често когато ловя на дъно и на карабинер закачвам повод с клуп ми се е случвало да имам оплитане, една врътка през карабинера, което чисто теоритично, също може да отвори карабинера при удър от рибата.
Митак, прав си за стоперите и плетените влакна, аз ловя с монофили и за това не съобразих, че може да ползвате плетено и да има проблем със стоперите. Ако някои му се занимава може да опита ето това:
Така няма да има нужда от стоп възел и плувката няма да помръдне от удара.
Относно това което са написали колегите по-горе:
1 протриване на брейда може да се избегне с ползването на такъв вирбел
Оплитане няма как да стане, всички монтажи на ваглер са по тази схема и не се оплитат.
Пак казвам не ми е идеята да се правя на интересен и много разбиращ, а ако мога с нещо да помогна, като споделям опит. Не задължавам никого с мненията си, всеки е свободен да си лови както си знае.
Поздрави
Иво
Нека пренесем писанията си тук [You must be registered and logged in to see this link.] че стана интересно пък не му е мястото тук
dobria1 написа:Нека пренесем писанията си тук [You must be registered and logged in to see this link.] че стана интересно пък не му е мястото тук
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Любак написа:dobria1 написа:Нека пренесем писанията си тук [You must be registered and logged in to see this link.] че стана интересно пък не му е мястото тук
Ко ли не прави човек за една бира
от 1-ви съм на Тассос района на Скала Сотирос, по плажовете НИЩО, но продължавам да упорствам. Нямам възможност вечер да пробвам по кейоввете, само през деня по плажовете мога да ловя, но рибата никаква я няма.
Току що се връщам от Тасос. Вчера имах малък успех на дъно на Скала Сотирос. Знам, че повечето тук търсите хишници, но все пак да докладвам и за моя риболов :) Стръв монодоли, само на него вървеше. Една добра ципура, една синегрида около 400 грама, 3 едри какареуса. Рибите са много на вътре и много редки. Опитах на каква ли не стръв - мида петалида - няма пипане, морска краставица - няма пипане, едни малки охлювчета - едни циганета на порта ги ползваха за стръв и беше извадил една малка мурмура и една малка ципура, при мен не проработиха. Акробатито му разказват играта дребосъците за нула време, вобще никъв шанс на него. Добре че докараха в магазинчето в Принос монодоли, та направих и един риболов за всичките 6 дена
Това е от мен. Поздрави на всички и успех.
Това е от мен. Поздрави на всички и успех.
Бомба си,омазал си ръцете с някоя и друга люспа.Историята знае виртуозни капота.
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Отлично Иво като се вземе предвид,че сега е мъртъв сезон.Сега се лови само на твърда стръв и най-вече на Мана или Монодоли.Правилно си се ориентирал за стръвта
Малко снимки, без риби, но пак пълнят душата
123
Замислям преход с мойта галера от Тасос до Порто Кофо 75км Кофо -Кия панагия 93км и Панагия -Скопелос 26км Идеята е да посетиме местата кьдето са испуснали серьозни риби от както се вьрнахме от там
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Много добре замислено.
Кога мислиш да акосираш в порто кофу (с лодчето разбира се), че аз имам планирана почивка там и ще съм 7 дни през Юни. Ще я търся таз дето ми скъса миналата година и ми отмъкна 300 м. влакно. Сега съм с две по километър.
Може да спретнем нещо.
Кога мислиш да акосираш в порто кофу (с лодчето разбира се), че аз имам планирана почивка там и ще съм 7 дни през Юни. Ще я търся таз дето ми скъса миналата година и ми отмъкна 300 м. влакно. Сега съм с две по километър.
Може да спретнем нещо.
marvin- ...........................
Брой мнения : 208 Рожд.дaта : 20.10.1983
Години : 41
123
Утре ще се вида с Жорката да умуваме
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Колеги на 23 май съм на острова някой може ли да сподели някакво инфо от там, или ще стрелям в тъмното.
nikinenov- ...........................
Брой мнения : 324 Рожд.дaта : 16.03.1978
Години : 46
Бе то и ние щяхме да ходим ,ама нещо няма мераклии.
Страница 26 от 40 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Страница 26 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing