С ХАРПУН,КАЯК И ЛОДКА!!!!
+40
roko koko
miroslavpetkov
gmurkacha
andro68
Тедо
JimBeam
cslav
baralya
pipin162
spear
Pretor
fokobg
Мънцата
Венци
Nikolov
baretata
Божидар Иванов
tano
gogo26
belly
terzosub
Ресьора
justinian
ПЛУВЧО
makari
nissana
Rimohit
yavorsub
milen kordov
DOCTORABukarNo1
anastas_peykov
Вальо
Любак
Моряка
Albena
vatus
dikanarov
Петър Василев
чечо
КИРО
44 posters
Страница 8 от 12
Страница 8 от 12 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Re: С ХАРПУН,КАЯК И ЛОДКА!!!!
Обадиха ми се вчера привечер от плажа дето е на север на морската градина - излязъл някой с половин лодка с медузи и водорасли , изпил 2 кила вода (?) и зчезнал после към Изгрев , ама кой е бил , не знам
cslav- ...........................
Брой мнения : 396 Рожд.дaта : 23.09.1960
Години : 64
Няма да е Булти, нито е от Изгрев, нито се е похвалил че е измислил приложение на медузите и водораслите
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
ало, бургазлиите... звъннете на Булти да го видите как е, че нещо ми е притеснено така както стои темата недописана...
...пичове извинявам се за закъснението , но имах проблеми с нета...не получавах нещо нормално , това което си бях платил съвестно...и нещо се ядосах ...два дена се бъзиках ...и ся получвам неограничено с висока скорост , без да плащам нищо ....да живее Wi-Fi технологията...но стана късно ....утре я мятам :609c1f728720fbТедо написа:ало, бургазлиите... звъннете на Булти да го видите как е, че нещо ми е притеснено така както стои темата недописана...
????- Гост
питай бе човек, нали у центрото кметя ви пусна на аванта Ви Фи
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
...тръгнах аз да се прибирам , но трябваше да държа курс право срещу вълните , а с такива вълни ми се случваше за пръв път да се боря - хем къси , хем високи..след няколко такива , идваха и по две още по големи и тогава винта излизаше над водата и тогава забелязах нещо , което също виждах за сефте - при излизане на витлото над водата , хода не му се усилваше както обикновено а двг-то спираше за няколко мига и след потапянето му в морето сам си избръмчаваше наново...и това се повтаряше постоянно . Явно имаше някакъв датчик , може би тоя за маслото и след като ботуша се отклони много от вертикалната си позиция и изключва тока ...интересно ми беше , що миксерчето само се пали отново - поради вълните карах на бавен ход , инак щях да напълня бързо лодката с вода , въпреки , че по средата на прехода поне 10 литра се събраха...туй ако беше двутактова машина , не знам как щях да се прибирам ...та браво на инженерите от Хонда , ако само тая марка са тъй ...
????- Гост
При такъв зор когато вълните пълнят гуменката,се отваря капачката на лодката на транеца и водата си изтича.Като при твърдите каяци,водата си влиза и излиза без да се препълва каяка,но винаги си мокър :525707397c05bb
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
...другото интересно явление беше относно пълненето на лодката с вода ...след като бях стигнал тихите води в Бургас , с учудване забелязах , че в лодката почти няма никаква вода , после видях , че и тапата е паднала - явно в суматохата ...та нашите тапи са с клапи , явно верни са твърденията , че ако махнеш тапата и отвора има клапа и дадеш МАХ на двт-то , се създава тяга , която изсмуква водата от лодката ...при доближаването ми до Бургас , на завет от брега , вълните бяха паднали и тогава бях дал повече газ...да беше останал в лодката не повече от половин литър вода ...
????- Гост
...карах аз , карах срещу вълните , намокрих се целия , от Бургас си бях облякъл един шорти неопрен за сърф и умрях от студ ...викам си - острова сигурно е вече далеч - обръщам се - гледам го - той до мене ...видя ми се цяла вечност пътуването ...сетих се за разказите на баба ми Марияна ...баща и бил фараджия на острова в периода 1930 година някъде и често я взимал и връщал от училище в Бургас със дървената си лодка , сега в тоя момент това ми се видя невъзможно . Не , че не е бил луда глава . Като малък избягал от Фанариотската махала в Истанбул . Гласили го за свещенник , но нещо не му се понравило вероучението . Дошъл в България и дълги години е бил огняр на крайцера Надежда . После станал фараджия . Името му е Тодор Фотев . Предполагам родоначалник и на друга известна фамилия в Бургас ....
Последната промяна е направена от Булти на Сря 6 Окт 2010 - 15:10; мнението е било променяно общо 1 път
????- Гост
...при наближаването ми на Бургаския бряг , вълната падна . Паркирах на едно тайно място и почнах бавно да се затоплям и да се кефя , че съм жив и че съм успял...ако се беше скапала машинката , не знам кво щеше да стане ...от последния среднощен ремонт в Поморие ( Гущеровите дрехи ...) нямаше проблеми с него , тогава беше изгнила пружината на клапана за гориво ( естествено заради БГ бензина и водата в него )...морето бе огледало и нищо не подсказваше за драмата , която се разиграваше навътре ...привидно , коварно и измамно усещане ....облякох си камуфлажа , видимоста не бе зле за Баргас , но риба не видях ...след около час се покатерих на лодката и си викам - Я да видя кво има на Юг !....учудващо бързо стигнах до нос Форос и след това таляна на Крайморие . Фърлих котвата и цамбур пак в морето . Мътно . Пред мен бавно премина огромна платерина ( като на Чафо - но явно тоя сезон , късмета е негов ) . Срелях , бях сигурен , че съм я ударил и с учудване видях как идва да ме огледа с дълга резка от мен по тялото си . Побеснях , заредих експресно , но колкото и да обикалях повече риба не видях
????- Гост
....пропуснах да отбележа , че при прехода ми , въпреки вълните изгорих обичайното количество бензин , явно щото карах на бавен ход ....накрая изморен стъпих на родния бряг и оставаше само да дотътря лодката до в къщи :
[You must be registered and logged in to see this image.]
Край
Край
????- Гост
Булти написа:... , а с такива вълни ми се случваше за пръв път да се боря - хем къси , хем високи..след няколко такива , идваха и по две още по големи...
Това е една от причините да нарекат морето ни Черно море...
Ще разкажеш по-подробно на срещата. )))
offtopic: Мите, дай инфо на лични откъде купи количката, че ми хареса за стойка на извънбордовия двигател.
justinian- глоб.модератор
Брой мнения : 917 Рожд.дaта : 05.02.1970
Години : 54
Мите,има един регулатор при натоварване на вала,си усилва газта,Булти написа:......... тогава винта излизаше над водата и тогава забелязах нещо , което също виждах за сефте - при излизане на витлото над водата , хода не му се усилваше както обикновено а двг-то спираше за няколко мига и след потапянето му в морето сам си избръмчаваше наново...и това се повтаряше постоянно .
а когато винта почне да върти на празни обороти,сам си намаля газта.
И при мен си е така,и е верно ,
че на най-малки обороти,разхода е минимален.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
...бях почнал да ти отговарям , при..ба ми се НЕТА пък после забравих...та количката я купих от Метро , китайска е и струва около 60 лв...за ДВГто ще ти свърши идеална работа - носи 200 кг и е с надуваеми гуми :dancingHappy_i ...само трябва да я пазиш от морската водаjustinian написа:offtopic: Мите, дай инфо на лични откъде купи количката, че ми хареса за стойка на извънбордовия двигател.
????- Гост
justinian- глоб.модератор
Брой мнения : 917 Рожд.дaта : 05.02.1970
Наборе жив и здрав да си и дълги години да пишеш подобни репортажи ,много ме развълнува направо се пренесох там сред стихията и се борех заедно стеб да достигна родния бряг благодаря ти от сърце. :609c1f728720fb
Гост- Гост
ако имам път към Бургас някой ден ще ми е безкрайно приятно да се запознаем лично :609c1f728720fb
Късмет и здраве ти желая и много много на кукана
Късмет и здраве ти желая и много много на кукана
Гост- Гост
...приключенията продължават :
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
????- Гост
Може да станеш дистрибутор на оловни тежести :609c1f728720fb
makari- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 52
Абре Булти, как не те домързя три часа да вадиш тежести. Пак си различен .
Pretor- ...........................
Брой мнения : 261 Рожд.дaта : 15.01.1967
Години : 57
Купувам единайстото от ляво на дясно по средата и това точно срещу него! :6e6ebecd09233a
andro68- ...........................
Брой мнения : 777 Рожд.дaта : 18.11.1968
Години : 56
а жълтиците не ги показва
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Страница 8 от 12 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Страница 8 от 12
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing