GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Team Building

+25
Rimohit
gogo26
strijok
Pretor
Ресьора
rikitikitavi
Albena
петко стоянов
Станислав
spear
lip4o
Nikolov
чечо
илия
ivu
Мънцата
chapara
makari
terzosub
Кико
vatus
КИРО
ПЛУВЧО
Дели
justinian
29 posters

Страница 6 от 6 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Go down

Team Building - Page 6 Empty Re: Team Building

Писане  Pretor Пон 26 Юли 2010 - 8:47

Благодаря Яворе, ще сложа и по-мощни ластици, но когато поставя макарата. Констатирам обаче един проблем (поне за мен). Спусъкът е много твърд и изстрелът "ме изненадва". А поне докато не съм свикнал с твърдият спусък, при всеки изстрел върха на харпуна пада надолу.
Pretor
Pretor
...........................

Брой мнения : 261 Рожд.дaта : 15.01.1967
Години : 57

Върнете се в началото Go down

Писане  yavorsub Пон 26 Юли 2010 - 14:06

Юри не е нужно да го "товариш" на всяка цена .Просто ти давам коз че е възможно и ако и когато ти се наложи -може просто да смениш сета и си ОК.

Колкото до спусъка -обади се на Чафо да го погледне.Може да се наложи малко да се полира допирната повърхност между бъбреците.
yavorsub

Брой мнения : 29 Рожд.дaта : 24.05.1968
Години : 56

Писане  Pretor Пон 26 Юли 2010 - 15:02

Благодаря Яворе. Сигурно ще направя още един сет ластици, който ще върви заедно с по-дълга стрела (може би 6,5 мм).
На Чафо звъннах още сутринта. Първо обаче ще вляза още няколко пъти с харпуна за да му свикна добре и тогава може да не се наложи да правим корекции. Може да ми се струва твърд, защото съм свикнал с марлин компетишъна на Бьоша, който е с много мек спусък.
Pretor
Pretor

Писане  vatus Пон 26 Юли 2010 - 18:00

Честито и от мен!
Направил си си страхотен подарък. Чавдар изпипва оръжията си и вярвам, че ще останеш доволен.
Със здраве да го ползваш!
vatus
vatus

Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68

Писане  Pretor Вто 27 Юли 2010 - 8:08

Благодаря Vatus наздраве .
Pretor
Pretor

Писане  ???? Вто 21 Сеп 2010 - 14:52

Здравейте всички :609c1f728720fb !Да честитя на Юри /Pretor/ новата придобивка и да му пожелая много и класни риби с нея/харпуна имам в предвид/!И сега ,като е стъкмен и с макарката да каже как е ......И с нова стреличка 6.5х120 см Салви.....От сега си правя една заявка - да направя един риболов с този харпун.Не ми остана време да го изпробвам в бойни условия,а само по мишена.Много бързо се развиха събитията.... sunglasses2
Anonymous
????
Гост

Писане  Pretor Чет 23 Сеп 2010 - 8:34

Благодаря ти Чавдаре за пожеланията и за доброто качество на харпуна! Пушката е супер. С 6,5 стрела е по-добре, казах ти къде беше проблема с по-тънката. Имам и някои пропуски, но те са от разсеяност на задхарпунното устройство. Макарата и тя се държи добре. Като нова е icon_wink . Мен обаче продължава да ме ръчка отвътре да сложа 2х14,5 ластици. А за риболова с харпуна нямаш грижи. Може още тази събота-неделя. Представям си как те гложди отвътре да не си си пробвал творението.
Pretor
Pretor

Писане  ???? Чет 23 Сеп 2010 - 14:05

Така е....гложди ме и още как.....дано има риба при пробата.....радвам се,че ти допада оръжието! super
Anonymous
????
Гост

Писане  vatus Пет 7 Окт 2011 - 16:35

Случайно попаднах на един мой стар пост в един друг сайт от преди 5 год., на тема "Гмуркането, харпунджилъка и нежните ни половинки" и като го прочетох установих, че си е актуален и за момента.
И за да посъбудим малко тази наша тема, ще си позволя да го постна тук, без всякакви корекции.

on Jan 29 2007, 01:16PM Докладвай Редактирай Цитирай

Регистриран потребител #674
Съобщения: 1033
Връщам се на една малко позабравена тема,но и аз искам да споделя нещо за моята "половинка" - съпругата ми.
Женен съм от 23 години - ЩАСТЛИВО, и от тогава обикаляме плажове и буруни и тя е неотлъчно винаги до мен. За нас сезона започва от април и завършва ноември месец (според времето).Всяка събота и неделя през този сезон,плюс отпуската,ние задължително ходим за риба.Тъй като обикновено пътуваме на 80-100 км от Бургас, средно на морето седим по 10-12часа на ден. Вярно е, че в повечето случаи сме с компания,приятели,но дори когато сме сами ни е много хубаво и на двамата.За мен е обяснимо,когато съм във водата, аз съм в друго измерение.Часовете на гмуркане не ги усещам като часове,а по скоро като минути,но тя как се справя през цялото това време на брега (понякога само скали), не знам. Не съм я чул да роптае никога.Напротив,дойде ли събота и неделя тя си знае,прави кафе,сандвичи,приготвя багажа и потегляме за поредното риболовно изживяване.Имало е и не малко случаи на стрес,уплаха и сълзи когато за часове ме изгубва от погледа си,но това е "нормална"драма за нашето невероятно хоби.Тревогата и двойно се увеличи,когато и синът ни започна да се гмурка.На нея не и остана нищо друго освен да брои секундите ни когато сме под вода и да се притеснява.И въпреки всичко е голям фен на подводният риболов.От няколко години присъстваме на почти всички състезания по подводен риболов,по разбираеми причини,синът ни участва като състезател.Не мога да опиша вълнението което изпитваме,когато лодките със състезатели започнат да излизат.След 4-5 часа активно и изнурително гмуркане,уморени,изнервени,някои радостни,други ядосани,но всички те намират сили да се усмихнат на близките си,които ги чакат на брега.В действителност за умората от едно състезание-психическа,физическа и емоционална,нека някой от състезателите които са в този сайт (а те не са малко),опише по подробно.Ще е интересно за всички.Много хора не са и чували,че съществуват състезания по подводен риболов,а камо ли да знаят правилата,кой вид риба е валидна,колко трябва да тежи,как се изчисляват точките и пр.Този спорт е много труден,много мъжки,много изтощителен и опасен и е грехота да е толкова малко популярен.Аз май се отплеснах малко.
Та аз с моята "половинка",си нямам никакви проблеми.Всяка пролет заделяме средства за обновяване на екипировката,и понеже сме двама харпунджии и средствата не са малко.Ежегодно се купуват ластици,ръкавици,чорапи,а другите по едри аксесоари,според нуждите.От страна на съпругата ми няма мръщене,мърморене и пр.,просто тя е наясно с положението и го приема напълно нормално.Само за едно нещо малко съжалявам.За толкова години,не я научих да се гмурка с маска и шнорхел и не може дори да си представи колко много е пропуснала,че не е могла да види един друг,чуден свят,който ние многократно посещаваме.

vatus
vatus

Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68

Писане  tolio_pm Съб 8 Окт 2011 - 19:09

Красота Ватусе,красота worshippy
tolio_pm
tolio_pm

Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 10.03.1978
Години : 46

Писане  nasco2 Нед 9 Окт 2011 - 15:01

Баси колко писах за една интересна история от детските ми години и всичко се изтри 509601 , сега ми свърши работното време, но друг път ще ви я разкажа. Иначе страхотна ртема не я бях видял до сега.
nasco2
nasco2

Брой мнения : 5696 Рожд.дaта : 30.06.1972
Години : 52

http://www.softparket.com

Писане  ???? Пон 10 Окт 2011 - 10:21

...Ватусе , въпреки , че го бях чел в другия форум , сега пак ми беше интересно да го чета super ...ей Толю , накани съ най-сетне да улезеш и тук ...а добре дошъл ..

65ace96196811c664645
Anonymous
????
Гост

Писане  tolio_pm Вто 11 Окт 2011 - 19:42

ей Толю , накани съ най-сетне да улезеш и тук ...а добре дошъл ..

Ааааа,Митак редовно ви се радвам,ма почти не пиша че не съм кой-знае какъв "капацитет"(под морското равнище съм от доста скоро),та затова:
Поздрави и наравни :609c1f728720fb
tolio_pm
tolio_pm

Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 10.03.1978
Години : 46

Писане  Sponsored content

Sponsored content