Пукнато предно стъкло?!
+10
dako
А.Христов
roko koko
max
Моряка
chapara
divein
nasco2
Тедо
Nedeltcho Delev
14 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Пукнато предно стъкло?!
Тиа моите кахъри не спряха Та вчера се прибираме с жената от село и гледам предното ми стъкло спукано в долния ляв ъгъл около 5 санта,ама докато си дойдем в града стана 25 санта Та въпросът ми е сега дали да ходя да го лепят,намерих един такъв майстор в Димитровград,дали да търся втора употреба/тук ми казаха,че втората употреба не били много удачни защото и те се пукали/или ново,намерих в Ст.Загора във фирма "КОБРА" за 145лв със поставенето.Проблема тук е че 145 са си 145лева Според вас какво да предприема?!
Nedeltcho Delev- ...........................
Брой мнения : 2769 Рожд.дaта : 24.03.1964
Години : 60
Re: Пукнато предно стъкло?!
Решението на проблема се казва "каско", обаче е късно вече...
25см цепка не може да се лепи... Поне в Сф лепят до 1-2 см...
Лошото на евтините стъкла е, че са китайски, но предполагам, че и колата не е някаква претенциозна... Виж поне да ти сложат огледалото, че мен ме излъгаха, че е счупено та после купувах лепило сам да си го лепя /още 10лв/...
25см цепка не може да се лепи... Поне в Сф лепят до 1-2 см...
Лошото на евтините стъкла е, че са китайски, но предполагам, че и колата не е някаква претенциозна... Виж поне да ти сложат огледалото, че мен ме излъгаха, че е счупено та после купувах лепило сам да си го лепя /още 10лв/...
Не знам какво да те посъветвам, но мога да ти кажа, че в кобра за да ти важи гаранцията ти държат колата след смяната около 4 часа ако стъклото се лепи. Да си знаеш колко време ще ти трябва
От новото и от младото по-хубаво няма. Така че взимай ново стъкло с монтаж и гаранция. Втора употреба като го вземеш, пак ще ти вземат пари за лепене, така че едва ли ще спестиш кой знае колко.. Ако за нещо втора употреба трябва да дадеш повече от 50% от новото, не си заслужава.
divein- ...........................
Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978
Години : 46
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
Тедо написа:Лошото на евтините стъкла е, че са китайски, но предполагам, че и колата не е някаква претенциозна... Виж поне да ти сложат огледалото, че мен ме излъгаха, че е счупено та после купувах лепило сам да си го лепя /още 10лв/...
Колата хич не е претенциозна,Мазда 626 92 год.мисля,че огледалото не е залепено на стъклото,ама не съм сигурен,довечера ща видя Току що намерих някаква фирма във Хасково-Ф "Мустанг" там ки казаха цена 130лв със смяната и смяната на стикери,та още си блъскам главата
Изчакай да си каже експертното мнение Румбата
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
мустанг и кобра... се е в г** :)
Преди няколко години в Мустанг ми сменяха на пасата... След това започна да ми тропа таблото...
А кобра ме излъгаха за огледалото. Винетките уж ги свалят, ама без гаранция. Аз затова им отказах и си взех стъклото, изрязах ги с брадвата... До края на януари си носих парчетата под седалката :)
За кола 92г просто си мисля, че стъклото втора употреба ще е доста зле, а и труда по свалянето му е бая скъп...
Преди няколко години в Мустанг ми сменяха на пасата... След това започна да ми тропа таблото...
А кобра ме излъгаха за огледалото. Винетките уж ги свалят, ама без гаранция. Аз затова им отказах и си взех стъклото, изрязах ги с брадвата... До края на януари си носих парчетата под седалката :)
За кола 92г просто си мисля, че стъклото втора употреба ще е доста зле, а и труда по свалянето му е бая скъп...
Моряка написа:Изчакай да си каже експертното мнение Румбата
Ако ще спестиш 20-30лв по добре ходи в сервиз да ти монтират всичко /да не говориме че ако е лепено е много по сложно всичко/.На втората употреба прозорец ако не е нажулен няма какво да му стане но пак ...упльтнения /трябва да е в час майсторьт
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Роко коко е твоя човек бре - изчакай включването.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Опасност за тебе и пътниците в купето няма,обаче не така стоят нещата с чингелите,особено сега като им намалиха и дажбата с тия камери и тем подобни.
Дяка,Мазда 626 91-96 г. седан ,комби и хечбека са с различни стъкла ,казвам го ако търсиш втора ръка да им кажеш какъв ти е модела.Ако взимаш такова огледай го много добре за микро пукнатинки шупли ,звездички .Разгледай сериграфа( черният кант покрай стъклото)там скритите пукнатинки по- трудно се виждат,огледай и дали има следи от пръски предизвикани от рязане със флекс някъде около колата.А бе с една дума ако трябва го измий.Другото е цената ,някой по-горе спомена че ако ти дойде с 30-40 кинта по-евтино заедно с монтажа и местенето на стикерите не си заслужава. Другото което е в плюс за новото стъкло е ,че триплекса представлява стъкло смола стъкло и верно ,че стъклото по принцип не остарява ,ама след 23 години студ ,жега, дъжд и лед,самото стъкло охлабва спойката си със смолата .......ами това е направи си сам преценка.
Цената която са ти казали е приемлива,стига да е с монтажа и преместването на стикерите.Ако се колебаеш кое да сложиш това от 145 или от 130 кинта питай на коя марка са стъклата тия в Хасково май работят с SFG ,която не я препоръчвам(може и нищо да му няма на стъклото ,ама може и във филм да влезеш)тия на ХYGпак са китайски но са мааалко по-добри,от тая ценова категория е най -добре да е ФУЯО -Китайски лизензни стъкла на която от тука ти давам гаранция че няма да има ядове(за стъклата говоря).Просто провери кой с,какви стъкла работи и всичко ли си влиза в цената,издават ли гаранционни карти не само за труда и против оптични дефекти(лупи,изкривявания и замъгляване)на стъклата.
Дяка,Мазда 626 91-96 г. седан ,комби и хечбека са с различни стъкла ,казвам го ако търсиш втора ръка да им кажеш какъв ти е модела.Ако взимаш такова огледай го много добре за микро пукнатинки шупли ,звездички .Разгледай сериграфа( черният кант покрай стъклото)там скритите пукнатинки по- трудно се виждат,огледай и дали има следи от пръски предизвикани от рязане със флекс някъде около колата.А бе с една дума ако трябва го измий.Другото е цената ,някой по-горе спомена че ако ти дойде с 30-40 кинта по-евтино заедно с монтажа и местенето на стикерите не си заслужава. Другото което е в плюс за новото стъкло е ,че триплекса представлява стъкло смола стъкло и верно ,че стъклото по принцип не остарява ,ама след 23 години студ ,жега, дъжд и лед,самото стъкло охлабва спойката си със смолата .......ами това е направи си сам преценка.
Цената която са ти казали е приемлива,стига да е с монтажа и преместването на стикерите.Ако се колебаеш кое да сложиш това от 145 или от 130 кинта питай на коя марка са стъклата тия в Хасково май работят с SFG ,която не я препоръчвам(може и нищо да му няма на стъклото ,ама може и във филм да влезеш)тия на ХYGпак са китайски но са мааалко по-добри,от тая ценова категория е най -добре да е ФУЯО -Китайски лизензни стъкла на която от тука ти давам гаранция че няма да има ядове(за стъклата говоря).Просто провери кой с,какви стъкла работи и всичко ли си влиза в цената,издават ли гаранционни карти не само за труда и против оптични дефекти(лупи,изкривявания и замъгляване)на стъклата.
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Още нещо ,за лепене и не си помисляй.Толкова голяма пукнатина няма как да се скрие на 100 процента,аз лично се хващам на звезди и шупли със лъчи максимум 2 санта за да дам гаранция ,че ще се заличи до такава степен ,че да няма ядове със ченгетата и ,че може да мине канала в КАТ,иначе може да си дадеш парите ,а като не е заличено изцяло пак да имаш проблеми с органите.А не е са никак евтини смолите и съответно услугата .
Това е шибано че расте пукнатината. Аз моята старата талига я карах с една пукнатина от камъче като мъъъъъничка звездичка...... долу в дясно беше и се понесе по диагонал, към левия горен ъгъл, пълзи малко по малко и тва си е, като стигна средата на стъклото направи завой и тръгна право нагоре и като стигна края спря. Карах дълго така, но тръгна още една от чупката, пак към диагонала и вече го смених в Кобра....
Не съм особено доволен, преместиха трите стикера, но силикона им се виждаше на 4-5 ,места от вътре, един гаден черен, не че колата беше нещо особено. Това е моят опит със спукано стъкло
Не съм особено доволен, преместиха трите стикера, но силикона им се виждаше на 4-5 ,места от вътре, един гаден черен, не че колата беше нещо особено. Това е моят опит със спукано стъкло
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
EU_BG_akademika написа:Това е шибано че расте пукнатината. Аз моята старата талига я карах с една пукнатина от камъче като мъъъъъничка звездичка...... .............
Точно ей заради тези звездички поръчахме оная машина от щатите.
Ти вземи си помисли за цените, защото долара гони два кинта и ако ще купуваш смоли, за същата поръчка си около 100 кинта нагореroko koko написа:
Точно ей заради тези звездички поръчахме оная машина от щатите.
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Това лято и на мен ми се наложи да сменям стъкло. След доста чудене, ново или старо... малко телефонни обаждания до кобри мустанги и тем подобни реших да бъде ново. Вариантите бяха Фуяо, Нордглас или Пилкингтън. Досвидяха ми се малко повече пари за последното и монтирах Нордглас. Поне има сенник за разлика от оригиналното :) А втората употреба наистина не си заслужава. С монтажа идваше почти ката ново.
А.Христов- ...........................
Брой мнения : 305 Рожд.дaта : 16.12.1976
Години : 47
Преди години в Кобра ми слагаха стькло на една кола /болеше ме главата след дьлго каране ..??? оказа се че прави дьоптер / от високото качество и ми сложиха друго Огледай го хубаво стьклото преди монтаж .
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
С кобрите си имах и аз ядове.
Колата беше с каско та ми излезе без пари качествено стъкло но проблема дойде после след като си тръгнах.
Установих че не ловя дори и силните радия.
Кади-то антената му е в самото стъкло една метална нишка. Да ма майсторите не включили буксата на новия джам и после свалях кори и глупости докато си включа антената.
ония само бяха срязали лентовиия кабел на старото.
Колата беше с каско та ми излезе без пари качествено стъкло но проблема дойде после след като си тръгнах.
Установих че не ловя дори и силните радия.
Кади-то антената му е в самото стъкло една метална нишка. Да ма майсторите не включили буксата на новия джам и после свалях кори и глупости докато си включа антената.
ония само бяха срязали лентовиия кабел на старото.
dako- ...........................
Брой мнения : 561 Рожд.дaта : 28.01.1971
Години : 53
ДелеФ слагай ново стъкло без да се замисляш!!!Минал съм през тази процедура и заложих на новото , дадоха ми вечна гаранция , няма драскотини по него . Тогава не познавах Роко ама скоро ще го посетя да ми лъсне старото стъкло на новата ми кола
gogata1- ...........................
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Такааа,убедихте ме да е нов джама,сега проверявам марката на стъклата в Ст.Загора и Хасково и ще взема крайното решение,между другото снощи измерих пукнатината и се оказа че е над 30 санта
Да довършим темата,та реших да се направя на тарикат и отидох на майстор да ми лепи стъклото преди две седмици,пробива лепи и като познат ми взе 20 лефа и аз доволен си тръгнах!Да ама не,миналата седмица в снега като си тръгнах от село почна да се пука пак,отиде още 20 санта и вчера смениха стъклото с ново Днес ходих да си я взема и то за късмет вали като изведро,та от Хасково до Димитровград не протече,на пръв оглед добре са се справили майсторите,да видим за напред какво ще е
За съжаление в Б-я се налага да сме "На брашното евтини, на триците скъпи"
chapara- ...........................
Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64
Nedeltcho Delev написа:........та реших да се направя на тарикат и отидох на майстор да ми лепи стъклото преди две седмици,пробива лепи и като познат ми взе 20 лефа и аз доволен си тръгнах.......
ДелеФ - ДелеФ ........ .
Другия път ела при мен. Със същия успех и резултат ще ти взема .... пийсет лв. .... като на приятел.
Той Чапара, .... ти го е казал точно.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Бе Ниделча,как може със живота си да си играеш бре?
Чи и деца сигур возиш,едно малко камъче при скорост,джама веднага става на сол,
нищо не виждаш пред тебе.
Себе си не гледам много много,ама колата трябва да е ток,
че в туй село докато дойде линейка (да не дава да се случва),минават 2-3 часа.
Чи и деца сигур возиш,едно малко камъче при скорост,джама веднага става на сол,
нищо не виждаш пред тебе.
Себе си не гледам много много,ама колата трябва да е ток,
че в туй село докато дойде линейка (да не дава да се случва),минават 2-3 часа.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing