Телевизори - марки, модели, LED, Full HD и прочие
+35
savi aleksiev
Георги Тодоров
kobovet
gogolisec
roko koko
eladjia
Жоро_Приселци
icokanev
Borkata
Моряка
ПЛУВЧО
Тянката
Marco Polo
spear
baralya
cochi75
JimBeam
майсторчето страхил
chapara
gogo26
Георги Вутов
vatus
nasco2
ДЯДО ИВАН
Тихомир
Pavkata 1977
sword-fish
Nedeltcho Delev
dako
strijok
EU_BG_akademika
paynera
gogata1
КИРО
Любак
39 posters
Страница 5 от 9
Страница 5 от 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Телевизори - марки, модели, LED, Full HD и прочие
Как защо, ами като надигне павурчето насрещу телевизора, да си припомня колко павурчета е закачил на стената отпреде си.....JimBeam написа: Чапи, тая фактура що си я лепнал на шкафа бре
Честито Чапче, със здраве да си го ползваш.....
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Марката е "Ариели"Георги Вутов написа:А мога ли да попитам каква марка са ТВ-тата?
Не мога да разбера какво точно те интересува, но мога да кажа, че всичко с телевизора е добре засега. Взех нова видеокарта, свързах с ТВ-то , малко настройки на компа и всичко си тръгна. Единствено на звука му липсва динамика, по-скоро липсват ниските тонове, но до колкото разбрах повечето такива телевизори възпроизвеждат звука с такова качество. Аз и без това си пускам звука през DVD-с-ма, но точно тук пък се появи другия проблем. Когато е свързан HDMI кабела, звука от компа излиза само през него, а на стандартния изход отзад за слушалки, който се ползва за към DVD-то звук липсва. На предния панел на компа пак имам за слушалки и на него няма сигнал, когато е включен кабела HDMI. Като изключа кабела, звука си се връща както си трябва. Знам, че не е за тука, но ако някой се е сблъсквал с този проблем да помага. Ще ровя и в професионалните форуми, когато се поосвободя малко. Инак картината е според качеството, което е заложено при направата на торента.gogata1 написа:Гога кво стана с тоя тв, че нищо не разбрах от цялата галимация и съвети ? Спази ли първото правило което ти казах
На телевизия си работи нормално, пак в зависимост от качеството на подавания сигнал, преоразмерява картината, според формАта, който се излъчва от самата телевизия. 2 дена не бях у дома и нямах възможност да се занимавам с него, но утре ще си поиграя да видя какво точно може.
gogolisec- ...........................
Брой мнения : 4181 Рожд.дaта : 10.07.1971
Години : 53
На компа трябва да му вържеш дъното с видеокартата с едно кабелче - струва 1-2 лева.Така през HDMI ще ти излизат и видео и звук.В всеки магазин за компютри ще ти продадат такова кабелче като им обясниш. ТРЯБВА ДА ВЪРЖЕШ ДЪНОТО КЪМ ВИДЕО КАРТАТА - ТОВА Е.
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
То и в момента през HDMI си вървят и видео и звук, проблем е че няма звук на изхода за слушалки на самия комп, а аз от там взимам за DVD-то. Използвам го като усилвател + буфера и сателитките за по-добър и обемен звук. Т.Е. искам видеото да си върви през HDMI, а звука да се чува през колоните на с-мата.
Ми значи по обратния ред.Значи имаш кабелче което е вързано от дъното към видеокартата.Няма да го махаш - просто влизаш с десен бутон на иконката вдясно долу на компа за звука и от опцията "устроиства за възпроизвеждане" избираш от къде да ти изкара аудиото.Ако не се справиш - питаи пак.Скаипа ми е paynera1 с програмата TeamViewer 6 мога да ти вляза в компа и да го наместя - звука.Успех.
Абе кви кабелчета уе? Аз си слагах видеокартата, след което инсталирах драйвърите и тя си заработи нормално и без кабелче!. Проблема е, че като пусна филм и звука се чува САМО на телевизора, а на DVD-то и на слушалките няма. Като извадя HDMI кабела от картата, филма си върви на монитора и звука си излиза на DVD-то; има го и на фронтпанела на изхода за слушалки!
Гога имаш два варианта, ако DVD-то ти има HDMI вход купуваш един hdmi разклонител и получваш всички звуци на двдто, другият вариант е да хванеш чинчов аудио сигнал от телевизора и да си захраниш dvd-то/усилвател и колони. В момента в който вкараш кабела в компа той заключва всички други изходи.....gogolisec написа:Абе кви кабелчета уе? Аз си слагах видеокартата, след което инсталирах драйвърите и тя си заработи нормално и без кабелче!. Проблема е, че като пусна филм и звука се чува САМО на телевизора, а на DVD-то и на слушалките няма. Като извадя HDMI кабела от картата, филма си върви на монитора и звука си излиза на DVD-то; има го и на фронтпанела на изхода за слушалки!
От Поле за пускане |
Отиди на звуци и виж с включен кабел можеш ли да посочиш и друго устройство но се съмнявам, така че остават предишните варианти..
Е има и варинат да си купиш услилвател с HDMI вход и тунер но са си кинти. Изобщо ако ще минаваш на HDMI доставка на сигнала, вържи dvd-to на една връвчица завърти го над главата си затвори очи и пускай......................
Така, ама не е така. У дома целодневно (а някой път денонощно) работи он-лайн радио ей така за фон - просто ние без музика не можем! Това значи, че и ТВ-то трябва да е включено постоянно (тва ако изкарам звук от неговия изход за слушалки) Другото, което ми направи впечатление, че когато монитора заспи, спира и звука към телевизора - е няма как да стане тая. Тва за връфчицата пък хептен не може да го бъде! От къф зор да го махам, като ми върши идеална работа. От всички техники дет съм си купувал, тази ми е най-ценна, щото си върши перфектно работата, за която е предназначена.
Инак се радвам, че ме разбра какво точно питам. Рових из драйвърите и на звука и на видеото, но не намерих опция да работят всички заедно.
Ще се допитам до разбирачите от специализираните форуми, но няма да е сега. Времето е хубаво и предразполага към
Инак се радвам, че ме разбра какво точно питам. Рових из драйвърите и на звука и на видеото, но не намерих опция да работят всички заедно.
Ще се допитам до разбирачите от специализираните форуми, но няма да е сега. Времето е хубаво и предразполага към
Ми явно не можем да се разберем.Първо накараи компа да не заспива от настроиките на захранването.Другото е , че няма пълна радост.Трябва винаги да настроиваш откъде да ти излиза звука.НЕ МОЖЕ ВСИЧКО ДА СТАВА АВТОМАТИЧНО , ЗАЩОТО СОФТА НЕ РАЗПОЗНАВА КАКВО ИСКАШ В ДАДЕН МОМЕНТ.Нямаш работа в драиверите на видеото.Всичко се намества от "устроиства на възпроизвеждане".Другото което е от опцията на видеокартата трябва да е нагласено да дава сигнал само на монитора , а когато искаш да си пуснеш филм на телевизора -САМО ТОГАВА ДА ОБРЪЩАШ сигнала към телевизора - без да го клонираш.Или само на компа , или само на телевизора - НИКОГА И НА 2-ТЕ УСТРОИСТВА!
Гога проблемът ти е на 50лв. от теб и се нарича безжична мишка и клавиатура - я си ползвай 40-ката за монитор и си навържи всичко към него!
Телевизора си е телевизор - монитора е монитор.НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ ТЕЛЕВИЗОРА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА МОНИТОР!След 2 часа ровене в нета на телевизора - вече си като пиян.Никога не използваите телевизора за монитор.Аз съм с 3д-монитор които работи на 120 херца и разликата с обикновен монитор които работи на 60 херца Е ОГРОМНА .
Единственото решение тогава е усилвател с колони който има HDMI вход и от там с разклонител си закарваш образа до тв-то...gogolisec написа: Инак се радвам, че ме разбра какво точно питам. Рових из драйвърите и на звука и на видеото, но не намерих опция да работят всички заедно.
Ще се допитам до разбирачите от специализираните форуми, но няма да е сега.
Има и решение с външна звукова USB карта......но не знам няма ли и тя да се изключва, не би трябвало, защото ще е на usb-порт. Ето за това говоря...
Ц Ъ К
И аз така мисляpaynera написа:Телевизора си е телевизор - монитора е монитор
Пайнер ползвам си 32"-ката за "монитор"(искам да подчертая,че се ползва за сърфиране в интернет,фейсбук,форуми,снимки,музика),т.е. аз не работя на монитора,в случая тивито,а се забавлявам за по 30-40-50 минути дневно.
И поради същата причина го препоръчвам този вариант на Гогата,защото предполагам,че и той ще се заседява по 1 час...
Ама всеки си знае де,и си има своята истина.
И поради същата причина го препоръчвам този вариант на Гогата,защото предполагам,че и той ще се заседява по 1 час...
Ама всеки си знае де,и си има своята истина.
То сегашните ТВ май всички са си монитори с тунер :)
gogata1- ...........................
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Това е все едно да си чистиш калта от обувките с брилянтна игла за вратовръзка, но не ми се изпада в подробности, имам си по важни занимания, винце и козя пъстърмаgogata1 написа:То сегашните ТВ май всички са си монитори с тунер :)
Значи не искам да ползвам ТВ-то за монитор. Дошло ми е наум да взема преходник от DVI към HDMI, като се надявам през този изход от картата да НЕ ходи звук до телевизора.
Оказва се, че при стартиране на компа с включен HDMI кабел и телевизор, то компа разпознава първо телевизора, а после монитора, а от там идват едни други галимации - промяна резолюции, десктопа с иконите на едното място, стартираните програми на друго, мишката оди като луда наляво-надясно и понякога не мога да я открия... Още не мога да се оправя! (то нямаше и време де). За сега се местя в кръчмата, щот да не влоша още повече нещата!
Оказва се, че при стартиране на компа с включен HDMI кабел и телевизор, то компа разпознава първо телевизора, а после монитора, а от там идват едни други галимации - промяна резолюции, десктопа с иконите на едното място, стартираните програми на друго, мишката оди като луда наляво-надясно и понякога не мога да я открия... Още не мога да се оправя! (то нямаше и време де). За сега се местя в кръчмата, щот да не влоша още повече нещата!
gogolisec написа:
Оказва се, че при стартиране на компа с включен HDMI кабел и телевизор, то компа разпознава първо телевизора, а после монитора
Това май от Биоса трябва да се пипне, както е за вградената карта на дъното и картата на слота Само размишлявам
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Ами Гога трябва да укажеш кой ти е основният монитор, това става с десен бутон и опцията "разделителна способност на екрана" От там си посочваш твоят си монитор за основен и му казваш само на него да покзава работният плот, а като решиш да гледаш филм указваш другия...
ГлупостиМоряка написа: Това май от Биоса трябва да се пипне, както е за вградената карта на дъното и картата на слота Само размишлявам
Ще годи пак ще го разчита като HDMI, нали такъв сигнал ще получава от телевизора, ще стане само с usb аудио карта.. преходника нищо не оозначава...той си намира такъв вид хардуер и си действа... а настройките ти казах как да ги направишgogolisec написа:Значи не искам да ползвам ТВ-то за монитор. Дошло ми е наум да взема преходник от DVI към HDMI, като се надявам през този изход от картата да НЕ ходи звук до телевизора.
Нека си го разчита като HDMI, но важното е че през DVI не върви звук и се надявам да не ми "мести" звука от стандартните изходи за звук на компа. Абеее, докът го натъкмя по мойте си изисквания, бая зор ше видя (па и вий покрай мен )
П.П.
Друго, което се сещам е да деинсталирам драйвъра на NVIDA за звук
П.П.
Абе то не ходи, ама компа като получи сигнал, "предавам HDMI" и си спира другите изходи, той не знае какво и къде ходиgogolisec написа:Нека си го разчита като HDMI, но важното е че през DVI не върви звук и се надявам да не ми "мести" звука от стандартните изходи за звук на компа. Абеее, докът го натъкмя по мойте си изисквания, бая зор ше видя (па и вий покрай мен )
П.П.
Ама прави каквото си си наумил, щот после да не кажеш, прееба ме академика
Ти вообще имаш ли инсталирани драивери за дъното или аудио-картата (ако имаш такава)???драйвъра на NVIDA -НЯМА ГО БАРАШ.С какъв Windows си?Егати и звука досега щях да му изгоря каналите.Намери ме на скаип paynera1 и ще го оправим за отрицателно време.При мен като пусна към телевизора сигнал - ми излиза звука през изхода на компа и само ако искам да ми излиза през телевизора - само тогава трябва да се намества.Това е по дефлоут.Когато местиш - пускаи само монитора или само телевизора.(показваи работния плот само на ...) НЯМА ДА ДУБЛИРАШ И РАЗШИРЯВАШ ДИСПЛЕИТЕ НИКОГА!!! А иначе ти се разместват иконите по дисплея след гимнастиките - защото монитора ти и телевизора ти РАБОТЯТ НА РАЗЛИЧНА РЕЗОЛЮЦИЯ.Ако всичко е 1920х1080 (и монитора и телевизора) ТОГАВА ВСИЧКО Е ИСТИНСКО.
Имам си всички драйвъри! Споко, вече имам доста инсталации на различни компове, в това число и няколко лаптопа (5 от тях псолютно нови) - ей така за собственно удовлетворение. У дома са 3 компа и не давам на никой да бара каквото и да било по тях. Нооо, до сега с HDMI не съм се сблъсквал и от там идват и проблемите ми. Ще ги гаврътна и тях, но няма да е лесно!
Страница 5 от 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Страница 5 от 9
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing