Сезон 2015
+35
EU_BG_akademika
shibailo
Любак
savi aleksiev
ivo_shogun
КИРО
Моряка
ПЛУВЧО
spear
gogo26
justinian
Венци
terzosub
antares
k0c3t0
д-р Коко
orsoia
Петър Василев
zhikata
tolio_pm
RAAZIEL
Красен Матеев
rikitikitavi
чечо
недялко радков
palamudov
stanislav_dimitrov
iamyordan
roko koko
boysa
Мънцата
hristo 79
vatus
ДЯДО ИВАН
Pretor
39 posters
Страница 7 от 16
Страница 7 от 16 • 1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 16
Re: Сезон 2015
Ивъъъъъъ,журналята са те спипали на момента,
добре че са те похвалили,и аз ще те похваля де.
добре че са те похвалили,и аз ще те похваля де.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Златко Киров е единственият в България военен полицай-харпунджия
Само дето са объркали описанието:
"...е единственият в България харпунджия - военен полицай"
antares- глоб.модератор
Брой мнения : 1966 Рожд.дaта : 14.06.1960
Години : 64
Хаха браво бе Злате и в новините влезе чак
ivo_shogun- ...........................
Брой мнения : 79 Рожд.дaта : 13.05.1981
Години : 43
Браво който си го може си го може.....
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Язе спирам вече да казвам какво съм хванал. При тези резултати показани от Баретата вече ме е срам.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
rikitikitavi написа:Язе спирам вече да казвам какво съм хванал. При тези резултати показани от Баретата вече ме е срам.
А не, ние се радваме на всичко показано под водата
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
baretata написа:Я какво открих в нета...................
- ,, Кефали нападнаха рибар ...................... "
А бе Златко, ............ нахапаха ли те или само те лаяха тези кръвопийци ?
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Любак лаяха ме човек, ама аз нали съм дърта нинджа надвих ги. И толкоз беше.
baretata- ...........................
Брой мнения : 307 Рожд.дaта : 20.10.1965
Години : 59
Поздравления на Иво! Вече много често ни радва с репортажи и хубави рибоци.
Поздравления и за Златко звездата! Тази година се представя повече от отлично, но това е и на подготовката и жертвите, които прави за постигането на резултатите.
Най сърдечни и на Ники да не спира сега, когато е тук и има време повече от нас се вдъхновяват и продължават да напредват.
Тони и той тази година е по често в синьото и ни радва с клипчета.
Аз нещо си се моткам и въпреки свободното време, което имам не намирам такова за срещи с морето. Сезонът си тече и рибите вече са по цялото море.
Пожелавам на всички да намират време за море и срещи с приятели по неговите брегове!
Поздравления и за Златко звездата! Тази година се представя повече от отлично, но това е и на подготовката и жертвите, които прави за постигането на резултатите.
Най сърдечни и на Ники да не спира сега, когато е тук и има време повече от нас се вдъхновяват и продължават да напредват.
Тони и той тази година е по често в синьото и ни радва с клипчета.
Аз нещо си се моткам и въпреки свободното време, което имам не намирам такова за срещи с морето. Сезонът си тече и рибите вече са по цялото море.
Пожелавам на всички да намират време за море и срещи с приятели по неговите брегове!
boysa- ...........................
Брой мнения : 931 Рожд.дaта : 22.08.1976
Години : 48
Вчера за компания взех със себе си по-малката, но затова пък по-начервисана сестра на Марийка. Или казано накратко-Пенка.
Морето ме посрещна без много вълни. За сметка на това беше позамътено. На места видимостта беше метър. На друго почти три. На дъното по-бистро ама студено. Ясно изразена граница между топла и студена вода на метър и половина от дъното. Още като поставих Пенка на позиция и един кефал се засили да я разгледа. Пушнах го по каубойски. Дотук добре. Риболова е готов. Минаха след половин час три дребни платерини и толкова -риба няма. Отидох на другия рог. Там направих перфектната засада и с кеф си изчаках една тумбеста платерина да се намести на позиция. Определено рибето отреагира на истрела и за малко да се утърве. Повече рибки там нямаше. Поогледах се ама видимоста се закова на метър и половина и взе да ми пречи. Пак се върнах на позицията на Пенка. Пустуш. Преместих се. Някаква платерина префуча над главата ми закачена на новичък такъм с тапички и олово. Ама след малко пак пикира на главата ми. Загледах се -такъма се е скъсал. Премерих я ама с това висящо олово рибето има непредсказуема траектория. Пропуснах. После го издирвах, пак го мерих и така до третия път. Взех го. Поставих Пенка на нова позиция. Тъкмо се отчаях от безрибието и минаха три големи платерини. Ама аз вече се бях раздвижил. После мина един забързан кефал. Него не успях да го уцеля. Смених малко мястото. Намина един кефал да разгледа рибите дето са ми на кръста. Явно ги хареса та се присъедини към тях. После пък гръмнах една далечна малка платерина ама контрата не се отвори и рибето се изхлузи. След половин час обаче Нептун ми го показа и си го прибрах. Още няколко пъти мярнах дребни платеринки ама даже не сварвах да ги поведа. Замъти още и видимостта падна до метър. Изкарах три страхотни часа във водата и даже рибки към дома занесох. Както се казва-да живее лятото.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Пп моля някой да монтира снимката. Пак съм скаран с нета
[You must be registered and logged in to see this image.]
Морето ме посрещна без много вълни. За сметка на това беше позамътено. На места видимостта беше метър. На друго почти три. На дъното по-бистро ама студено. Ясно изразена граница между топла и студена вода на метър и половина от дъното. Още като поставих Пенка на позиция и един кефал се засили да я разгледа. Пушнах го по каубойски. Дотук добре. Риболова е готов. Минаха след половин час три дребни платерини и толкова -риба няма. Отидох на другия рог. Там направих перфектната засада и с кеф си изчаках една тумбеста платерина да се намести на позиция. Определено рибето отреагира на истрела и за малко да се утърве. Повече рибки там нямаше. Поогледах се ама видимоста се закова на метър и половина и взе да ми пречи. Пак се върнах на позицията на Пенка. Пустуш. Преместих се. Някаква платерина префуча над главата ми закачена на новичък такъм с тапички и олово. Ама след малко пак пикира на главата ми. Загледах се -такъма се е скъсал. Премерих я ама с това висящо олово рибето има непредсказуема траектория. Пропуснах. После го издирвах, пак го мерих и така до третия път. Взех го. Поставих Пенка на нова позиция. Тъкмо се отчаях от безрибието и минаха три големи платерини. Ама аз вече се бях раздвижил. После мина един забързан кефал. Него не успях да го уцеля. Смених малко мястото. Намина един кефал да разгледа рибите дето са ми на кръста. Явно ги хареса та се присъедини към тях. После пък гръмнах една далечна малка платерина ама контрата не се отвори и рибето се изхлузи. След половин час обаче Нептун ми го показа и си го прибрах. Още няколко пъти мярнах дребни платеринки ама даже не сварвах да ги поведа. Замъти още и видимостта падна до метър. Изкарах три страхотни часа във водата и даже рибки към дома занесох. Както се казва-да живее лятото.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Пп моля някой да монтира снимката. Пак съм скаран с нета
Тя Пенка много арна.
Дне от 20 до 21 бях и аз в синьото. Там ден трактата.
Ми не издържах да ви чета само.
Три пъти ми дойдоха Кефали като веднъж много добре но се наведе в последният момент. Платерините имаше този път повечко от друг.
Както винаги си забравям кука на.но имам мрежа за раци. Крия я пос неопренов но морето си я хареса.
Намерих място на карабина та на харпуна.
пак се завъртат но дребни.
Доволно се топих когато излязох се запознах с колегата Стоян.
Та той каза че кефалите много обичал да си скрит добре и идвал любопитно!
Дне от 20 до 21 бях и аз в синьото. Там ден трактата.
Ми не издържах да ви чета само.
Три пъти ми дойдоха Кефали като веднъж много добре но се наведе в последният момент. Платерините имаше този път повечко от друг.
Както винаги си забравям кука на.но имам мрежа за раци. Крия я пос неопренов но морето си я хареса.
Намерих място на карабина та на харпуна.
пак се завъртат но дребни.
Доволно се топих когато излязох се запознах с колегата Стоян.
Та той каза че кефалите много обичал да си скрит добре и идвал любопитно!
Днес свърших едно добро дело. Дадох леки напътствия на един начинаещ колега в първите му стъпки към подводния риболов. След това с Руслан , Галин и Жоро Каварната погмуркахме на Ной. Жоро и Роската видях как работи мюрето и се записаха с по една риба. Аз имах два пропуска, но пък взех два кефала и една платерина. Около 11 часа времето се промени и рибата изчезна. И да добавя един куриоз. Правим асансьори на мюрето с Жоро Каварната. Идва моят ред. Слизам аз, ама ми се стори че спусъка много мек, викам сигурно само ми се струва. Лягам долу, чуквам с дръжката на харпуна по камъка. Веднага кефала довтаса и леко застава под мюрето като за снимка. Натискам спусъка, втори, трети път, бах маа му не стреля. Поглеждам предпазителя, свален е, пак натискам не стреля, кефала е още на мюрето. Поглеждам към ластиците, а те висят надолу, аз не съм заредил бе. Паднах от смях. Тръгнах нагоре а кефала си стоеше още долу. Понякога стават такива неща. И по обед хайде у дома.
При мене пък беше мътно и изобщо нямах късмет. Не съм на нулата ама в друг ден щеше да е повече.
Пп сега видях че съм объркал клипа. Извинявайте. Ще кача утре верния.
Пп сега видях че съм объркал клипа. Извинявайте. Ще кача утре верния.
Днес в Каварна от 2.30-4
Два точни изстрела по Кефали дърпане здраво и разходка в морето.
първият мислех че вече е уморен беше на стрелата и при опита да го хвана се скъса.
Трябваше да издържам стрелата а не да се опитвам да хвана рибата.
Втория го чаках още повече беше легнал на дъното. Натиснах да го хвана но потъна в тинята не го очаквах и го скъсаха.
Не били за мен.
Грешка е че влязох със старият харпун.
другият с макарата също беше в колата.
Грешка и че кората не ми е на по предната засечка.
Дано рибите да са за някои добри обитатели на дълбините.
първият мислех че вече е уморен беше на стрелата и при опита да го хвана се скъса.
Втория го чаках още повече беше легнал на дъното. Натиснах да го хвана но потъна в тинята не го очаквах и го скъсаха.
Не били за мен.
В такава ситуация единствения верен вариант е втори изстрел с харпуна с тройка. Ама трябва да е зареден и да чака в някоя ниша на буната. По добре е да почнеш да стреляш отново точно. Престани да менкаш пушките. Избери тази която си искаш и настоявай с нея. Трябват ти 50 изстрела и си свикнал. Ти ще си прецениш дали да ги направиш за един ден по мишена или за месец по кефали и платериниboysa написа:Днес в Каварна от 2.30-4
Не били за мен.
Съжалявам че не си бях научил уроците.
този сезон мислех да го посветя на по големите.
но още има много да уча. Благодаря че си ми понесъл всичко без да скриват и частица.
Не съм от добрите ученици и ще трябва повече да се старая.
Днес не ставаше за втори беше много мътна та повърхността.
А и съм си обещал да не го ползвам сега а по- късно
ти си знаеш тогава ще го почувствам.
Рибите повиждаше много здраво. Това го бях забравил. Гледах и клипа но не можах да го направя.
Не бях и спокоен.
Още не мога да направя избор но днес разбрах нещо важно. Трябва да свикна с макара чу големите ще изтърва при лош изстрел.
Доволен съм че апнеята, се подобрява и почвам да ги стрелях.
Първата ме подмина но имах време да изчакам като се връща да ме оглежда. Тогава ми беше кеф и спокойно.
После доста се разстрои.
Когато се върнах на познатото състояние кефа се повтори но и случката също.
Много поучително гмуркане за мен.
Започвам пак да стрелям по мишени скоро.
Благодаря!
Малко ми трябва за добра оценка и после за отличен.
Ще се постарая и до края на срока да се представя.
този сезон мислех да го посветя на по големите.
но още има много да уча. Благодаря че си ми понесъл всичко без да скриват и частица.
Не съм от добрите ученици и ще трябва повече да се старая.
Днес не ставаше за втори беше много мътна та повърхността.
А и съм си обещал да не го ползвам сега а по- късно
ти си знаеш тогава ще го почувствам.
Рибите повиждаше много здраво. Това го бях забравил. Гледах и клипа но не можах да го направя.
Не бях и спокоен.
Още не мога да направя избор но днес разбрах нещо важно. Трябва да свикна с макара чу големите ще изтърва при лош изстрел.
Доволен съм че апнеята, се подобрява и почвам да ги стрелях.
Първата ме подмина но имах време да изчакам като се връща да ме оглежда. Тогава ми беше кеф и спокойно.
После доста се разстрои.
Когато се върнах на познатото състояние кефа се повтори но и случката също.
Много поучително гмуркане за мен.
Започвам пак да стрелям по мишени скоро.
Благодаря!
Малко ми трябва за добра оценка и после за отличен.
Ще се постарая и до края на срока да се представя.
Бояне, губиш ценно време. Вземай един харпун и бухай само с него. И аз имам пет харпуна, ама стрелям само с един. И като посоча с него рибата и почти винаги я вземам. Е има и пропуски разбира се, но трябва да свикнеш само с един.
Благодаря, Златко!
И при мен е така със старата пушка.
Но след два поредни скъсани кефала ми е жал за рибите. Те не са виновни че аз не съм подготвен.
А и това трябва да ми е за урок за по големите.
И при мен е така със старата пушка.
Но след два поредни скъсани кефала ми е жал за рибите. Те не са виновни че аз не съм подготвен.
А и това трябва да ми е за урок за по големите.
Е това е от днес, толкова ударих за четири часа под зоркия поглед на Любака и Савата.
baretata написа:Е това е от днес, толкова ударих за четири часа под зоркия поглед на Любака и Савата.
................
Ааааа, ...... добре - добре Злате.
При тази тарапана ......... направо си е добре.
Аз хубаво му виках на Савката да не идва, че е тракаджийски Карък ама на, ..... не ме послуша пишлимето му с пишлиме.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
baretata написа:Е това е от днес, толкова ударих за четири часа под зоркия поглед на Любака и Савата.
А без такива номера една риба липсва около 2,5 кила беше стига ги кри
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Днес имах цели два и половина часа свобода. Още преди кафето се топнах у морето. Щтракалката ми извика две спарита, пасажи с барбуни,чучурини и иларии. Пеннка беше във вихара си и на няколко пъти кавалерите й врътнаха опашки около нея. Само дето двуметровата видимост ми пречеше на повежданет им. Отделно бях много нервен. Що така и аз не знам ама определено ми пречеше. Имах поне четири неотреагирани възможности и три пропуска. Многото колеги под водата от предните дни и те бяха поизнервили рибите. Все пак излязох в 8:30 доволен с едно хубаво рибе и отидох да си пия сутрешното кафе.
След Никито и аз реших да му проверя градинката. Още горе на буната идва при мен един руснак. Пита ме дали има кефали, казах му че има. Видя мюрето и ме запита за какво служи, обясних му. След малко влязох и пуснах мюрето на дъното. Гледам руснака на тетраподите отгоре. Раздишах и слизам, виждам два кефала и веднага вземам единия. Излизам горе и руснака избля от кеф. Правя още две влизания и на пето гмуркане удрям кефал. Показвам му го, а той веднага иска да си купи. Беше във възторг. Слизам долу още два пъти и на осмо гмуркане удрям трети кефал. На единайсто гмуркане пак. На четиринайсто удрям с яд една платерина щото не можах да я издържа. На петнайсто пак удрям. Вече спрях да гледам часовника. Бях направил вече шест кефала. Появи се Стьопата. Оплака се че няма риба, и почна да гмурка край мен. Рибата разбира се въза. Имаше май и делфини. Погмурка той до мен около час и замина без риба. Веднага слизам на мюрето и изтървам кефал, на следващо гмуркане вземам един. Усещам че водата става много топла. Гледам часовника, температурата 25 градуса. Преди това беше 22. Слизам пак долу, долу е 22-23. И така взех още пет кефала и реших да тръгвам. Викам си айде едно -две гмуркания и край. Лежа си аз долу на 4,5 метра и усещам че нещо се движи до лявата ми ръка, обръщам си главата и някакво животно< видра> се плъзга край мен и влиза под тетрапода, показва си главата и чака моята реакция. Познайте какво изпитах в тоя момент. Изтрясках. Посегнах с харпуна и го изгоних. Качих се горе, гледам не ми е яла от рибата. Слизам веднага долу вземам мюрето и въз да ме няма. Е те това преживях днес.
Браво Злате. Добре си с дебели нерви та е оцеляло животинчето. Някой по-нервен като нищо щеше да го затрие. Явно много тихо се гмуркаш щом видрата те е гледала спокойно. Интересното е обаче защо се е преместила от Кранево.
Страница 7 от 16 • 1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 16
Страница 7 от 16
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing