GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Сезон 2015

+35
EU_BG_akademika
shibailo
Любак
savi aleksiev
ivo_shogun
КИРО
Моряка
ПЛУВЧО
spear
gogo26
justinian
Венци
terzosub
antares
k0c3t0
д-р Коко
orsoia
Петър Василев
zhikata
tolio_pm
RAAZIEL
Красен Матеев
rikitikitavi
чечо
недялко радков
palamudov
stanislav_dimitrov
iamyordan
roko koko
boysa
Мънцата
hristo 79
vatus
ДЯДО ИВАН
Pretor
39 posters

Страница 6 от 16 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next

Go down

Сезон 2015 - Page 6 Empty Re: Сезон 2015

Писане  boysa Чет 25 Юни 2015 - 23:38

Та пак да се подсетя.
Ники ми се обади още по обяд, да ми подскаже къде да е рибата, но аз бях на 100км от морето и само чаках да свърша със задачите и да натопя кокалите.

Малко преди буната виждам колега. Познат е. Бате Жоро.

. Спирам да си поговорим. Току що излизал от водата. Имало и рибки. Каза къде какво минавало и предложи да погледне харпуна. Да но днес бях с другия. Въпреки това направи преглед на оборудването и каза че съм се обзавел само гмуркане трябва.
Огледах се и аз по неговото и видях Марийка, въпреки , че тогава още не и знаех името.
Паркирам на буната. Там един чичка с жена си прави кефа седнал на едно столче опънал три въдици и си наслаждава на слънцето. Поприказвахме и казва да знаеш тук преди два дни един какви големи риби имаше, но имаше и изкуствена мюре. Ми и аз съм ги виждал казвам , но само на снимка.
Облякох се на бързо. Чичката закачил въдицата. Предложих да я откача като вляза.
Морето вече не беше така спокойно1 както преди обяд. На мястото на белите медузи имаше пяна образувана от разбиването на вълните в камъните. Не беше и много бистро по-скоро мътно или нормално за сезона. Направих три гмуркания за спасяване на такъма, но накрая го скъсах.
Тежестта беше паднала в една дупка и не можах да я освободя.
Скъсах я куката се заби в ръкавицата ми. Така чичката хвана ръкавица и след като я освободи ми я върна.
Тези три гмуркания ми показаха, колко много съм се разсъхнал.
Апнеята ми хич я нямаше. Бях взел и допълнителна тежест. След няколко подготвителни гмуркания на плитко я свалих и се потопих в дълбокото.
На дъното видях много барбуни и доста пясъчни попчета. Там имаше и се един пласт малко по-бистра вода. Първите няколко пъти апнеята никаква я нямаше.
После приложих наученото от Ники и нещата почнаха да се подобряват.
При едно от гмурканията ми идва хубава риба, но много близо до върха на стрелата. Направо се почеса в него. Изстрел и пропуск. Стоя имам още време и виждам как рибката идва и ме оглежда аз не мърдам и тя се оттегля . Издърпвам стрелата и изплувам. Така след две гмуркания пак там се срещаме, но сега е по бдителна и минава от далеко и не пожела да мине пред стрелата а направи завой и се върна от посоката от която дойде. Нещо не ми се стои на едно място и решавам да се поразходя до другият ъгъл. Така от камъче на камъче бавно напредвам. Гмуркам и от двете ми страни хубави големи камъни. Тих съм и не мърдам. Идват платеринки. Чакам чакам идва, но вече не мога да чакам. Следващите гмуркания никой не идва. Нещо при изплуване ухото свири.
Издухвам секрета. Ако се забавя много с раздишването и не мога да изравня. А преди година пак така но след продължително гмуркане а сега явно имам някаква хрема.
Та както си раздишвам горе, слънцето ми е зад дясното рамо а пред мен камък. виждам сребърна точка да се приближава и да се уголемява. Движи се на ляво на дясно. Почти бях сигурен че ще ме огледа от страната на слънцето и затова поведох предварително. Последва далечен изстрел. Стрелата премина през рибата с част от въжето. Тя тръгна към дъното. Пуснах харпуна и направих няколко бързи раздишвания.
Гмурнах се и хванах двата края на кордата. Притиснах рибата към гърдите и я хванах здраво в ръката. Тръгвам на горе, но стрелата се е закачила. Подръпвам и се освобождава., но след метър пак така подръпвам по-силно и излизам. Освобождавам рибата и я закачам на кукана. Е вече си имам примамка на кръста.
Почти на другият ъгъл съм там и ма и рибари. Пак при раздишването виждам сребристи точки да се уголемява. Насочвам харпуна. Едната е много голяма. Опитвам се да я прицеля. Другите се завъртат около нея и и се отърквот. Разколебават ме. Аз вече си имам риба. Така след години пак ще им се радвам. Пропускам ги без салюти.
Няколко гмуркания и тръгвам да се връщам. При едно от потапянията виждам хубава опашка и решавам са стрелям. Пропускам. Е поне опитах.( Пак се връщам в началото. Там виждам още един колега и му се обаждам да се знаем. Поглеждам и за тежестта там е. Да и минават платерини като на сезонна миграция. Може и да е била дневна, стотина риби на дълбочина около метър.
Прицелвам се и повеждам една от последните. Правя я другарка на по-голямата на кръста. Правя и няколко гмуркания на пролетните места. Вече все по-често не мога да изравнявам. Време е да излизам. Забивам харпуна и се гмуркам за тежестта. Точно я намествам на колана и пак сребърна точка. Много съм рязък и тя се плаши, но пак се опитвам на далечен изстрел. Този път неточен. Няколко претърсващи гмуркания и излизам.
Прибирам се и звъня на Ники да го питам за рецепта, че ме мързи да чета, но не вдига.
Намерих темата, където е описал тази рецепта, на която и се каня от година и запретнах ръкави. Получи се много добре, като за първи път.
Благодаря Ники за всичките неща, които ни подари!
Изводи от днес да се гмуркам с кеф
boysa
boysa
...........................

Брой мнения : 931 Рожд.дaта : 22.08.1976
Години : 48

Върнете се в началото Go down

Писане  rikitikitavi Пет 26 Юни 2015 - 6:52

Вчера надвечер отскочих за два часа пак на морето. Вятъра беше паднал и разни задачки също. Видимостта беше недобра. Първия кефал ми налетя още преди да заредя харпуна. В самия бряг. После го виках и го чаках ама немаше го. На буната риби минаваха ама не беше точно това на което тайно се надявах. Марийка я нямаше. За сметка на това дойдоха двама много културни колеги. И двамата ме послушаха и раздишваха в камъните и от там много не плашиха рибата. Благодаря колеги. Излевачих се с един кефал. Друг пък мина като стрела изплашен от колегата в дясно. Два пъти изтървах и платерина. Абе доволен съм. Макар, че много малко стрелях. Десетина пъти само.
Понеже съм много доволен от харпуна, клипа някак си се получи рекламен.
rikitikitavi
rikitikitavi

Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49

Писане  ivo_shogun Пет 26 Юни 2015 - 15:53

Поздравления момчета, страхотни разкази и добра слука. Като ви чета и все едно съм се топил с вас и ме човърка отвътре кога ще се гмуркам и аз.
ivo_shogun
ivo_shogun

Брой мнения : 79 Рожд.дaта : 13.05.1981
Години : 43

Писане  rikitikitavi Пет 26 Юни 2015 - 19:15

ivo_shogun написа:Поздравления момчета, страхотни разкази и добра слука. Като ви чета и все едно съм се топил с вас и ме човърка отвътре кога ще се гмуркам и аз.
Ами ти блей още две седмици и после рибата ще отиде в дълбокото да прави SEX!
rikitikitavi
rikitikitavi

Писане  terzosub Пет 26 Юни 2015 - 20:58

Ами тя рибата в дълбокото е по лесна за отстрелване отколкото в плиткото. sunglasses2
terzosub
terzosub

Брой мнения : 145 Рожд.дaта : 18.09.1977
Години : 47

Писане  rikitikitavi Пет 26 Юни 2015 - 21:59

terzosub написа:Ами тя рибата в дълбокото е по лесна за отстрелване отколкото в плиткото. sunglasses2
Да ама около варна няма много места дето да има камънак на 10-12 метра и да се достигат с плуване
rikitikitavi
rikitikitavi

Писане  baretata Пет 26 Юни 2015 - 22:03

Днес от Палеца. Морето тава, водата 21 градуса, в плиткача видимостта 2-3 метра, в по дълбокото 1,50. Риба много зле. Коцето удари два кефала. Аз ударих една платерина в пасаж и летяща. На мюрето изтървах два кефала и на третия го праснах заедно с него. Стрелата се заби до контрата в него. Утре на ремонт. Общо взето трудна работа.
baretata
baretata

Брой мнения : 307 Рожд.дaта : 20.10.1965
Години : 59

Писане  baretata Пет 26 Юни 2015 - 22:07

Боби абе оня дето взел много риби и с мюрето познаваш ли го?
baretata
baretata

Писане  КИРО Пет 26 Юни 2015 - 22:29

baretata написа:Днес от Палеца.......
Мюрето ли утепа бре????? :аххх: 5ff67901e688fa2ed7af
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  terzosub Пет 26 Юни 2015 - 22:30

Аве Златко остави мюретата поне на мира кво са ти сторили толкова.
terzosub
terzosub

Брой мнения : 145 Рожд.дaта : 18.09.1977
Години : 47

Писане  ivo_shogun Пет 26 Юни 2015 - 22:33

baretata написа:Боби абе оня дето взел много риби и с мюрето познаваш ли го?
кой ли ш е тоя дет цяла седмица ни радва със страхотни снимки :)))
ivo_shogun
ivo_shogun

Писане  ivo_shogun Пет 26 Юни 2015 - 22:36

rikitikitavi написа:
ivo_shogun написа:Поздравления момчета, страхотни разкази и добра слука. Като ви чета и все едно съм се топил с вас и ме човърка отвътре кога ще се гмуркам и аз.
Ами ти блей още две седмици и после рибата ще отиде в дълбокото да прави SEX!
ми блея рожденни дни ,ремонти коли и само ви се кефя на репортажите :))
утре съм под вода вали не вали :) а и ко има лошо да се включим и ние в sex-a :)))
ivo_shogun
ivo_shogun

Писане  baretata Пет 26 Юни 2015 - 23:29

КИРО написа:
baretata написа:Днес от Палеца.......
Мюрето ли утепа бре????? :аххх: 5ff67901e688fa2ed7af
Кире така го гръмнах, че стрелата влезе чак до контрата.
baretata
baretata

Писане  k0c3t0 Съб 27 Юни 2015 - 7:29

Моята примамка и тя отнесе стрелата оня ден. Половин час вадих стрелата от пустото дърво.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Днес чучелото на ремонт.
k0c3t0
k0c3t0

Брой мнения : 26 Рожд.дaта : 16.03.1976

Писане  КИРО Съб 27 Юни 2015 - 7:48

Малийййй,добре че не сте авджии,
горския ще бяга на гигантски слалом в гората. 5ff67901e688fa2ed7af
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  boysa Съб 27 Юни 2015 - 23:09

Да познавам го Златко :здравей:
Днес в Каварна по старите места 3ч. Никаква бяла риба само попчета.Отидох към буната и там минавали ма дребни след първият изстрел се върнах в в камъните да оправям въжето и тогава мина кефал.
После не го видях дойдоха пак от дребните и изстрел точно под страничната перка за хрилинията капак.
После стана слънцето се скри и тръгнах да излизам.
.
boysa
boysa

Брой мнения : 931 Рожд.дaта : 22.08.1976

Писане  baretata Пон 29 Юни 2015 - 18:54

Днес отидох на морето към 10 часа. Вълнение почти никакво, видимостта 4 метра. Заложих мюрето и след малко ги започнах. Първи изстрел и кефал на кукана. След десетина минути още един любопитен беше на кръста ми. Смених позицията за стрелба, за да се успокои рибата около мюрето. Няколко гмуркания и един бързак мина да ме види, ама беше много бърз, замина. След няколко засади, минават два кефала и бързо ме разминават, да ама омерската ми стрела бързо настигна задния и бързо го нанизах на кукана. Върнах се на старата позиция, да обаче рибата беше изчезнала тотално. Помислих си че даже се е появил делфин. Около 40-50 минути никаква риба, чак се поизнервих малко. Имаше един колега с въдица, викам му абе да не би да се е завъртял делфин, Той каза че не се виждат делфини. Направих няколко засади на мюрето и накрая един любопитко ми дойде отдясно и го праснах с яд. Вече стана около 11.30 а обещах да ида на гости на мама че е Петранка и е именница днес. Две-три гмуркания и взех още един кефал. След малко бавно слизам надолу и гледах три кефала на мюрето, насочвам харпуна към най-едрия, изстрел и очаквам познато дръпване, да, да ама не, заминаха и трите. Умрях от яд. След няколко засади изтървах още един кефал. Времето обаче ме натисна и реших да си ходя. Е това от днес.
baretata
baretata

Писане  savi aleksiev Пон 29 Юни 2015 - 19:36

thumbsupsmileyanim thumbsupsmileyanim thumbsupsmileyanim super
savi aleksiev
savi aleksiev

Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62

Писане  rikitikitavi Вто 30 Юни 2015 - 12:01

Днес сутринта се топнах преди кафето. Беше си позамътено и после съвсем се замъти. Платерините минаваха рехаво на малки групи. Кефалите са съвсем влюбени и само Sex им е в главата. Чак се връщат по няколко пъти да те доогледат.  Наложи се да викам рибите в уж по-бистрия повърхностен слой.Гръмнах четири пъти и повечето ги улучих. В осем видимоста падна на половин метър и водата рязко се охлади. Рибата изчезна и аз отидох да си пия сутрешното кафе.
Клипа сега се качва. Ще изчакате за него няколко часа.
rikitikitavi
rikitikitavi

Писане  tolio_pm Вто 30 Юни 2015 - 13:43

Клипа сега се качва. Ще изчакате за него няколко часа.

Ники каде качваш клиповете,питам щото "тубата" съвсем им е@@ва ма@@та :сълзи: ?
Иначе и по нащо край е едно и също

На компа вкъщи е ок. качеството,у нета-мармалад да го ...
tolio_pm
tolio_pm

Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 10.03.1978
Години : 46

Писане  rikitikitavi Вто 30 Юни 2015 - 13:50

Директно в тубата ги качвам. Карам нанай високото качество дето камерката може.
Ето иклипчето.

rikitikitavi
rikitikitavi

Писане  ivo_shogun Вто 30 Юни 2015 - 23:20

браво на раннобудниците и добрата им слука :)) Пак Златко не си оставил за мен :)) много радваш с твойте снимки, а Никито кви клипчета прави вече, а дан говоря и за далечните изстрели :) Е не издържах и след работа прибрах децата и бегом до моренцето да проверя дали не сте ми оставили някоя рибка :)) Обличам се набързо а даже по средата си викам забравих да погледна водата бистра ли мътна ли ква е! няма значение надявах се поне на дъното да има метър два видимост че да видя рибки :) първо гмуркан и голяямо разочорование на повърхността 2-3м, на 2-3ти метър бозата от термоклина и на дъното  максимум 1,5м видимост! второ трето гмуркане опааа 2 рибета минаха набързо да огледат кви са тия шумове, аха има рибки! обикалях малко и  опааа едно кефалче намина и то! след него и пасажче платеринки та взех една от последните. взехме да се дебнем с него ама нищо не виждам ! преместих се на друго място а там рибарите се наредили точно на удобно за прикриване място. както и да е направих няколко гмуркания и видях пасажче платеринки след това още една две самотни но нямах възможност за изстрел  а и да не преча раших че трябва да се върна и да си търся кефала :)) връщайки се гмурках без да видя рибка и след малко ей го на мина ме още веднъж, после пак ме изненада в мътилката и ме амбицира да се дебнем и не след дълго ми застана и веднага изстрел и кефа бам заби се в дъното и хукна да бяга но леко зашеметен ми се стори а на мен въздуха ми свърши но поне изчаках да видя как съм го ударил и като видях че е много горе под гръбната перка поех въздух и веднага обратно да го гепам! първо хванах кордата но като видях колко тънко съм го целнал я пуснах и го подгоних да го натисна на дъното и вече успял усещайки дебелината на хванатата рибка изплувах с кеф на  повърхността! обработих си рибката с кеф и си помислих че май ми стига и е време да излизам, но реших да направя още едно две гмуркания и още на първото пасаж платеринки скриващи се зад камъка който заобикаляха и последва каубойски изстрел по последните скриващи се рибки но без резултат! последваха още гмуркания и изневиделица ме размина още един кефал , изстрел и тоя се заби в земята и избегна стрелата а уж ми бе застанал на мушка! да ама не! подебнах още малко и втория но вече не се мярнахме та си го оставих за следващия път :)
Прикачени файлове
Сезон 2015 - Page 6 Attachment
DSC_4929.JPG You don't have permission to download attachments.(182 Kb) Downloaded 0 times
Сезон 2015 - Page 6 Attachment
DSC_4930.JPG You don't have permission to download attachments.(193 Kb) Downloaded 0 times
ivo_shogun
ivo_shogun

Писане  JimBeam Сря 1 Юли 2015 - 12:23

[You must be registered and logged in to see this image.]

Не че нещо по-така, ама да се запиша в темата
JimBeam