Риболов на о-в. Тасос
+58
Иво - Шабла
ivaylo.filipov
Владо Коцев
RAAZIEL
КИРО
Васил
gogo26
JimBeam
sllipi1
bozaviq
savi aleksiev
str.hadjiev
Любак
roko koko
Tiho Todorov
esox hunter
mdesov
Красен Матеев
Plamen
Ribarina
max
bsgold
Тедо
тони котев
chapara
Янко
Попа
Дели
Моряка
Pesho N.Zagora
divein
zhikata
mitko_aks
icokanev
dbc
EU_BG_akademika
sistefanov
baralya
triatomov
Кирил Калчев
mimaki
Тик Так
palamudov
Станимир 65
maestroto
radoadvokat
spinarkata
D.Dimitrov
ПЛУВЧО
Milev
antares
vstoikov
vvt1970
ДЯДО ИВАН
божо77
Петър Василев
nikinenov
Брата
62 posters
Страница 6 от 14
Страница 6 от 14 • 1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 14
Re: Риболов на о-в. Тасос
Привет друзя
При мен откъм риПки засега резултата е слаб . Няколко спарита с размер по-малък от длан на плувка .
На чепаре засега нямам резултат , но ще упорствам . Утре ще мръднем към Алики или Потос и там пак ще потърсим местенце за мятане . Инак сме на Златния плаж и в близост отрих един каменен плаж . Ванко на една от проводките , точно преди да извадя чепарето ми подгони силиконките някъкав змей ... направо извря водата . Усетих леко чукване , но се отказа маймуната , та има надежда де . Оххх , само да я набарам , оххх Котьо
Успех банда . Довечера ще се пробвам пак , че нет-а е извънземен
При мен откъм риПки засега резултата е слаб . Няколко спарита с размер по-малък от длан на плувка .
На чепаре засега нямам резултат , но ще упорствам . Утре ще мръднем към Алики или Потос и там пак ще потърсим местенце за мятане . Инак сме на Златния плаж и в близост отрих един каменен плаж . Ванко на една от проводките , точно преди да извадя чепарето ми подгони силиконките някъкав змей ... направо извря водата . Усетих леко чукване , но се отказа маймуната , та има надежда де . Оххх , само да я набарам , оххх Котьо
Успех банда . Довечера ще се пробвам пак , че нет-а е извънземен
Tiho Todorov- ...........................
Брой мнения : 2535 Рожд.дaта : 19.06.1976
Години : 48
Успех Тишанчо .Добре си почиваш маймуно мръсна .
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Успех Тише!Пробвай на воблери,но задължително малки(не повече от 80мм) или на силикони!
Васил- ...........................
Брой мнения : 1078 Рожд.дaта : 24.02.1976
А с харпуна пробва ли или засега си само на въдици?
sistefanov- ...........................
Брой мнения : 140 Рожд.дaта : 29.03.1976
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Яссооо
Направихме не лош риболов на спарови риПки . Р-ра отново бе същия - малко под длан .
Харпуна така и не тръгна с нас , а има по какво да се стреля .
Снимки ще кача като се върнем , че ще ми трябва още един живот да ги кача
Благодарско за пожеланията , ще напъваме с въдицата , па ще видим .
Утре пак ще драсна два реда . Сега ще търся в нет-а някакви водопади на острова
УбаФ ден !
Направихме не лош риболов на спарови риПки . Р-ра отново бе същия - малко под длан .
Харпуна така и не тръгна с нас , а има по какво да се стреля .
Снимки ще кача като се върнем , че ще ми трябва още един живот да ги кача
Благодарско за пожеланията , ще напъваме с въдицата , па ще видим .
Утре пак ще драсна два реда . Сега ще търся в нет-а някакви водопади на острова
УбаФ ден !
Tiho Todorov- ...........................
Брой мнения : 2535 Рожд.дaта : 19.06.1976
привет.някои има ли свежо инфо от острова. че се очертава ходене от края на седмизата
triatomov- ...........................
Брой мнения : 31 Рожд.дaта : 01.12.1964
Години : 59
Здравейте, в началото на октомври отивам на Тасос за няколко дни. Ще съм близо до Алики. На Тасос не съм ходил и не знам къде да търся заргана. Намеря ли го, ще намеря и хищника. На Алики има ли зарган вв добри количества? Къде се групират най-много есенните ята?
dbc- ...........................
Брой мнения : 103 Рожд.дaта : 19.11.1977
Години : 47
Здравейте
В началото на септември бях за около седмица на Тасос и по точно Потос
Пообиколих доста плажове но основно ловях сутрин около два часа , докато семейството спи, а местото - кея от външната страна. Кея в Потос е полуразрушен / последните десетина метра от вътрешна страна / и не предлага добри условия .От външна страна е изграден от големи каменни блокове които също не предлагат удобно място за риболов, ама се закрепях някак си. На бомбарда се хващаха основно заргани и по рядко някои спарови рибки. Зарганите дребни до средни по размер около 40-50 см. Доста упорствах и на раглу / прозрачно с брокат , бяло и розово и бяло и синьо / но без успех на това място . На чепаре , за четири дни два сафрида. Вярно големички са – ама .. два. Като хванах първия съседите рибари / румънци и един грък / дойдоха да гледат с какво ловя. Имаш и рибари които ловяха на жива рибка с един големи плувки, но не видях някой да вади нещо. Всяка сутрин излизаха две три лодки/ с по един човек / и минаваха на двадесетина метра от кея влачейки нещо с характерните придърпвания / предполагам паламудено чепаре /. Виждат че има рибари които мятат бомбарди и въпреки това минават близо до кея, чак ми се прииска да му метна една бомбарда .Наложи се да му подсвирна и да му покажа с жест че прекалява и чак тогава неохотно отклони лодката.
Последните два дни бях е на едни скали между Потос и Пефкари/ къмпинга /. Там освен дежурните заргани /лових на бял червей/ не хванах друга рибка . При пробата с блесна / Моресилда синя / на третата или четвъртата проводка имах удар и след проължително изсвирване на аванса „нещото“ ми отнесе блесната. Позачудих се щото тройката е отзад на блесната , а и тя не е съвсем малка ,но въпреки това рибката е стигнала до флуокарбона / 0,45/ и… до там. Нямах друга такава блесна затова сложих щукарска но нямах удар . Нямах удар и на воблерите / Дуел хардкор хеви 90 /зелен и кървава сардина . След това сложих отново бомбарда и едно раглу розово и бяло. На два пъти нещо искаше да го отнесе това раглу ,но така и не се закачи .На чепаре имам една заргана. При това не затърмъчена , а най акуратно закачена за края на устата.
И последното място на което хвърлях въдицата е Гьола. Пътя до там е отвратителен , като последните 5-600 метра се вървят пеша по виещи се каменисти пътеки. Слязохме долу и на мен ми се видя че водата там е доста дълбока. Съответно връщане до колата преправяне на въдицата за джиг и.. обратно надолу.
Доктора в един пост питаше къде има дълбоки места на Тасос/ освен Алики/ , е на Гьола си е поне петнадесет метра дълбочина . За час и половина мятане , останах без ръце вярно че джиговете които мятах са по 40 грама / пръчката ми не позволява повече/ , но това си е уморителен риболов, особено когато няма емоция от хваната риба.Пробвах с розов, син и редхед, както и най различни начини на водене на джига, но без резултат.
На другите места не съм ловил с въдица , но пък пробвах новите придобивки / от магазина където работи Коцето –ТАРАЛЕЖА/ маска и плавници. Е купих и харпун за един приятел, но на Тасос не беше с мен/ харпуна /.
В началото на септември бях за около седмица на Тасос и по точно Потос
Пообиколих доста плажове но основно ловях сутрин около два часа , докато семейството спи, а местото - кея от външната страна. Кея в Потос е полуразрушен / последните десетина метра от вътрешна страна / и не предлага добри условия .От външна страна е изграден от големи каменни блокове които също не предлагат удобно място за риболов, ама се закрепях някак си. На бомбарда се хващаха основно заргани и по рядко някои спарови рибки. Зарганите дребни до средни по размер около 40-50 см. Доста упорствах и на раглу / прозрачно с брокат , бяло и розово и бяло и синьо / но без успех на това място . На чепаре , за четири дни два сафрида. Вярно големички са – ама .. два. Като хванах първия съседите рибари / румънци и един грък / дойдоха да гледат с какво ловя. Имаш и рибари които ловяха на жива рибка с един големи плувки, но не видях някой да вади нещо. Всяка сутрин излизаха две три лодки/ с по един човек / и минаваха на двадесетина метра от кея влачейки нещо с характерните придърпвания / предполагам паламудено чепаре /. Виждат че има рибари които мятат бомбарди и въпреки това минават близо до кея, чак ми се прииска да му метна една бомбарда .Наложи се да му подсвирна и да му покажа с жест че прекалява и чак тогава неохотно отклони лодката.
Последните два дни бях е на едни скали между Потос и Пефкари/ къмпинга /. Там освен дежурните заргани /лових на бял червей/ не хванах друга рибка . При пробата с блесна / Моресилда синя / на третата или четвъртата проводка имах удар и след проължително изсвирване на аванса „нещото“ ми отнесе блесната. Позачудих се щото тройката е отзад на блесната , а и тя не е съвсем малка ,но въпреки това рибката е стигнала до флуокарбона / 0,45/ и… до там. Нямах друга такава блесна затова сложих щукарска но нямах удар . Нямах удар и на воблерите / Дуел хардкор хеви 90 /зелен и кървава сардина . След това сложих отново бомбарда и едно раглу розово и бяло. На два пъти нещо искаше да го отнесе това раглу ,но така и не се закачи .На чепаре имам една заргана. При това не затърмъчена , а най акуратно закачена за края на устата.
И последното място на което хвърлях въдицата е Гьола. Пътя до там е отвратителен , като последните 5-600 метра се вървят пеша по виещи се каменисти пътеки. Слязохме долу и на мен ми се видя че водата там е доста дълбока. Съответно връщане до колата преправяне на въдицата за джиг и.. обратно надолу.
Доктора в един пост питаше къде има дълбоки места на Тасос/ освен Алики/ , е на Гьола си е поне петнадесет метра дълбочина . За час и половина мятане , останах без ръце вярно че джиговете които мятах са по 40 грама / пръчката ми не позволява повече/ , но това си е уморителен риболов, особено когато няма емоция от хваната риба.Пробвах с розов, син и редхед, както и най различни начини на водене на джига, но без резултат.
На другите места не съм ловил с въдица , но пък пробвах новите придобивки / от магазина където работи Коцето –ТАРАЛЕЖА/ маска и плавници. Е купих и харпун за един приятел, но на Тасос не беше с мен/ харпуна /.
baralya- ...........................
Брой мнения : 1075 Рожд.дaта : 14.11.1967
Години : 57
baralya написа:
И последното място на което хвърлях въдицата е Гьола.
Можеш ли да покажеш на Гугъла или да обясниш къде е това Гьола.
Благодаря предварително...
RAAZIEL- ...........................
Брой мнения : 272 Рожд.дaта : 15.12.1975
Ето малко снимки
Ако трябва ще обяснявам още
на около 8 километра от Потос по източния бряг . отбивка след хотел Аерия мисля беше
но понякога махат табелата . Гърците са сложили табели частна собственост часте път и вериги препречващи пътя
и имат и "работно време" отворено от 10 до 20 часа "
Но мисля че с края на сезона и тях ще ги няма
Ако трябва ще обяснявам още
на около 8 километра от Потос по източния бряг . отбивка след хотел Аерия мисля беше
но понякога махат табелата . Гърците са сложили табели частна собственост часте път и вериги препречващи пътя
[You must be registered and logged in to see this link.]
Напълно достатъчно
RAAZIEL- ...........................
Брой мнения : 272 Рожд.дaта : 15.12.1975
baralya написа:Ето малко снимки
Гърците са сложили табели частна собственост часте път и вериги препречващи пътя
Да бе и аз ги забелязах тая година на Халкидики.Слагат на черните пътчета табели "частна собственост","влизането забранено","забранено за автомобили" и други български номера Не че ме спират да вляза където си искам,но сигурно ще почнат да слагат и заключени бариери....
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
В петьк трьгвам за седмица на Тасос /без инфо/ ще натискам на тролинга ....
max написа:В петьк трьгвам за седмица на Тасос /без инфо/ ще натискам на тролинга ....
А на ...... и Ники ?
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Че как бе Любак
ще носи една каса с .... боза.
baralya написа:Че как бе Любак
Ахъ, ....... и ще има .... : По лунната пътека .... .
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Ама той Ники си ляга рано бре човек / с тази боза какво си мислиш /
какви лунни пътеки
какви лунни пътеки
Еиии испуснах ви за малко и ми затрупахте градината с камьни Опасни хора еииии /допивам си бирата и лягам че ме хвана маи?/baralya написа:Ама той Ники си ляга рано бре човек / с тази боза какво си мислиш /
какви лунни пътеки
Промяна в плана Тасос пускне на лодката и курс Ситония /малко над 100км/ краина дестинация Порто кофу .Имам прясно инфо за рикита,паламуди и дорадо в прилични количества и размери Сухо дупе риба не яде /на боза е само/
Гледай и прогнозата! Някоя друга туба бензин. Вода и.... абе ти си знаеш. Ако нямаш тракер си свали някое приложение с което да пращаш координати. Не си спомням радиостанцията ти имаше ли възможност да праща координати при нужда. 100 км. е най прекия маршрут ама дали няма да е по-комфортно да го удължиш с плаване покрай брега? Щот вътре и вятъра може да е друг.max написа:Промяна в плана Тасос пускне на лодката и курс Ситония /малко над 100км/ краина дестинация Порто кофу .Имам прясно инфо за рикита,паламуди и дорадо в прилични количества и размери Сухо дупе риба не яде /на боза е само/
Приставането пред Нико няма да ти е проблем но дали няма да ти е по-удобно да го наемеш барабар с лодката?
Та такива работи...
П.П. Ако прецениш, мога да поема ангажимента да приема координати на моя телефон и да съдействам за каквото и да е при нужда. Имам познати с лодки и екипировка в района.
Поздрави и успех
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54
Ники в друга тема писах, че приятели бяха на Торони началото на месеца и удариха един паламуд около 4 кг и лефер около 2. Водата беше още доста топла, но не вярвам и много да е изстинала и рибата е била на дълбоко. Лефера между 10 и 15, а паламуда след 20м. На друго гмуркане е видял пак паламуди около 15м. Имало е и доста зъбари и мерута. Дано да ги намериш.
sistefanov- ...........................
Брой мнения : 140 Рожд.дaта : 29.03.1976
Мерси за всичко /имам основен 80л + туби 20л,15л и 4бр х10л +15л отделен за помощния мотор ./ с 90кс. двутактов инжекцион и при положенйе че ще има и тролинг поне 4-5часа се надявам да ми стигне .Трьгвам с Плотер,таблет,смарт тел. с Навионикс + рьчен джи пи ес /не на Академика/ дано всичко е ок .ПП.Взимам и Бустер /за ток/ Лягам че след 5 часа трьгвам.Ще пиша /живот и здраве/D.Dimitrov написа: П.П. Ако прецениш, мога да поема ангажимента да приема координати на моя телефон и да съдействам за каквото и да е при нужда. Имам познати с лодки и екипировка в района.
Поздрави и успех :здравей:
Успех Ники .
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Страница 6 от 14 • 1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 14
Страница 6 от 14
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing