КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
+53
Tamerski
mitko_h_d
Димитър Маринчев
iramdei
nkolev66
goshotanchev
ro666koto
rikitikitavi
ДЯДО ИВАН
карид
strijok
rap66
Plamen
чечо
Ribarina
Емо Кръстев
eladjia
tiho_roev
str.hadjiev
trol
plamdrag
Янко
kobovet
bsgold
gogo26
k0c3t0
EU_BG_akademika
Любак
gogata1
shibailo
roko koko
dobria1
ПЛУВЧО
ribarshe
костреж
КИРО
radoadvokat
Моряка
vanko4at
savi aleksiev
tugman
ribarya
цецо пожарната
mdesov
mooooka
paynera
felippemassa
ivojekov_vet
var4o
max
mitko_aks
недялко радков
Атев
57 posters
Страница 6 от 13
Страница 6 от 13 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13
Re: КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Вчера бях на Агалина сутринта и имам за една рибена чорба-6 граци (ма малкото на грацата), 4-5 попа, още толкова дракони и 3 скорпида. После на нефтобазата дежурното кило попове. Белите риби са кът, но пробите продължават. Нема се отказваме. .
карид- ...........................
Брой мнения : 415 Рожд.дaта : 08.09.1974
Години : 50
На морска гара снощи взехме малко грацосафриди.
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42
Събота на Агалина добре тръгна по 4-5-6 граци, ма изведнъж отряза сякаш никога не е имало риба. Вятъра обърна посоката пък и приближаващите светкавиците ни изгониха още 21,30. Бе за един - два тигана хванахме, ма очакванията бяха други.
strijok- глоб.модератор
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
Понеже имам възможността да видя морето и под водата,само ще споделя че водата е адски мътна,особено в по долните слоеве,където обичайно търсим сафрида. Отгоре Морето изглежда бистро,а като влезеш видимостта е под 50см. Той сафрида трябва да го удариш с оловото за да види куката :) Според мен времето трябва да се стабилизира поне за 4-5 дена и тогава ще потръгнат нещата.
k0c3t0- ...........................
Брой мнения : 26 Рожд.дaта : 16.03.1976
Години : 48
Водата е мътна поне от две-три седмици,и се задържа така доста дълго време.Според мен не е от бурите,а има някъкъв цъфтеж на планктон.
Преди няколко години пак беше така и се оправи доста късно като се вдигнаха температурите.
Преди няколко години пак беше така и се оправи доста късно като се вдигнаха температурите.
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
Ами нали Пайнера писа , че разковничето е температурата ама ... А както каза Рапа върнахме се с две седмици назад. Аз бих добавил Поне.
shibailo- ...........................
Брой мнения : 533 Рожд.дaта : 05.04.1980
Години : 44
Аз си мисля, че понякога бъркаме желанията си с реалността.
Сафрида вече прояде. Няма как пак да спре да се храни. Часовника му цъка и трябва хайвер да хвърля. Само,че от тази мътна вода е сменил храната си. Със сигурност малките полупрозрачни рибки сега не ги вижда и най-вероятно нагъва малки трицони. Те са сребърни,широкички и дълги към 30мм. Добре се забелязват. Да ама трицоната си обича по-откритите места и там е сафрида.
Колкото до мътната вода, то тя пречи основнно на нас харпунджиите. Рибите си имат странична линия и отлично си работят с нея.
Сафрида вече прояде. Няма как пак да спре да се храни. Часовника му цъка и трябва хайвер да хвърля. Само,че от тази мътна вода е сменил храната си. Със сигурност малките полупрозрачни рибки сега не ги вижда и най-вероятно нагъва малки трицони. Те са сребърни,широкички и дълги към 30мм. Добре се забелязват. Да ама трицоната си обича по-откритите места и там е сафрида.
Колкото до мътната вода, то тя пречи основнно на нас харпунджиите. Рибите си имат странична линия и отлично си работят с нея.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
В неделя бяхме на разходка в Несебър.На кея излезе едно РК.Аз се разговорих с момчетата от корабчето,бяха хванали около тон цаца....без никаква друга рибка в трала.Оплакваха се че са извадили към два тона медузи, водорасли и боклуци.
Ако нещо я гони и яде тая цаца все щеше да се хване
Ако нещо я гони и яде тая цаца все щеше да се хване
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Не за тез пасажи с цаца говоря, а за онези мънинките. Виждал си ги да плуват по поешвърхността. Тях и цаците ги ядът. Отделно рекетата пускат трал кат засекат голям пасаж. За малките групи сафриди трал няма да пусне капитана. Ама голяма група медузи дава отразяване като риба на старите сонари...ясна става картинката.
Пп същото е и като кажат,че сега от бурята няма платерини край буните..
Пп същото е и като кажат,че сега от бурята няма платерини край буните..
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Мога се съглася но това е не е точно причина, а по - скоро следствие ( поправи ме ако се бъркам ). Същото така факторите са много , а причините.... Незнамrikitikitavi написа:Аз си мисля, че понякога бъркаме желанията си с реалността.
П.п. тези ни съждения май не са за тука... Но може да са полезни.
Днес ми споделиха за уловени сафриди на чепаре, на нашето пристанище.
Информацията е достоверна.
bsgold- ...........................
Брой мнения : 403 Рожд.дaта : 21.10.1975
bsgold написа:Днес ми споделиха за уловени сафриди на чепаре, на нашето пристанище.
То и на нашето са взели ама кой да сподели.
Не си точете ноктите много че тази година,според мен ще е още по тъжна от миналата,фактите засега това показват.
И тази година ще е (е) поне засеега антилогиччна като предната,колкото повече се свечерява и трябва да се сгъстят пасажите,те толкова повече изчезват (потъва в дън земя тази риба) необяснимо защо
Който каквото и да казва за мен причината си е една и тя може да се види от всяка буна,стига да се загледаш малко по за дълго в морето
Настанаха години в който да срещнеш гълъб по центъра е по голяма атракция отколкото да видиш делфин в морето.Снощи добре че нямаха ръце делфините че да ни покажат по един среден пръст не виждам как ще се промени това обаче
bsgold написа:Днес ми споделиха за уловени сафриди на чепаре, на нашето пристанище.
На вашето пристанище,както и на нашето от 15 дена се лови нещо като сафрид. Последната седмица рекорда ми е 30 риби достойни за стръв. Общо взето слаб риболов се получава привечер. Сутрин правят по добри резултати, но съм на работа тогава.
Вчера бях на Агалина и там още по дребни и пръснати граци.
Днес следобед се позасили работата :-) около килце граца набрах със молко помощ от Вальо. Тук таме някой нормален сафрид. Тази вечер ще си хапна първия си пресен сафрид за 2016
На Морска гара тегав риболов, дребна до средна граца, рядко сафрид и хариб. На периоди средно половин час!
kobovet- ...........................
Брой мнения : 357 Рожд.дaта : 28.08.1970
Години : 54
Вчера до осем часа вечерта само две хамсии хванах на нашата Морска гара.
Явно вчера във вятъра съм чукнал някъде върха на гегата и се наложи да вадя директния. То на хвърляне не че взеха повече,ама по акнивен риболова и ме радва дори и да няма риби.
Сега с 5 см по къса въдица и сигурно и акциято се промени, дано да е на добре че до рогденият ми ден има месец. Днес ще сложа нов водач и ще се разбере.
Явно вчера във вятъра съм чукнал някъде върха на гегата и се наложи да вадя директния. То на хвърляне не че взеха повече,ама по акнивен риболова и ме радва дори и да няма риби.
Сега с 5 см по къса въдица и сигурно и акциято се промени, дано да е на добре че до рогденият ми ден има месец. Днес ще сложа нов водач и ще се разбере.
Казаха ми, че на буната на НОИ, в момента вадят пълни чепарета, не съм видял, но източникът е надежден
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
EU_BG_akademika написа:Казаха ми, че на буната на НОИ, в момента вадят пълни чепарета, не съм видял, но източникът е надежден
Странно как не съм ги видял щото бях там,верно че излизаше по някой сафрид но пристигнаха едни хапливи риби и мача приключи
Чудех се дали да пиша... Да не си помислите че се заяждам. Вчера от 15,20 до 17,30 имам две отхапани куки и един сафрид
вечерта, някой останали да пробва да хвани тез дет са ти взели кукитеshibailo написа:Чудех се дали да пиша... Да не си помислите че се заяждам. Вчера от 15,20 до 17,30 имам две отхапани куки и един сафрид
Янко- ...........................
Брой мнения : 348 Рожд.дaта : 08.02.1971
Един остана , ама до 22.30 нищо . Не бях аз .Янко написа:
вечерта, някой останали да пробва да хвани тез дет са ти взели куките
plamdrag- ...........................
Брой мнения : 107 Рожд.дaта : 06.04.1964
Години : 60
От 17:00 до 19:30 половин кило граца на спининг на Морска гара, дребна риба по дъното....
trol- ...........................
Брой мнения : 170 Рожд.дaта : 30.05.1964
Неделя и понеделник се е взело редовен сафрид на Агалина, но слабо - от тъмно до 17.00 по 3-4 кила.
Ние останахме за нощен в понеделник, щото цял следобед се занимавахме с доктори и фелдшери, заради куките на Дядо , та хванах колкото за едно ядене - 1.255кг.
Ние останахме за нощен в понеделник, щото цял следобед се занимавахме с доктори и фелдшери, заради куките на Дядо , та хванах колкото за едно ядене - 1.255кг.
strijok- глоб.модератор
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
Вчера на морска гара Бургас даде хубави сафриди. Аз успях да издържа до 19 но тези които останаха смляха хайманите. Преди да тръгна сафридите бяха по едри от илариите дето се блъскаха на моменти в чепарето.
На Агалина си мислех да ходя днес, но тежко пътуване от Котелският балкан ме приспа рязко и изтървах.
На Агалина си мислех да ходя днес, но тежко пътуване от Котелският балкан ме приспа рязко и изтървах.
Дайте инфо ,сафрида стигна ли до Тюленово?
trol- ...........................
Брой мнения : 170 Рожд.дaта : 30.05.1964
Страница 6 от 13 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13
Страница 6 от 13
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing