GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Телевизори - марки, модели, LED, Full HD и прочие

+35
savi aleksiev
Георги Тодоров
kobovet
gogolisec
roko koko
eladjia
Жоро_Приселци
icokanev
Borkata
Моряка
ПЛУВЧО
Тянката
Marco Polo
spear
baralya
cochi75
JimBeam
майсторчето страхил
chapara
gogo26
Георги Вутов
vatus
nasco2
ДЯДО ИВАН
Тихомир
Pavkata 1977
sword-fish
Nedeltcho Delev
dako
strijok
EU_BG_akademika
paynera
gogata1
КИРО
Любак
39 posters

Страница 5 от 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

Телевизори - марки, модели, LED, Full HD и прочие - Page 5 Empty Re: Телевизори - марки, модели, LED, Full HD и прочие

Писане  EU_BG_akademika Пет 20 Дек 2013 - 6:53

JimBeam написа: Чапи, тая фактура що си я лепнал на шкафа бре   spying 
Как защо, ами като надигне павурчето насрещу телевизора, да си припомня колко павурчета е закачил на стената отпреде си.....
Честито Чапче, със здраве да си го ползваш..... :здравей: 
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika
...........................

Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61

Върнете се в началото Go down

Телевизори - марки, модели, LED, Full HD и прочие - Page 5 Empty Re: Телевизори - марки, модели, LED, Full HD и прочие

Писане  gogolisec Нед 22 Дек 2013 - 19:44

Георги Вутов написа:А мога ли да попитам каква марка са ТВ-тата?
Марката е "Ариели"
gogata1 написа:Гога кво стана с тоя тв, че нищо не разбрах от цялата галимация и съвети ?  sunglasses2 Спази ли първото правило което ти казах  sunglasses2  
Не мога да разбера какво точно те интересува, но мога да кажа, че всичко с телевизора е добре засега. Взех нова видеокарта, свързах с ТВ-то , малко настройки на компа и всичко си тръгна. Единствено на звука му липсва динамика, по-скоро липсват ниските тонове, но до колкото разбрах повечето такива телевизори възпроизвеждат звука с такова качество. Аз и без това си пускам звука през DVD-с-ма, но точно тук пък се появи другия проблем. Когато е свързан HDMI кабела, звука от компа излиза само през него, а на стандартния изход отзад за слушалки, който се ползва за към DVD-то звук липсва. На предния панел на компа пак имам за слушалки и на него няма сигнал, когато е включен кабела HDMI. Като изключа кабела, звука си се връща както си трябва. Знам, че не е за тука, но ако някой се е сблъсквал с този проблем да помага. Ще ровя и в професионалните форуми, когато се поосвободя малко. Инак картината е според качеството, което е заложено при направата на торента.
На телевизия си работи нормално, пак в зависимост от качеството на подавания сигнал, преоразмерява картината, според формАта, който се излъчва от самата телевизия. 2 дена не бях у дома и нямах възможност да се занимавам с него, но утре ще си поиграя да видя какво точно може.
gogolisec
gogolisec

Брой мнения : 4181 Рожд.дaта : 10.07.1971
Години : 53

Писане  paynera Нед 22 Дек 2013 - 20:01

На компа трябва да му вържеш дъното с видеокартата с едно кабелче - струва 1-2 лева.Така през HDMI ще ти излизат и видео и звук.В всеки магазин за компютри ще ти продадат такова кабелче  като им обясниш. ТРЯБВА ДА ВЪРЖЕШ ДЪНОТО КЪМ ВИДЕО КАРТАТА - ТОВА Е.
paynera
paynera

Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51

Писане  gogolisec Нед 22 Дек 2013 - 20:15

То и в момента през HDMI си вървят и видео и звук, проблем е че няма звук на изхода за слушалки на самия комп, а аз от там взимам за DVD-то. Използвам го като усилвател + буфера и сателитките за по-добър и обемен звук. Т.Е. искам видеото да си върви през HDMI, а звука да се чува през колоните на с-мата.  570556 
gogolisec
gogolisec

Писане  paynera Нед 22 Дек 2013 - 21:36

Ми значи по обратния ред.Значи имаш кабелче което е вързано от дъното към видеокартата.Няма да го махаш - просто влизаш с десен бутон на иконката вдясно долу на компа за звука и от опцията "устроиства за възпроизвеждане" избираш от къде да ти изкара аудиото.Ако не се справиш - питаи пак.Скаипа ми е paynera1 с програмата TeamViewer 6 мога да ти вляза в компа и да го наместя - звука.Успех.
paynera
paynera

Писане  gogolisec Нед 22 Дек 2013 - 22:25

Абе кви кабелчета уе? Аз си слагах видеокартата, след което инсталирах драйвърите и тя си заработи нормално и без кабелче!. Проблема е, че като пусна филм и звука се чува САМО на телевизора, а на DVD-то и на слушалките няма. Като извадя HDMI кабела от картата, филма си върви на монитора и звука си излиза на DVD-то; има го и на фронтпанела на изхода за слушалки!
gogolisec
gogolisec

Писане  EU_BG_akademika Пон 23 Дек 2013 - 8:49

gogolisec написа:Абе кви кабелчета уе? Аз си слагах видеокартата, след което инсталирах драйвърите и тя си заработи нормално и без кабелче!. Проблема е, че като пусна филм и звука се чува САМО на телевизора, а на DVD-то и на слушалките няма. Като извадя HDMI кабела от картата, филма си върви на монитора и звука си излиза на DVD-то; има го и на фронтпанела на изхода за слушалки!
Гога имаш два варианта, ако DVD-то ти има HDMI вход купуваш един hdmi разклонител и получваш всички звуци на двдто, другият вариант е да хванеш чинчов аудио сигнал от телевизора и да си захраниш dvd-то/усилвател и колони. В момента в който вкараш кабела в компа той заключва всички други изходи..... 364672

От Поле за пускане

Отиди на звуци и виж с включен кабел можеш ли да посочиш и друго устройство но се съмнявам, така че остават предишните варианти..
Е има и варинат да си купиш услилвател с HDMI вход и тунер но са си кинти. Изобщо ако ще минаваш на HDMI доставка на сигнала, вържи dvd-to на една връвчица завърти го над главата си затвори очи и пускай...................... смях 6e6ebecd09233a2d4a30 смях 
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  gogolisec Пон 23 Дек 2013 - 9:57

Така, ама не е така. У дома целодневно (а някой път денонощно) работи он-лайн радио ей така за фон - просто ние без музика не можем! Това значи, че и ТВ-то трябва да е включено постоянно (тва ако изкарам звук от неговия изход за слушалки) Другото, което ми направи впечатление, че когато монитора заспи, спира и звука към телевизора - е няма как да стане тая. Тва за връфчицата пък хептен не може да го бъде! От къф зор да го махам, като ми върши идеална работа. От всички техники дет съм си купувал, тази ми е най-ценна, щото си върши перфектно работата, за която е предназначена.
Инак се радвам, че ме разбра какво точно питам. Рових из драйвърите и на звука и на видеото, но не намерих опция да работят всички заедно.
Ще се допитам до разбирачите от специализираните форуми, но няма да е сега. Времето е хубаво и предразполага към  25b67f10a9b4d8883ae9 856625 dce6ea135d817e20cff5 sunglasses2 
gogolisec
gogolisec

Писане  paynera Пон 23 Дек 2013 - 10:09

Ми явно не можем да се разберем.Първо накараи компа да не заспива от настроиките на захранването.Другото е , че няма пълна радост.Трябва винаги да настроиваш откъде да ти излиза звука.НЕ МОЖЕ ВСИЧКО ДА СТАВА АВТОМАТИЧНО , ЗАЩОТО СОФТА НЕ РАЗПОЗНАВА КАКВО ИСКАШ В ДАДЕН МОМЕНТ.Нямаш работа в драиверите на видеото.Всичко се намества от "устроиства на възпроизвеждане".Другото което е от опцията на видеокартата трябва да е нагласено да дава сигнал само на монитора , а когато искаш да си пуснеш филм на телевизора -САМО ТОГАВА ДА ОБРЪЩАШ сигнала към телевизора - без да го клонираш.Или само на компа , или само на телевизора - НИКОГА И НА 2-ТЕ УСТРОИСТВА!
paynera
paynera

Писане  Pavkata 1977 Пон 23 Дек 2013 - 10:15

Гога проблемът ти е на 50лв. от теб и се нарича безжична мишка и клавиатура - я си ползвай 40-ката за монитор и си навържи всичко към него!
Pavkata 1977
Pavkata 1977

Брой мнения : 1874 Рожд.дaта : 03.10.1977
Години : 47

http://katranbg.com/

Писане  paynera Пон 23 Дек 2013 - 10:28

Телевизора си е телевизор - монитора е монитор.НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ ТЕЛЕВИЗОРА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА МОНИТОР!След 2 часа ровене в нета на телевизора - вече си като пиян.Никога не използваите телевизора за монитор.Аз съм с 3д-монитор които работи на 120 херца и разликата с обикновен монитор които работи на 60 херца Е ОГРОМНА .
paynera
paynera

Писане  EU_BG_akademika Пон 23 Дек 2013 - 10:48

gogolisec написа: Инак се радвам, че ме разбра какво точно питам. Рових из драйвърите и на звука и на видеото, но не намерих опция да работят всички заедно.
Ще се допитам до разбирачите от специализираните форуми, но няма да е сега.
Единственото решение тогава е усилвател с колони който има HDMI вход и от там с разклонител си закарваш образа до тв-то...
Има и решение с външна звукова USB карта......но не знам няма ли и тя да се изключва, не би трябвало, защото ще е на usb-порт. Ето за това говоря... 364672 

Ц Ъ К
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  EU_BG_akademika Пон 23 Дек 2013 - 10:50

paynera написа:Телевизора си е телевизор - монитора е монитор
И аз така мисля
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  Pavkata 1977 Пон 23 Дек 2013 - 11:01

Пайнер ползвам си 32"-ката за "монитор"(искам да подчертая,че се ползва за сърфиране в интернет,фейсбук,форуми,снимки,музика),т.е. аз не работя на монитора,в случая тивито,а се забавлявам за по 30-40-50 минути дневно.
И поради същата причина го препоръчвам този вариант на Гогата,защото предполагам,че и той ще се заседява по 1 час...
Ама всеки си знае де,и си има своята истина.
Pavkata 1977
Pavkata 1977

Брой мнения : 1874 Рожд.дaта : 03.10.1977
Години : 47

http://katranbg.com/

Писане  gogata1 Пон 23 Дек 2013 - 16:52

То сегашните ТВ май всички са си монитори с тунер :)
gogata1
gogata1

Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963

Писане  EU_BG_akademika Пон 23 Дек 2013 - 17:19

gogata1 написа:То сегашните ТВ май всички са си монитори с тунер  :)
Това е все едно да си чистиш калта от обувките с брилянтна игла за вратовръзка, но не ми се изпада в подробности, имам си по важни занимания, винце и козя пъстърма :рок: 
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  gogolisec Пон 23 Дек 2013 - 19:18

Значи не искам да ползвам ТВ-то за монитор. Дошло ми е наум да взема преходник от DVI към HDMI, като се надявам през този изход от картата да НЕ ходи звук до телевизора.
Оказва се, че при стартиране на компа с включен HDMI кабел и телевизор, то компа разпознава първо телевизора, а после монитора, а от там идват едни други галимации - промяна резолюции, десктопа с иконите на едното място, стартираните програми на друго, мишката оди като луда наляво-надясно и понякога не мога да я открия... Още не мога да се оправя! (то нямаше и време де). За сега се местя в кръчмата, щот да не влоша още повече нещата!  sunglasses2 4470715d436575fb7973
gogolisec
gogolisec

Писане  Моряка Пон 23 Дек 2013 - 19:28

gogolisec написа:
Оказва се, че при стартиране на компа с включен HDMI кабел и телевизор, то компа разпознава първо телевизора, а после монитора

Това май от Биоса трябва да се пипне, както е за вградената карта на дъното и картата на слота 12666 Само размишлявам :здравей: 
Моряка
Моряка
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56

Писане  EU_BG_akademika Пон 23 Дек 2013 - 19:35

Ами Гога трябва да укажеш кой ти е основният монитор, това става с десен бутон и опцията "разделителна способност на екрана" От там си посочваш твоят си монитор за основен и му казваш само на него да покзава работният плот, а като решиш да гледаш филм указваш другия... :здравей: 
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  EU_BG_akademika Пон 23 Дек 2013 - 19:36

Моряка написа: Това май от Биоса трябва да се пипне, както е за вградената карта на дъното и картата на слота 12666 Само размишлявам :здравей: 
Глупости
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  EU_BG_akademika Пон 23 Дек 2013 - 19:42

gogolisec написа:Значи не искам да ползвам ТВ-то за монитор. Дошло ми е наум да взема преходник от DVI към HDMI, като се надявам през този изход от картата да НЕ ходи звук до телевизора.
Ще годи пак ще го разчита като HDMI, нали такъв сигнал ще получава от телевизора, ще стане само с usb аудио карта.. преходника нищо не оозначава...той си намира такъв вид хардуер  и си действа... а настройките ти казах как да ги направиш
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  gogolisec Пон 23 Дек 2013 - 19:51

Нека си го разчита като HDMI, но важното е че през DVI не върви звук и се надявам да не ми "мести" звука от стандартните изходи за звук на компа. Абеее, докът го натъкмя по мойте си изисквания, бая зор ше видя (па и вий покрай мен  смях 6425deb86829a0af9178 )
П.П.
Друго, което се сещам е да деинсталирам драйвъра на NVIDA за звук  question 
gogolisec
gogolisec

Писане  EU_BG_akademika Пон 23 Дек 2013 - 20:05

gogolisec написа:Нека си го разчита като HDMI, но важното е че през DVI не върви звук и се надявам да не ми "мести" звука от стандартните изходи за звук на компа. Абеее, докът го натъкмя по мойте си изисквания, бая зор ше видя (па и вий покрай мен  смях 6425deb86829a0af9178 )
П.П.
Друго, което се сещам е да деинсталирам драйвъра на NVIDA за звук  question 
Абе то не ходи, ама компа като получи сигнал, "предавам HDMI" и си спира другите изходи, той не знае какво и къде ходи :здравей: 
Ама прави каквото си си наумил, щот после да не кажеш, прееба ме академика 226711 
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika

Писане  paynera Пон 23 Дек 2013 - 20:53

Ти вообще имаш ли инсталирани драивери за дъното или аудио-картата (ако имаш такава)???драйвъра на NVIDA -НЯМА ГО БАРАШ.С какъв Windows си?Егати и звука досега щях да му изгоря каналите.Намери ме на скаип paynera1 и ще го оправим за отрицателно време.При мен като пусна към телевизора сигнал - ми излиза звука през изхода на компа и само ако искам да ми излиза през телевизора - само тогава трябва да се намества.Това е по дефлоут.Когато местиш - пускаи само монитора или само телевизора.(показваи работния плот само на ...) НЯМА ДА ДУБЛИРАШ И РАЗШИРЯВАШ ДИСПЛЕИТЕ НИКОГА!!! А иначе ти се разместват иконите по дисплея след гимнастиките - защото монитора ти и телевизора ти РАБОТЯТ НА РАЗЛИЧНА РЕЗОЛЮЦИЯ.Ако всичко е 1920х1080 (и монитора и телевизора) ТОГАВА ВСИЧКО Е ИСТИНСКО.
paynera
paynera

Писане  gogolisec Пон 23 Дек 2013 - 22:55

Имам си всички драйвъри! Споко, вече имам доста инсталации на различни компове, в това число и няколко лаптопа (5 от тях псолютно нови) - ей така за собственно удовлетворение. У дома са 3 компа и не давам на никой да бара каквото и да било по тях. Нооо, до сега с HDMI не съм се сблъсквал и от там идват и проблемите ми. Ще ги гаврътна и тях, но няма да е лесно!  140123 комп шама
gogolisec
gogolisec

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 5 от 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите