GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Моите дневници

+45
Шморхи
xpynxpyn
cslav
maestroto
georg
JimBeam
nasco2
YordanDanev
Любак
Ангелофф
iamyordan
vvt1970
Pretor
DOCTORABukarNo1
Rimohit
Мънцата
belly
gogo26
ivu
Моряка
strijok
петко стоянов
vsiak
Доктора
nissana
Венци
jasonsmith
ribarshe
justinian
СЪНДИ
Кико
чечо
terzosub
КИРО
chapara
mite
baralya
Петър Василев
Nedeltcho Delev
beis
ПЛУВЧО
vatus
Иван
dikanarov
илия
49 posters

Страница 10 от 17 Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 13 ... 17  Next

Go down

Моите дневници - Page 10 Empty Re: Моите дневници

Писане  nasco2 Пет 26 Ное 2010 - 19:13

Баси, къде сте я крили тая тема досега, изчетох всичко на един дъх, Булти върхът си човече. Нямам думи. :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
nasco2
nasco2
...........................

Брой мнения : 5696 Рожд.дaта : 30.06.1972
Години : 52

http://www.softparket.com

Върнете се в началото Go down

Писане  JimBeam Пет 26 Ное 2010 - 21:32

Как, къде, на Мириус си ги крие дневниците и току ходи да вземе по някоя страница,...... ама оня другия дневник, с мацките, за него нищо не пише sunglasses2

Последната промяна е направена от JimBeam на Сря 1 Дек 2010 - 12:57; мнението е било променяно общо 1 път
JimBeam
JimBeam

Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62

Писане  ???? Сря 1 Дек 2010 - 11:58

nasco2 написа:

Баси, къде сте я крили тая тема досега, изчетох всичко на един дъх, Булти върхът си човече. Нямам думи. :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley

Благодаря ти !

45479
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Сря 1 Дек 2010 - 11:59

28.07.2002
… и действително на следващия ден отидох на Моста и напълних доста повече гумата . Следобеда като предавах рапаните , видях и първия морски спасител – рапанджия от района на водната пързалка . Той разправяше , че досега обирали , но само за ядка – някакви германци им искали . Така научих , че спасителите също обират рапаните . Тоя пич беше напълнил малко – около 15 кг. , при това обикалял със спасителната лодка от Моста до Бункера . Изкупвачите – мутри , ни съобщиха и лошата новина , че свалят цената на рапаните на 0,25 цента . Уж нямало пазар и търсене . С това оптимизмът ми за оправяне на положението спадна с още 30 процента . Във фотото няма работа и като се зареди едно лошо време , не съм влизал въобще , а днес вълните стават за снимки , но не и за гмуркане . В хладилника има замразени рапани . Това означава , че довечера ще ги хапнем панирани . Означава и още нещо , че индивидите , които ядат неща , дето другите не ядат са по приспособими . Четох някъде наскоро , че кулинарията е направила маймуната човек . С умението си да приготвя чрез готвене неядливи до този момент неща , човек усвоява все нови и нови територии – недостъпни за другите видове . Че и ние така . ( преди няколко години верен на същия принцип нападнах и драконите – чети в репортажите )
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Чет 2 Дек 2010 - 12:33

… днес открих сам за себе си доказателство , че съществува прераждането , досега не съм чел за подобно . Откъде тръгнаха мислите ми . Чета си аз книгата “ Карате “ . Един комшия , баща на мой познат , който почина на 35 , ми я подари за сина . В момента и аз съм на толкова . Чета и установявам , че в нея са заложени същите принципи , както в книгата за която писах преди : “ Със сърф по Хималаите “ . Та един от основните принципи в карате е принципът на безмисловността , т.е. способността да се очисти съзнанието от всякакви мисли . Особено се замислих , когато стигнах до обяснението на принципа на “рефлектиране” (отразяване) . Тази черта на карате , създава у практикуващите увереността , че тяхното съзнание ще отрази , без те да мислят за това , какво трябва да се направи . Става въпрос за отразяване на атаката на противника . Значи , мисля си аз , ако наистина съществува Прераждането , ако в момента на битката оставиш съзнанието си чисто , то само ще ти подсказва как да водиш боя , без изобщо да мислиш , защото то е изпаднало в някаква форма на Нирвана ( медитация или релаксация и то само за един миг ) и черпи от опитите на миналите ти животи , дори и когато си бил получовек – полуживотно . Тогава реакцията ти , наистина ще бъде мигновена и суперефективна , защото Карате в първите си форми е имитирало именно движенията (бойните) на животните ….
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Чет 2 Дек 2010 - 16:43

4.08.
…след като цената на рапаните падна , реших , че няма смисъл да ги продавам . По добре , да се запасяваме за зимата . Още повече , че нашите са се наканили да купуват фризер . Също стават много хубави и мариновани . В Бургас рапаните намаляха чувствително , това също бе причина да ги вадим само за нас си . Вчера бях на вълнолома и изкарах съвсем малко . По някое време , ми направи впечатление , че има доста паури . Оставих сакчето за рапани и с двете си свободни ръце , облечени в ръкавици от телешка кожа се посветих на раците . От рак на рак , ставах все по добър . Хващах ги вече в движение , само докато ги зърна и ги хвърлях в гумата . Понеже те извършваха лъжливи маневри и аз се принудих да правя същото . Все по често щипките им щракваха напразно . Някой път се разсейвах и излизах от концентрация и болката ме връщаше към действителността . Ловът им бе чудесна тренировка за развиване на рефлексите . В къщи не можах да ги събера в голямата кофа и напълних с тях един барабан от стара пералня . Барабанът бе предназначен за скаридарник . Понеже споменах скаридите , спокойно мога да се похваля , че и тях ги разбих…
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Пет 3 Дек 2010 - 11:00

…един ден морето беше тава и забелязах , че някои от тетраподите на вълнолома просто гъмжат от “морските череши” . Сетих се , че нося със себе си голям кеп със ситна мрежа . Той беше кръгъл и без дръжка . Него го пъхах във втората по-малка гума , и пусках рибата , пострадала от харпуна ми там . Запуках скаридите с него . Гмурвах се до някоя вертикална скала и от дъното , на три , четири метра дълбочина , изплувайки нагоре остъргвах скалите гъмжащи от скариди . Също и по самото дъно с плуване ниско над скалите . Та това си беше подводен риболов на скариди . Пълних кепа , като го държах с дясната ръка , а с лявата придържах мрежата затворена по средата на дължината и , да не избягат уловените . Кепът се напълни и стана труден за маневриране . Ако имах още един , без проблеми щях да напълня чувал . С неопрен за скариди . Какви ли неща не научава човек . Всичко си вървеше много добре в Морето , докато не ме целуна една медуза . Бях се залисал с два рака в една миниатюрна лагунка , а тя се носеше пред лицето ми ….
Anonymous
????
Гост

Писане  strijok Пет 3 Дек 2010 - 11:47

Митак отвратително е знам, цял ден не си усещах устните и брадата и аз така, дълдисвах за миди и кат се ''стрелнах'' да излизам само дет не я сгризах смях
Ся се смея ма тогава само аз си знам ко ми беше :5ff67901e688fa
strijok
strijok
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52

Писане  vatus Пет 3 Дек 2010 - 16:20

Еее, има лек и за тази болка.
Поне лекарството си го носим винаги със себе си.. :dancingHappy_i
За уринотерапия не сте ли чували? 41990 смях
vatus
vatus

Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68

Писане  JimBeam Пет 3 Дек 2010 - 20:55

Как пък не, да си пикая на джуките ли 41990 ..... той Манука е в другия сайт sunglasses2
JimBeam
JimBeam

Писане  ???? Пет 3 Дек 2010 - 20:57

смях смях смях
Anonymous
????
Гост

Писане  Венци Пет 3 Дек 2010 - 21:00

Как ми се иска да почна да я чета темата отначало,ама зимата е дълга,затуй се въздържам.Иначе относно дарсловото и перипетиите на Булти- super :3f7e6dc87de4b9 :thumbsupsmiley worshippy.
Венци
Венци

Брой мнения : 1393 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 46

Писане  ???? Пет 3 Дек 2010 - 22:47

Благодаря !

наздраве

Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Съб 4 Дек 2010 - 10:41

strijok написа:Митак отвратително е знам, цял ден не си усещах устните и брадата и аз така, дълдисвах за миди и кат се ''стрелнах'' да излизам само дет не я сгризах смях
Ся се смея ма тогава само аз си знам ко ми беше :5ff67901e688fa
...Стрижочкин , адски си прав ....само четете по нататък ...

…аз почти не и обърнах внимание и я избутах леко встрани . Бърках в дупките с двете си ръце за двата рака и като разбрах , че няма да мога да ги хвана , рязко се извърнах за да изплувам . Маската ми се оказа точно под пипалата на голямата гадна медуза .Такава болка досега през живота си не бях изпитвал . Противно на очакванията ми , не намаляваше и с времето . Човек усеща , че все едно му режат устните . Почнах да треперя от болка . Вече бях извън строя , качих се на гумата и зацапах с плавниците отчаяно , колкото можех в това състояние към брега , където излизах обичайно . Почнах да се задушавам , все по трудно си поемах въздух , а той все повече не ми достигаше . Изпитах желание да разкъсам неопрена и да се освободя от него , защото все повече и повече ми стягаше . От устните болката премина към венците и носа . Издухах сума ти жълто кафяви секрети . Очите ми сълзяха . В огледалото на джипа видях , че са кървясали . Едвам се прибрах в къщи . Устните ми и част от брадичката , боляха ли боляха . Получих и силно главоболие в задната част на главата , което после премина в слепоочията . Катя ми даде течен аналгин . Чак като се стъмни и седнахме в двора , на скарида и бира , болките понамаляха . Оттогава си имам едно наум и разбрах , че значи медузите можели да бъдат и опасни …
Anonymous
????
Гост

Писане  vatus Съб 4 Дек 2010 - 12:08

JimBeam написа:Как пък не, да си пикая на джуките ли 41990 ..... той Манука е в другия сайт sunglasses2

Като не можеш сам, поискай помощ от приятел бе, Веско! :525707397c05bb

Булти, извинявай брат за спама, ама не можах да се въздържа. spying
Продължавай да пишеш, четем те с интерес. :thumbsupsmiley worshippy
vatus
vatus

Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68

Писане  ???? Съб 4 Дек 2010 - 12:40

[quote="vatus"]
JimBeam написа:Как пък не, да си пикая на джуките ли ..Като не можеш сам, поискай помощ от приятел бе, Веско!

:6e6ebecd09233a смях :6425deb86829a0 :432c42269535b6 :851a05bac39e75 556b43b07afed4656d79
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Съб 4 Дек 2010 - 13:20

6.08.
…най после има два последователни дни във фотото работа и движение . Не знам откога не е било така . Просто не е за вярване . Ще видим колко време ще продължи щастливия живот , върнал се сякаш от миналото . Днес случайно попаднах на едно стихотворение във вестник “Труд” . Писал го е някакъв убиец , от Бургас , една година по –голям от мен :

…егоизмът наш ни моделира безвъзвратно ,
тъй както пламъкът разтапя многоформено свещта ,
изгаряме недоловимо и разсеяно ,
за да поддържаме разпаленото лично аз …
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Съб 4 Дек 2010 - 13:34

11.08.
…предполагам , че винаги , когато видиш да се белее плик в пощенската ти кутия , те облива топлината на очакването на нещо приятно и непознато …е после все ще се окаже някаква сметка , я от данъчните , я за телефона , но в теб остава спомена от самото усещане …така и аз ще запомня днешния ден …и може би когато залезе слънцето на отиващото си , тъжно лято , аз леко ще се разочаровам . Леко – защото съм свикнал , но утре ще остане спомена от приятното вълнение …
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Вто 7 Дек 2010 - 10:47

…след като ме ужили медузата , ходих още един път на вълнолома. Уж сутринта като ходих на моста водата беше бистра , а като влязох с неопрена морето вече беше замътено и излязоха вълни . Малко рапани взех , вече тук намалят осезателно и смятам да ги вадя само за нас . Плюс това цената им падна на 25 цента . Отстрелях и доста дребни попчета . Загубих си на два пъти стрелата на дървения харпун . Първият път на връщане си я намерих , но втория не можах .Сигурно ще си остане на морското дъно за вечни времена , защото се бях отдалечил доста от тетраподите , навътре в морето в търсене на нови скали . Вчера си направих нова , от една яка и тънка стрела , която преди Божо (Скорпи) , ми беше подарил . Сега смятам в идващите събота и неделя да ходим на Фургона и да разбия с нея попчетата там .
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Вто 7 Дек 2010 - 16:16

19.08.02.
На фургона не сме отишли и до днес . Времето все е лошо . Добре , че понаваксахме малко с наемите . Стрелата , дето ми я подари Божо няма грешка . Ходих един път на вълнолома и смлях попчетата с нея , около петдесетина имаше . Вероятно е направена от някаква пружинна стомана , защото след огъване пак се връща в първоначално положение . Стърчи една трета от дължината на харпуна и това е идеалното положение ….преди време ходих на 5тия километър да си купувам гума за джипа втора ръка и оттам си взех една вътрешна гума от сеялка . Беше с голям диаметър , но с малък балон . Сложих и мрежа отдолу , стегнах я по диаметъра с въжета и се получи нещо като импровизирана лодка . Зад нея връзвах втора малка гума със ситна мрежа за рибите , паурите и скаридите . Така снадени двете гуми се дърпаха с малко съпротивление . Направих си и специален кеп за скариди с къса и дебела дръжка от ясен , такава , че да може да се държи с двете ръце едновременно . Смятам да обирам скалите с него или да плувам ниско над пясъчното дъно и подобно на кит с отворена уста ( както яде крил ) да събирам едрите скариди , които често съм виждал по дъното при тихо време ….

Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Вто 7 Дек 2010 - 16:52

26.08.2002
Снощи късно се върнахме от едно вълшебно място , наречено от нас Фургонът . Докато бяхме още на черния път , мислите ми вече подредени от двудневното отшелничество се върнаха с година назад . Клоните от горския стръмен път ни шибаха отляво и отдясно . Кучето се хвърляше да ги хапе ….

[You must be registered and logged in to see this image.]

....
Anonymous
????
Гост

Писане  YordanDanev Вто 7 Дек 2010 - 21:23

Голям кеф е да ти чета историите, а като има такива стари снимки е супер.
YordanDanev
YordanDanev

Брой мнения : 627 Рожд.дaта : 25.02.1976
Години : 48

Писане  JimBeam Вто 7 Дек 2010 - 21:46

Ех, Митак, бяхме млади, диви и готини...сега сме само готини sunglasses2
JimBeam
JimBeam

Писане  Pretor Сря 8 Дек 2010 - 8:56

Булти, човече, добре че си ти да не умре съвсем раздела. Обаче си голяма циция :). Даваш дневниците на час по лъжичка ;)
Pretor
Pretor

Брой мнения : 261 Рожд.дaта : 15.01.1967
Години : 57

Писане  ???? Сря 8 Дек 2010 - 9:48

Pretor написа:Булти, човече, добре че си ти да не умре съвсем раздела. Обаче си голяма циция :). Даваш дневниците на час по лъжичка ;)
...прав си , но монитора ми е много скапан и ме болят очите от него :217b315cad77fe 12666 :217b315cad77fe ...благодаря за отзивите

:609c1f728720fb
Anonymous
????
Гост

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 10 от 17 Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 13 ... 17  Next

Върнете се в началото

- Similar topics