ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
+71
antares
Моряка
Георги Вутов
rikitikitavi
vesko1234
cat1
JimBeam
strijok
mixman
ТАРАЛЕЖ
PETROV
тони котев
goshotanchev
Ribarina
YordanDanev
Borkata
fishermann2
dobria1
ДЯДО ИВАН
vvt1970
stoinostedi
bsgold
mdesov
justinian
nkolev66
krasimir
xpynxpyn
vladtod
Мънцата
vstoikov
palamudov
parvaka
Тедо
КИРО
marvin
savi aleksiev
xoxo
Любак
baralya
D.Dimitrov
tano
sllipi1
str.hadjiev
roko koko
ribarya
Plamen
Румен Умен
Васил
paynera
gogata1
divein
Румен Ганев
krasi81
Красен Матеев
max
dako
ПЛУВЧО
Marco Polo
yankosan
Петър Василев
EU_BG_akademika
krasimir77
vatus
Жоро_Приселци
pivkoto
georg
gogo26
Попа
zhikata
А.Христов
Георги Тодоров
75 posters
Страница 11 от 40
Страница 11 от 40 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 25 ... 40
Re: ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
Що бре, зависи и колко кила дигаш.EU_BG_akademika написа:Преносима лодка за сам човек е само 2.40м с надуваемо дъно А с такава лодка, можеш само въдици да внасяш по язовирите. Не знам колко пари си приготвил, но за лодка и мотор, за морето ти, трябват около 5 хилки. След това ще се убедиш че трябват джип и колесар. Няма вариант за стъкломатова преносима, в джебата. Изобщо за сериозна лодка, ако ще пренасяш с кола на покрив или в бажник, си трябват двама души и то ако мотора е двутактов 10-15 коня....Мисли добре, защото ако купиш и не ти уйдисва, вече няма продаване за парите които си дал
РИБ-чето ми е 3.10 /има и 2.70/ на таван се вдига от сам човек. С колелца на транеца го движи и детето. С 6 к.с. глисира с 22-23 км. ч.
За сам става. Ако ти се ходи сам де.
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54
Мисля че тази обява е още в сила - [You must be registered and logged in to see this link.]fishermann2 написа:Твоята съм я виждал на живо на Болата и няма нищо общо с тия евтините,за които питам.
Ще се търси решение с много компромиси,предполагам.Ама ,като не стигат парите,така се получава.
Виж,когато човек ги има,е определено по-лесно,а и гледната точка е друга.
Само по-късно ще ти дам и телефона на човека,ако те интересува.( в сервиза ми е )
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Именноp_trustworthy написа:Втора ръка надуваема стои много по-добре на вода от къса и лека пластмасова. Мисля, че и Мънцата това има предвид
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Нека и аз да се изкажа.Всеки ми знае лодката - 3 метра мучуринка - морско изпълнение (висок борд).Ползвам я вече 5-та година - никога не е чистена и мита - вътре като влезеш - все едно прасета си клал.Цялата е във кръв и люспи.По препоръка на Киро - не я чистя и мия.На борда са умрели тонове риба.Всеки ден съм в морето.Празно няма.Понякога и по-цял ден.За пускането на вода и обслужването - няма какво да кажа.За 2 мин. по хронометър лодката се вади от буса - сурка се по пясъка и на 2-рата минута двигателя е запален и вече съм на ход.Лодката се прибира за малко повече от 1 минута (1.20 мин.).Няма слипове - няма кранове.Ако пие 1 водка - мога и сам да вляза в морето с лодката.За пролетта - когато рибата е на 200 метра от буната - лодката е перфектна.За есента когато рибата е по-навътре с 5 магарета - си е преживяване на дълги разтояния , но съм ходил в морето навсякъде където са и другите лодки - 5-6 км. - не е проблем.Лодката клати и капитана трябва да свикне и да знае какво прави.Това е моята лодка - не я давам за нищо на света - не СЕ давам и на другите лодки в риболова.Въпроса е да имаш сърце за риболов - а когато има и средства - ще си взема голям кораб , тогава ще ми е по-комфортно в морето , но ще трябва да се търси постоянно място откъдето да се пуска и изкарва лодката.Бе няма пълно щастие.За мен е важното да съм в морето - независимо с каква лодка.На Нои - се носят легенди за моята лодка.
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
Да де от Буса 12 кубиковия а и не си самpaynera написа:За 2 мин. по хронометър лодката се вади от буса - сурка се по пясъка и на 2-рата минута двигателя е запален и вече съм на ход.Лодката се прибира за малко повече от 1 минута (1.20 мин.).
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Понеже работното ми време е такова,че почивам повече през седмицата,когато другите са на работа и е трудно да намирам друг колега за помощ и компания,съм се спрял на тоя вариянт.
Лодка която да се обслужва и от сам човек.Колата ми е комби с релси на таван,но имам и регистрирано туристическо ремарке,което мисля,че с някакво приспособяване ще е по-удобно да се ползва за целта.
Та си мисля за една мичуринка 3,45 /компромисен вариянт/ и един двутактов двигател от порядъка на 6-10 к.с. в багажника.Лодката видях е широка 1.55 м.,което ще е добре като за стабилност.Е ,разбира се ще се правят много компромиси с влизането и съобразяване със състоянието на морето.Преди съм имал някялко лодки.И дървена 6 метрова със стационарен двигател и по-голяма 7.5 м. с кабинка на баша и дизел мотор мичуринка от старите им соц производства.От няколко години влизам само с лодки на приятели.Та опит с морето някакъв имам.Само надуваема не съм имал.Но понеже при сам човек неудобствата при сваляне и качване ще са доста,съобразно мястото и терена,неизбежно ще има и критични ситуации и тежко и на лодката,особено ако е надуваема.Това е и една от причините да се насоча към стъклопластова материя.Ако се наложи суркане,влачене по камъни и пясъци с клечки и скрити стъкла,непринудено изпускане,удряне и нараняване,лодката да може да ги поема и издържа.На мой приятел ,често влачим лодката по пясъка с вързано дълго въже и дърпана с колата.Това на Крапец,защото наклона на плажа е голям,а разстоянието голямо.С колесар е трудна работа и всичко става с бутане и дърпане.А горката лодка,на какви усилия и тормоз е подложена...С малко средства и сам чивек,избора не е голям.
Та ако има колега с такава мичуринка,нека сподели впечатления.
Лодка която да се обслужва и от сам човек.Колата ми е комби с релси на таван,но имам и регистрирано туристическо ремарке,което мисля,че с някакво приспособяване ще е по-удобно да се ползва за целта.
Та си мисля за една мичуринка 3,45 /компромисен вариянт/ и един двутактов двигател от порядъка на 6-10 к.с. в багажника.Лодката видях е широка 1.55 м.,което ще е добре като за стабилност.Е ,разбира се ще се правят много компромиси с влизането и съобразяване със състоянието на морето.Преди съм имал някялко лодки.И дървена 6 метрова със стационарен двигател и по-голяма 7.5 м. с кабинка на баша и дизел мотор мичуринка от старите им соц производства.От няколко години влизам само с лодки на приятели.Та опит с морето някакъв имам.Само надуваема не съм имал.Но понеже при сам човек неудобствата при сваляне и качване ще са доста,съобразно мястото и терена,неизбежно ще има и критични ситуации и тежко и на лодката,особено ако е надуваема.Това е и една от причините да се насоча към стъклопластова материя.Ако се наложи суркане,влачене по камъни и пясъци с клечки и скрити стъкла,непринудено изпускане,удряне и нараняване,лодката да може да ги поема и издържа.На мой приятел ,често влачим лодката по пясъка с вързано дълго въже и дърпана с колата.Това на Крапец,защото наклона на плажа е голям,а разстоянието голямо.С колесар е трудна работа и всичко става с бутане и дърпане.А горката лодка,на какви усилия и тормоз е подложена...С малко средства и сам чивек,избора не е голям.
Та ако има колега с такава мичуринка,нека сподели впечатления.
fishermann2- ...........................
Брой мнения : 258 Рожд.дaта : 09.10.1955
Години : 69
Батка,в труден период си влязъл да го е......
На тези години лодка да избираш,и при това след като имаш опит,
мамата си е тракало.
Не виждам как някой ще ти даде акъл,и знаеш ли защо ?
Всеки под различен ъгъл гледа за плюсовите и минусите на някоя лодка.
Преди всичко,оптимизирай си твоите изисквания.
Къде и за какво ще я ползваш,сам или винаги ще си имаш дружка,
мрежи ли ще пускаш или ще тролиш,или само за попчета и сафрид ще я ползваш.
Като си уточниш приоритетите - ще си купиш надуваема 3.30 с 5к.с.2Т,
и ще се радваш на старините си.
На тези години лодка да избираш,и при това след като имаш опит,
мамата си е тракало.
Не виждам как някой ще ти даде акъл,и знаеш ли защо ?
Всеки под различен ъгъл гледа за плюсовите и минусите на някоя лодка.
Преди всичко,оптимизирай си твоите изисквания.
Къде и за какво ще я ползваш,сам или винаги ще си имаш дружка,
мрежи ли ще пускаш или ще тролиш,или само за попчета и сафрид ще я ползваш.
Като си уточниш приоритетите - ще си купиш надуваема 3.30 с 5к.с.2Т,
и ще се радваш на старините си.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Мичуринаката 3.45 е 80килца без гребла и без багаж, като туриш, гребла, котви, въжета и туй онуй отива къде стутяхту килца. Като дойде време сам да я товариш, разтоварваш и суркаш по пясъка, моля те покажи на тия хора, как я сваляш, как я суркаш, как я качваш после с някой видио клип.
И другото което е тя до 6 коня. Те га те
Като я изтървеш веднъж на някой камък, няма да минеш 3-50лв при Киро, ами отпочваш от 200 д..
За мен това което си замислил е чист мазохизъм и себемразене
И другото което е тя до 6 коня. Те га те
Като я изтървеш веднъж на някой камък, няма да минеш 3-50лв при Киро, ами отпочваш от 200 д..
За мен това което си замислил е чист мазохизъм и себемразене
Последната промяна е направена от EU_BG_akademika на Пет 19 Дек 2014 - 14:45; мнението е било променяно общо 1 път
Киро е прав - за сам човек - една гуменетка 3.30 с 5 магарета и си готов.Обаче има едно обаче - сам човек - само в тоалетната , НЕ и в морето.За мичуринка 3.45 - просто забрави - около 80 кила е и е смешно дори и да си го помислиш , че може да я обслужваш сам.
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Кирето наистина има право.Всеки гледа под различен ъгъл нещата.Сам човек си е голям гърч.То ако е за двама,аз и сега имам приятели с лодки с които мога да влизам и без да си купувам моя лодка.Само дето почивките ни не съвпадат.А не издържам, да със свободен и да гледам от брега ,как лодките си се плацикат из морето,а аз съм на сушата. Когато имах дървената, 6 метра,така и бях направол скарата,че си я спусках сам на вода и доста години си влизах сам.Къде ли не съм ходил с нея и никога не ме е било страх от нещо.
Ами,тия дни съм из Варна по магазините.Ще походя,ще поогледам,ще преценявам.
Благодаря на всички изказали мнение.Винаги може да се научи нещо повече.
аз бях с 3.10 с надуваемо дъно с 6 коня 4 такта,и не ми беше много комфортно сам ако трябвада съм честен,двигателчето беше супер леко и удобно ама с лодката си беше преключение качането и свалянето
sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Години : 48
sllipi1 написа:аз бях с 3.10 с надуваемо дъно с 6 коня 4 такта,и не ми беше много комфортно сам ако трябвада съм честен,двигателчето беше супер леко и удобно ама с лодката си беше преключение качането и свалянето
Некомфортно относно сваляне и качване,а в морето,като сигурност и пространство за сам в лодката,достатъчно ли ти беше?
Няма да стане без пари колега.... над 3 метра лодка, колесар си трябва, имаше много ентусиасти из форума, само за уикенда, колко му е сваляне качване, нищо рапта....Без изключение един сезон и концепцията се променя... Ето последната лодката която се продаде по тази причина хем си бяха винаги двамца
А тоя момък беше предишният дето продадеfishermann2 написа:
Некомфортно относно сваляне и качване,а в морето,като сигурност и пространство за сам в лодката,достатъчно ли ти беше?
мястото стига за сам абе и два се събират с по малко багаж аз нямах проблем с пикането,относно стабилноста двама сядаме на единия борд и не се обръща свидетели имаше много,2 мачовека с 6 те коня повече от 10км не искаше,сам 25-28,след 3тото вдигане на покрива вече ще размислиш,аз така за няма и половин сезон загубих около 1,500лв така че ако мислиш за гимнастики вземи си 2 ра ръка да не те е яд много,сега съм с 3,50 с 15 коня с колесар и ми малее маторя,абе и обема май не ми стига че те така постоянно ще искаме още и още според мен най добрия вариянт ако имам некой ден пари си е 5метра рибче с една 50ка и точка
Перфектното е 5.40 рибче и 60 кончетаsllipi1 написа:е 5метра рибче с една 50ка и точка
между другото колко си приготвил има едно не лошо комплектче,за около 5,500 с колесар 3,50 лодка и 9.9 ямаха 4 такта,можеи да ти посвали малко
Френд снощи прегледах темта и се въздържах от коментар . Гледам на възраст си , искаш когато ти е удобно да влезеш в морето , на смени си и не винаги можеш да намериш екипаж,финансите са ти кът,както и на мен . Точно като теб съм и миналата година си избрах надуваема лодка (тохамаран) 3.20 твърдо дъно, щото беше на промоция . Купих си и една ямаха 4коня 4 такта и два сезона съм доволен , комшията ми подари едно ремарке което малко промених и сам се оправям . Подготвям си и транцеви колела за да си и я качвам и свалям сам на колата , щото ремаркето няма регистрация и не мога да изляза извън махалата с него . Не става хем душата в рая хем х...я до края , компромис трябва да се направи в случая .Ти си преценяш кое е най добро за теб :)fishermann2 написа:Кирето наистина има право.Всеки гледа под различен ъгъл нещата.Сам човек си е голям гърч.То ако е за двама,аз и сега имам приятели с лодки с които мога да влизам и без да си купувам моя лодка.Само дето почивките ни не съвпадат.А не издържам, да със свободен и да гледам от брега ,как лодките си се плацикат из морето,а аз съм на сушата. Когато имах дървената, 6 метра,така и бях направол скарата,че си я спусках сам на вода и доста години си влизах сам.Къде ли не съм ходил с нея и никога не ме е било страх от нещо.
gogata1- ...........................
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
5.40 с 60 коня незнам как ще върви ,много са малко.Прекалено дори.EU_BG_akademika написа:Перфектното е 5.40 рибче и 60 кончетаsllipi1 написа:е 5метра рибче с една 50ка и точка
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
EU_BG_akademika написа:... Ето последната лодката която се продаде по тази причина хем си бяха винаги двамца
Тука става дума за ъпгрейд
Plamen- ...........................
Брой мнения : 1777 Рожд.дaта : 12.04.1974
Години : 50
Съвсем нормално си върви Този сезон карах такава,доста честоtano написа:5.40 с 60 коня незнам как ще върви ,много са малко.Прекалено дори.EU_BG_akademika написа:Перфектното е 5.40 рибче и 60 кончетаsllipi1 написа:е 5метра рибче с една 50ка и точка
Попа- ...........................
Брой мнения : 190 Рожд.дaта : 18.10.1975
Години : 49
EU_BG_akademika написа:Перфектното е 5.40 рибче и 60 кончетаsllipi1 написа:е 5метра рибче с една 50ка и точка
Това перфектното комплектче ела да го пуснеш на Болата. Аз ще снимам отстрани, понеже имам опит и както казва Попа, съм в морето а не пред компа.
mdesov- ...........................
Брой мнения : 586 Рожд.дaта : 12.09.1973
Аре ся, то ъпгрейд защо се прави?p_trustworthy написа:
Тука става дума за ъпгрейд
Тази година не съм ходил, болен бях и още съм, аз даже само два пъти влязох есента в морето..mdesov написа:
Това перфектното комплектче ела да го пуснеш на Болата. Аз ще снимам отстрани, понеже имам опит и както казва Попа, съм в морето а не пред компа.
Но миналата, не ми беше проблем да пусна през пясъка каквото и да е.....
И защо да не става със снимки ако може?
EU_BG_akademika написа:Няма да стане без пари колега.... над 3 метра лодка, колесар си трябва
Ами то нали цялата работа е заради липсата на колесар и ограничените финанси в момента.То ако има и колесар,тя лодката вече няма да е 3.30 м. гименка или 3.45 м. мичуринка.
Абе,ще го мислим...,здраве да е.Да завършат студентите,а за другото все ще се намери решение.За сега може някаква приставка към ремаркето да се добави,че е по-ниско от колата и ще е по-удобно мисля.
Няма ли колеги да си ползват ремаркетата за превоз на лодките?Аз ли ще съм единствения?
Страница 11 от 40 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 25 ... 40
Страница 11 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing