Риболов на о-в. Тасос
+85
RAAZIEL
Янко
КИРО
germanov.1974
Иво - Шабла
Milev
valium
sllipi1
Пещерски
mikibg
rikitikitavi
zhikata
Станимир 65
Tiho Todorov
triatomov
Георги Вутов
Иво Ломски
EU_BG_akademika
nkolev66
beis
antares
sava14
gogata1
Bat Emo
ribar72
ivaylo.filipov
rap66
Стефан Добрев
Красен Матеев
strijok
недялко радков
vvt1970
divein
sistefanov
palamudov
penko
savi aleksiev
ДЯДО ИВАН
Васил
цецо пожарната
tano
kosta simeonov
vatus
JimBeam
D.Dimitrov
mitko_aks
baralya
Тедо
Петър Василев
mimaki
Любак
ПЛУВЧО
max
esox hunter
GENIUS
gogo26
marvin
dbc
DOCTORABukarNo1
spinarkata
maestroto
Димитур
own
божо77
xoxo
dobria1
Светозар Върбанов
chapara
тони котев
Моряка
buchkov
Дели
roko koko
psaras
Шморхи
4o4o
Nikolov
Милен Нинов
nikinenov
s4etovod
вакрил
str.hadjiev
Мънцата
miroslavpetkov
vstoikov
89 posters
Страница 31 от 40
Страница 31 от 40 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40
123
Щом и аз на ханосите почнах да се радвам ???ivaylo.filipov написа:max написа:Вчера нещо гонеше зарганите но може и малки маятика да са
Маятико, маятико, сега няма па претенции да имам :)
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Re: Риболов на о-в. Тасос
Петьо, нещо в последно време съм разредил влизанията, но гледам има с какво да се похвалиш ...Да ти кажа за мен е част да бъдеш изхвърлен...изритан и пр. от клуба по такива причини Честито и 'дет се вика с пожелания към всички членове на клуба "Скромните 20" да бъдат изхвърлени или напуснали по такива причиниПетър Василев написа:МанаФ са,самичък,даже без молба от Цецо и смених клуба на "Критските тарикати"Мънцата написа:Ники като каза до 20кг .... Та се сетих.... Време е Пешо да бъде изритан с шутове от клуб "Скромните 20"
Един твой стар приятел така ме преименува в Манията.Каза добре дошъл в клуба на тарикатите ,но не спомена кои, че аз рекох да сложа и Крит отпред за да стане още по-тарикатско.
Може и да си чел за какво става дума!
Това май е единствения уникален клуб в света за които целта не е да се разраства от към членове, а да намаляват до 0
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
123
Монтирахме и Фуруното и влезнах сам с една въдица с раглу и воблер в края на линията и скорост 5.5км.ч. да настроя сонара и да разузная положението какво е . На около км от пристанището Хъмито писна за голяма риба и като погледнах и Фуруното се опулих направо метровки и 80см стадо от над 50 риби??? То не бяха пилкери , воблери на даунрингера ......чепарета и естественно се обадих на Питьо ......той ме успокой че няма да хвана и позна но в 6:00 след обяд пак бях на местото но подготвен със сардела и започна едно хранене ... (бях закотвен ) рибите пак се зав ъртяха но без да има удар качваха се до 10м. от 24 но ..........на чепаре две гопи само и това беше.Пп.Жорката пътува насам и съм му приготвил изненада (грък доктор страшен фен на риболова който е близък със собствениците на магазина за риболовни пр.Капитан Хук в Кавала а те са много в час с местата и всичко свързано с тоя раьон ......ако кажат някое място няма да е лошо.
Събота и аз пристигам на острова и ги почвам от брега :) :) За ден-два ще настроя такъмите и ще опипам любимите места да я въдя къде се е скрила.
ivaylo.filipov- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 27.09.1976
Години : 48
max написа:..... и започна едно хранене ... (бях закотвен ) рибите пак се зав ъртяха но без да има удар качваха се до 10м. от 24 но ..........:
Щом са на дълбоко - само вертикален джиг с джигове тип " нож" 20-30 см и 200 - 300 грамови и с техника тип " помпене" . Със стръв и балон с захранване ,воблери - ако се качват на повърхноста да се хранят или да гонят дребна риба или ако ти с захранване ги качиш нагоре...иначе само вертикален джиг.
xoxo- ...........................
Брой мнения : 116 Рожд.дaта : 01.07.1950
Години : 74
123
Помпах с джиг 20см.с пискюл силиконов (имам синегрида хваната на нейго) грам не го отразиха а риби на сонара .......снимал съм всичко но от тела не мога да качвам снимки. Само две гопи на чепаре излезнаха
Не си улучил явно часа .max написа: грам не го отразиха а риби на сонара :
Все по някое време са започнали да се хранят,но ти вече не си бил там!
Знаеш ли колко пъти съм гледал покрай мен да подскачат Албакор и да троля с часове и нищо.Тръгна си и някой ,който е останъл да ги мъче ми звънне и ми вика ,,,връщай се убихме ги
Друг път пък докато пусна воблера и се е нанизъл.
Затова трябва да се настоява .Там ли са рибите,днес ако не удари ,утре ще удари.
Никакви пискюли и силикони по джига или воблери когато са на дълбоко - само бърз вертикален джиг.
ПП на клипа звиковата алармата е от сонар фуруно
нещо такова, не е най доброто но на прима виста на това попаднах - трябва по бързо да се води джига.
[You must be registered and logged in to see this link.]
ПП на клипа звиковата алармата е от сонар фуруно
нещо такова, не е най доброто но на прима виста на това попаднах - трябва по бързо да се води джига.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Макс, предлагам ти следващия път като видиш рибата на 30 метра и успееш да я вдигнеш на 20 да спуснеш примамката (рибка с лека кука и нищо друго) на около 15 и по-малко метри и да направиш няколко бавни изваждания на такъма и пускането му свободно - вдигания по около 2 до 5 метра и свободно пропадане (внимавай точно във фазата на пропропадане). Турците изважат изцяло стръвта с куката, оглеждат я и ако всичко и е наред (не се е измъкнала от куката или много разместена) я хвърлят отново да си пропада свободно. Това с балоните работи (може би? - не съм ловил така - нищо, че носех 50 балона) при много и активни риби. Ако рибите са ти под лодката не е необходимо прекалено хранене (поне така смятям аз-може и да не съм прав, но ние хранехме пестеливо и хванахме, а други екипажи хвърляха с шепите и не им удари), а само да се поддържа интереса на рибата 5 до 10 парченца (половинки риби) на минута примерно. В нашия случай рибата я видяхме на сонара на 30 тина метра - след това се вдигна на около 15, но започнаха да се стрелкат и съвсем близо до повърхността - и тогава стръв на 20 метра тъкъм, но предвид наклона от дрейфа на около 10 до 15 метра - няколко повдигания и спускания и при едно от спусканията - бесен аванс.max написа:Монтирахме и Фуруното и влезнах сам с една въдица с раглу и воблер в края на линията и скорост 5.5км.ч. да настроя сонара и да разузная положението какво е . На около км от пристанището Хъмито писна за голяма риба и като погледнах и Фуруното се опулих направо метровки и 80см стадо от над 50 риби??? То не бяха пилкери , воблери на даунрингера ......чепарета и естественно се обадих на Питьо ......той ме успокой че няма да хвана и позна но в 6:00 след обяд пак бях на местото но подготвен със сардела и започна едно хранене ... (бях закотвен ) рибите пак се зав ъртяха но без да има удар качваха се до 10м. от 24 но ..........на чепаре две гопи само и това беше.Пп.Жорката пътува насам и съм му приготвил изненада (грък доктор страшен фен на риболова който е близък със собствениците на магазина за риболовни пр.Капитан Хук в Кавала а те са много в час с местата и всичко свързано с тоя раьон ......ако кажат някое място няма да е лошо.
nkolev66- ...........................
Брой мнения : 150 Рожд.дaта : 07.05.1966
Години : 58
Щом са там рибите натискай ги все ще се излъже някоя, Ники.
Продължаваме да чакаме снимка с едро
Продължаваме да чакаме снимка с едро
GENIUS- ...........................
Брой мнения : 568 Рожд.дaта : 14.08.1985
Години : 39
С жива стръв става но не е ефективно защото когато рибата е на 20-30 и по дълбоко тя не се храни - бързия вертикален джиг / без да се кичи с силикони и пускюли/ провокира инстинкта за нападение на рибата. с парчета риба ако се искара нагоре или сама е одгоре е раздразнена и се храни и риболова с жива стръв - с балон или без,с воблери,с силикони и пискюли с метална глава ще имат ефект.
123
Днес Жорката се заговори с комшията който работи в морската ...... (прави ми пълна проверка преди няколко месеца --по сигнал) оказа се рибар и каза че от силното земетресение насам имало почти всеки ден вторични много слаби трусове и било трагично положенйето от към риба Питахме го и за новите наредби и каза че на Тасос единствената промяна е разрешителното за лодка че е отпаднало всичко останало е в сила...
Какво имаш предвид всичко останало? ....то Тасос не е отделна губерния законите са за цяла Гърция евентуално само местни разпоредби касаещи улова на някои конкретни видове риби може да има...напр. забрана на улова на риба тон и пр.max написа:...Питахме го и за новите наредби и каза че на Тасос единствената промяна е разрешителното за лодка че е отпаднало всичко останало е в сила...
123
Билет за риболов от лодка застраховка капитанско димки, фишеци , ракети, пожарогасители , аптечки.....
123
И с туна ако те пипнат дупе да ти е яко
max написа:Билет за риболов от лодка застраховка капитанско димки, фишеци , ракети, пожарогасители , аптечки.....
Без разрешителното ,другото е вярно.
Няма вече билети за риболов от лодка
123
Изкарах лодката днес и към 19-20 си идвам и до края на септември няма да се пробвам на Тасос.
Яснооооо ти си каръкаmax написа:Изкарах лодката днес и към 19-20 си идвам и до края на септември няма да се пробвам на Тасос.
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
EU_BG_akademika написа:Яснооооо ти си каръкаmax написа:Изкарах лодката днес и към 19-20 си идвам и до края на септември няма да се пробвам на Тасос.
Значи вторник влизам - разбрах кой трябва да пали дебели свещи.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
123
Да взема да одскоча до Варна поне на Тасос да се завърти малко бг. рибаКИРО написа:EU_BG_akademika написа:Яснооооо ти си каръкаmax написа:Изкарах лодката днес и към 19-20 си идвам и до края на септември няма да се пробвам на Тасос.
Значи вторник влизам - разбрах кой трябва да пали дебели свещи.
Е как билет за риболов от лодка...нали уж отпадал билета....няма такъв филм за Тасос да се иска билет, а за останала Гърция не.... виж за димки, ракети и пр. си е така изискват се...max написа:Билет за риболов от лодка застраховка капитанско димки, фишеци , ракети, пожарогасители , аптечки.....
123
Пробваи и после драсни два реда колко е глобатаesox hunter написа:Е как билет за риболов от лодка...нали уж отпадал билета....няма такъв филм за Тасос да се иска билет, а за останала Гърция не.... виж за димки, ракети и пр. си е така изискват се...max написа:Билет за риболов от лодка застраховка капитанско димки, фишеци , ракети, пожарогасители , аптечки.....
При първа възможностmax написа:.....Пробваи и после драсни два реда колко е глобата
Ники,няма вече разрешителни за риболов от лодка.Това е сигурно!max написа:Пробваи и после драсни два реда колко е глобата
Този нещо ви засилва.
В деня когато улових туната ни спряха от лименархиото ,но провериха само документите на лодката .На нас не ни поискаха никакви разрешителни.
Петьо, за целта не може ли да изнамериш някъде документ, закон, наредба или там каквото е, но официално, че Криска за сега намира само проектозакона от април, но все пак той е проекто закон...до обнародване няма тежест.Петър Василев написа:
Ники,няма вече разрешителни за риболов от лодка.Това е сигурно!
Този нещо ви засилва.
В деня когато улових туната ни спряха от лименархиото ,но провериха само документите на лодката .На нас не ни поискаха никакви разрешителни.
Страница 31 от 40 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40
Страница 31 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing