GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Моите дневници

+45
Шморхи
xpynxpyn
cslav
maestroto
georg
JimBeam
nasco2
YordanDanev
Любак
Ангелофф
iamyordan
vvt1970
Pretor
DOCTORABukarNo1
Rimohit
Мънцата
belly
gogo26
ivu
Моряка
strijok
петко стоянов
vsiak
Доктора
nissana
Венци
jasonsmith
ribarshe
justinian
СЪНДИ
Кико
чечо
terzosub
КИРО
chapara
mite
baralya
Петър Василев
Nedeltcho Delev
beis
ПЛУВЧО
vatus
Иван
dikanarov
илия
49 posters

Страница 16 от 17 Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17  Next

Go down

Моите дневници - Page 16 Empty Re: Моите дневници

Писане  ???? Вто 11 Яну 2011 - 14:34

26.08.03

Тази събота и неделя ходихме до Черноморец . Стигнахме до къмпинга . От него беше останала само табелата : " Черноморец - къмпинг за нудисти " , няколко полусъборени постройки и оредяла дървена ограда . Отидохме рано и нямаше много хора , но после стана навалица . Всичко живо носеше гагани .Идваха и с гуми . В съседното заливче ромска фамилия , обработваше мидите направо на конвейер .Първо влязох с харпуна , че имаше кефали , имаше , но и бяха много наплашени и спазваха дистанция . Успях да раня само една платерина . После къртих миди с гагана , докато слънцето не почна да клони на запад . Запалихме огъня , сложихме мидите в казана и седнахме да си пием водката . Долу на скалите , две мацки се снимаха - една друга - голички . Повечето от плажуващите вече се бяха изнесли . Кеф . С мидите пихме и бира . В четири сутринта , като се разлая Роки , едвам отлепих очи . Гледам , двама ходят по скалите с прожектори . Явно търсят паури . Част от багажа ми беше долу . Светнах им аз , светнаха ми и те . Пълна мистерия . Изчаках ги около час , докато се отдалечат и си легнах . Когато се събудих втори път , слънцето вече изгряваше - голямо и огнено . Направих две , три снимки и пак отцепих . Малко по късно , жегата стана непоносима . Нямаше как излязохме от джипа и се скрихме в неговата сянка . Добре , че имахме диня за ядене и от нея се осеферихме . Слязох до морето и гледам : водната повърхност се набраздява от безброй рибешки главички . От преди имах едно чепаре и го хвърлих . Слаба работа - може би щото беше доста нестандартно . Хванах 5, 6 сафрида , 3,4 малки леферчета и 1 зарган . Накрая чепарето остана с три куки и прекратих риболова . Напълних пак гумата с миди , събрахме багажа и щом отворих капака на мотора , видях че ремъка пак се е усукал . Прибрахме се пак на нокти в Бургас. Ще трябва да сменям май цялата водна помпа а не само счупената отпреди втулка ....
Anonymous
????
Гост

Върнете се в началото Go down

Писане  ???? Вто 11 Яну 2011 - 16:42

24.09.03.
Ваню , дето е шофьор в горското и кара УАЗ , ми подари някаква тяхна бракувана водна помпа . Тя пък взе че стана на моя джип , само дето няма термостат . Старият ремък продължаваше да се усуква , но сложих един намерен на улицата и нямаше вече проблем ...Миналият петък , бяхме решили да ходим на Фургона по обяд . Още сутринта обаче , учудващо ми се обадиха софиянците , с които се бях запознал на Бунарджика . Единият от тях , Петър преди няколко дена , ходейки в командировка минал покрай нос Емине . Било бъкано с кефал . Той ударил два . В София завлачил и още един от компанията - Стефан и сега искали да ходим заедно с джипа . Та отказахме се със жената да тръгваме по обяд и решихме да изчакаме гостите . Моите приятели тръгнали в 1 вечерта в събота и към 8 часа бяха в къщи . Пихме по 1 кафе , вкараха Нисан-а си в двора ( на старата къща ) и натъпкани яко в джипа със все такъми , потеглихме към Фургона . Не се бяхме виждали отдавна , доста неща имаше за споделяне и бърборихме неспирно . Чак следобед успях да вляза в морето . С новия неопрен . Жега . Кефали нямаше , попчетата бяха малко , рапани рядко се виждаха и водата беше леко мътна . Пясъчната ивица пред фургона беше изчезнала . Колко са мимолетни нещата . Стигнах Сухата река и продължих към Елените , където бях открил топлата , подводна река . Оказа се , че е затрупана от пълзящите пясъци . Слънцето наближаваше залеза си . Колкото рапани съм изкарал , толкова. Събух си плавниците , свалих маската и поех , пеш под водата до кръста да си тегля гумата с малкото рапани в нея . Стъмваше се . Минах покрай къщата на таляна . Спомних си , как преди оставих мокри стъпки вътре . Спомних си неясното чувство , което бях изпитал тогава . Червеният покрив на къщата се губеше сред лъчите на залязващото слънце , първите звезди трепкаха на небето а аз едва бях стигнал до Сухата река . Включих подводния прожектор . Вървях и разглеждах с огромно удоволствие , с потопена глава , нощния живот на морските обитатели . Бе пълно с езици ....На фургона и двете акумулаторни лампи бяха изгорели и се осветявахме с прожекторите на гостите . Пихме по една ракия , после по още една .....
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Сря 12 Яну 2011 - 11:32

...на другия ден тръгнахме да ходим към залива на Бен Ган . Само че го подминахме . Обикновено така се получава , когато трима почнат да спорят откъде точно се минава . Стигнахме до един залив по нататък . Морето бе спокойно , слънцето леко и приятно прежуряше . Намерих скали с миди и рапани . Напълних 4 чувала ...

16.10.03

...не знам защо , но цветовете от реалния живот , преди бяха по наситени и ярки , сега са леко избледнели , като на стара цветна снимка ... През изминалите две седмици се занимавах усилено с джипа . На връщане предния път , ми беше затегнала предна лява спирачка и колелото беше прегряло . Станах чак на спирачките . Обезвъздушавах , регулирах , гресирах , де що намеря гресьорка отдолу . Затегнах пак кардана . Пак беше преди падане , но този път от другата страна . Сложих по широк ремък , изведох динамото по напред . Играх си няколко дена , но в резултат през следващата палатка , нямаше проблеми от страна на джипа . В петъка тръгнахме . Оставихме сина да бачка във фотото . Минахме по дългия път - през Иракли и станахме пишман . Девет дена и десет часа . Черният път около Емона беше в окаяно състояние . Точно след селото , на юг , беше глинест . При дъжд щеше да падне яко буксуване . Около Фургона , пътя също е неравен , но поне е каменист и под наклон . Повече експерименти няма да си правим .Стигнахме отново по тъмно на мястото , което бяхме открили предния път . То бе идеално за палатка - гладко , чисто и просторно . Имаше и забит кол , на който окачихме една от самоделните лампи ...
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Сря 12 Яну 2011 - 13:44

[You must be registered and logged in to see this image.]

...а тука съм с колегата Админ :

Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Сря 12 Яну 2011 - 15:48

...над палатката опънахме и покривалото купено от Метро . Миналата година по същото време бяхме ходили на Каваците .Тогава през нощта , от студения въздух палатката кондензира и на сутринта бяхме мокри , вир вода . Този път проблеми нямаше . В събота сутринта морето не беше много хубаво и затова не пуснах мрежата . Влязох с новия неопрен и нападнах шикалките . Направо с гагана ги къртех . По скалите , колкото бяха рапаните , толкова бяха и мидите . За нула време напълних гумата и я оставих на жената да се мъчи с нея . Поех по море към залива на Бен Ган . Морето все да се разваля още повече и да става мътно . Събрах малко попчета и паури и...наобратно . Новата , прекалено къса стрела на дървения харпун , не ми вършеше работа . Върнах се и напълних още един път гумата с миди догоре . Оказа се после , че мидите не струват . Освен , че бяха едни такива спаружени , като старци , но и бяха пълни с бисери . На другия ден събирах само рапани и мястото го обрах поголовно . В къщи напълнихме нашата половина от големия фризер . Това място тук е идеално за тая част от годината - когато няма хора . Морето е близо - не се носи много багаж , поляната е удобна и навътре е пълно със скали и рифове . Открих и рифа , който преди две години бях посещавал за рапани . Той директно води до носа вляво . По нататък е нос Емине . Другият път смятам да се пробвам там за калкани . В близост до палатката растеше висок дъб . Странно ми се отразяваше неговата енергия нощем . Тогава сънувах безброй къси , накъсани , цветни сънища ...
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Чет 13 Яну 2011 - 13:12

11.10.03
Изминалата седмица беше много слаба . Стана студено . Почнаха дъждовете и във фотото няма работа . Изобщо тъпотия . На палатка не успяхме да отидем , защото оня ден , докато регулирах спирачките на джипа се оказа , че горния лист , на предния десен амортисьор е счупен . Сега е изваден и чакам пак Ваню да спаси положението ....Вчера ми дойде една луда идея ...вместо газ към дробовете на водолаза , към тялото му да се прикрепи електронен уред , който да насища кръвта му директно с кислород т.е. електронен , изкуствен бял дроб . Да се вкара система в кръвоносния кръг на гмуркача и оттам кръвта да циркулира през уреда , където да се насища с кислород или няква си смес и отново , обогатена , кръвта да се връща в тялото му ( един вид гмуркач на свободно гмуркане , но с опресняване на кръвта , като въздуха му в дробовете да е тоя , който е вдишал на един дъх , на повърхността ) Този ихтиандър , би се носил неограничено из морските дълбини . Ако някой учен направи подобен уред , веднага ставам доброволец - изпитател .

17.02.2004
Фотото

Направих голямо прекъсване , но нямаше как . Няколко дни след предното ми писане в тая тетрадка решихме да купим компютър на лизинг , за да можем с него да пускаме заявления за зелена карта по интернет и да правим цифрови снимки . Цялата тая идея бе много рискована , но по някакъв странен начин , взе че се осъществи . Компа излезе около 1000 $ , като плащахме вноска от 80 $ на месец . Прекарахме си и интернет . От зелената карта спечелихме доста под очакваното ( само последните дни имаше работа ) , но успяхме да си купим първия принтер и после първия скенер . С помощта на тия машинарийки в момента правя паспортните снимки за 5 мин . ( преди най-бързо ги правех за 1 час. ) и много други услуги за които преди само си мечтаех . Купих си и цифров фотоапарат , естествено пак на лизинг . Безброй вечери и нощи стоях до късно да разучавам новата техника и работата с компютъра . Неоценима помощ оказа и синът ми . Забравих що е почивен ден . В момента нямах реална конкуренция . Това ми помогна да изчистя всички стари задължения . С помощта на Иван отремонтирах и двата предни амортисьора на джипа ... Преди две седмици , направих и първия си плаж за годината - 07.02.04 . Беше невероятно слънчев и топъл ден . Дори пясъкът бе топъл . Намерихме завет до една постройка на Солниците . Там се пекох гол на Слънцето , докато не ми стана горещо и влязох за първи път в Морето да се топна . На другия ден направих и сефтето на гмуркането - вадих миди с неопрена и Божо .
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Чет 13 Яну 2011 - 14:26

16.06.04.
Сутринта , както винаги прибрах кучето от ателието и по навик минах покрай фотото на едни кокуренти , които с връзки преди време , бяха взели обект , разработен още от време оно . Въпреки , че предлагах по конкурентни и изгодни оферти на клиентите си , голяма част от хората по навик ходеха често там . Та гледам и не вярвам на очите си . Вътре беше празно и тъмно и нямаше никой . На следващия ден получих писмо от брадовчед си от Сиатъл . Вътре имаше две картички на града и 100 $ долара между тях . С тях си купих летен , шорти неопрен на Имерсион ...

11.09.04
Купих си лаптоп . Тая година ходих на палатка единствено на Гьоргьов ден . Работата дръпна здраво напред и нямахме никакво свободно време . Ходихме само няколко пъти на Лугата и тва разбрахме от Лятото . Чак септември успяхме да отидем на 3,4,5 и 6 на Фургона . Правихме снимки с цифров фотоапарат . От пролетта бях оставил една торба с картофи , закачена на един пирон вътре . Тогава още не знаех , че скоро нямаше да мога отида пак . Торбата я заварихме празна и като я изтупах - онемях - вътре някой беше пуснал 2 лева . Заради ей такива моменти си струва човек да живее все още тук...

....Останаха десетина празни листа от последния ми дневник на книжен бележник , описал по случайността на съдбата , най-трагичния и преломен момент в живота ми . Изплуването от тинята нагоре , изхода на лабиринта ....Вчера си търсехме квартира . Ще строим кооперация на мястото на старата къща ....Строежа се отлага няколко пъти и се забави . Не си харесах квартира и на 25.02.05 си купих дървена виличка с 600 кв.м. двор на Севри баир . Там живях докато строиха след това ....купих си фиат Чинкуеченто , а джипа продадох за 500 лв....на Силистар си намерих супер приятели , те ми подариха еднометров Суперстен ...жена ми намери горница от неопрен на Змийския остров...и после цифров апарат на паркинга до Фрегата , докато си пробвах новия каяк ...надуваемата Хонда с мотора ги имах вече ...приеха сина ми за студент в София...калкани на Моста и до ден днешен , не съм намерил ...

КРАЙ !!!
Anonymous
????
Гост

Писане  vatus Чет 13 Яну 2011 - 14:48

Е как... край бе човек?!?
Много садистично ни спря кислорода.. 41990
Ми кво ще четем сега 509601
Ти сърце имаш ли бе... :5f3aea9b1ac151
vatus
vatus
...........................

Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68

Писане  Шморхи Чет 13 Яну 2011 - 15:06

Как край? Още 6 години имаш да разказваш бре ейййй! :b23b8673c6466f
Шморхи
Шморхи

Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46

Писане  Pretor Чет 13 Яну 2011 - 15:06

Булти, човече, не мой си такъв иззверГ 231589 . Ти направо ни 4316 . Ако е свършил дневника, вкарай между епизодите малко художествена измислица, че зимата е дъъълга. Събери всички епизоди в един файл и го пусни на жадните да утолят жаждата си worshippy . Какво искаш :c74e58b88a3bc5 , dollars , sausage , 00cb7643c76cf487f206 ?
Pretor
Pretor

Брой мнения : 261 Рожд.дaта : 15.01.1967
Години : 57

Писане  ???? Чет 13 Яну 2011 - 15:20

Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Чет 13 Яну 2011 - 15:24

...тая история специално , свърши ...имам тука едни ловни приключения ....

:dancingHappy_i :dancingHappy_i :dancingHappy_i
Anonymous
????
Гост

Писане  Тик Так Чет 13 Яну 2011 - 15:24

Булти написа: последния ми дневник на книжен бележник
Споко, ся ша пусне от електронните носители.
Давай дисковете бе, садист 60678
Тик Так
Тик Так

Брой мнения : 703 Рожд.дaта : 29.10.1971
Години : 53

Писане  ???? Чет 13 Яну 2011 - 15:32

...приятели , ако всеки от нас пише по малко на ден , винаги ще има интересни истории за четене ...дори няма да сварваме да четем ...

:defbb9c71e9792
Anonymous
????
Гост

Писане  Pretor Чет 13 Яну 2011 - 15:37

Ти тея не ни ги пробутвай сега. То за туй си требе муза, вдъхновение, призвание дори. Пък и тъкмо си влязъл в ритъм. Всички сме с тебе. Булти! Булти! Булти! :dancingHappy_i
Pretor
Pretor

Брой мнения : 261 Рожд.дaта : 15.01.1967
Години : 57

Писане  ???? Чет 13 Яну 2011 - 16:03

373173 373173 373173
Anonymous
????
Гост

Писане  vatus Чет 13 Яну 2011 - 16:20

КРАЙ...
Къв край бе...Бултак...
Чуваш ли се, кви ги пишеш, ве... :d776892fea672e
vatus
vatus

Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68

Писане  КИРО Чет 13 Яну 2011 - 16:57

Булти написа:...тая история специално , свърши ...имам тука едни ловни приключения ....

Кое му е свършило бре ?
Тетрадки кът няма,акъла дей е ве ?
Айде тая вечер гледай какви ще ги сънуваш,
през нощта Катя да записва на тефтера - и след няколко дена да си на линия пак.
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  ???? Пет 14 Яну 2011 - 14:56

...аре , от мен да мине , продължавам тук 364672

[You must be registered and logged in to see this link.]
Anonymous
????