Телевизори - марки, модели, LED, Full HD и прочие
+35
savi aleksiev
Георги Тодоров
kobovet
gogolisec
roko koko
eladjia
Жоро_Приселци
icokanev
Borkata
Моряка
ПЛУВЧО
Тянката
Marco Polo
spear
baralya
cochi75
JimBeam
майсторчето страхил
chapara
gogo26
Георги Вутов
vatus
nasco2
ДЯДО ИВАН
Тихомир
Pavkata 1977
sword-fish
Nedeltcho Delev
dako
strijok
EU_BG_akademika
paynera
gogata1
КИРО
Любак
39 posters
Страница 6 от 9
Страница 6 от 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Телевизори - марки, модели, LED, Full HD и прочие
Адашче много вдигна летватаgogolisec написа:Хайде да видим кой какво си е взел, колко време кара с него и дали е доволен (на)!
Както стана въпрос в Хоремага, върти ми се в главата да сменям CRT Funai с нещо по-така. Няма да споменавам на какви марки и модели съм се спрял, за да стане по-интересно. 32'' ми стигат, че даже ми хартисват, екстрите не са от значение, защото знам, че колкото повече, толкова по-бързо се скапва нещо. Парите ли? - не повече от 600 лв.
Ще съм благодарен, ако се получи стойностна тема и не бива да приключва само с моя избор. Нека бъде полезна и на други колеги с подобни щения!
gogata1- ...........................
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Що да съм я вдигнал уе? Единствено разлика с некви си 8 '', а виновен за това е Павката!
Другото, което искам са нормални потребителски глезотийки, пък и щом техниката ги позволява..!
Ако имаш предвид звука - да, съгласен съм! Повечето от вас знаят, че съм музикална натура и може вече да недовиждам както трябва, но за сметка на това слушам и чувам доста добре. Както вече споменах, ТВ-то е с посредствени показатели относно звука и затова искам да ги подобря, пък и имам тази възможност.
Горе-долу така се получи и когато отидох да си купувам DVD-то. Уж тръгнахме с жената да вземем някъв плеър, колкото да гледаме филми, но в магазина се загледах по системите и от дума на дума сумата се качи от 100 на 240. Пък и отзаде по панела само мен ме нямаше - всякакви входове и изходи. Резонното мъроморене от женската страна "за кво тий туй, пръскаш пари само за глупости...", секна в момента, в който навързах колоните и буфера и пуснах любимата и песен почти на volume max! Първоначално гледахме филми, свалени от компа (тогава беше само един) и записани на дискове, или пускахме дискове с MP3-ки. После, след вземането на втория комп, чекмеджето вече не се ползваше, а само стъпалото на DVD-то. Има 2 входа за аудио, като единия е за компа, другия за телевизора. После почнах филмите да ги пускам чрез ТВ-аута на предния телевизор, но звука пак си бе през DVD-то.
Да, ама нали трябва да се развиваме, а и Коледа е утре, та затуй взех въпросното ТВ и искам да го накарам да работи по моите изисквания!
П.П. Твърде много ли искам?!?
Другото, което искам са нормални потребителски глезотийки, пък и щом техниката ги позволява..!
Ако имаш предвид звука - да, съгласен съм! Повечето от вас знаят, че съм музикална натура и може вече да недовиждам както трябва, но за сметка на това слушам и чувам доста добре. Както вече споменах, ТВ-то е с посредствени показатели относно звука и затова искам да ги подобря, пък и имам тази възможност.
Горе-долу така се получи и когато отидох да си купувам DVD-то. Уж тръгнахме с жената да вземем някъв плеър, колкото да гледаме филми, но в магазина се загледах по системите и от дума на дума сумата се качи от 100 на 240. Пък и отзаде по панела само мен ме нямаше - всякакви входове и изходи. Резонното мъроморене от женската страна "за кво тий туй, пръскаш пари само за глупости...", секна в момента, в който навързах колоните и буфера и пуснах любимата и песен почти на volume max! Първоначално гледахме филми, свалени от компа (тогава беше само един) и записани на дискове, или пускахме дискове с MP3-ки. После, след вземането на втория комп, чекмеджето вече не се ползваше, а само стъпалото на DVD-то. Има 2 входа за аудио, като единия е за компа, другия за телевизора. После почнах филмите да ги пускам чрез ТВ-аута на предния телевизор, но звука пак си бе през DVD-то.
Да, ама нали трябва да се развиваме, а и Коледа е утре, та затуй взех въпросното ТВ и искам да го накарам да работи по моите изисквания!
gogolisec- ...........................
Брой мнения : 4181 Рожд.дaта : 10.07.1971
Години : 53
gogolisec написа:
Да идеш в Оремага
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
За новогодишен подарък тази година решихме с моето момиче да си вземем ето този телевизор..
http://www.samsung.com/bg/consumer/tv-audio-video/televisions/led-tv/UE46F6670SSXXH
http://www.technopolis.bg/b2c/details/12016/P11090104/Televizor-SAMSUNG-UE-46F6670-3D-LED
Макар,че телевизорите не са ми най-силната страна се постарах да обиколя и да разуча до колкото ми позволяват силичките какви са новите тенденции в телевизоростроенето Този модел не е последен писък на техниката но е една доста добра машина за парите си.Признавам си ,че съм предубеден с тая марка и като цяло оглеждах най-вече Samsung и LG но за тази цена определено това според мен е най-доброто(говоря единствено за размер 46-47 инча)Инокса в рамката на тв-то и в стойката му идеално се съчетава с другите мебели в спалнята(за там го взех)Та мисълта ми беше да сме живи и здрави както ние,така и всички колеги от форума
http://www.samsung.com/bg/consumer/tv-audio-video/televisions/led-tv/UE46F6670SSXXH
http://www.technopolis.bg/b2c/details/12016/P11090104/Televizor-SAMSUNG-UE-46F6670-3D-LED
Макар,че телевизорите не са ми най-силната страна се постарах да обиколя и да разуча до колкото ми позволяват силичките какви са новите тенденции в телевизоростроенето Този модел не е последен писък на техниката но е една доста добра машина за парите си.Признавам си ,че съм предубеден с тая марка и като цяло оглеждах най-вече Samsung и LG но за тази цена определено това според мен е най-доброто(говоря единствено за размер 46-47 инча)Инокса в рамката на тв-то и в стойката му идеално се съчетава с другите мебели в спалнята(за там го взех)Та мисълта ми беше да сме живи и здрави както ние,така и всички колеги от форума
Borkata написа:За новогодишен подарък ...
Честито Борка!
icokanev- ...........................
Брой мнения : 3874 Рожд.дaта : 02.02.1963
Честито Борка, преди месец си взех същия
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
За да е пълно удоволствието откъм 3д качество е необходим и читав HDMI кабел + лаптоп с качествена видеокарта(каквито аз все още нямам мамка му).Иначе другото е претупване.Абе не е една тя..само пари за глупости
И аз съм доволен засега от същата марка
http://www.samsung.com/bg/consumer/tv-audio-video/televisions/archive/UE46D6530WSXXH-spec
.За миналата нова година си направихме това подаръче само ,че тогава дадохме 2300лв. Много приказки ,много хвалби ни наприказваха и накрая го взехме.Лошото е ,че няма голямо разнообразие на 3д -филми и добра скорост на интернета за по-добро сърфиране. Абе като телевизор е добър.Другите екстри са малко ала-бала.
http://www.samsung.com/bg/consumer/tv-audio-video/televisions/archive/UE46D6530WSXXH-spec
.За миналата нова година си направихме това подаръче само ,че тогава дадохме 2300лв. Много приказки ,много хвалби ни наприказваха и накрая го взехме.Лошото е ,че няма голямо разнообразие на 3д -филми и добра скорост на интернета за по-добро сърфиране. Абе като телевизор е добър.Другите екстри са малко ала-бала.
ДЯДО ИВАН- ...........................
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 52
Borkata написа:За да е пълно удоволствието откъм 3д качество е необходим и читав HDMI кабел + лаптоп с качествена видеокарта(каквито аз все още нямам мамка му).Иначе другото е претупване.Абе не е една тя..само пари за глупости
Борка,номерът е друг - купуваш си външен хард, сваляш на него 3D филми от торента, после го мушкаш на ТВ-то и слагаш цайсите
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
Малиииии, къде попаднах...тука си хортувате на някакъв непознат за мен език.... ама няма значение...
Борка, да ти е честито новото ТВ-и и приятно мързелуване пред него!
Борка, да ти е честито новото ТВ-и и приятно мързелуване пред него!
vatus- ...........................
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68
Точно заради още няколкото аксесора не си купих 3Д тв. миналата година . Ама си с парите за тези тв глупости си купих лодка и моторче да си бръмкамJimBeam написа:Borkata написа:За да е пълно удоволствието откъм 3д качество е необходим и читав HDMI кабел + лаптоп с качествена видеокарта(каквито аз все още нямам мамка му).Иначе другото е претупване.Абе не е една тя..само пари за глупости
Борка,номерът е друг - купуваш си външен хард, сваляш на него 3D филми от торента, после го мушкаш на ТВ-то и слагаш цайсите
Точно с външен хард ще е претупването.Други неща са нужни за гледането на истинска блу рей 3д картина ама много задълбахме пък и като мисля за това само ме хваща яд и ме боли глава Без да искам да се правя на хакер,защото определено не съм ще копирам пост от друг форум на човек от който мога само да се уча.В общи линии той накратко обяснява за какво става въпрос..
Цитат:
Мисля, че вече е крайно наложително да добавя важен пункт в тази тема, която е много подходяща. Става въпрос за правилното пускане на един 3D Blu-Ray, така, щото да върви нормално. А това включва правилна хардуерна конфигурация и правилна софтуерна конфигурация и настройка, ако се гледа от компютър разбира се. Напоследък чета всякакви коментари и въпроси из торентите "С какво се пуска?", "Забива ми", " "Нещо" не е наред този release"... Това "нещо" обаче не е ясно точно какво е в повечето случаи и най-вероятно си е точно нещо "проблем във вашия телевизор".
За да е качен един 3D Bluray в тракера, значи най-вероятно той е бил проверен преди това. Разбира се, винаги може да стане грешка или пропуск и никой не е застрахован в живота от това, включително първичните енкоудери, пуснали бъгав или неправилно рипнат сорс, но преди да се стигне до тези крайни констататации, Вие би следвало да сте наясно какво правите, щом сте тръгнали да сваляте и да гледате един блурей. Във всеки случай в инфото на всеки торент е споменато най-важното за съдържащите се потоци, които Вие трябва да знаете как правилно да тълкувате и декодирате. Първо има информация за некомпресираните видеопотоци, след това за аудиото (което може да е базисно и евентуално с hd обвивка), както и субтитрите presentation graphics, съдържащи се глави, битрейтове и евентуално друга информация.
ХАРДУЕР
Най-общо трябва да е ясно, че 3D Blu-Ray е достатъчно тежък материал, за който е необходим ресурс. Той нормално може да се пуска от достатъчно мощни компютри, медийни плеъри и блурей-плеъри, притежаващи този ресурс.
Трябва да сте наясно със следните моменти:
1. Компютърът, от който ще пускате 3D Blu-Ray притежава ли поне двуядрен процесор, евентуално с още две виртуални ядра? Това са процесори, обикновено от Intel i3 нагоре, работещи на честоти около 3GhZ и прочие. Ако не, работата става малко трудна.
Пример: Intel Core i5-3330 Processor (6M Cache, up to 3.20 GHz); Socket LGA1155; Cores 4; Threads 4; Clock Speed 3.0 GHz; Max Turbo Frequency 3.2 GHz; Graphics Specifications Intel InTru 3D Technology
2. Ако във Вашия процесор няма вградена карта, Вашата външна видеокарта в техническите й спецификации има ли изрично упоменаване, че поддържа 3D? И ако да, на какви резолюции? Настроили ли сте я да подава правилно 3D сигнал към телевизора? Задали ли сте да подава подава 3D сигнал само към телевизора, или евентуално телевизора да е първично приемащо устройство преди монитора?
3. За връзка между PC/плеър и телевизор използвате ли високоскоростен HDMI-кабел, в чиято спецификация изрично пише, че поддържа 3D? Тези кабели понякога се обозначават и като версия 1.4. Ако не, още един проблем е налице. Най-вероятно няма да тръгне или ще сече. Този кабел е абсолютно необходим за 3D Blu-Ray и Full-SBS.
4. Ако имате домашно кино, за дигитална звукова връзка към него използвате ли високоскоростен hdmi-кабел (евентуално с auto-return channel) или optical s/pdif кабел? Проверили ли сте в ръководството му какви аудиоформати поддържа, за да сте наясно какво да подавате към него?
5. В ръководството на Вашия 3д телевизор пише ли, че поддържа необходимия звуков декодер за формата, който ще възпроизвеждате? Някои модели от дадени марки се различават по това в зависимост от цена, година на производство и други параметри. Вградените декодери на телевизорите в повечето случаи не поддържат hd аудио декодери.
СОФТУЕР /при гледане от компютър/
6. Необходими са Ви правилно инсталирани драйвери на видео и звукови карти. Често пъти проблемът идва оттам. Ако нищо от тук описаното друго не помага, трябва да опитате преинсталирането им.
7. Необходима Ви е малка програма за създаване на виртуално дисково устройство, с които предполагам всички са наясно. Чрез нея зареждате в това виртуално устройство образа на блурея, архивиран в .ISO формат. Най-популярните безплатни програми са: Daemon Tools Lite, SlySoft Virtual CloneDrive и DVDFab Virtual Drive. Естествено, съществуват и други, стига да вършат работа. От иконата долу в трея от mount зареждате .iso-то в нея.
8. Необходим е инсталиран специализиран 3D Blu-Ray player. Най-популярните са: Arcsoft Total Media Theatre 6, Cyberlink Power DVD, Corel WinDVD. С тях е сигурно, че няма да имате проблем. Лично аз ползвам предимно първия, като мисля, че върши добра работа. Обърнете специално внимание на инструкциите за инсталиране и ги спазете стриктно, вкл. условията в защитната стена! Има дискусии по въпроса в другата тема.
9. Настройки на плеъра: абсолютно задължително е, след като сте го инсталирали, да минете по всичките му общи настройки и да ги огледате внимателно..
Край на цитата.
Всичко друго е сайд бай сайд (SBS) и разни подобни алтернативи.
Цитат:
Мисля, че вече е крайно наложително да добавя важен пункт в тази тема, която е много подходяща. Става въпрос за правилното пускане на един 3D Blu-Ray, така, щото да върви нормално. А това включва правилна хардуерна конфигурация и правилна софтуерна конфигурация и настройка, ако се гледа от компютър разбира се. Напоследък чета всякакви коментари и въпроси из торентите "С какво се пуска?", "Забива ми", " "Нещо" не е наред този release"... Това "нещо" обаче не е ясно точно какво е в повечето случаи и най-вероятно си е точно нещо "проблем във вашия телевизор".
За да е качен един 3D Bluray в тракера, значи най-вероятно той е бил проверен преди това. Разбира се, винаги може да стане грешка или пропуск и никой не е застрахован в живота от това, включително първичните енкоудери, пуснали бъгав или неправилно рипнат сорс, но преди да се стигне до тези крайни констататации, Вие би следвало да сте наясно какво правите, щом сте тръгнали да сваляте и да гледате един блурей. Във всеки случай в инфото на всеки торент е споменато най-важното за съдържащите се потоци, които Вие трябва да знаете как правилно да тълкувате и декодирате. Първо има информация за некомпресираните видеопотоци, след това за аудиото (което може да е базисно и евентуално с hd обвивка), както и субтитрите presentation graphics, съдържащи се глави, битрейтове и евентуално друга информация.
ХАРДУЕР
Най-общо трябва да е ясно, че 3D Blu-Ray е достатъчно тежък материал, за който е необходим ресурс. Той нормално може да се пуска от достатъчно мощни компютри, медийни плеъри и блурей-плеъри, притежаващи този ресурс.
Трябва да сте наясно със следните моменти:
1. Компютърът, от който ще пускате 3D Blu-Ray притежава ли поне двуядрен процесор, евентуално с още две виртуални ядра? Това са процесори, обикновено от Intel i3 нагоре, работещи на честоти около 3GhZ и прочие. Ако не, работата става малко трудна.
Пример: Intel Core i5-3330 Processor (6M Cache, up to 3.20 GHz); Socket LGA1155; Cores 4; Threads 4; Clock Speed 3.0 GHz; Max Turbo Frequency 3.2 GHz; Graphics Specifications Intel InTru 3D Technology
2. Ако във Вашия процесор няма вградена карта, Вашата външна видеокарта в техническите й спецификации има ли изрично упоменаване, че поддържа 3D? И ако да, на какви резолюции? Настроили ли сте я да подава правилно 3D сигнал към телевизора? Задали ли сте да подава подава 3D сигнал само към телевизора, или евентуално телевизора да е първично приемащо устройство преди монитора?
3. За връзка между PC/плеър и телевизор използвате ли високоскоростен HDMI-кабел, в чиято спецификация изрично пише, че поддържа 3D? Тези кабели понякога се обозначават и като версия 1.4. Ако не, още един проблем е налице. Най-вероятно няма да тръгне или ще сече. Този кабел е абсолютно необходим за 3D Blu-Ray и Full-SBS.
4. Ако имате домашно кино, за дигитална звукова връзка към него използвате ли високоскоростен hdmi-кабел (евентуално с auto-return channel) или optical s/pdif кабел? Проверили ли сте в ръководството му какви аудиоформати поддържа, за да сте наясно какво да подавате към него?
5. В ръководството на Вашия 3д телевизор пише ли, че поддържа необходимия звуков декодер за формата, който ще възпроизвеждате? Някои модели от дадени марки се различават по това в зависимост от цена, година на производство и други параметри. Вградените декодери на телевизорите в повечето случаи не поддържат hd аудио декодери.
СОФТУЕР /при гледане от компютър/
6. Необходими са Ви правилно инсталирани драйвери на видео и звукови карти. Често пъти проблемът идва оттам. Ако нищо от тук описаното друго не помага, трябва да опитате преинсталирането им.
7. Необходима Ви е малка програма за създаване на виртуално дисково устройство, с които предполагам всички са наясно. Чрез нея зареждате в това виртуално устройство образа на блурея, архивиран в .ISO формат. Най-популярните безплатни програми са: Daemon Tools Lite, SlySoft Virtual CloneDrive и DVDFab Virtual Drive. Естествено, съществуват и други, стига да вършат работа. От иконата долу в трея от mount зареждате .iso-то в нея.
8. Необходим е инсталиран специализиран 3D Blu-Ray player. Най-популярните са: Arcsoft Total Media Theatre 6, Cyberlink Power DVD, Corel WinDVD. С тях е сигурно, че няма да имате проблем. Лично аз ползвам предимно първия, като мисля, че върши добра работа. Обърнете специално внимание на инструкциите за инсталиране и ги спазете стриктно, вкл. условията в защитната стена! Има дискусии по въпроса в другата тема.
9. Настройки на плеъра: абсолютно задължително е, след като сте го инсталирали, да минете по всичките му общи настройки и да ги огледате внимателно..
Край на цитата.
Всичко друго е сайд бай сайд (SBS) и разни подобни алтернативи.
Последната промяна е направена от Borkata на Чет 2 Яну 2014 - 22:26; мнението е било променяно общо 2 пъти
Борка пиша ти на лични
Честито, Борка, за придобивката! Много добре изглежда, а и с тия характеристики трябва да е хала!
Между впрочем и аз да се похваля, че успях да си настроя звука да върви само през изходите на Риалтека и нямам проблеми вече. И резолюциите оправих и си гледам филмчета на ТВ-то през HDMI кабела. Засега дръпнах и гледах "Аватар"(за 3-ти път) и да ви кажа усещането е съвсем различно. Имах чувството, че никога досега не бях гледал този филм.
Между впрочем и аз да се похваля, че успях да си настроя звука да върви само през изходите на Риалтека и нямам проблеми вече. И резолюциите оправих и си гледам филмчета на ТВ-то през HDMI кабела. Засега дръпнах и гледах "Аватар"(за 3-ти път) и да ви кажа усещането е съвсем различно. Имах чувството, че никога досега не бях гледал този филм.
Мисля да купувам 42" TV. Спрял съм се на няколко ама колко разбирам от ТВта .. та ако може да дадете 1 акъл кой е по добрия вариант. Или да предложите нещо на по нормална цена.Кое е по добре LG или Philips?
Вариант 1
42"(107CM) 3D LED ТЕЛЕВИЗОР
FULL HD РЕЗОЛЮЦИЯ 1920X1080
DYNAMIC MCI 200
ИНТЕРНЕТ TV - SMART TV - ОТВОРЕН БРАУЗЪР, DLNA
2D КЪМ 3D КОНВЕРТИРАНЕ
ВГРАДЕН WI-FI АДАПТЕР
MAGIC REMOTE READY
ФУНКЦИЯ ЗА ЗАПИС ВЪРХУ ВЪНШЕН HDD
USB МЕДИЯ ПЛЕЙЪР (ФИЛМИ,МУЗИКА И СНИМКИ)
CI SLOT, HDMI, USB, SCART, COMPOSITE
4 БРОЯ 3D ОЧИЛА В КОМПЛЕКТА
VIRTUAL SURROUND PLUS
ВГРАДЕНИ ЦИФРОВИ ТУНЕРИ DVB-T/ DVB-C/DVB-S2
И Вариант 2
ТЕХНОЛОГИЯ НА ДИСПЛЕЯ LED TV
ТИП TV LED
РАЗМЕР НА ЕКРАНА В INCH 42 "
РАЗМЕР НА ЕКРАНА В СМ 106,7 СМ
РЕЗОЛЮЦИЯ FULL HD 1920 X 1080
LED ПОДСВЕТКА ДА
ОПРЕСНЯВАНЕ НА КАРТИНАТА MCI 100HZ
3D ТЕХНОЛОГИЯ ДА
ЦИФРОВ ТУНЕР DVB-T, DVB-C
SMART TV НЕ
ИНТЕРНЕТ TV НЕ
SKYPE НЕ
DLNA ДА
WI-FI НЕ
HDMI X2
USB ДА
PVR НЕ
ТЕХНОЛОГИЯ НА КАРТИНАТА DIRECT LED
ТЕХНОЛОГИЯ НА ЗВУКА VIRTUAL SURROUND
КАРТИНА В КАРТИНАТА НЕ
КОМПОЗИТЕН ВХОД ДА
SCART ДА
КОМПОНЕНТ ДА
ИЗХОД ЗА СЛУШАЛКИ ДА
СЛОТ ЗА КАРТА С ПАМЕТ НЕ
ГАБАРИТИ (В, Ш, Д) 670 X 980 X 260
ТЕГЛО 15 КГ
ПОДАРЪЦИ 2 БР 3D-ОЧИЛА
Вариант 1
42"(107CM) 3D LED ТЕЛЕВИЗОР
FULL HD РЕЗОЛЮЦИЯ 1920X1080
DYNAMIC MCI 200
ИНТЕРНЕТ TV - SMART TV - ОТВОРЕН БРАУЗЪР, DLNA
2D КЪМ 3D КОНВЕРТИРАНЕ
ВГРАДЕН WI-FI АДАПТЕР
MAGIC REMOTE READY
ФУНКЦИЯ ЗА ЗАПИС ВЪРХУ ВЪНШЕН HDD
USB МЕДИЯ ПЛЕЙЪР (ФИЛМИ,МУЗИКА И СНИМКИ)
CI SLOT, HDMI, USB, SCART, COMPOSITE
4 БРОЯ 3D ОЧИЛА В КОМПЛЕКТА
VIRTUAL SURROUND PLUS
ВГРАДЕНИ ЦИФРОВИ ТУНЕРИ DVB-T/ DVB-C/DVB-S2
И Вариант 2
ТЕХНОЛОГИЯ НА ДИСПЛЕЯ LED TV
ТИП TV LED
РАЗМЕР НА ЕКРАНА В INCH 42 "
РАЗМЕР НА ЕКРАНА В СМ 106,7 СМ
РЕЗОЛЮЦИЯ FULL HD 1920 X 1080
LED ПОДСВЕТКА ДА
ОПРЕСНЯВАНЕ НА КАРТИНАТА MCI 100HZ
3D ТЕХНОЛОГИЯ ДА
ЦИФРОВ ТУНЕР DVB-T, DVB-C
SMART TV НЕ
ИНТЕРНЕТ TV НЕ
SKYPE НЕ
DLNA ДА
WI-FI НЕ
HDMI X2
USB ДА
PVR НЕ
ТЕХНОЛОГИЯ НА КАРТИНАТА DIRECT LED
ТЕХНОЛОГИЯ НА ЗВУКА VIRTUAL SURROUND
КАРТИНА В КАРТИНАТА НЕ
КОМПОЗИТЕН ВХОД ДА
SCART ДА
КОМПОНЕНТ ДА
ИЗХОД ЗА СЛУШАЛКИ ДА
СЛОТ ЗА КАРТА С ПАМЕТ НЕ
ГАБАРИТИ (В, Ш, Д) 670 X 980 X 260
ТЕГЛО 15 КГ
ПОДАРЪЦИ 2 БР 3D-ОЧИЛА
Георги Вутов- ...........................
Брой мнения : 1004 Рожд.дaта : 11.09.1983
Години : 41
Първия вариант май е по добре според мен .
Взимай първия, WiFi стана ежедневие, така ли иначе ще го смениш след макс 5 години. А очилата ще можеш да си ги запазиш за спомен
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Първия, без да мислиш.
Жоро_Приселци- ...........................
Брой мнения : 116 Рожд.дaта : 20.11.1960
Години : 64
И на мен първия по ми хареса , но защо според вас е по - добрия вариант? До колкото разбрах 2Д към 3Д нямало нищо общо с 3Д ами било няква имитация на 3Д така да го нарека, но пък този който е с 3Д няма интернет,уифи , смарт тв ( каквото и да значи ) и разликата в опресняването на картината е двойна при 1 вариант. Да разбирам , че при 2Д към 3Д няма да мога да гледам 3Д филми?
пп - Не съм обърнал внимание , че от долу на характеристиките на 1 вариант пише 2Д към 3Д и после само 3Д.
3D Типове (SG/FPR/AR/GPR/без очила)
Поддържан формат
Формат автоматично откриване
Източник за конвертиране от 3D в 2D
Източник за конвертиране от 2D в 3D
Контрол на дълбочината - 2D в 3D
Контрол на ъгъла на виждане - 2D в 3D
2D в 3D режим
Контрол на 3D дълбочина
Контрол на ъгъла на виждане - 3D съдържание
Корекция на 3D изображение
3D Sound Zooming
Dual Play
FPR
S/S, T/B, C/B, F/S
Да
Да
Да
0~+20 (default : 10)
-10~+10 (default : 0)
5 режима (стандартен, ръчен, кино, спорт, крайна степен)
Да
Да
Да
Ready
пп - Не съм обърнал внимание , че от долу на характеристиките на 1 вариант пише 2Д към 3Д и после само 3Д.
3D Типове (SG/FPR/AR/GPR/без очила)
Поддържан формат
Формат автоматично откриване
Източник за конвертиране от 3D в 2D
Източник за конвертиране от 2D в 3D
Контрол на дълбочината - 2D в 3D
Контрол на ъгъла на виждане - 2D в 3D
2D в 3D режим
Контрол на 3D дълбочина
Контрол на ъгъла на виждане - 3D съдържание
Корекция на 3D изображение
3D Sound Zooming
Dual Play
FPR
S/S, T/B, C/B, F/S
Да
Да
Да
0~+20 (default : 10)
5 режима (стандартен, ръчен, кино, спорт, крайна степен)
Да
Да
Да
Ready
Георги Вутов- ...........................
Брой мнения : 1004 Рожд.дaта : 11.09.1983
Години : 41
Точно заради опресняването на картината харесах първия
Пъpвия е с повече екстpи на във втоpия са наблегнали на качеството на матpицата / като технология на изpаботка/
Ето тук ако ти се чете има пълна картина на всичко
http://forum.setcombg.com/
Писано е за технологии за производството на матриците
и за всяка марка телевизор
Писано е за технологии за производството на матриците
и за всяка марка телевизор
baralya- ...........................
Брой мнения : 1075 Рожд.дaта : 14.11.1967
Години : 57
Първо да отговоря, защото не съм видял въпроса досега (макар че едва ли има значение)Borkata написа:Колко метра и какви пари ти е hdmi кабела?
Кабела е 3 М за 13 лв. от Техномаркет.
По въпроса за избора от горепосочените - и аз съм за Смарт ТВ-то. Приятел си взе преди 2 дена такъв и е в еуфория от възможностите, които предлага. Тенденцията е ТВ-то да измести компютъра в домакинството, колкото се касае до мултимедия. Ръчкаш му кабела (за по-сигурно), или му свързваш Wi-Fi-то и си сърфираш свободно, гледайки всичко на 4 пъти по-голям екран. Когато става въпрос за работа и по-сложни манипулации си има компютри, но лично аз съм убеден, че повече от 50% от потребителите ползват компютрите си за фейс, скайп, форуми, клипове, торенти... т.е. за забавление. Точно към тази част се ориентира съвременното ТВ-производство. Възможността за свързване със смартфоните, навлизането на 3D технологиите у дома са допълнителни екстри, които "клатят феса" и продават продуктите.
П.П. И аз вече споделям принципа - колкото по-голям, толкова по-добре. Оказва се, че размера има значение и оправдания от типа ".., ама аз нямам място за толкова голям" не важат! И всяко изменение на домашната мебелировка в полза на по-големия ще бъде оправдана!
Сеткома е много добър форум.Само че аз не видях да си посочил моделите на ТВ-тата.Това е важно.
А това 2Д-3Д конвертиране ще рече че може докато си гледаш К1 да ти симулира 3Д, иначе реално 3Д ще ти го възпроизвежда без грижи.
Сеткома е много добър форум.Само че аз не видях да си посочил моделите на ТВ-тата.Това е важно.
А това 2Д-3Д конвертиране ще рече че може докато си гледаш К1 да ти симулира 3Д, иначе реално 3Д ще ти го възпроизвежда без грижи.
eladjia- ...........................
Брой мнения : 205 Рожд.дaта : 08.11.1976
Години : 48
Страница 6 от 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Страница 6 от 9
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing