GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Моите дневници

+45
Шморхи
xpynxpyn
cslav
maestroto
georg
JimBeam
nasco2
YordanDanev
Любак
Ангелофф
iamyordan
vvt1970
Pretor
DOCTORABukarNo1
Rimohit
Мънцата
belly
gogo26
ivu
Моряка
strijok
петко стоянов
vsiak
Доктора
nissana
Венци
jasonsmith
ribarshe
justinian
СЪНДИ
Кико
чечо
terzosub
КИРО
chapara
mite
baralya
Петър Василев
Nedeltcho Delev
beis
ПЛУВЧО
vatus
Иван
dikanarov
илия
49 posters

Страница 8 от 17 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 12 ... 17  Next

Go down

Моите дневници - Page 8 Empty Re: Моите дневници

Писане  ???? Вто 1 Юни 2010 - 23:11

Булти фен съм на разказите от време оно, чакам с нетърпение spying
Anonymous
????
Гост

Върнете се в началото Go down

Писане  ???? Чет 3 Юни 2010 - 15:10

gofus написа:Булти фен съм на разказите от време оно, чакам с нетърпение spying
..Благодаря ти Гофусе ! Радвам се , че е така ! Четете тук за моята левитация :

[You must be registered and logged in to see this link.]
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Съб 10 Юли 2010 - 19:26

[You must be registered and logged in to see this image.]

Чакаме още.................
Anonymous
????
Гост

Писане  КИРО Съб 10 Юли 2010 - 20:30

Тошето написа:[You must be registered and logged in to see this image.]
.

Ко сса размахал бре ? Дан ти сфърши пак бендзина ? spying
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  ???? Съб 10 Юли 2010 - 20:52

смях смях смях смях Не ве,гледах имотикони и тос ми заприлича на Булти-не визуално,асоциациа :525707397c05bb
Anonymous
????
Гост

Писане  чечо Съб 10 Юли 2010 - 21:54

КИРО написа:
Тошето написа:[You must be registered and logged in to see this image.]
.

Ко сса размахал бре ? Дан ти сфърши пак бендзина ? spying

смях А бе ,много се смея с вас брееее.... смях смях
чечо
чечо
...........................

Брой мнения : 1466 Рожд.дaта : 13.11.1971
Години : 53

Писане  ???? Вто 13 Юли 2010 - 11:23

.... :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a...и аС и аС ...ми ся ако напиша сичко , зимата ши ми читете ...знайте кво :6e6ebecd09233a
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Пет 16 Юли 2010 - 11:32

Благодаря ! 45479
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Сря 8 Сеп 2010 - 11:36

...вчера ми се обади Скорпи , за да ми съобщи ТЪЖНАТА ВЕСТ , че на Бунарджик( Сухата река ), едно от главните места където се развива действието , са построили хотел :21fe7b94c4e424

Последната промяна е направена от Булти на Пет 10 Сеп 2010 - 11:53; мнението е било променяно общо 1 път
Anonymous
????
Гост

Писане  Pretor Сря 8 Сеп 2010 - 12:40

Така е Булти, за съжаление такива скръбни вести последните години са много. Вече не може човек да се добере до морето. А иначе било публична държавна собственост... Единственият начин за достъп до морето скоро могат да бъдат само лодки и хидроплани.
Pretor
Pretor

Брой мнения : 261 Рожд.дaта : 15.01.1967
Години : 57

Писане  justinian Чет 9 Сеп 2010 - 12:43

Pretor написа:Така е Булти, за съжаление такива скръбни вести последните години са много. Вече не може човек да се добере до морето. А иначе било публична държавна собственост... Единственият начин за достъп до морето скоро могат да бъдат само лодки и хидроплани.
А най-лошото е,че сме безсилни да сторим каквото и да било... И колкото повече познаваш законите, толкова по-тежко ти става на душата...
justinian
justinian
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 917 Рожд.дaта : 05.02.1970
Години : 54

Писане  ПЛУВЧО Чет 9 Сеп 2010 - 14:54

Pretor написа:Така е Булти, за съжаление такива скръбни вести последните години са много. Вече не може човек да се добере до морето. А иначе било публична държавна собственост... Единственият начин за достъп до морето скоро могат да бъдат само лодки и хидроплани.
Ако все още има от къде да се пускат лодките. шама Всеки новоизлюпен баровец си е заградил парцел по брега на морето и е отрязъл достъпа до плажове и скали.Миналата година като бях по гръцко(около Александруполи) ми направи впечатление,че също са позаградили бреговете с къщички(подчертавам-КЪЩИЧКИ),но така е направено,че морето е достъпно от всякъде.На всеки два,три парцела на първа линия има празно място(пътека или път),което стига до брега.Ама наште баровци така заграждат,че и пиле да не прехвръкне. шама нож
ПЛУВЧО
ПЛУВЧО

Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970

Писане  ???? Пет 10 Сеп 2010 - 11:08

Булти написа:...приятели , намериха се хора ( да са живи и здрави super ) , които повярваха , че от мен може да се получи нещо като писател :6e6ebecd09233a и решиха да помогнат...тъй , че пичове очаквайте скоро КНИГАТА :dancingHappy_i :525707397c05bb :dancingHappy_i
439871
....спонсорите си държат на думата и са още насреща , но като се замисля в тая криза кой ще купува книги ...и продължавам тук ...
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Пет 10 Сеп 2010 - 11:22

...посвещавам написаното и това което ще напиша , на паметта на унищожената българска природа по бреговете на Черно море ...

....Никога няма да забравя и бурята , която преживяхме със жена ми . В един петък бях предал рапаните в Бургас .... В началото ги взимаха по 45 цента , после цената падна на 33 . Въпреки това , аз не се отказах да вадя рапани , понеже положението в двете ми ателиета беше плачевно – там нямаше никаква работа . Бях решил да си купя нови плавници и почти бях събрал пари за тях , когато цената на рапаните внезапно падна . Твърдо бях решил да си ги купя и посегнах на спестените за наеми пари . Докато събирах пари за плавниците , от мерак доста се бях преуморил и след няколко дни се разболях , но после боледувах спокойно в къщи с новите перки до леглото ми .... И така , в петък бях предал рапаните , взех жена ми от работа , прибрахме се в къщи и приготвихме багажа . Вече всичко ставаше много по бързо .
Всичко бе многократно отработено . Джипката вървеше без грешка . Скоро два пъти ми беше правила парчета , но след като смених доста кабели , проблеми вече нямаше . Тръгнахме към Бунарджика по тъмно . Това никак не ни притесняваше , защото всичко на фургона си беше приготвено . Имахме само един преход пеша от поляната надолу лъм морето . Голям майтап ставаше , ако внезапно свършеха батериите на прожектора . Те бяха акумулаторни от време оно и често го правеха този номер по средата на пътеката . Тогава накачулени със всевъзможни предмети от първа необходимост , се спускахме пинешком надолу , препъвахме се и джунджуриите се търкаляха по тревата в тъмното ....Още при тръгването ни , времето се очертаваше дъждовно . Ние от началото на сезона , все на риск тръгвахме и все се отървавахме . Дори първия път , на тръгване почти валеше , но там беше сухо , като в Бургас през същото време три дни беше валяло без прекъсване . Тогава дъжд не усетихме , имаше облаци , но те сякаш заобикаляха нос Емине . Неслучайно курорта „Слънчев бряг „ е избран на такова място , където най- малко вали в годината . И действително за цял сезон , нас ни изпердаши само една яка буря и после и една на есен , но тогава вече бяхме взели мерки . Та в оня петък , тръгнахме от Бургас на дъждовно , но на фургона на другия ден , като винаги си беше слънчево . В събота си влязох нормално , както обикновено за рапани . Денят беше тих и слънчев и следобеда разстоварих рапаните в залива на Бен Ган . На север от залива , малко преди един издаден нос има една плитчина със странни скални образувания . Подобни на гъби , скали обрасли с миди и безброй дупки между тях пълни с попчета и рапани . Дълбочината от един до три метра . Някой от скалите стърчат на 5 сантиметра над повърхността , а под водата някой пропадат в седем , осем метрови пещери . Там съм обирал стотици рапани , скрити между водораслите и залепени отдолу на скалите . Там водата е бистра и човек има чувството , че се намира в дивия риф на някое тропическо море . Последно обирах тези места щото забелязах , че никой не ги знае . После по течението се спусках обратно към залива на Бен Ган . Там разстоварвах . Изяждах по една консерва , така като съм си с неопрена и после отпочинал поемах към фургона . Докато стигна до там спускайки се по течението , пак съм събрал още рапани . Стигнах до фургона , слънцето грееше , аз хапнах отново и решихме двамата със жената , да тръгнем по брега към залива на Велизарий и да приберем джипа и рапаните . После се оказа , че е било по безопасно да минем отгоре , по горския път . Подскачахме ние по скалите , слънцето напичаше а далеч на хоризонта се виждаше как черни облаци засипват морето с потоци вода . Баща ми беше пратил съобщение , че страшна буря вилнеела из Бургас . Улиците били наводнени , порои се сипели навсякъде и бушувал ураганен вятър . Това се беше случило в петък вечерта , след като сме тръгнали . Явно същата буря сега ни отминаваше . Вървяхме си съвсем спокойно по брега . Оставаха ни още стотина метра до залива , когато усетихме , че бурята промени посоката си към нас . Изведнъж притъмня . Изви се силен вятър . Вода , като от противопожарен шланг се изля отгоре ни . Дъждът тотално затискаше излезлите големи вълни към водната повърхност . Брега се промени - морето се доближи почти до високите скали . Имах чувството , че иде потоп , че настъпва краят на света . Пак беше красиво , но стана и вече страшно . Досега , никога не бях изпитвал страх от природните стихии , но този път се замислих . Вървяхме плътно до стръмните скали , но морето пак ни заливаше . Брега се напои и почнаха да се откъват и търкалят срещу нас големи скални късове . Ние ги избягвахме , но докога ли ? Стана хлъзгаво и невъзможно за ходене . Скрихме се под една ниша . Притискахме се и се топлехме . Видимоста беше под три метра . Май наистина идваше края на света . „ - Поне ще умрем заедно ! ‘’ , шепнеше Катя в ухото ми . На мен обаче , още не ми се умираше . Кал взе да се стича по телата ни . Изскочихме навън и побегнахме с всички сили . Търкалящи се камъни профучваха покрай нас . Светкавици раздираха тъмното небе . Със страх брояхме секундите до всеки гръм , щото при всеки небесен трясък , все нещо се откъртваше и заплашваше да ни смаже . Сбъркахме , че не минахме по горския път . Докато не си изпати човек , не си взима поука . Тези оставащи сто метра , ми се видяха сто километра . Умирахме от студ , когато накрая стигнахме до джипа . Завих шайбите на предното , запалих учудващо от първия път и подкарах нагоре по пътеката превърнала се в буйна река . Нямаше проблеми никакви и бях възхитен от джипа . Веднъж се наложи да докаже бойните си качества в рисков момент и той го направи . Прибрахме се мокри и отчаяни във фургона . Там под брезента също валеше . Резервните дрехи също се намокриха . Запалихме некъв огън и зъзнехме като циганчета около него . Добре , че по късно дъждът спря и слънцето изгря отново . Тази буря ни разби отвсякъде , но и ни остави незабравими преживявания . Точно след една седмица , дори и разделени , двамата с Катя се разболяхме едновременно ....

Anonymous
????
Гост

Писане  Мънцата Пет 10 Сеп 2010 - 14:25

Кефиш брат 45479 А с природата шега не бива 509158
Мънцата
Мънцата

Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971

Писане  ПЛУВЧО Пет 10 Сеп 2010 - 15:40

Преживях бурята с вас,че чак настръхнах и аз от студ. :217b315cad77fe :5ff67901e688fa
ПЛУВЧО
ПЛУВЧО

Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970

Писане  chapara Пет 10 Сеп 2010 - 16:58

Голям си пич 135d02aa35ad75a2cb71
chapara
chapara

Брой мнения : 14312 Рожд.дaта : 04.02.1960
Години : 64

Писане  ???? Пет 10 Сеп 2010 - 17:19

Явно прескачаме книгата и преминаваме директно към филмиране,кефя се отново да те чета :609c1f728720fb
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Съб 11 Сеп 2010 - 11:45

...благодаря ви Приятели ...продължавам темата само тук , поради простата причина , че ми изтриха рекламата на магазина на Мишел от Нарибата и то от Подводен и то от на Лафче :6425deb86829a0 ...ми не смятам , че съм длъжен някому , нито пък ми дават заплата , тъй че .....тъй , че Пешо , внимавай да не я изтриеш по погрешка пак смях ....

ФУРГОНЪТ

...поглед отвътре :

...търсачът на рапани и ....приключения

....
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Съб 11 Сеп 2010 - 11:53

....09.12.2001 , фотото , в момента е адски студ . От години не е идвал толкова рано . Сипвам си в чашата вино и продължавам да пиша спомените си от лятото ....останаха само шопите . Причината да се запозная с тях , пак беше кражбата на хамаците ми . Връщам се обратно в момента , когато се запознах с Велизарий в залива на Бен Ган . След като му проверих багажа и разбрах , че не е той , двамата заедно с него , почнахме да развиваме теории кой може да е крадеца . Той ми каза , че когато ходил на кладенеца на Сухата река видял палатки . Не познавал хората там и исказа съмнение , че може и да са те . Запланувах да ги видя . Още повече , че същия следобед трябваше да изляза някъде около тях , и вече ги псувах мислено , щото се чудех как ще си крия рапаните . Влязох аз в морето от Фургона . Излязох в залива на Бен Ган , а самият той си печеше голия гъз на слънцето . Вече го разбрах що за човек е , и не се страхувах , че ще ми свие рапаните . Оставих при него три чувала и по течението се спуснах към Сухата река . То беше доста бързо . Имаше и вълнение . Рапанче по рапанче , гумата се пълнеше . Подминах и Фургона . Роки явно си спеше сладко на сянка . Стигнах до едно носче с три тънки дървета на него . Оттук вече се виждаше залива на Сухата река . Засега виждах част от голяма палатка и няква бяла кола . Още щом зърнах пришълците , в главата ми се зародиха планове , как ще ги изненадам от морето , как ще си видя хамаците закачени на някое дърво и как с насочен към тях харпун ще си поискам спалните чували , които за тия гладни години си бяха цяло състояние . Малко по малко ги доближавах . Пред очите ми се разкри цял лагер , организиран по законите на бойскаутите . Имаха три или четири автомобила . Вълнението се усили . Вълните с трясък разбиваха белите си гребени в назъбените полуподводни , крайбрежни скали . Това не бе благоприятна переспектива за мен впредвит , че ми предстоеше излизане на брега . Спомних си как преди седмици ударих тук пеленгас . Така наричат едни големи кефалоподобни риби , които руснаците били създали от генетична кръстоска между кефал и някаква голяма руска сладководна риба . Тогава пак имаше подобно вълнение . Морето пак уж беше пусто , но като навлязох в плиткото между скалите , срещу устието на Сухата река гъмжеше от кефали . Преминаваха на ята от големи и малки риби . Последваха един , два безуспешни изстрела от моя страна . Тогава им теглих една подводна майна и излязох на брега . Издърпах гумата с рапаните по далеч от вълните и отвързах шлауха от баластния колан , който ме свързваше с гумата . Влязох отново . Сега бях доста по мобилен . Дълбочина – метър , метър и половина . Плувах предпазливо между скалите и дебнех . Едно ято средноголеми кефали се насочи към мен . Раздели се на две . Плуват си съвсем спокойно без да се плашат . Дори не се и гмуркам . Стрелям държейки се с една ръка за една вдлъбнатина на обрасла с кафяви водорасли скала . Тъй като дистанцията е малка , един добър кефал се замята на въжето за стрелата . Не съм си взел кукан и излизам на брега да го скрия в гумата . Влизам пак и сега вече отбелязвам най-доброто си попадение за сезона – пеленгаса . Добре , че му счупих гръбнака , щото бе доста едра риба и щеше да падне борба . След това , колкото и да обикалях от едния до другия край на залива , нищо повече не ударих . Спомням си , че се бях похвалил на единия от краварите с добрия улов . ...та от тия новодошли палаткаджии , при положение , че имаше и харпунисти между тях , едва ли щях да видя повече риба в залива на Сухата река , докато са там . С тия мрачни мисли се покатерих върху гумата , една вълна ме грабна , и като Скатман Джон се приземих директно върху брега . С плавниците успявах само да направлявам движението си и ги свалих чак като излязох . Палатките бяха разпънати там , където обикновено криех една щайга в която си прибирах такъмите . Нея я нямаше , но още щом споменах за нея , те я измъкнаха от някъде и ми я върнаха . Посрешнаха ме доста гостоприемно . Дори , като рабраха , че ще ям консерва ми предложиха масата в тяхната походна кухня и ми дадоха хляб . По принцип в гумата си носех неща устойчиви на вода . Оглеждах се наляво и надясно за моите неща , но безрезултатно . С всяка измината минута , прекарана при тях се убеждавах , все повече и повече , че е невъзможно те да са ми бомбили нещата . Те не бяха такива хора . Впослествие станахме добри приятели . Те ми пазеха нещата , докато отивах за джипа . Понякога вечер им ходех на гости и всеки на чашка разказваше преживелиците си . Моето ежедневие се разнообрази . Вече не бях самотния Робинзон Крузо . Те също бяха много запалени по подводния свят на морето , но нямаха моя опит и стаж под водата . Все пак София бе далеч от морето ... Само един от тях носеше неопрен . Другите двама бяха или с бельо или със специално пригодени за гмуркане дрехи . След влизане в морето си закачаха чехлите по тялото и на излизане , на друго място ги обуваха обратно . Имаха къси харпуни – един руски пневматичен , един „ Марес „ , но по къс от моя , третия не си спомням къв беше . Трепеха главно попчета с тях . После ги навързваха като пране около палатките да се сушат . Щом стана време да си ходят на всеки член от тяхната експедиция се падаха по 25 чируза . Към последните дни от отпуската си , се бяха научили да думкат и платерини . Взеха от мен идеята да събират рапаните в гума . Един ден ми казоха , че морето било пълно с малки на Морска лисица . ....
Anonymous
????
Гост

Писане  vvt1970 Съб 11 Сеп 2010 - 12:01

worshippy worshippy worshippy
vvt1970
vvt1970

Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 54

Писане  ???? Нед 12 Сеп 2010 - 11:02

Благодаря !

....Явно бяха видяли рибата Морска мишка . През същия ден аз бях видял много от тях по пясъчното дъно . След ожесточени спорове и справки в каталозите , дето си носеха със себе си софиянците , с голяма доза недоверие се съгласиха с мен ... Когато настана времето да си тръгват , те ми оставиха всичко което бе останало от провизиите им, една вътрешна гума 14 цола , която ме спаси впоследствие въднъж , когато пукнах три гуми последователно , една рогозка – миришеща чудесно на билков оцет с подправки ...и една ПВЦ щайга . Мъчно ми беше за тях , бяхме станали приятели и последните дни им ходехме често на гости на Сухата река . Тогава в преходите с джипа пукахме и много гуми . Имах съмнения , че някой от краварите нарочно подпира камъни с острите върхове нагоре , по скритите места на пътя ... Шопите вече ги нямаше . Целият ден времето беше лошо . Вадих миди и ги консервирахме със жената . Направихме шест , седем буркана . Рецептата ни беше точна , но явно малко сме ги варили . 15 минути . След седмица , две се изпоразвалиха и само Роки се облажи от тях . Следобеда решихме да направим експедиция в материка и да изследваме сушата в посока перпендикулярна на бреговата ивица . За отправна точка използвахме фургона . На кошарите Видъра (синът ми този път беше дошъл ) се сети , че требе да ходи по голяма и скочи в една яма ( там ги има много ) . Слънцето клонеше към залез , а той хич и не бързаше да излиза , само вятъра разнасяше хартиите из поляната ...тъй че , не успяхме да стигнем далеч в похода . След като пресякохме „ цетралния път „ , се спуснахме по едно нанадолнище и стигнахме до една голяма чешма с поилки . Откритието беше важно , защото това бе вода за пиене , доста по близо от кладенеца на Сухата река . Това бе голямо удобство , още повече , че и бе на скрито място . Продължихме по тясна виеща се пътека . Отляво сухо устие на река преминаваше в пропаст . Мислехме , че това е устието на Сухата река , но след време , когато с Божо разглеждахме една карта , установихме , че това е било коритото на неин приток . Стигнахме до един живописен бент или бараж . Въпреки , че нямаше вода , обстановката бе красива и девствена , с изключение на някоя друга изсъхнала конска фъшкия . Набрахме див джоджън и си направихме снимки . Слънцето се скриваше а и нагоре бе голям гъсталак . Със съжаление тръгнахме обратно . Пътеката минаваше покрай конска кошара . Имах чувството , че се намирам някъде дълбоко в Дивия запад през миналия век . Излязохме на открита поляна и чухме бучене . Кой ли пък идваше сега . Хем бучене , хем буботене , хем тропот . Странна работа . И изведнъж право срещу нас изскочи бясно препускащ табун коне . В последния момент свиха към морето . За малко да ни смачкат . Гонеше ги една пършива немска овчарка , след нея напряко през гората , без път , почти летеше една натокана лада „Нива „. Някакъв тъпанар си правеше шоуто . Сигурно си мислеше , че е на сафари . Спокойствието в природата бе нарушено грозно . Тук се сетих за един случай , който бях пропуснал да отбележа . Беше един от рутинните дни на рапанджииското ми гмуркане . Както винаги , аз се гмурках с малка мрежичка , а харпуна ми висеше на гумата . Стигнах до едно красиво място , разположено точно между фургона и залива на Бен Ган . Самото място за разлика от другата част на морето беше сравнително бистро . Покрай мен премина платерина , после втора . Не им обърнах внимание щото усилено събирах рапани . С периферното си зрение зърнах ято , което се извиваше между скалите и хвърляше сребърни отблясъци в загадъчната синева . В следващата секунда бях пак на същото място , но вече с харпуна в ръце . И като се заизвиха едни ми ти ята . Риба , люспи , очи , опашки – красота вълшебна . Феерия от движения . Стисках дръжката на харпуна и ме беше жал да стрелям . Исках този неповторим миг , тук на дъното на морето , близо до залива на Бен Ган да продължи вечно . Рибите се рееха само на метър от мен , плячката ми беше в кърпа вързана , но аз чаках и се любувах . В цялата тая красота , слухът ми долови един неприятен звук , но запленения ми мозък не му обръщаше внимание . След като стана прекалено натрапчив , нямаше как да не разбера , че наблизо минава лодка и то ...прекалено наблизо . Какво ти наблизо , лодката идваше право срещу мен . Реших да остана под водата докато отмине . В същия миг се чу звук , като че от бомба . И след това едно жестоко „Пат ‘ , „Пат ‘ , „Пат ‘ , като че ли ме удряше жестоко в мозъка на костите ми . Някой беше скочил от лодката в движение и сега плуваше цапайки като последния удавник над мен . Всеки негов плясък отекваше в главата ми . Слепоочията ми пулсираха в такт с движенията на плувеца . Идилията вече беше изчезнала . Още при първия тътен , кефалите трепнаха рязко и след това всяка риба щукна в различна посока . Морето опустя , само един голям рапан , дето си стоеше кротко пред мен и бях запланувал да го взема , остана невъзмутим на мястото си . Вълна от гняв се надигна в мен . Твърдо бях решен да застрелям натрапника . Изплувах и видях до себе си , мазната мутра на някакъв космат дебел отворко , който ръкомахаше ожесточено или по точно правеше смешни движения да се задържи на повърхността и нещо ми викаше . Отлепих бонето от лявото си ухо и до мен достигна нахалният му и противен глас , изпълнен с кухо самочувствие : „ – Има ли ? Има ли ? ‘ Аз едвам се сдържах и вътрешно вече кипях : „ – Кво да има ? ‘ А той : „ Риба бе , риба има ли ? ‘ . Сега вече не издържах и с насочен харпун към него , изревах колкото ми глас държи : „ Как да има риба , като всичката я изгони !!! ‘ Оня ме гледаше озадачено , но усети заплахата , огледа се и даде газ към лодката , която вече се беше отдалечила . Умирах си от яд . Тва беше единствената „летяща’ риба , която виждах този месец . Цяло голямо море , защо този идиот трябваше точно при мен да скочи и защо точно в тоя момент . Да знам , сега ще ми припомните законите на Мърфи .( Тука отварям скоба , защото оставам силно озадачен , защо точно така съм написъл в дневника си , защо точно се обръщам към вас , след като тогава този дневник го пишех единствено за себе си и хабер си нямах от сайтове и интернет или пък , че ще пиша някаква книга ??? ) Колкото и да се гмурках после , нищо не открих . Кефалите бяха заминали някъде далеч . Остана ми само спомена и разказа за вас . (?!?) ...Джипът е днес в двора ( тогава на старата къща ) , открит и затрупан със сняг . Харпунът е разглобен , буталото му е в шкафа . Навън е студено , аз подсмърчам а лятото е някъде далече , далече на юг ....

Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Нед 12 Сеп 2010 - 18:50

Сезон 2002
...изплетох мрежа от мечти ...опитах се да уловя с нея вятъра , който си отиваше , но улових самия себе си ...от входа се дочуват да цвърчат лястовици , гнездото им скоро пак ще е пълно...
20.05.2002 г.
Вчера на 19 май направих сефтето . Едно време , когато бях ученик , това за мен беше култова дата . Дори я бях изписал на плочките на двора с бронз . Тогава обикновено откривах сезона . Провеждах първите си гмуркания на Бургаския плаж около моста . След това вече идваше лятото и незабравимите палатки по Южното Черноморие . Та и тази година по същия начин . Пари като няма за нов неопрен и за ремонт на джипа , ще се закаляваме на нашия плаж , че като дойде времето да ходя на фургона , да съм готов . Та вчера станахме рано със жената и понеже беше неделя разполагахме с повече време . Обиколихме целия бургаски плаж и пак до Моста опряхме . Като ученици с Миро Калмара често ходехме на Камъните . (наричахме така една от трите мини-буни в близост до Моста ) Сега пак избрахме място с Катя и Роки , близо до тях – южно двеста метра от моста . Място , като само за нас . Най-особеното , романтично , чисто и закътано местенце от целия плаж . Пясъчната ивица беше сравнително тясна . Завет и правеше стар каменен рид . От него нагоре буйни храсти закриваха една от най-красивите , крайбрежни алеи . Там където се събираха морето с пясъка , винаги имаше изхвърлени водорасли ухаещи на йод . Това бе най – морското скрито място в целия град . Дъното в началото бе плитко и доста по навътре ставаше леко по дълбоко . Някъде на по средата на моста . Там се появяваха и малки групи скали , които по навътре преминаваха в чисто скалисто дъно , обрасло с миди и с тук там по някой рапан ... Водата в началото ме преряза , но аз не се отказах и продължих бавно навътре . Не видях друг около себе си да влиза в морето . Пулсът ми рязко се ускори , докато си потапях и главата . Не умрях . Значи може и да поплувам . След малко вече се гмурках . За пръв път от миналата есен през септември на Фургона , бях вече на дъното на морето . Прикюченията под водата значи продължават . Гмурках се само по плувки . Изскарах една мида . Първата за сезона . На другия ден пак бях на същото място , но вече бях взел и маската . Искарах и първия рапан . Видях и първия колега рапанджия облечен с неопрен и въоръжен с гума . Там където смятахме да се печем на сутрешните лъчи преди работа , забихме едно дълго желязо в пясъка за да връзваме Роки за него . Пренесохме го от къщи . Докато сме го носили , сигурно са ни взели за клошари . Един спомен от бракуваното ми „Булгаррено” на нашето ново място . Намерих и два цилиндрични камъка , явно отчупени от някоя колона и си направих гири от тях . Изобщо обзаведохме се . Много е трудно да се става сутрин в шест , но си струва . Трябваше и да приуча организма си , да ходя по голяма нужда много рано . Това миналата година на фургона ми създаваше главоболия , защото заради конкуренцията трябваше да обличам рано неопрена и после ставаше кофти да се събличам и обличам наново от получени позиви .
Anonymous
????
Гост

Писане  Pretor Пон 13 Сеп 2010 - 9:02

Браво Булти! "Изгълтах" на един дъх поредната порция от дневниците ти. Обаче трябва и да се работи. Имай милост.
Pretor
Pretor

Брой мнения : 261 Рожд.дaта : 15.01.1967
Години : 57

Писане  ???? Пон 13 Сеп 2010 - 9:26

...Благодаря ти !...

..... 12.06.2002

Странно нещо е съдбата . Намериш ли си любими места като малък , винаги ще се връщаш към тях . Дори и неволно . Като малки с Калмара и Фюта „проходихме „ под водата на „Камъните „ на бургаския плаж .и ето , че след 20 години съдбата отново ме върна там . Почивайки си с неопрена , полегнал върху нагорещените „ Камъни „ аз се връщах към спомените си . Наблюдаваше ме някакво хлапе . Може би и то след време ще стане гмуркач ...не бях ремонтирал още джипа поради липса на средства и нямах възможност да ходя на Фургона все още . Затова бях решил да опитам на бургаския плаж да вадя рапани . Най подходящо място за джипа ми се видя паркингчето до Старата фрегата . Взимах и Роки да пази джипа .... Приготвих гумите , неопрена и останалите такъми и вчера влязох от пристанищната стена . Не бях взел пневматичния харпун , защото се оказа , че плъховете са му изгризали въжето и са отмъкнали втулката за стрелата , направена от удароустойчива пластмаса . Невероятна мътилка . Спокойно можех да си блъсна главата в дъното без да го видя . При гмуркане преминавах през три , от мътни по мътни слоя . Плувах към моста и постепенно губех надежда , че нещо ще излезе от цялата тая работа . Щом тук не можех да извадя рапани , щях да чакам неопределено дълго време , докато спечеля пари и да отида на фургона . Коланът ми постоянно се изнизваше от катарамата и на няколко пъти спирах да го оправям . Междувременно бях наближил нашето скороизбрано място на плажа . Пак ми се изниза колана . Докато го оправям съм си загубил и шиша за паури , направен от ръкохватката на стара автомобилна помпа . Гмурнах се да го търся . Не го открих , но намерих нещо друго , което ме накара да забравя какво търся . Пред мен се откри чудесно скално дъно и водата тук бе супербистра , според стандартите за бистрота на Бургаския залив . Това беше нещо , като оазис в пустинята . И рапани имаше , колкото на Емона почти . Може би беше още рано , щото на места по дъното се движеше едно бистро ледено течение . Откривах все нови и нови подобни оазиси . Постепенно картината ми се изясни . Тук щяха да паднат пари .
...стана ми студено , огладнях и излязох на Камъните . На нашите камъни . Налегнаха ме спомените . Колко хубаво би било Бургаският залив да се изчисти . Има чудни места тук – дори и малки пещерички открих след това , точно срещу водната пързалка и срещу края на моста . Икономиката закъсва , селяните превърнати в работници да си ходят и Бургас да остане само курортен център . Мечти , но струва ми се има капка реалност в тях . ( eyeballs_icon баси , ся ши изляза пророк наистина ) Събрах около 30 -40 кг рапани , три паура , въпреки загубата на шиша - много повече видях и много , много студ .

16.06.02 г.
Да морето продължава да се чисти . Вчера намерих две морски кончета , едното имаше хайвер . Доколкото е известно те не обичат замърсената вода . Животът постепенно се възвръща в нашия залив . Дори видях и ято едри кефали , докато изучвах и откривах все нови и нови пещери и дупки пред водната пързалка . Ако водата беше и малко по бистра , това щеше да е най-страхотното дъно , което съм срещал досега . Предния ден пак се гмурках и сложих в гумата една интересна котва . Сега като я гледам колко тежи , се чудя с какъв акъл и сила съм я изнесъл на повърхноста . Добавих и един неидентифициран предмет , уж от камък , а тежащ като олово . Добре бях напълнил гумата с рапани , като отгоре бях сложил тези тежки неща и на излизане малка вълна , близо до брега обърна всичко . Оттук наттатък , действието се разви като във филм на мистър Бийн . Подскачах във водата на плиткото търсейки и настъпвайки с крака рапаните . Вълните ме заливаха и хората наоколо вероятно ме помислиха за луд с капронов чувал . Дори едни ме попитаха дали търся нещо . Общо взето събрах матряла . Значи първия път спечелих 7,80 $ за 26 кг. ( 0,30$ за 1 кг. ) , втория за 44 кг. – 13,20 $. Прекупвачът ми даде 13 $ точно заради 0,20 $ , да ми дава от миналия път и фаталното число си каза думата .

Anonymous
????
Гост

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 8 от 17 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 12 ... 17  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум: