Телевизори - марки, модели, LED, Full HD и прочие
+35
savi aleksiev
Георги Тодоров
kobovet
gogolisec
roko koko
eladjia
Жоро_Приселци
icokanev
Borkata
Моряка
ПЛУВЧО
Тянката
Marco Polo
spear
baralya
cochi75
JimBeam
майсторчето страхил
chapara
gogo26
Георги Вутов
vatus
nasco2
ДЯДО ИВАН
Тихомир
Pavkata 1977
sword-fish
Nedeltcho Delev
dako
strijok
EU_BG_akademika
paynera
gogata1
КИРО
Любак
39 posters
Страница 3 от 9
Страница 3 от 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Телевизори - марки, модели, LED, Full HD и прочие
Колега хубаво си помисли какви канали ще гледаш.Ако държиш на ХД-каналите - това НЕ Е ТВОЯ ТЕЛЕВИЗОР.HD Ready 1366x768 написа:
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
chapara написа:
с място за карта за цифровата , без отделен приемник.
Чапи, предполагам знаеш че ти трябва и CA-модулче / със съответната кодировка за твоята кабелна/, за да мушнеш картата в CI -дупката
Последната промяна е направена от JimBeam на Пет 13 Дек 2013 - 13:47; мнението е било променяно общо 1 път
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
Ей тва е уникална 32"-ка:
http://www.technomarket.bg/products/09128965/lg-32la667s
Ма сега ще кажете,ма много скъпа.Да така е пълно щастие няма!
http://www.technomarket.bg/products/09128965/lg-32la667s
Ма сега ще кажете,ма много скъпа.Да така е пълно щастие няма!
JimBeam написа:
Чапи, предполагам знаеш че ти трябва и CA-модулче / със съответната кодировка за твоята кабелна/, за да мушнеш картата в CI -дупката
Аз не съм некъФ разбирач и не претендирам за това. Супер картина не търся, казах че ще стои в куФната. Голямия ми 42 инчов ТВ си има място за картата на корпуса, това имах предвид, който е по-гледания ТВ. В Сф има кабелни , които излъчват незаключена цифрова ТВ, демек без необходимост от карта и CI -дупка . Сегашната ми кабеларка е със заключена цифрова, но мнооого ме нервят и мисля да ги сменям
Колега хубаво си помисли какви канали ще гледаш.Ако държиш на ХД-каналите - това НЕ Е ТВОЯ ТЕЛЕВИЗОР. написа:
Защо би ли ми обяснил, ма малко като за по невежи
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
chapara написа: демек без необходимост от карта и CI -дупка
Тогава не ти трябва, ама първо ти сам искаше да има дупка за мушкане, ама щом е тъй - другаде друго ще мушкаш
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
JimBeam написа:............. - другаде друго ще мушкаш
Ще пре..еме хубавата тема май, еле па с тия манекенки , де в скута ти седат
Защото ХД-телевизията се излъчва с резолюция на картината 1920х1080 , а телевизора които ти предлагат не поддържа такава резолюция.Тои поддържа до 1366x768 което означава , че не може да се насладиш на ХД-качеството на сигнала (картината).
Aйде сега да говорим и от реалната потребителска гледна точка,а именно колко са реалните ХД програми?
Колко хора ги гледат?
Не ме разбирай погрешно,аз също си гледам Ейч дитата,но на БТВ ейч дито е ташак,Нова нямат,Диемите също нямат...истинските ХД-та са Дискавърито,Евроспорта...ма колко хора наблягат на тези телевизии?!
Колко хора ги гледат?
Не ме разбирай погрешно,аз също си гледам Ейч дитата,но на БТВ ейч дито е ташак,Нова нямат,Диемите също нямат...истинските ХД-та са Дискавърито,Евроспорта...ма колко хора наблягат на тези телевизии?!
Едно време като имаше само Електрон нямахме проблем с избора на ТВ ся като влезеш в магазина ставаш крив от избор :)
gogata1- ...........................
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
ХД-каналите на Булсатком са 10 , като всичките вече са с перфектно качество (1920х1080) , ХД-каналите на Вивакома са над 20 КАТО ВСИЧКИ МАЧОВЕ В ШАМПИОНСКА ЛИГА И ЛИГА ЕВРОПА СЕ ПРЕДАВАТ С ХД-КАЧЕСТВО.Кабелните оператори в зависимост от града са много и всеки имат по над 20-30 ХД-канали , МСАТ-Варна имат над 60 ХД канала (наи-големите крадци)Pavkata 1977 написа:Aйде сега да говорим и от реалната потребителска гледна точка,а именно колко са реалните ХД програми?
Колко хора ги гледат?
Аз последно си взех Finlux, 32 инча, около 500лв. Тук при мен на село е, за мен е с перфектна картина, аз гледам новини и чатпат Дискавъри NG и прочее, слевдащия път като купувам телевизир се обръщам към Павката
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Я,Я ти знеш ли като пуснаха "Търново 86" беше само със записване и аз 25 дена живях пред ЦУМ. Имах едно гадже, само ми носеше сандвичи и биричка, а с един приятел се сменяхме на 12 часа. Дойде ни реда, вземаме скъпоценната бележка шитка ме за 200 кинта, на бараман, бензинджия, таксижия или друг далавераджия и пак на опшката, заплатата ми беше 115лв основна.....После с някакви хладилници пак такаgogata1 написа:Едно време като имаше само Електрон нямахме проблем с избора на ТВ ся като влезеш в магазина ставаш крив от избор :)
Значи и аз да кажа, че 1920х1080 на 32 инча телевизор и 1366x768 на 32 инча телевизор НЕ МОЖЕШ ДА ГИ РАЗЛИЧИШ.
Ако е от 42 инча нагоре се усеща. За малките FULL HD е безмислено.
Ако е от 42 инча нагоре се усеща. За малките FULL HD е безмислено.
cochi75- ...........................
Брой мнения : 186 Рожд.дaта : 05.11.1975
Години : 49
Не знаете колко се радвам, като чета мненията. То сега в тия студени дни, освен да си чешем езиците (пръстите), то какво друго да правим?
Може да се каже, че вече поръчах телевизора, само че кога ще дойде не се знае още. Само за информация - всички колеги, приятели и вие включително успяхте да ме убедите да взема колкото се може по-голям, демек 40''-я. Пък тук ако трябва ще къртя и зидам наново, че да го сбера на мястото! Цената няма да споменавам, само ще добавя, че е и Full HD!
Друг е въпроса, че тук няма какво да гледам с тази резолюция, освен ако не си прекарам сателитна цифрова някаква. По-скоро ще гледам филми с повечко гиги от торентите и искам да знам дали тези филми, възпроизведени от компа с видеокарта с HDMI връзка към ТиВи-то ще се доближат до въпросното HD качество, или трябва блу-рей плеър и дискове съответно?
П.П. Павка, благодаря, Приятелю!
Може да се каже, че вече поръчах телевизора, само че кога ще дойде не се знае още. Само за информация - всички колеги, приятели и вие включително успяхте да ме убедите да взема колкото се може по-голям, демек 40''-я. Пък тук ако трябва ще къртя и зидам наново, че да го сбера на мястото! Цената няма да споменавам, само ще добавя, че е и Full HD!
Друг е въпроса, че тук няма какво да гледам с тази резолюция, освен ако не си прекарам сателитна цифрова някаква. По-скоро ще гледам филми с повечко гиги от торентите и искам да знам дали тези филми, възпроизведени от компа с видеокарта с HDMI връзка към ТиВи-то ще се доближат до въпросното HD качество, или трябва блу-рей плеър и дискове съответно?
П.П. Павка, благодаря, Приятелю!
gogolisec- ...........................
Брой мнения : 4181 Рожд.дaта : 10.07.1971
Години : 53
Гога направил си правилният избор / 40 инча / незнам каква ти е стаята, но определено това е един нормален размер
Подкрепям колегата cochi75 че ХД качеството се усеща над 40-42 инча
Преди две години като взех моя 40" бях изчел сет форума. Вманиачих се каква матрица / като производство и битове / е добра и приемлива за мен и четох близо 2-3 месеца , щерката и жената викат аааа огромен е как ще го гледаме
след седмица гледане взеха да се приближават към него и коренно промениха мнението си
Павката също е много прав ! Зависи колко и за какво искаш да ползваш телевизора, от там и екстрите които има / като плеари , честота на опресняване и прочие други такива .За добра картина наистина е нужен добър сигнал
за торентите зависи много как е "направен" филма. Доброто качество наистина гълта много памет / гигабайти / но пък удоволствието е голямо
с две думи радвай му се !! имаш си телевизор !
Поздрави !
Подкрепям колегата cochi75 че ХД качеството се усеща над 40-42 инча
Преди две години като взех моя 40" бях изчел сет форума. Вманиачих се каква матрица / като производство и битове / е добра и приемлива за мен и четох близо 2-3 месеца , щерката и жената викат аааа огромен е как ще го гледаме
след седмица гледане взеха да се приближават към него и коренно промениха мнението си
Павката също е много прав ! Зависи колко и за какво искаш да ползваш телевизора, от там и екстрите които има / като плеари , честота на опресняване и прочие други такива .За добра картина наистина е нужен добър сигнал
за торентите зависи много как е "направен" филма. Доброто качество наистина гълта много памет / гигабайти / но пък удоволствието е голямо
Поздрави !
baralya- ...........................
Брой мнения : 1075 Рожд.дaта : 14.11.1967
Години : 57
Еее, чакай малко де, като дойде, кат го пусна, кат му видя физиономията, тогава ще се радвам!baralya написа:... удоволствието е голямо
Поздрави !
... то ш' са чуе де!
Качеството на телевизора и качеството на картината се усеща от 50 инча нагоре , но това е друга тема.Мога да ви изнеса няколко лекции , но телевизора не е наи-важното нещо което като си купиш и вече си наред.Всичкото другото се отнася до качествето на сигнала което получаваш.Много важно , че си дал 2 чувала с пари за телевизор , след като нямаш качествен сигнал.Качествето се постига само през сателит - директно от източника.Всичко друго е КОМПРОМИС.
Бях споменал че под 40" не е правилния избор ама май беше в друга тема . Разбирателите ми казаха марката ти си я избираш ама големината е от значение ! Както каза И колегата след няколко дни като свикнеш с размера си казваш можеше и по голям да взема . То е като лодките бре ... по голяма искам
Искаш да кажеш, че филмите по торентите са кофти и няма ги усетя да ми бръкнат ейй там отзаТ на унуй място?
До колкото знам компютъра е в състояние да възпроизведе задоволително качество на картината, в зависимост от процесор и що-годе добра видео карта. Пак казвам - на телевизия не наблягам, почти не гледам и не настоявам за качество на Генка Шекерова или Юксел Кадриев, когат ми хортуват къде кво станало!
П.П. Адаш, по тая логика всички ще искаме да ни е "най", ама чергата си има край!
До колкото знам компютъра е в състояние да възпроизведе задоволително качество на картината, в зависимост от процесор и що-годе добра видео карта. Пак казвам - на телевизия не наблягам, почти не гледам и не настоявам за качество на Генка Шекерова или Юксел Кадриев, когат ми хортуват къде кво станало!
П.П. Адаш, по тая логика всички ще искаме да ни е "най", ама чергата си има край!
Адашче точно аз съм гол кат пушка , цървул съм :) Идеята ми беше за размера , ти май избра 40 " което е супер като най малък размер . Впрочем имам още 3 вноски за моя ТВ и още 1.500лв за лодка и мотор . За другите аксесоари не ми се мисли
Купих този 32 инчов LED за 380лв вчера за майка ми: http://www.technopolis.bg/b2c/details/13840/P11090104/Televizor-SANG-32114-LED
Произведен е в Турция, много качествена картина, меню на БГ, цифров тунер и т.н...
Произведен е в Турция, много качествена картина, меню на БГ, цифров тунер и т.н...
spear- ...........................
Брой мнения : 179 Рожд.дaта : 24.02.1965
Години : 59
Процесора не е от същественно значение Гога, всеки процесор над 1.5 ghz захранва видео карта, картата е от първостепенно значение и основно нейнаната памет. Високата резолюция е и по голям обем данни, колкото повече памет има картата тоlкова и по високо качество ти показва, защото задържа и обработва по голям обем. Видеокарта с 2ГБ памет е добра за телевизия и филми с HD. Вече са по около 100лв, аз я взех преди 3 години за 350, но тогава беше N1gogolisec написа: До колкото знам компютъра е в състояние да възпроизведе задоволително качество на картината, в зависимост от процесор и що-годе добра видео карта.
Аз вече съм го спазарил, ще го гледам-32"ката от 2,5 м
Те такова мнение ми трябваше, щот сега с парите, спечелени от отстъпката, ще се наложи да взема и добра видеокарта за ПиСи-то. Сегашната е Радеон от първите с 128 МБ Памет и като пусна DVD филм, от време на време сече, да не говорим, че няма HDMI (тя и DVI няма). Благодаря, Академиче!EU_BG_akademika написа:
Процесора не е от същественно значение Гога, всеки процесор над 1.5 ghz захранва видео карта, картата е от първостепенно значение и основно нейнаната памет. Високата резолюция е и по голям обем данни, колкото повече памет има картата тоlкова и по високо качество ти показва, защото задържа и обработва по голям обем. Видеокарта с 2ГБ памет е добра за телевизия и филми с HD. Вече са по около 100лв, аз я взех преди 3 години за 350, но тогава беше N1
Чапии, да ти е честит и да са пуфалиш, кат го изкиризиш за сефте!
Страница 3 от 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Страница 3 от 9
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing