Торони 2014
+20
dobria1
own
gogo26
ПЛУВЧО
baralya
sistefanov
max
Васил
savi aleksiev
chapara
marvin
Любак
GENIUS
Петър Василев
ivaylo.filipov
КИРО
EU_BG_akademika
roko koko
DOCTORABukarNo1
Tiho Todorov
24 posters
Страница 3 от 4
Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Торони 2014
При първо свободно време пиши
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Един приятел е в момента на Торони и каза, че е намерил рибата(от началото на юни е обиколил няколко острова с яхта, беше на Ставро, и на Вурвуру). Малка подробност е, че гмурка. Та оня ден удари две ричоли наведнъж, видял е доста ципури и зъбари, огромна морена"(главата и била колкото неговата"-цитат), и днес вече е ударил и зъбар около 2 кг. Действието се развива между 10 и 15 м. Мястото не го знам къде е точно, но мога да го попитам ако някой го интересува.
sistefanov- ...........................
Брой мнения : 140 Рожд.дaта : 29.03.1976
Години : 48
Гледай ти ,още майстори на перото в нашия форум,бреееей ,че таланти
Давай Митак,до тука беше много увлекателно,а все още нищо не се е случило
Давай Митак,до тука беше много увлекателно,а все още нищо не се е случило
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Как отегчителен бе човек! Супеp си е ! Хем пpиятно за окото занимателно и полезно !
Последната промяна е направена от baralya на Пет 4 Юли 2014 - 14:27; мнението е било променяно общо 2 пъти
baralya- ...........................
Брой мнения : 1075 Рожд.дaта : 14.11.1967
Години : 57
И ко стана послИ...?
Адаш...
Адаш...
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
След написаното от колегите се чувствам като Лили Иванова изкарана на бис!
Скромно...а!
Та бяхме стигнали до "романтиката"!
Естествено този модел комари/по нататък има и други/ скоропостижно я изпариха от моята! Жената се наслаждаваше на изгрева на слънцето/нея тия гадове я подминаваха/ а аз тихичко нареждах разни работи по адрес на майка и! Не че тя горката имаше нещо общо с инсектите.... ама така, по навик. Единствената мисъл, която ме държеше да се "наслаждавам на изгрева", беше за предстоящите дни в Торони и вероятните нощни излети. Разгеле по някое време благоверната се усети, че на майка и много и се насъбра, и предложи ако съм искал да тръгваме.
Идеше ми да подскоча от радост ама си направих сметката и геройски отвърнах: "Не, не, наслаждавай се! Щом ти харесва то..... това за мен е важно! Ти как споделяш моята страст към риболова!"
Просветна и в какво капанче е попаднала, прие поражението и промълви: "Добре, още минутка и тръгваме".
Удържа на думата си! След половин час бяхме на път/нейната минутка е толкова/.
Както казах, решихме да не се придържаме към краткия път и продължихме по крайбрежието.
Неа Ираклица не е лошо местенце. Млако градче, с приятни кръчмички и добър пристан за лодки. От външната страна на кейовата стена дълбочината достига 8-9 метра и е вероятно да има някакъв риболов. Съжалявам, че на някои места не успях да снимам и за онагледяване ще ползвам Гуглето.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Следващото местенце, което вероятно ще влезе в списъка за проверка и посещения е Неа Перамос:
Дълги плажове и полуостров в южната част осеян с редуващи се скали и малки плажчета.
Продължихме към Аспровалта. Пътьом ми направи впечатление изобилието от местенца удобни за каравани и кемпери. Не нещо организирано. Просто лесно достъпно и естествено открито от нашенци. Уж безлюден плаж, две каравани с пернишка регистрация и лодка до тях!
Оп, викам си! Тук има някаква далавера! Спряхме, разговорихме се. Оказаха се големи симпатяги. Преди четири години открили тези местенца, купили каравани и по три пъти в годината. Питах не им ли омръзва! "Ами не! Пиенето всеки път е различно братле. Щот то при нас много не се задържа"
Аспровалта.
Дълъг плитък плаж. Едър пясък. Направо са си малки камъчета.
Много не работещи хотели. Усещане за запуснатост и разруха. Не му обърнахме много внимание и нямам представа дали става за риболов.
Ставрос.
Малко транзит го минахме защото морето беше мътилка. Май това беше единственото място на което водата беше кафеникава и непрозрачна.
Наличието на такива на кея не ме зарадва:
На главната улица има рибарски магазин с мнооого отегчен продавач и неимоверно количество прах по щандовете.
Олимпиада.
Симпатично малко селце. Малко плажче. Кей и хубави скали.
Тераската над селцето с прекрасна гледка на всички страни:
Чудно местенце за тиха почивка.
Стратони.
Червено, червено, червено.
В края на плажа има рудник за добив на нещо си. Близките скали червенеят особено и постоянно имах чувството, че се намирам в уранов рудник!
По едно време се усетих, че се оглеждам за гърчета с по три оченца и шест ръчички!
Ма не видях!
И не ми се ходи отново!
Пиргадикия.
Малко селце с хотелче и кръчмички на самия бряг. Две кейови стени и слип до хотелчето!
Чудно! Ама липсата на плаж веднага изтръгна от благоверната: "ЗАБРАВИИИ!!!"
Никити.
Ще го пропусна. Доста е писано и новото е, че и в Капитан Кук продават жива стръв. Аз лично пазарувах от жълтата бензиностанция на излизане.
И така вече към Торони! Пътьом се отбихме в Лагомандра. Лодки под наем с двигатели до 30 к.с. Добре оборудвани с всичко необходимо и никаква нужда от документи. Подписваш едно договорче с декларацийка, че дори и чайка да ти нацвъка лодката си виновен ..... и това.
Наем на ден 80 евро плюс гориво по 2 евро за литър. Чудно, ама и жената чу! Това вече не е добре щото си мислех да я пързулна за едни тридесетина евраки общо!
И вече сме в главната цел на пътуването. Торони!
Още от табелата в главата ми бяха монтажи и такъми и не съм усетил как пътчето е преминало в крайбрежна алея и разни индивиди по бански щуро скачат към бурдюра въртейки странно пръсти и сочейки челата си! Аплодисменти с преобладаващо:"А бре малака" ме накараха да понамаля и скокльовците се завърнаха към обичайния си пешеходен ритъм. Ама не съвсем. Имаха си вече едно на ум и пристъпваха с една идея по-напрегнато!
Спирам за малко, че трябва и да поработя! Па и да събера сили за главното!
Скромно...а!
Та бяхме стигнали до "романтиката"!
Естествено този модел комари/по нататък има и други/ скоропостижно я изпариха от моята! Жената се наслаждаваше на изгрева на слънцето/нея тия гадове я подминаваха/ а аз тихичко нареждах разни работи по адрес на майка и! Не че тя горката имаше нещо общо с инсектите.... ама така, по навик. Единствената мисъл, която ме държеше да се "наслаждавам на изгрева", беше за предстоящите дни в Торони и вероятните нощни излети. Разгеле по някое време благоверната се усети, че на майка и много и се насъбра, и предложи ако съм искал да тръгваме.
Идеше ми да подскоча от радост ама си направих сметката и геройски отвърнах: "Не, не, наслаждавай се! Щом ти харесва то..... това за мен е важно! Ти как споделяш моята страст към риболова!"
Просветна и в какво капанче е попаднала, прие поражението и промълви: "Добре, още минутка и тръгваме".
Удържа на думата си! След половин час бяхме на път/нейната минутка е толкова/.
Както казах, решихме да не се придържаме към краткия път и продължихме по крайбрежието.
Неа Ираклица не е лошо местенце. Млако градче, с приятни кръчмички и добър пристан за лодки. От външната страна на кейовата стена дълбочината достига 8-9 метра и е вероятно да има някакъв риболов. Съжалявам, че на някои места не успях да снимам и за онагледяване ще ползвам Гуглето.
Следващото местенце, което вероятно ще влезе в списъка за проверка и посещения е Неа Перамос:
Дълги плажове и полуостров в южната част осеян с редуващи се скали и малки плажчета.
Продължихме към Аспровалта. Пътьом ми направи впечатление изобилието от местенца удобни за каравани и кемпери. Не нещо организирано. Просто лесно достъпно и естествено открито от нашенци. Уж безлюден плаж, две каравани с пернишка регистрация и лодка до тях!
Оп, викам си! Тук има някаква далавера! Спряхме, разговорихме се. Оказаха се големи симпатяги. Преди четири години открили тези местенца, купили каравани и по три пъти в годината. Питах не им ли омръзва! "Ами не! Пиенето всеки път е различно братле. Щот то при нас много не се задържа"
Аспровалта.
Дълъг плитък плаж. Едър пясък. Направо са си малки камъчета.
Много не работещи хотели. Усещане за запуснатост и разруха. Не му обърнахме много внимание и нямам представа дали става за риболов.
Ставрос.
Малко транзит го минахме защото морето беше мътилка. Май това беше единственото място на което водата беше кафеникава и непрозрачна.
Наличието на такива на кея не ме зарадва:
На главната улица има рибарски магазин с мнооого отегчен продавач и неимоверно количество прах по щандовете.
Олимпиада.
Симпатично малко селце. Малко плажче. Кей и хубави скали.
Тераската над селцето с прекрасна гледка на всички страни:
Чудно местенце за тиха почивка.
Стратони.
Червено, червено, червено.
В края на плажа има рудник за добив на нещо си. Близките скали червенеят особено и постоянно имах чувството, че се намирам в уранов рудник!
По едно време се усетих, че се оглеждам за гърчета с по три оченца и шест ръчички!
Ма не видях!
И не ми се ходи отново!
Пиргадикия.
Малко селце с хотелче и кръчмички на самия бряг. Две кейови стени и слип до хотелчето!
Чудно! Ама липсата на плаж веднага изтръгна от благоверната: "ЗАБРАВИИИ!!!"
Никити.
Ще го пропусна. Доста е писано и новото е, че и в Капитан Кук продават жива стръв. Аз лично пазарувах от жълтата бензиностанция на излизане.
И така вече към Торони! Пътьом се отбихме в Лагомандра. Лодки под наем с двигатели до 30 к.с. Добре оборудвани с всичко необходимо и никаква нужда от документи. Подписваш едно договорче с декларацийка, че дори и чайка да ти нацвъка лодката си виновен ..... и това.
Наем на ден 80 евро плюс гориво по 2 евро за литър. Чудно, ама и жената чу! Това вече не е добре щото си мислех да я пързулна за едни тридесетина евраки общо!
И вече сме в главната цел на пътуването. Торони!
Още от табелата в главата ми бяха монтажи и такъми и не съм усетил как пътчето е преминало в крайбрежна алея и разни индивиди по бански щуро скачат към бурдюра въртейки странно пръсти и сочейки челата си! Аплодисменти с преобладаващо:"А бре малака" ме накараха да понамаля и скокльовците се завърнаха към обичайния си пешеходен ритъм. Ама не съвсем. Имаха си вече едно на ум и пристъпваха с една идея по-напрегнато!
Спирам за малко, че трябва и да поработя! Па и да събера сили за главното!
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54
И така, вече сме в Торони. По съвет на колеги си направихме предварителна резервация през Букинг точка цом.
Опасявахме се, че ще е пълно ама не. Празно. Особено кръчмите.
По съвет на препатили резервирахме "студио" за трима с идеята да е малко по-широчко. И не сгрешихме. Студиото имаше спалня и единично легло което свърши работата на дрешник. Напълно обзаведена кухня, предна и задна тераса, паркинг и барбекю в двора. На 70 метра от плажа и всичко това за 25 евро на вечер : :wow: :
Направо да се почувстваш неудобно!
Гледката от едната тераса
Плажа прекрасен с едър пясък в единия край и по-ситен в другия. Няма таралежи, водорасли и въобще никакви досадни гадинки.
Кристално чиста вода и рибки като в аквариум!
Първа проба в съседното Порто Куфо. Две дънни на морски червей и скарида. Едната с повдигач а другата с проходно олово.
Третата на полиангистро с бейби калмар.
Въдичките във водата, цигарка и дълбоко поемане на дъх! Стигнахме, почна се!
Да, да ама не! Три часа покой!
Презареждане, презамятане и не и не!
По едно време нещо поразбута калмарчето. Викам си.... оппа! Поне някой октопод!
Ма много е срамежлив! Ще го оставя да си го нагълта. Сигурно е голям и опитен и ме пробва.
Ма и аз съм подобаващо подготвен със старичка ама проверена в боя Zebco Practica с акция 100-300 готова за подвизи.
Накрая ми се поизчерпи търпението и викам чакай да подръпна. Подръпнах и..... нищо!
Е не съвсем де! На едната кука се зашило пет сантиметрово рибе.
Веднага му се падна честта да стане на Варненска рапала. Междувеменно се стъмни. Светеща плувка и...... начало на първия нощен риболов!
Ама утре, че нещо се удрямах вече!
Опасявахме се, че ще е пълно ама не. Празно. Особено кръчмите.
По съвет на препатили резервирахме "студио" за трима с идеята да е малко по-широчко. И не сгрешихме. Студиото имаше спалня и единично легло което свърши работата на дрешник. Напълно обзаведена кухня, предна и задна тераса, паркинг и барбекю в двора. На 70 метра от плажа и всичко това за 25 евро на вечер : :wow: :
Направо да се почувстваш неудобно!
Гледката от едната тераса
Плажа прекрасен с едър пясък в единия край и по-ситен в другия. Няма таралежи, водорасли и въобще никакви досадни гадинки.
Кристално чиста вода и рибки като в аквариум!
Първа проба в съседното Порто Куфо. Две дънни на морски червей и скарида. Едната с повдигач а другата с проходно олово.
Третата на полиангистро с бейби калмар.
Въдичките във водата, цигарка и дълбоко поемане на дъх! Стигнахме, почна се!
Да, да ама не! Три часа покой!
Презареждане, презамятане и не и не!
По едно време нещо поразбута калмарчето. Викам си.... оппа! Поне някой октопод!
Ма много е срамежлив! Ще го оставя да си го нагълта. Сигурно е голям и опитен и ме пробва.
Ма и аз съм подобаващо подготвен със старичка ама проверена в боя Zebco Practica с акция 100-300 готова за подвизи.
Накрая ми се поизчерпи търпението и викам чакай да подръпна. Подръпнах и..... нищо!
Е не съвсем де! На едната кука се зашило пет сантиметрово рибе.
Веднага му се падна честта да стане на Варненска рапала. Междувеменно се стъмни. Светеща плувка и...... начало на първия нощен риболов!
Ама утре, че нещо се удрямах вече!
Привет , Мите
Приятелю , след твоя страхотен пътепис на мен ще ми остане само да добавя :
- Много ни хареса догодина пак
Ще драсна и аз някой ред
Приятелю , след твоя страхотен пътепис на мен ще ми остане само да добавя :
- Много ни хареса догодина пак
Ще драсна и аз някой ред
Tiho Todorov- ...........................
Брой мнения : 2535 Рожд.дaта : 19.06.1976
Митак , че ти си бил страшен бе !
толкова снимки и посетени места.
А и вкарваш доста хумор в целия разказ
Чакам продължението с нетърпение !
толкова снимки и посетени места.
А и вкарваш доста хумор в целия разказ
Чакам продължението с нетърпение !
baralya- ...........................
Брой мнения : 1075 Рожд.дaта : 14.11.1967
Години : 57
Удава ти се писането
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
Дааа, интересно пишеш колега. Чакаме продължението... :)
own- ...........................
Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 13.02.1979
Години : 45
Митак очакваме продължението красоти, риболов и хищниците от съседния хотел
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Моряка написа:Митак очакваме продължението
Малко ме налегнаха задачките! Само да открадна временце и продължаваме.
Дотогава се надявам, че колегите които по това време бяха там ще поддържат огъня!
Благодаря и поздрави на всички!
D.Dimitrov написа:Моряка написа:Митак очакваме продължението
Малко ме налегнаха задачките! Само да открадна временце и продължаваме.
Дотогава се надявам, че колегите които по това време бяха там ще поддържат огъня!
Благодаря и поздрави на всички!
Адаш май забрави за обещанието очертаваше се интересен край
Май така стана. Ще го довършим ама се надявах още някой да ме подкрепи. Тихо си трае нещоdobria1 написа:
А и други колеги вероятно са посещавали Ситония ма........ пусти мързел!
D.Dimitrov написа:Май така стана. Ще го довършим ама се надявах още някой да ме подкрепи. Тихо си трае нещоdobria1 написа:
А и други колеги вероятно са посещавали Ситония ма........ пусти мързел!
Карай по съкратения вариант
Ще поддържам огъня , както обещах . Сядам довечера да драсна два реда
Такаааа . Не ме бива в писането , като Митето ... да си кажа и ще го дам по - постничко .
Като цяло историята сте ми я чели . Имаше големи дилеми , относно дестинацията . В крайна сметка останахме пре -доволни откъм :
- Спокойствие , красота , цени , чисти плажове , условия ...
Имаше и минимални минуси , но тях няма да ги споменаваме щото плюсовете накланят везните . Нощувахме в студио напълно обзаведено и оборудвано / не толкова изискано / , но с всичко нужно . Цена за нощувка - 45 Е . Откъм риболов слаба работа , потвърждавам думите на Митко . Откъм маси ... сила [You must be registered and logged in to see this image.]
Рибата на масата не сме я хващали Купихме си я от Сарти , много добре зареден и чист магазин с поносими цени . На баджанак съм уцелил много , пич отвсякъде с млад дух и луда глава /58 г./..., какво повече мога да искам [You must be registered and logged in to see this image.]
Отплеснах се от риболова . Основно спарови рибки , размер до длан тук - там по някоя различна . Мятахме въдици на много места по различни способи и време . За стръв имахме бял червей , оттам си купихме морски червей и рачета . Като , че ли основния риболов се случваше на кея в Порто Кофу , имаше и от тези " симпатяги " [You must be registered and logged in to see this image.]
Носех си едно хавайско копие от Бг. и покрай него се нагледах на красоти , даже имах и слука [You must be registered and logged in to see this image.]
С местните говорихме за слабия риболов и те споделиха , че е рано . Началото на септември нещата се променяли Това малко ме успокояваше , не е само от неопитността ми
Като цяло историята сте ми я чели . Имаше големи дилеми , относно дестинацията . В крайна сметка останахме пре -доволни откъм :
- Спокойствие , красота , цени , чисти плажове , условия ...
Имаше и минимални минуси , но тях няма да ги споменаваме щото плюсовете накланят везните . Нощувахме в студио напълно обзаведено и оборудвано / не толкова изискано / , но с всичко нужно . Цена за нощувка - 45 Е . Откъм риболов слаба работа , потвърждавам думите на Митко . Откъм маси ... сила [You must be registered and logged in to see this image.]
Рибата на масата не сме я хващали Купихме си я от Сарти , много добре зареден и чист магазин с поносими цени . На баджанак съм уцелил много , пич отвсякъде с млад дух и луда глава /58 г./..., какво повече мога да искам [You must be registered and logged in to see this image.]
Отплеснах се от риболова . Основно спарови рибки , размер до длан тук - там по някоя различна . Мятахме въдици на много места по различни способи и време . За стръв имахме бял червей , оттам си купихме морски червей и рачета . Като , че ли основния риболов се случваше на кея в Порто Кофу , имаше и от тези " симпатяги " [You must be registered and logged in to see this image.]
Носех си едно хавайско копие от Бг. и покрай него се нагледах на красоти , даже имах и слука [You must be registered and logged in to see this image.]
С местните говорихме за слабия риболов и те споделиха , че е рано . Началото на септември нещата се променяли Това малко ме успокояваше , не е само от неопитността ми
Виждам пъдпъдъчи яйца на едната снимка.
Голяма рабта са де.
Голяма рабта са де.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Кире , падпадъчите яйца ... огИн , ама дописаната тема не ми се появи ... а беше плод на час писане и прилагане на снимки
Ба мааму бре Кире! Тва безрибие те направило мноо наблюдателен!КИРО написа:Виждам пъдпъдъчи яйца на едната снимка.
Голяма рабта са де.
Утре ше ти постна костенурки та да видиш гребенчета!
Добре дошъл в клубаTiho Todorov написа:Кире , падпадъчите яйца ... огИн , ама дописаната тема не ми се появи ... а беше плод на час писане и прилагане на снимки
Браво момчета,.... кефите ме.
Ама на това ..... направо ме разсмяхте ...много.
И аз, ... преди години...... колко пъти имаше .... маматаааааа.
Ама на това ..... направо ме разсмяхте ...много.
И аз, ... преди години...... колко пъти имаше .... маматаааааа.
D.Dimitrov написа:Добре дошъл в клубаTiho Todorov написа:Кире , падпадъчите яйца ... огИн , ама дописаната тема не ми се появи ... а беше плод на час писане и прилагане на снимки
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
D.Dimitrov написа:Добре дошъл в клубаTiho Todorov написа:Кире , падпадъчите яйца ... огИн , ама дописаната тема не ми се появи ... а беше плод на час писане и прилагане на снимки
Ще се научите Вие да не пишете по два часа , а да пускате темите на порции, а и преди да я пратите за по сигурно да си копирате написаното, че ако не се появи темата да пействате отново докато се появи
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Страница 3 от 4
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing