GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Доизграждане на слип на Кранево

+40
КИРО
fishmaster
nikgeo
Мънцата
roko koko
EU_BG_akademika
xpynxpyn
emanuil
tiho_roev
ПЛУВЧО
Петър Василев
buchkov
divein
fokobg
ufo
georg
joro_74
delisto44
strijok
paynera
Любак
Бай Гого
Кирил Калчев
Иво - Шабла
HAZART
Георги Тодоров
gogotod
GENIUS
chapara
Жоро_Приселци
Тихомир
Васил
milanovgeorgi
mitko_aks
Дели
rap66
parvaka
цецо пожарната
savi aleksiev
Тедо
44 posters

Страница 5 от 13 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Next

Go down

Доизграждане на слип на Кранево  - Page 5 Empty Re: Доизграждане на слип на Кранево

Писане  EU_BG_akademika Чет 8 Авг 2013 - 18:49

D.Dimitrov написа: Не се притеснявай, аз ще дам вместо теб а ти ще ми ги върнеш с sausage sausage sausage наздраве наздраве наздраве
Супер, че тя малко партизанска акция, из един път се сбра дружината, и взе да треска.........
За малко да пропусна, значи даваш, аз на 30 съм там, ако ги искаш по рано дай сметка и ти ги пускам мигом:здравей: 

beer
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika
...........................

Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Доизграждане на слип на Кранево  - Page 5 Empty Re: Доизграждане на слип на Кранево

Писане  Васил Чет 8 Авг 2013 - 19:33

И брат ми се включва! :здравей: 
Васил
Васил

Брой мнения : 1078 Рожд.дaта : 24.02.1976
Години : 48

Писане  fishmaster Чет 8 Авг 2013 - 19:54

Още един път ,за колеги от Балчик ,ДОБРИЧ,КАВАРНА,Шабла...парите ги събирам аз. тел 0898619498
fishmaster
fishmaster

Брой мнения : 236 Рожд.дaта : 21.04.1974
Години : 50

Писане  EU_BG_akademika Чет 8 Авг 2013 - 19:54

вакрил написа: Галин и Академика да погледнат на лични.
Значи глей ся 509158 като добавяш някакво инфо към написан вече пост, то си остава на същото място на което е вече поста, тоест нито някой получава емайл за промяна, нито поста се нарежда последен за четене.d776892fea672e9d795a 
А особенно когато съобщаваш важни неща, има 90% шанс да бъдат пропуснати. 509158 не знам 
Затова си пускай нов коментар, когато имаш да кажеш нещо важно.....509158 
Нямам нищо на лични503495 45479 
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  Дели Чет 8 Авг 2013 - 21:22

Поразпитах и аз. За конкретния случай единствената опастност е някой от "местните" да подаде жалба до който и да е контролен орган и строежа ще се спре. Иначе от община Аксаково никой няма да попречи . Тази територия обаче е държавна собственост. Така че стратегията може да е следната. Ако някой от Кранево или рибарите наоколо се заинтересуват , не трябва да се дразнят поне докато изсъхне бетона, за да не се подаде жалба по време на леенето. Можем да казваме, когато ни питат, че имаме разрешително от областния управител. После никой никого няма да търси .
Дели
Дели

Брой мнения : 1115 Рожд.дaта : 22.07.1961
Години : 63

http://www.gravirane.net

Писане  вакрил Чет 8 Авг 2013 - 21:34

Дели написа:Поразпитах и аз.  За конкретния случай единствената  опастност е някой от "местните" да подаде жалба до който и да е контролен орган и строежа ще се спре. Иначе от община Аксаково никой няма да попречи . Тази територия обаче е държавна собственост.  Така че стратегията може да е следната. Ако някой от Кранево или рибарите наоколо се заинтересуват , не трябва да се дразнят поне докато изсъхне бетона, за да не се подаде жалба по време на леенето. Можем да казваме, когато ни питат, че имаме разрешително от областния управител.  После никой никого няма да търси .  
Той строежа ще продължи около 2 часаsunglasses2 в почивен денsunglasses2 
вакрил
вакрил
мир на праха му

Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56

Писане  Васил Чет 8 Авг 2013 - 21:35

Два часа са много,с добра организация и хора сме готови за 30-40 мин.
Васил
Васил

Писане  tiho_roev Чет 8 Авг 2013 - 21:39

Дели написа:Поразпитах и аз.  За конкретния случай единствената  опастност е някой от "местните" да подаде жалба до който и да е контролен орган и строежа ще се спре. Иначе от община Аксаково никой няма да попречи . Тази територия обаче е държавна собственост.  Така че стратегията може да е следната. Ако някой от Кранево или рибарите наоколо се заинтересуват , не трябва да се дразнят поне докато изсъхне бетона, за да не се подаде жалба по време на леенето. Можем да казваме, когато ни питат, че имаме разрешително от областния управител.  После никой никого няма да търси .  
Колега като знам колко бързо действа администрацията бетона
ще стегне докато някой реши да пише жалби малби
аз съм за с ругата на пред пак сабя каквото покаже
а от месните ама хич не се боя ако желаят да ползват
нямат грижи ако не и гражданска не мойги огаси от слочаен
пожар в храсталаците sunglasses2 
tiho_roev
tiho_roev

Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 58

Писане  rap66 Чет 8 Авг 2013 - 22:08

Аз слип през живота си не съм виждал, но ... не трябва ли долната част да влиза поне 2-3 м. в морето и как туй парче ще стегне във водата 226711 
rap66
rap66

Брой мнения : 705 Рожд.дaта : 04.02.1964
Години : 60

Писане  D.Dimitrov Чет 8 Авг 2013 - 22:12

rap66 написа:Аз слип през живота си не съм виждал, но ... не трябва ли долната част да влиза поне 2-3 м. в морето и как туй парче ще стегне във водата 226711 
Няма страшно!
"Стягането" не е "съхнене".
Химична реакция! Но със сигурност има колеги които могат да го обяснят правилно.
D.Dimitrov
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54

Писане  Мънцата Чет 8 Авг 2013 - 22:12

rap66 написа:Аз слип през живота си не съм виждал, но ... не трябва ли долната част да влиза поне 2-3 м. в морето и как туй парче ще стегне във водата 226711 
Мънцата написа:... бетона, който ще се лее, трябва да е направен със Сулфатоустойчив цимент!

[You must be registered and logged in to see this image.]
Що се отнася до това, докъде ще се лее, моето мнение е, че трябва да се излее поне 2-3 метра във водата sunglasses2 
Мънцата
Мънцата

Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53

Писане  Васил Чет 8 Авг 2013 - 22:17

Мънцата написа:
Мънцата написа:... бетона, който ще се лее, трябва да е направен със Сулфатоустойчив цимент!

Що се отнася до това, докъде ще се лее, моето мнение е, че трябва да се излее поне 2-3 метра във водата sunglasses2 
Трябва да видиш мястото и ще разбереш че няма нужда да се влиза във водата толкова много! sunglasses2 
Васил
Васил

Писане  КИРО Чет 8 Авг 2013 - 22:18

tiho_roev написа:

Дидо е доста прав - ама пак да си кажа,
че работих точно в тази група за бързо реагиране.
Само да има сигнал - Обществен ред и контрол до 30 мин ще са на мястото.
Не се чака да се чете написана молба.
Прави се на място константивен протокол,ако
след това юристконсулта реши че има нарушение,по обратен ред се съставят актовете за нарушение
на околната среда.
Абе за да запълниш едно дере с пръст от порядъка на 300м2,
пак се иска разрешение.
Променяш картографията.
Отделно - таксите авери,всичко опира и до таксите.
Трябва по всевъзможни начини да влизат средства в общината.
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  rap66 Чет 8 Авг 2013 - 22:21

Мисълта ми беше че долната част ако по някакъв начин не се отдели от морето, и най лекото вълнение ще отмие бетона дето влиза във водата много преди да почне да стяга
rap66
rap66

Брой мнения : 705 Рожд.дaта : 04.02.1964
Години : 60

Писане  Васил Чет 8 Авг 2013 - 22:22

КИРО написа:
tiho_roev написа:

Дидо е доста прав - ама пак да си кажа,
че работих точно в тази група за бързо реагиране.
Само да има сигнал - Обществен ред и контрол до 30 мин ще са на мястото.
Не се чака да се чете написана молба.
Прави се на място константивен протокол,ако
след това юристконсулта реши че има нарушение,по обратен ред се съставят актовете за нарушение
на околната среда.
Абе за да запълниш едно дере с пръст от порядъка на 300м2,
пак се иска разрешение.
Променяш картографията.
Отделно - таксите авери,всичко опира и до таксите.
Трябва по всевъзможни начини да влизат средства в общината.
Ако идват от обществен ред и контрол във Варна аз ще се погрижа!Моя грижа е.
Васил
Васил

Писане  КИРО Чет 8 Авг 2013 - 22:23

Румба - има си специален бетон за морето ве.
Не е това дето си заливаме площадката пред дома.sunglasses2

То иначе как ще се правят пристанищните кейове?
КИРО
КИРО
мир на праха му

Писане  Васил Чет 8 Авг 2013 - 22:25

Утре ще се обадя да питам,Кранево дали е към Варна,що се отнася до ОРК
Васил
Васил

Писане  Мънцата Чет 8 Авг 2013 - 22:35

Васил написа:
 Трябва да видиш мястото и ще разбереш че няма нужда да се влиза във водата толкова много!  sunglasses2 
Васе, няма как да пуснеш без поне да вкараш гумите на колесара във водата! Като повдигнеш нивото със примерно 10-15см, ще се получи един "праг", който ще е труден за преодоляване, особено при този наклон sunglasses2 Ако го "прелееш" към кота 0, тогава до два месеца водата ще му разкаже играта 12666
Мънцата
Мънцата

Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53

Писане  Васил Чет 8 Авг 2013 - 22:37

Утре да те водя,и ще решим какво да направим!
Васил
Васил

Писане  КИРО Чет 8 Авг 2013 - 23:49

Васил написа:Утре ще се обадя да питам,Кранево дали е към Варна,що се отнася до ОРК
Ти май не четеш кво ви пиша - питай де.
ОРК е един контролен орган към всяка община.
КИРО
КИРО
мир на праха му

Писане  tiho_roev Пет 9 Авг 2013 - 8:23

Мънцата написа:

Мънца на 1.5 от брега става 1.5- 2 м дълбоко
tiho_roev
tiho_roev

Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 58

Писане  EU_BG_akademika Пет 9 Авг 2013 - 9:14

Изчетох темата и мога да кажа, че само с ентусиазъм тази работа няма да стане. То и при Панагюрското възстание е имало ентусиазъм...
Въпроса за бетона е от същественно значение, тук нямаме хидроинженери и аз не съм, но прегледах нета. От всички изприказвани приказки само МЪНЦАТА СЕ ДОБЛИЖАВА ДО ИСТИНАТА.
Ето тук  [You must be registered and logged in to see this link.]   е дадена марката бетон, нейните тегнолигични изисквания и стандарта на който трябва да отговоря. Та да се види кой ще го забърка и докара. А до тогава трябва да има направен надежден и сигурен кофраж с армировка 8мм в квадратчета 5х5 см. Иначена казано, желязото трябва така да е разположено и кръстосано, че да образува мрежа с око  5х5 см. Това не ташак работа и никой няма да иска да пропадне с джипа си509158 
И последно, кой от вас знае как се излива бетон под наклон, защото аз нито знам нито съм виждал.... но освен поетапно, не си представям друг начин.
Дайте да обмислим тези неща преди да търсим бетови възли и лопати.....509158
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  Дели Пет 9 Авг 2013 - 9:32

Киро каза :" Само да има сигнал - Обществен ред и контрол до 30 мин ще са на мястото."
Исках да кажа, че това е единствения риск и затова нежно с местните.
Риска го оценявам на 3 процента и затова подкрепям начинанието.
Един от големите рибари, записал се за акционер за слипа е и един от най - големите строители на Варна и Одеса.
Нека му гласуваме доверие и да не му се месим с некомпетентни съвети.
Оставям го сам да си признае кой е и да помогне с опита си.
Дели
Дели

Брой мнения : 1115 Рожд.дaта : 22.07.1961
Години : 63

http://www.gravirane.net

Писане  D.Dimitrov Пет 9 Авг 2013 - 10:08

EU_BG_akademika написа:
Ето тук  [You must be registered and logged in to see this link.]   е дадена марката бетон, нейните тегнолигични изисквания и стандарта на който трябва да отговоря
.
Та да се види кой ще го забърка и докара.
Повечето добавки за специални бетони се оразмеряват и ползват като процент от основната разходна норма на цимент според марката бетон. Всеки възел би се справил със задачата. Примера който е даден е за добавка изискваща включване при дозиране на цимент/на сухо/ и последващо омокряне. Има и такива които могат да се добавят във всеки момент от разбъркването на сместа.  http://www.mapei.com/BG-BG/product-detail.asp?IDMacroLinea=0&IDProdotto=763&IDTipo=4329&IDLinea=4
Бетоновите възли имат опит при работа с добавки/модификатори/ и са доста добре запознати с процесите
EU_BG_akademika написа: А до тогава трябва да има направен надежден и сигурен кофраж с армировка 8мм в квадратчета 5х5 см. Иначена казано, желязото трябва така да е разположено и кръстосано, че да образува мрежа с око  5х5 см. Това не ташак работа и никой няма да иска да пропадне с джипа си509158 
Бях на място и ми се струва, че кофраж не ни е нужен. Терена е с малък наклон и не са ни необходими действия против разливане на бетона/кофраж/ Снимките дават грешна представа за ситуацията. А размера на "квадратчетата" като че ли е доста малък! Не съм специалист, но имам някакъв известен опит с непаднали плочи и сгради.sunglasses2 
А относно "пропадането": Разчитаме изцяло на носещата способност на съществуващата трошенокаменна настилка. Тя си е в момента готов слип който просто циментираме за комфорт. Не съм против армировъчната мрежа, но тя май ще трябва да предпазва от лесно напукване при естествено улягане и по никакъв начин не участва като увеличаващ товароносимостта елемент. За специалистите: В момента настилката/визуално/ над 2 кг. на кв. см.

EU_BG_akademika написа: И последно, кой от вас знае как се излива бетон под наклон, защото аз нито знам нито съм виждал.... но освен поетапно, не си представям друг начин.
Ако действително се окаже, че нямаме колега наясно по този въпрос/независимо от незначителния според мен наклон/ то аз се ангажирам да осигуря компетентно лице с необходимата строителна квалификация. Това последното за наше спокойствие де!
EU_BG_akademika написа:Дайте да обмислим тези неща преди да търсим бетови възли и лопати.....509158
Като обмисляме нещата предлагам да променим дори и заглавието на инициативата.
"Изграждане на слип на Кранево" не е коректната формулировка. Това може да ни вкара в приключение с отбора на "знаещите институции". Самия израз "изграждане" дори в съзнанието на заинтересовани колеги предизвика асоцииации с разрешения, проблеми, забрани и кво ли още не!
Самата истина е, че всичко си е съществуващо и ние просто циментираме няколко квадрата против боксуване и предпазваме от "изораване" и разрушаване.
Е, няма да можем да се похвалим, че сме "изградили" нещо,.......... но ще си го ползваме.
Моля за мнения.
D.Dimitrov
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54

Писане  EU_BG_akademika Пет 9 Авг 2013 - 10:33

D.Dimitrov написа: Бях на място и ми се струва, че кофраж не ни е нужен. Терена е с малък наклон и не са ни необходими действия против разливане на бетона/кофраж/ Снимките дават грешна представа за ситуацията. А размера на "квадратчетата" като че ли е доста малък! Не съм специалист, но имам някакъв известен опит с непаднали плочи и сгради.sunglasses2 .....
......
Моля за мнения.
Хах, аз тази аритемтика със желязото я давам, само при положение, че ще е висящ слип и ще е стъпил на крачета според изискванията.
Аматьор съм наистна, но съм правил такава рампа през едно дере, не лично аз разбира се, та рампата си стана по посочената от мен армировка и си издржаше 10 тона, не съм я мъчил с повече. Още си стои.
Ако има естествен наклон, то разбира се армиравката ще е само да държи бетона и там нещата са съвсем други, все пак мисля, че без елементарен кофраж, поне да държи странично бетона няма да стане или ще е много трудно.
Чудесно е това, че възлите могат да забъркат бетона, до сега не съм изливал бетон в морето, като си купя остров, чак тогава, ще правя вълнолом и кей..................spying 
Темата, може да се прекръсти, но решът ли да разбиват, този тактически ход едва ли ще ги спре смях 

Все си мисля, че това е дело на ползу роду и не мога да си представя, що за дебелосерковец и дебела душа, трябва да е този, дето ще търси точки алинеи и параграфи да премахне обществено полезно нещо изградено с частна инициатива12666 
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 5 от 13 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите