Сезон 2015
+35
EU_BG_akademika
shibailo
Любак
savi aleksiev
ivo_shogun
КИРО
Моряка
ПЛУВЧО
spear
gogo26
justinian
Венци
terzosub
antares
k0c3t0
д-р Коко
orsoia
Петър Василев
zhikata
tolio_pm
RAAZIEL
Красен Матеев
rikitikitavi
чечо
недялко радков
palamudov
stanislav_dimitrov
iamyordan
roko koko
boysa
Мънцата
hristo 79
vatus
ДЯДО ИВАН
Pretor
39 posters
Страница 4 от 16
Страница 4 от 16 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16
Re: Сезон 2015
две от недяла
- Прикачени файлове
ivo_shogun- ...........................
Брой мнения : 79 Рожд.дaта : 13.05.1981
Години : 43
и две от събота:)
- Прикачени файлове
Иво платеринките пасат ли вече,или още са в миграция ?
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
Гого има и пасящи и мигричащи, че даже и едни със сватбарско поведение, но нека и Иво да си каже пък и да разкаже. Стига се стеснява почна да показва да започва и да разказва.
boysa- ...........................
Брой мнения : 931 Рожд.дaта : 22.08.1976
Години : 48
Ей Боби снощи до посред нощ писах ли писах а на теб не ти стига а? Шегувам се :) и аз съм на мнението на Бойса че все още си мигрират защото аз ги вземам предимно на около метър от повърхността но определено забавят темпото вече
По южното черноморие има доволно платерина и на 12 метра, което ме кара да си мисля, че миграцията отдавна е приключила.
spear- ...........................
Брой мнения : 179 Рожд.дaта : 24.02.1965
Години : 59
Благодаря момчета
В събота лично ще проверя,с лодка ще сме около Маслен нос, и най- вероятно ще ме хвърлят между Коракя и Масления да ровя под водата
В събота лично ще проверя,с лодка ще сме около Маслен нос, и най- вероятно ще ме хвърлят между Коракя и Масления да ровя под водата
Днес във Варна имаше доста пасящи кефалови.
Вече и реагиращите на сигнали. Гого май и веднъж от ония дето ми каза да не стелям по платерините. Нямах време да изчакам и не съм на 100% .
Вече и реагиращите на сигнали. Гого май и веднъж от ония дето ми каза да не стелям по платерините. Нямах време да изчакам и не съм на 100% .
Я кажи те как се държаха?Платерините ги има постоянно и не са толкова интересниboysa написа:Днес във Варна имаше доста пасящи кефалови.
Та раздишвам на повърхността скрит в една дупка и към мен идват платерини от дълбокото ма направо ще ме съборят. Гмуркам се лягам на дъното близо до тетрапод стоя 10-20сек. и минавам по-напред 2-3 метра. Подпрял съм харпуна на едно камъче. Държа дръжката с две ръце. От някъде се изсипват платерини като река са гледам да си избера и коя ще мине пред мен. Нещо проблясва, но доста далеко. Сребърно тяло. Опитах се да си забия погледа в пясъка, но май съм се ококорил. Блясъка угасна. Може и да е било мираж, но може и да е кураж.
За Боби и Иво,
С кеф четох вашите разкази. Върнахте ме пак тогава. Ама явно някой неща аз ги видях под друг ъгъл.
Значи почвам наред. Времето беше отвратително. Ураганния северен вятър винаги променя поведението на миграцията. Мерака и на тримата беше много голям ама се усещаше че небеше време. Трябваше няколко часа за да поизбистри малко морето. Минахме през няколкобуни ама трябваше малко да се изчака. Затова и на шкембето отидохме. Затова и бепе ранното ставане. Да имаме време за няколко опита. След шкембето работата пеше почти добре. Все пак обличане на ураганен вятър си го мразя. Във водата беше студено. Миграция имаше и при това рибите си се движеха бавничко. Направо си беше кеф стрелбата. От нашето цапуркане се дръпнаха малко надалече ама така и не забързаха почти час и половина. Бобито както обикновенно ходи да се шматка дет няма риба. После пък и аз не го знам какво бля и не стреля точно. Иво добре гмурка ама някак си нервно и рибата го усещаше. Все пак взе три бавни рибки. Реално след два часа всички се уморихме да сме плавни и безшумни и рибите взеха да ни усещат. Почнаха да се групират на огромни пасажи и да правят големи паузи между две минавания. Затова и извадих народа от водата. Абе страхотно екшън гмуркане с многго грешки си беше. Трябва да го повторим.
С кеф четох вашите разкази. Върнахте ме пак тогава. Ама явно някой неща аз ги видях под друг ъгъл.
Значи почвам наред. Времето беше отвратително. Ураганния северен вятър винаги променя поведението на миграцията. Мерака и на тримата беше много голям ама се усещаше че небеше време. Трябваше няколко часа за да поизбистри малко морето. Минахме през няколкобуни ама трябваше малко да се изчака. Затова и на шкембето отидохме. Затова и бепе ранното ставане. Да имаме време за няколко опита. След шкембето работата пеше почти добре. Все пак обличане на ураганен вятър си го мразя. Във водата беше студено. Миграция имаше и при това рибите си се движеха бавничко. Направо си беше кеф стрелбата. От нашето цапуркане се дръпнаха малко надалече ама така и не забързаха почти час и половина. Бобито както обикновенно ходи да се шматка дет няма риба. После пък и аз не го знам какво бля и не стреля точно. Иво добре гмурка ама някак си нервно и рибата го усещаше. Все пак взе три бавни рибки. Реално след два часа всички се уморихме да сме плавни и безшумни и рибите взеха да ни усещат. Почнаха да се групират на огромни пасажи и да правят големи паузи между две минавания. Затова и извадих народа от водата. Абе страхотно екшън гмуркане с многго грешки си беше. Трябва да го повторим.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
задължително трябва Ники! само дето миграцията май я изтървахме та ще трябват уроци по пасящи вече :) то няма лошо в здравия разум Ники , все някой трябва и да мисли ама за ко всички да мислим кат и един стига :)))) та днес след работа на Дружба реших да гмурна на траката та отивам морето тава мъъъттноооооо ама си вика дано на дъното е по добре, че поне да има смисъл да се топя! разфълям аз багажника и почва голямото тъкмене и най накрая към 7 успявам да вляза и с потапянето малиии един метър видимост и си викам баси лай...та вода! вземам си харпунчето от тетраподите и заплувам към външната страна на буната където видимостта се увеличава на 2-3 което си е ай все пак може и да има смисъл от влизането. Правя две три гмуркания да се усетя как съм и хоп първите сенки платеринки се появиха :)) Стрелях каубойската в опашките вече ама нищо. преместих се и вече както каза Бойса гмуркам на края на тетраподите и се изтеглям до ниски камъни 2-3м отпред и опаа пак сенките. втори ли беше трети опит ли не помня но появи се едно рибе пак на сянка (видимостта е до два метра на дъното ) и понеже гледах другата посока го видях вече подминавайки посоката на стрелата насочих я към вече отминаващата риба и стрелях. не видях дали съм я целнал защото вече се сля с мътната вода и заплувах към стрелата и я гледам празна а рибето се беше устремило нагоре останало на кордата, та побързах да го хвана че явно го бях ударил лошо в опашката! като го хванах в двете си ръце осъзнах че ми е най голямото засега и се зарадвах много :)) видях още няколко пъти рибка но си мисля че бяха едни и същи и си ме обикаляха хем любопитни защото не ми бяха на прицел хем дистанцирани но все пак си взех още една платеринка :))
Добре добре! Я поне и качи една снимка, че да му се порадвам!
опитвам се ама и ракийката и салатката много ми се усмихват :))
- Прикачени файлове
Според мен много добре си го ударил. Благодаря, за снимката!
аз благодаря за приятелството и опита който черпя от теб :)) и това че преди три дена го измори за мен :))
Браво Иво. Задобряваш в стрелбата и репортажите. Като я няма миграцията риболова е много по-лесен защото рибата е пръсната и прощава много от грешките. Видимост от два метра си е направо разкош. Чакам още репортажи от тебе.
Пп може да се пробваш на малката буна на Дружба, дето е на север от яхтеното.
Пп може да се пробваш на малката буна на Дружба, дето е на север от яхтеното.
Благодаря Ники, там си паркирах колата преди работа с тази мисъл за гмуркането ама много хора и докато се замъкна до долу реших че на другото място е по лесно :) Очаквам да си направим отново приятно гмурене заедно с Боби :)
Около Калиакра нищо интересно. Това казаха и колеги харпунджии с моторчета. На буната имаше колеги с примамка мюре. Имаха по няколко хубави кефали за 4-5часа. После замътило яко.
С тайфата играхме волейбол и после с Иво натопихме кокалите.
Платерината пасе по тихите заливи на пясъка.
Атерини в пяната на скалите. Уви на дребни пасажи. Попчета доволно по дъното.
Старата пушка пука добре. 150гр. Платерина пасяща по дъното от 3м. Изстрелът по диагонал от повърхността точно в главата и се закова на дъното.
после видях пасаж пасящи. Гмурнах и ги подплаших на вътре и към повърхността. рибката на кръста им привлече любопитството. Върнаха се пак се отдалечиха, но не толкова после пак същото и на третото идване влязоха добре апнеята се беше подобрила и това ми даде възможност да изчакам. Едната си доиде с мен. Имах и още един изстрел по бягащи, но пропуснах. 2/1 Най- добрият резултат този сезон.
Много коли. Около обяд почти никакви места за паркиране. Гранична полиция контролираха движението, че стана много напечено и напрегнато.
С тайфата играхме волейбол и после с Иво натопихме кокалите.
Платерината пасе по тихите заливи на пясъка.
Атерини в пяната на скалите. Уви на дребни пасажи. Попчета доволно по дъното.
Старата пушка пука добре. 150гр. Платерина пасяща по дъното от 3м. Изстрелът по диагонал от повърхността точно в главата и се закова на дъното.
после видях пасаж пасящи. Гмурнах и ги подплаших на вътре и към повърхността. рибката на кръста им привлече любопитството. Върнаха се пак се отдалечиха, но не толкова после пак същото и на третото идване влязоха добре апнеята се беше подобрила и това ми даде възможност да изчакам. Едната си доиде с мен. Имах и още един изстрел по бягащи, но пропуснах. 2/1 Най- добрият резултат този сезон.
Много коли. Около обяд почти никакви места за паркиране. Гранична полиция контролираха движението, че стана много напечено и напрегнато.
Ето и от мен част от улова от миналата седмица.
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
orsoia- ...........................
Брой мнения : 35 Рожд.дaта : 01.07.1978
Години : 46
Абе...как да кажа. Малко младолик си излязъл на снимката. Все пак напиши и дълбочина, имаше ли борба и как я приготви.orsoia написа:Ето и от мен част от улова от миналата седмица.
Ха Ха - това е синът ми.
Борбата беше кратка - на около 4м дълбочина минавах бавно покрай скала и тя излезе от нищото и тръгна срещу мен с отворена уста - така ,че може да се каже че е убита при самоотбрана.Имах вече взети една ципура, един доста добър кефал и наколко едри барбуна и не знам заради рибата ли ме нападна или заради навлизане в територията и.След удара веднага се уви на възел на върха на стрелата .Мястото 2км южно от Сарти , около 18:30ч.
Проблемите се появиха след това , оказа се че ножа ми е останал на брега , та я влачих на стрелата обратно до брега за да и отрежа главата, като излязох на плажа се оказа ,че съм доста колоритна гледка и ме наобиколиха десетина немци , чехи и българи да се снимат с нея.
Отрязах и главата и след един час като се прибрах във вилата започнах да я дера , но уви - тялото живее и без глава и започна едно извиване в ръцете ми та операцията отне около 30 мин , накрая одрана и изчестена отвътре при нарязване пак се огъваше просто не знам що за невна система има това същество.
Изядохме я пържена - не е лоша , но не е нищо особенно.
Борбата беше кратка - на около 4м дълбочина минавах бавно покрай скала и тя излезе от нищото и тръгна срещу мен с отворена уста - така ,че може да се каже че е убита при самоотбрана.Имах вече взети една ципура, един доста добър кефал и наколко едри барбуна и не знам заради рибата ли ме нападна или заради навлизане в територията и.След удара веднага се уви на възел на върха на стрелата .Мястото 2км южно от Сарти , около 18:30ч.
Проблемите се появиха след това , оказа се че ножа ми е останал на брега , та я влачих на стрелата обратно до брега за да и отрежа главата, като излязох на плажа се оказа ,че съм доста колоритна гледка и ме наобиколиха десетина немци , чехи и българи да се снимат с нея.
Отрязах и главата и след един час като се прибрах във вилата започнах да я дера , но уви - тялото живее и без глава и започна едно извиване в ръцете ми та операцията отне около 30 мин , накрая одрана и изчестена отвътре при нарязване пак се огъваше просто не знам що за невна система има това същество.
Изядохме я пържена - не е лоша , но не е нищо особенно.
Така вече е много по красива снимката. Разказчето е чудесно допълнение. Сега вземи да си лепнеш една снимчица на профила за да се познаем като се видим и да си кажем здрасти.
Колкото до морената, тя не те е нападнала. Опитвала се е да си чопне рибка. За дрането може да ползваш дъска с закован пирон или да я нарежеш на матрахули(кръгчета), да я изпържиш и тогава да и обелиш кожата преди да я сервираш.
Колкото до морената, тя не те е нападнала. Опитвала се е да си чопне рибка. За дрането може да ползваш дъска с закован пирон или да я нарежеш на матрахули(кръгчета), да я изпържиш и тогава да и обелиш кожата преди да я сервираш.
20:31:55
Гърците ми обясниха за друга рецепта - цепиш я , чистиш я от вътре и я разрязваш по дължина колкото да се разтрори плътно , след това е втриваш със сол и сухи подправки / задължително казаха риган/ и я оставяш на слънце за 2 дни и след това я мяташ на скарата.
Аз нямах време да я приготвя по този начин и просто я овалях леко в царевичен грис и я изпържих на колелца в тигана.
Гърците ми обясниха за друга рецепта - цепиш я , чистиш я от вътре и я разрязваш по дължина колкото да се разтрори плътно , след това е втриваш със сол и сухи подправки / задължително казаха риган/ и я оставяш на слънце за 2 дни и след това я мяташ на скарата.
Аз нямах време да я приготвя по този начин и просто я овалях леко в царевичен грис и я изпържих на колелца в тигана.
Благодаря, че разказа! Тук на север по-рядко имаме възможност да се докоснем до друго крайбрежие! Ще се радвам по-често да споделяш моментите на подводен риболов по другите морета!
Страница 4 от 16 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16
Страница 4 от 16
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing