GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Моите дневници

+45
Шморхи
xpynxpyn
cslav
maestroto
georg
JimBeam
nasco2
YordanDanev
Любак
Ангелофф
iamyordan
vvt1970
Pretor
DOCTORABukarNo1
Rimohit
Мънцата
belly
gogo26
ivu
Моряка
strijok
петко стоянов
vsiak
Доктора
nissana
Венци
jasonsmith
ribarshe
justinian
СЪНДИ
Кико
чечо
terzosub
КИРО
chapara
mite
baralya
Петър Василев
Nedeltcho Delev
beis
ПЛУВЧО
vatus
Иван
dikanarov
илия
49 posters

Страница 15 от 17 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next

Go down

Моите дневници - Page 15 Empty Re: Моите дневници

Писане  strijok Сря 5 Яну 2011 - 10:22

Давайте му още да пие и чекайте да пише - да не е луд смях
По малко само да не му пресъхва гърлото spying
strijok
strijok
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52

Върнете се в началото Go down

Писане  ???? Сря 5 Яну 2011 - 10:27

Тошето написа:В главата ми се зароди въпросченце,и ще ти го задам.....какво /или кой/ те накара да пишеш дневник 503495
...ми някакъв висш разум .... :6e6ebecd09233a ...в интерес на истината и аз си задавам същия въпрос question ...Тони , майстора е Динко от Акациите и е много добър , не познавам друг като него , добре че се усети навреме и си изгони чираците , направо му ....ха майката и вижте сега кво се случи вчера след като ми пресъхна гърлото :

Последната промяна е направена от Булти на Сря 5 Яну 2011 - 10:51; мнението е било променяно общо 1 път
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Сря 5 Яну 2011 - 10:49

...на вратата ми се потропа и влезе Дядо М....не ве ...влезе Румен - един от героите от историята ...и стана една ...обърнахме фотото на квартално кръчме :

[You must be registered and logged in to see this image.]

...който ми прати течен колет веднага го правя главен герой

:6e6ebecd09233a

Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Сря 5 Яну 2011 - 11:16

Закалих се яко с чешкия неопрен , който пуска вода по шевовете , стария френския е станал тънък като картон . Забелязах , че когато спя на хамака , за разлика от палатката , се наспивам много по бързо и сутрин се чувствам по бодър . Лошото е , че още е студено сутрин рано и когато духа направо се вкочанясвам там горе . Сега в момента пия силен чай от мащерка , която жената набра през уикенда , докато беше тук и след малко смятам да атакувам Морето .
Anonymous
????
Гост

Писане  JimBeam Сря 5 Яну 2011 - 11:18

Яааа, Булти, що не си казал че на раб. ти място пиенето не само на вода е разрешено, че аз досега все празен съм ти идвал на гости
JimBeam
JimBeam
...........................
  ...........................

Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62

Писане  ???? Сря 5 Яну 2011 - 11:38

20.06.03
Фургона
Днес морето е най-гадно за цялата седмица . Имах нагласата за гмуркане и се бях приготвил от вечерта . Бях качил чувалите с рапани горе до джипа . Установих , че с неопрена се носят по лесно , защото не убиват на гърба . Морето явно нямаше същата нагласа и оставих всякакви мераци за гмуркане ....Вчера влязох някъде по обяд . Морето беше средна хубост , но едри рапани се срещаха много рядко . Вероятно през съботата , точно когато имаше най- много натрапници , бяха наизлезли повече заради пълнолунието . Започнах да се отчайвам . Упорито в търсене на изход , подминах Сухата река и отчаяно продължих надолу . На места където имаше скали се срещаха малко повече . Доближих мястото на даляна . Него го нямаше , къщата зяпаше изоставена . Това не и пречеше да бъде още по красива . Странно нали . Подминах я и щях да стигна до едно носче , но се отказах – все пясък и пясък ...
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Сря 5 Яну 2011 - 11:41

JimBeam написа:Яааа, Булти, що не си казал че на раб. ти място пиенето не само на вода е разрешено, че аз досега все празен съм ти идвал на гости
..мчи аз вода от малък , не съм пил ве ...
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Сря 5 Яну 2011 - 12:06

След като излязох видях , че точно пред носчето има скали . Ще го оставя за другия път . Оттук идеално се виждаха Елените . Единични , дърти германци щъкаха по брега . Тук бе по красиво , но по оживено от Фургона . Дори като минавах покрай Сухата река , един германец за малко не се захлюпи вътре в гумата , да види какво съм наловил . Подарих му един рапан , на което той ми отвърна „ – Данке , шьон ! „
На връщане влязох в изоставената двуетажна постройка с червенеещ се сред гъстите зелени корони на дърветата покрив . Обзе ме особено чувство . За части от секундата сякаш чух гласове и мярнах бързодвижещи се силуети . Вероятно усетих енергията на хората , които са пребивавали тук . Горе бе спалното и кухнята , долу нещо като изба с размерите на обор . Явно там са държели мрежите и инвентара...
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Сря 5 Яну 2011 - 12:50

Къщата изглеждаше като напусната по тревога . Навсякъде се вееха разскъсани ватени дрехи . Бирени бутилки използвани за свещници се търкаляха . Дори тесте карти се беше разпиляло на една от масите . Играли са сякаш карти , чули са шум навън , излязъл е един , не се е върнал , след него останалите са излязли да го търсят и никога повече не са се върнали . Сред тях е имало и рибар -художник .Стените бяха изпъстрени с рисунки и някой от тях бяха доста добри . Други бяха облепени с миди .Централно на голямата стена , беше нарисуван Нептун с красива Сирена до него и играещи около тях делфини . Под тях едър надпис гласеше : " Талян Бунарджика ". В кухнята пък бе прерисуван портрета на бай Тошо на една от стените а на съседната , като огледален образ стоеше оригинала . Явно художникът е имал чувство за хумор . Голям чешит ще да е бил . Обикалях из стаите оставяйки мокри стъпки , по прашния под след себе си . Спрях се , подчинявайки се на неясен подтик , пред голямо , мърляво и мухлясало огледало . Погледнах в него и застинах . Пред мен стоеше Морско божество .Гост от морето . Капки блестяха по черната му неопренова кожа ...и лицето му бе така променено ...сякаш приличаше на рибешко . Върнах се обратно в Морето , но неясното и неспокойно чувство или вълнение , обзело ме в Къщата на таляна , не ме напусна дълго време ...
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Сря 5 Яну 2011 - 13:17

...до Сухата река по тесния бряг се бяха появили полудиви прасета . Можех спокойно да си заредя харпуна . Да се промъкна на шнорхел до тях и щом изляза на плиткото , внезапно да се изправя и да притичам към тях . Те не бяха кози и нямаше как да се изкачат по стръмния бряг . Да си уцеля едно от тях и после като крокодил , да го замъкна обратно във водата . Там щях да го удавя и да го заколя , после да го кача на гумата и щях два , три дена да ям пържоли . Морето щеше да отмие кървавите следи . Бях вече много гладен и почти бях готов да я свърша тая . Размислих . Не исках да опорочавам престоя си тук по тия красиви места . Все пак това щеше да бъде кражба . После по пътя ми към Фургона , по плиткото , близо на 20 метра до мен , около половин час играеха делфини . Невероятно е чувството , когато ги виждаш толкова близо . Лъскавите им черни гърбове се потапяха и изплуваха и аз се чувствах един от тях . Нептун бе изпратил своите ангели -хранители . Дали тези делфини не бяха въплътените души на рибарите напуснали таляна ...
Anonymous
????
Гост

Писане  КИРО Сря 5 Яну 2011 - 13:37

Уффффф,голяма мъка си.
Ама те трая,защото си като турски сериал. смях
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  ???? Пет 7 Яну 2011 - 13:02

26.06.03. - четвъртък
Фургона

Днес Морето ставаше за гмуркане , но сам си дадох почивка . Вчера привечер бях готов да се откажа и да се върна в Бургас . Бях страхотно изморен - беше ми трети ден , нон стоп гмуркане и улова бе слаб . Но и във фотото понякога има слаби и трудни дни - си размишлявам днес - друг път сигурно няма да имам подобна възможност , да изкарам цяло лято на море . Глупаво е да се отказвам точно сега . Надявам се , че след някой друг ден , водите в Морето ще се смесят ( тогава пълзяха некви много гадни , плитки ледени течения ) , ще се стоплят и рапаните ще плъзнат ....В петъка си дойде Катя , с кучето я посрещнахме с много радост и овации . Продадохме не много рапани и добре , че тя бе дошла с 50 кинта , та закърпихме положението . На връщане от Слънчев бряг , намерихме място до една строителна площадка и там монтирах падналия заден карданов вал . Жената бе поръчала болтове при стругар . Пъшках отдолу , охках , псувах , но го монтирах здраво . Джипът ще се разпадне , но вала ще остане . Времето също напредна и щом стигнахме черния път , вече се стъмваше . Малко преди кошарата , на отбивката за Фургона , хлътнахме в една огромна яма . Тя бе направена от тия дето ровят незаконно за камъни за облицовки на новите къщи , дворци и хотели , никнещи една след друга покрай брега на морето на Влас . Да ги пита човек , защо поне не са я заровили . Защо едно от най красивите места от Западния бряг на Черно море , бе на път да се превърне в лунен пейзаж ... Ни напред , ни назад , ни предно , ни задно помогна . Мъчихме се безуспешно . Докато се суетяхме си шибнах коляното отстрани в ръба на предната броня . В момента докато пиша адски ме боли ...
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Пет 7 Яну 2011 - 14:38

...прибрахме се слепешката с храната в тъмното и на другия ден по светло , вдигайки джипа с крик , ровейки в нож в пръстта под задния му мост и засипвайки ямата с камъни , най-сетне излязохме . Остана само болката в коляното . В събота се гмурках в залива на Бен Ган и нестига , че изкарах малко рапани , но и си загубих , готината стрела на харпуна за попчета . В неделя си направих нова , времето не ставаше за рапани и после с нея убих едва десетина попчета , които дадох на жената в замяна на нейните 50 лева ...
В понеделник имаше конкуренция и ядосан подминах не само таляна и след това носчето с камъни , но и стигнах почти до Елените .Там открих най-интересното място в живота си досега . Имаше пясъчна коса в средата на залива и на нея беше плитко до кръста . До самия бряг бе дълбоко и се бе образувала нещо като река успоредна на брега . Оттам пък , по никакъв начин , не можеше да се добие представа , кво чудо е под водата навътре . Тая подводна река бе същински резерват . ( Терзо и къмпъни имат да черпят за инфото ) Раци , езици , калкани , кефали , платерини , едри рапани , попчета и миди . Всичко бе в изобилие , точно като в оазис заобиколен от пясъците . И като ги метнах рапаните . В понеделник супер , вторник по слабо и в сряда - най-слабо .Оазис , оазис , но трябваше да му дам почивка . Дойдоха и двама с джетове да шпионират има ли рапани , но аз се направих на луд , колкото си искам ...Днес ми се обади Боко по мобифона да ми иска гаган , ама сорри , да дойде да го земе от Фургона . Раздразних го люто , като му обясних как си прекарвам тук . Особено като му обясних за големите скорпиди , дето съм ги опънал за сушене на чирузарника . Обясних му , как ги бода с ножа си - леко ги докосвам с острието , те настръхват , натискам рязко и остават нанизани безпомощно на контрата на ножа ( дето го имам от Божо ) Хайде стига толкоз , че много хапят мухите и смятам да чистя мрежата на равния и фин пясък , на новия тазгодишен миниплаж долу ...
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Съб 8 Яну 2011 - 11:54

...постройката горе е на Старата застава , зад нея се виждат Елените...

...устието на Сухата река ...

...покрива на изоставената къща на талян Бунарджик...

...тук съм със зимния неопрен ...

Anonymous
????
Гост

Писане  КИРО Съб 8 Яну 2011 - 12:02

Митак,от коя година са снимките ?
И все така девственно ли е там?
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  ???? Съб 8 Яну 2011 - 13:34

КИРО написа:Митак,от коя година са снимките ?
И все така девственно ли е там?

....от тогава ....не знам вече ....
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Съб 8 Яну 2011 - 13:34

...после ще правя снимки с подарения Зенит . Снощи ме пра як дъжд . Купеното от Метро , полиетиленово покривало свърши добра работа . Само на едно място от пода изби леко вода . Добре си прекарах под барабанещия дъжд с патрончето за спешни нужди в ръка , загледан в мъждукащия фенер на входа на палатката . Ярки светкавици осветяваха Морето наоколо . Добре , че някоя не изтряска палатката . Дори се бях обадил на жената за последно сбогом ако ме удари гръм . Тя ме посъветва да отида да спя в джипа . Ми ако някоя ме удари по пътя до там . Абе , я си стой в палатката по добре . Кво ще се мокря зорлем - всичко е божа работа ... В момента , морето шуми в краката ми , а някаква невидима птица от дъба над Фургона , надава екзотично - тропични припеви . Няма големи удобства , голям чанч е , но все пак хубаво си е тук и сега в тоя момент на това място ...
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Съб 8 Яну 2011 - 14:52

30.06.03.
Фотото

Хубаво , ама като няма рапани , лятото ще мине , а аз имам сума ти парични задължения . Да имах пари нямаше проблем , можех да остана , въпреки че каквото спечелех от рапаните го давах за храна ...
В петък направих един бърз преход към Сухата река , изкарах около 10-15кг. и после отидох до Несебър да ги продам и да взема Катя . В събота отидох до моя резерват , но морето така се разлюти , че извадих съвсем малко . Видях два пъти кефали и двата пъти не бях в готовност да стрелям . Тръгнах да се връщам , но излязоха огромни вълни , които буквално разрушиха пясъчната дига и не можех вече да вървя по нея и да си влача гумата . Вълните станаха още по големи . Можеха всеки момент да обърнат гумата . Нахлузих плавниците и отчаяно заплувах срещу течението . Двойка възрастни германци , щастливи , нямащи кахъри , влюбени и хванати за ръце , от брега гледаха сеир . Вероятно са ме взели за някой хахо , обичащ екстремната игра с вълните . ( в началото докато вървях по пясъчната коса в средата на залива и морето ми стигаше до кръста , сигур са ме взели , за Христос , ходещ по водата ) Не вярвам , и за секунда да си си помислили , че е възможно човек така да си вади прехраната . Едвам стигнах таляна . Ядосах се - работа много , резултати малко . Спорт , спорт , времето минаваше , а пари и трябваха на моята нещастна фирма . И тогава взех решение - да се махна оттам . Още повече , че и напоследък се бяха появили масово скорпиони . Около Фургона се увеличиха останките от рачешки , мидени и рапанови черупки , щипки и рибни кости (по принцип ги събирах и изгарях , но кучето винаги плячкосваше , криеше и разнасяше от тях ) . Увеличиха се мухите , насекомите и всякакви други гадини . Явно скорпионите се хранеха с тях . Самите те , имаха огромна колония в една мистериозна , многопластова , каменна , пресечена пирамида с отвор отгоре , разположена наблизо . Достатъчно бе да почукаш с ножа по нея и от дупката , моментално изкачаха десетки от тях и размахваха заплашително щипците си и опашките със жило със жълт връх . ( пропуснал съм нашествието на усойници ) ....

Последната промяна е направена от Булти на Нед 9 Яну 2011 - 11:48; мнението е било променяно общо 1 път
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Съб 8 Яну 2011 - 15:57

...на другият ден морето също беше лошо . Цял ден мъкнахме багаж . Морето продължаваше да е гадно . Мъчно ми бе , че напускам това райско място . Прекарах 25 незабравими дни , далеч от хорската глупост ...Снощи очите ми трудно свикнаха със силната изкуствена светлина от крушките в къщи . . Боляха ме от нея . Днес ми липсва Ваю - богът на вятъра . Тоя , който галеше почернялата ми кожа , сега самотен свири в празния фургон ....защо оставихте да стене , самотното Море ...О, лято , лято , къде си лято ...

4.07.03.
фотото

Оня ден след месец прекъсване , пробвах на бургаския плаж . Първото , което ми направи впечатление бе , че навсякъде бе ужасно осрано . Както плажната ивица , така и мястото , откъдето влизах до вълнолома . Явно някое заведение си беше пуснало канал към Морето . На площадката нямаше място от боклуци , къде да си оставя такъмите . Тръгнах да се гмуркам с надежди , които скоро се изпариха . Беше заринато със шикалки . Да си пикая на късмета - си мислех , докато се гмурках в мътната вода . На фара - също трагедия . Спомних си , как миналата година , на същото място , за нула време напълних гумата . Навътре към пристанището - също кофти положението . Там ставаше по -мътно и грозно , стърчаха железарии по дъното и аз задох заден ход . Един безгрижен тип се печеше на тетраподите и ме наблюдаваше . Ръцете ми съвсем изтръпнаха от студ ...
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Нед 9 Яну 2011 - 14:19

...не бях закусвал и излязох на камъните да хапна и да се стопля . С гол в ръката нож и с консерва в другата , със зор се изкачих върху един тетрапод . Тъкмо се наядох и гледам - пристигнали две лодки . В началото застанаха почти една до друга . Ясно бе , че са рапанджийски . От тия с наргилетата . После се разделиха . Едната тръгна към Моста , а другата приближи . Явно там имаше скали . Стоплен , недостоплен , скочих в морето и газ към по близката . Наистина там имаше скали , но беше дълбоко . Над 10 метра . При гмуркане изпъвах въжето на гумата и дори я потапях малко . Долу пълзеше ледено течение . Там също бе осеяно със шикалки и рядко се намираше едър рапан . Голяма мъка бе , да направиш количество от там . Пичовете с наргилетата постоянно пълзяха по дъното и на тях им беше по лесно . Минах и през другата лодка - същото положение . За малко един от тях , да се блъсне в мен . Аз пълзях по дъното - абсолютно безшумен , докато той все едно беше глух - неговото хриптене , се носеше далеч преди него . Чак след като се разминахме , го чух нещо да мучи със широко отворени очи - явно съм му изкарал ангелите . Ходих и срещу водната пързалка - отново трагично положение . Тръгнах да се връщам . Някъде по брега мярнах страхотно русокосо дупе , само по прашки . Погледнах към слънцето . От фургона вече знам , че е сигурно 16-17 часа . ...
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Нед 9 Яну 2011 - 15:30

12.07.03

Вчера запалих джипа и отидох да прослушам Солниците , да видя там как е . Предната неделя , ходихме там с Катя на плаж . Бях си взел маската и шнорхела и докато се разхлаждахме от палещите лъчи , реших да се погмуркам , сред стърчащите железарии , разположени срещу южния канал на Солниците . Беше мътно и първия път като влязох ме нажилиха медузите и бързо се отказах . Някъде следобед , водата се избистри и се стопли . Пробвах да вляза пак и бързо напълних торба с едри , хубави рапани ...Затова и вчера тръгнах много нахъсан , но ледено течение набързо охлади страстите ми . Сега беше мътно и нямаше рапани . На излизане научих от един чичка . че именно двата канала дават добър рапан . На тръгване пукнах и задна лява гума на джипа ...
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Пон 10 Яну 2011 - 13:05

14.07.03
Вчера пак отидохме на плаж със жената на новото място на Солниците . Не носих неопрени , нахлузих една моряшка фланелка , подарък от Серджо , против медузи и докато Катя се печеше , аз се бухнах в морето . Беше мътно и студено . Още влязъл , невлязъл и се домъкна някакъв натрапник с една тунелна маска . Залепи се до мен , да зяпа какво правя . Аз се ядосах и си излязох . Оня се провикна на дъщеря си – некво трътлесто моме : „ – Ей , тук е пълно с рапани !”. След половин час безплодно гмуркане , пича измуча : „ – Ама те само дребни !” и излезе с три , четири рапана в плувките ....После дойдоха трима лауреати с гуменка , с трийсет метра дебело , корабно въже и котва – пудовка – около 30 кг. Въоръжени с маски и гагани , остъргаха шикалките по стърчащите железарии . Бяха голям цирк . Докато им гледаме сеира , стана сигурно 17 часа . Видяхме доста хора нацапани с кал . Попитах един дядо с нацапани колене къде е калището . Така открихме лугата . Оказа се голям кеф . И за кожата и за отпускане . След това на белия от сол бряг , правих йога упражнения . Много хора имаше , като повечето бяха възрастни . Можеш да спиш в лугата . Тя представлява квадратен басейн , ограден с диги . Намира се в района на Солниците . ( всъщност Бургаската луга и кал е най-ценната в България и достъпът до нея е все още безплатен ...когато войниците на третия райх , напускали Бургас , по заповед на Хитлер , натоварили няколко вагона с кал )...Басейнът с лугата е дълбок около 50 см . Водата е червенокафява , топла – дори гореща , лигава и ако попадне в очите , става много кофти положението . С доста висока плътност е , и при лягане в нея , можеш отпуснат да си четеш вестника , така както предполагам и в Мъртво море .
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Пон 10 Яну 2011 - 14:16

12.08.03
Един месец мина , но морето все беше гадно и не мога да се похваля с нищо особено , освен , че бизнеса леко помръдна и нещата вече не изглеждаха толкова отчавайщи . Дори се престрашихме да отидем на палатка на Велека . По пътя , който си беше адска лудница , малко преди Приморско , пукнахме лява задна гума . В този момент зад мен се натискаха едно ято идиоти , да ме изпреварят на непозволено място и цяло чудо беше , че не се изхендриха отзад . Не че аз щях да усетя нещо особено , но тях щяха да ги събират по пътя . Имах вече опит с пукането на гуми и отделянето на колела и спокойно и майсторски отбих . Усетих подозрителен шум , вдигнах капака опред и видях , че изпарителя е замръзнал . След това видях , че и шайбата на водната помпа играе около оста си . Почнах да сменям гумата на пресекули . Въпреки правилно поставения триъгълник , никой не ибаваше да намали и колите , изпреварвайки се , профучаваха буквално на сантиметри от джипа . (по тия години , започнаха да се увеличават рязко , паметниците с плочи покрай пътищата ) Жена ми дебнеше на едно баирче и ми викаше ако приближаваше нещо . А те идваха постоянно . Смених гумата след около час и половина и преместих джипа по надолу - където имаше сянка и разширение на пътя . Там установих , че втулката на шайбата на ремъка е превъртяла около оста на водната помпа . След доста умуване си направих нещо като шпонка от острието на стар ресторантски нож , търкалящ се в голямата кутия с инструменти . Невероятно , но продължихме . Отбихме в Приморско . Намерихме гумаджия и за голяма моя изненада , той измъкна отнякъде , стара прашлясала вътрешна гума -15 цола . Моята се беше пръснала . Преди това за цяла седмица , не можах да намеря такава в цял Бургас.
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Пон 10 Яну 2011 - 15:48

...изпарителят обаче пак беше замръзнал и втулката си играеше пак около остта . Гумаджийницата , всъщност беше още и сервиз и магазин за авточасти . Собственика се оказа колега , ловец . Неговият джип , досущ като моя , стоеше изкипрен наблизо . Човекът ми влезе в пложението , но нямаше подобни части . Удари две заварки , които после тряваше да оформям с пила . А пилата дори и не оставяше следа върху заварката . След около час усилия се отказах и изкъртих заварката . Понеже шайбата играеше и усукваше ремъка , вместо него вързах стар , дамски чорапогащник , както бях чувал от стари майстори . Той обаче , падаше от трите шайби : на динамото , на водната помпа и на коляновия вал . Имах резервен акумулатор и се отказах от динамото . Така съдених коляновия вал само с водната помпа . Двигателя пак загряваше , но по бавно .Изпарителя на газовата уредба също по бавно замръзваше и на 20 км си правехме почивки . На риск продължихме пътя си към река Велека . На смрачаване пристигнахме , а бяхме тръгнали рано сутринта . Направихме бивака доста нагоре по реката , където сметнахме , че няма да има хора през деня ....В пет сутринта се събудихме от блъскане на врати , крякане , провиквания и неприятния гаден шум , който се получава , само когато някой кретен пусне чалга на МАКС в ранно и тихо утро в природата ...
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Вто 11 Яну 2011 - 13:02

...отвсякъде , сякаш извираха и прииждаха , коли пълни с народ . Нямаха край . По някое време ми се стори , че се намирам на софийската централна гара . Облякох неопрена , пуснах пневматика в гумата и заплувах към устието . Само дето си играх да го помпя . Едрата риба , явно отдавна бе напуснала реката . Срещаха се много рядко дребни рибета , които не представляваха интерес за моето оръдие . Кьорав рак не видях , нито голям , нито среден , нито малък , нито миниятюрен дори . Популацията от раци бе унищожена безвъзвратно в река Велека . Как и да оцелее в тая лудница . През 15 минути , постоянно кръжаха лодки за разходка . От адското им ръмжене на извънбордовите двигатели , ни в реката бе останало нещо дето мърда , ни по брега птици . Устието на Велека бе запушено от високите вълни и всичката мъзгоч от двутактовите машини , плуваше отгоре . Отчаях се и се върнах на брега . Един стокилограмов разпльокан въдичар седеше на малко , огънато на границата на счупването столче . Чу се рев и рибарина изкара една малка , достойна за аквариум , рибка .Тя се откачи още във въздуха , тупна на земята до него и подскачайки се запъти обратно към водата . Седящия го мързеше да става и се заопитва да я настъпи с крак . Когато най сетне успя , тя вече бе станала на ваденка...Група хлапета съзряха водно змийче и едното от тях нададе боен вик :" Леле , змия , леле , че я утепам !!! " и така зашиба с въдицата в локвата , че чак вълни излязоха в реката ....Писна ми от простотии и си тръгнахме към къщи . По пътя карахме на почивки . На една от тях се почуствах много неприятно и несигурно . След като продължихме видяхме паметника на някакъв човек , загинал в катастрофа ....След няколко дни в къщи прочетох книгата на Шърли Маклейн - " Камино " . Тя ме накара да се замисля за маршрута Ком - Емине , също дълъг колкото свещенния Камино - 800 км. , но с обратна посока ....
Anonymous
????
Гост

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 15 от 17 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум: