р. Дунав
+12
georg
Мънцата
bkd
Доктора
фишфрена
carpsliven2
monilom
Ресьора
ivo75
nerva
КИРО
LFC
16 posters
Страница 3 от 3
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: р. Дунав
Днес се чух с моите авери в BG, които ми споделиха че, миналата седмица Дунав е спадал..Те са излезли уикенда на клионк но само дребни.Този събота и неделя пак са на клионк в раиона на Гулянци ще пиша като имам инфо по касно това е от мен.
????- Гост
в музея във Видин има снимки на моруни по 200-300кила ,сега хващал ли е някои,и има ли изобщо
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
На Дунава сега, който нее бил той риба нее хванал. Сутрин рано и на стъмване, бяла
риба, щука и распер на спининг. През деня шаран, карас, платика ,червеноперка и др.
През ноща се хваща сом, но в по-вечето случаи прокурорски/маломерен/.
На кльонк, чести удари, но в повечето случаи от крадци/ дребни сомчета, които вземат стръвта и бягат/. В района от Тутракан до Ветрен /около 35 км./ не съм чувал
някой да извади нещо голямо. Най-едрото което се хваща е от 10 до 15 кг./на кльонк/.
Който не го мързи, ще хване, който само пие ще си купи, но без риба никой не си тръгва.
Успех на всички почитатели на голямата река!!!
риба, щука и распер на спининг. През деня шаран, карас, платика ,червеноперка и др.
През ноща се хваща сом, но в по-вечето случаи прокурорски/маломерен/.
На кльонк, чести удари, но в повечето случаи от крадци/ дребни сомчета, които вземат стръвта и бягат/. В района от Тутракан до Ветрен /около 35 км./ не съм чувал
някой да извади нещо голямо. Най-едрото което се хваща е от 10 до 15 кг./на кльонк/.
Който не го мързи, ще хване, който само пие ще си купи, но без риба никой не си тръгва.
Успех на всички почитатели на голямата река!!!
Сега има международна забрана за улов на моруни или всички есетрови риби по Дунава за срок от 7год.Тук при нас ги ловят на кърмаци и рядко на мрежа.tano написа:в музея във Видин има снимки на моруни по 200-300кила ,сега хващал ли е някои,и има ли изобщо
nerva- ...........................
Брой мнения : 95 Рожд.дaта : 09.04.1962
Години : 62
За голямо сажаление тази международна забрана НЕ ВАЖИ ЗА БЪЛГАРИЯ.ЗА жалост това е реалоност.
Лично мнение!!!
Лично мнение!!!
????- Гост
Както бях обещал:Току що се чух с моя парт по риболов,кото е от петък по вода с лодката(на клионг) в района на Гулянци.Дунава качва постояно,валяло е 3 пъти,влачи боклуци и никакви риби не е хванал .По брега се е видял с доста наши познати и при тях същото.Даже се е чул с други наши пизнати,които са на устието на Искър и при тях същото.С две думи трагедия.Но засега другата седмица пак!!! :dancingHappy_i
????- Гост
Сега!!! 3 дена на Баикал на фара са били познати само маломерни сомчета през нощта 2 амура между 8 - 10 .Температурата се е понижила рязко времето се е развалило и са си трагнали ,а и рибата е спряла да кълве.Трябвало е да стоят до неделя но така са преценили и са си трагнали.Нивото е било еднакво през 3 дена.Водата е била на цвият добре.Моя парт утре заминава в неделя повече инфо.
????- Гост
Забраихме я тая велика река,бре чета.Моя авер е пристигнал на Дунава преди малко и се чухме за съжаление риболова на клионг за нашия одбор за тази година приключи.Имал е намерение за писледно пускане но климатичното време е против нас,за сега остава на брега и ще пробва от там.Дано се получи някъв риболов за което в неделя ша драсна.
????- Гост
От вчера:Три дена на Драгаш Войвода-2 маломерни щуклета 2 същите сомчета,1 мряна (2 кг) и един амур към 6 кг.Тва е от моите хора инфо от Дунав.Наслука
????- Гост
Здравейте, колеги.
За три дена риболов на Дунава-10-15 морунажа, 6 михалеца /зимен сом/,4 бели риби от 900 до1,400 кг. една щука от 2,200 кг. и по 5-6 таранки, платики и червеноперки.
От сом няма и следа.
Това се случи на 417км. от р.Дунав м/у селата Малък Преславец и Долно Ряхово.
Нивото пада постоянно и може би това пречи на добрия риболов. А бее вината не е
в нас
За три дена риболов на Дунава-10-15 морунажа, 6 михалеца /зимен сом/,4 бели риби от 900 до1,400 кг. една щука от 2,200 кг. и по 5-6 таранки, платики и червеноперки.
От сом няма и следа.
Това се случи на 417км. от р.Дунав м/у селата Малък Преславец и Долно Ряхово.
Нивото пада постоянно и може би това пречи на добрия риболов. А бее вината не е
в нас
За уикенда в района на Черквица-две лодки едната от енерго,другата с мрежата... Па после що нямаме слука.Мамаи и мрасна селска и изроди....
Тва е последното инфо от мен за сега от Дунав.
Тва е последното инфо от мен за сега от Дунав.
????- Гост
Преди 5-6 дни направих добър риболов на фидер и плувка в района на Русе.Около 5 кила морунажи и платики.Рибите бяха средно по 400-500 гр.
LFC- ...........................
Брой мнения : 53 Рожд.дaта : 30.10.1980
Години : 44
От понеделник мои познат е на реката,силен нестихващ вятър,1 зверски удар вече в историята ,Дунав от днес е почнал и да качва,температурта на водата днес 7 градуса много тежък риболов се очертава до петък.През нощта 3 сомчета под килограм които си плуват вече на воля.Това деиствие се развива на остров краи Драгаш Войвода.Хранисе всеки ден от лодката обилно с царевица еми тва за сега, и утре е ден до петък има време!
????- Гост
[You must be registered and logged in to see this link.]gegata написа:...температурта на водата днес 7 градуса...
????- Гост
Колега мерси,саита го знам много добре.Написал съм колко градуса е показал сонара.(неспоменавам изрично марка и цена,но никога не ни е лъгал до сега за наличие на риба,релеф на дъното.и температурта),Аз лично му се доверявам.И синоптиците много пъти пишат че,температурата (на въздуха е ....градуса ,но термометрите покаВат други).Просто това ми казаха това съм написал.
????- Гост
Не го приемай като заяждане,просто 3-4 градуса разлика не е никак малко,но щом така показва сонара ок.Аз не съм я мерил и затова се налага да се доверявам на това,което пишат в сайта. :)
????- Гост
Вятъра е утихнал но нивото на реката се е покачило и продължава да се качва(което е много лошо),не са имали кълване последните 24 часа,и затова в момента събират и се прибират моя човек.Има ги и тия моменти в риболова(просто го посъветвах да збира и да се прибира щом качва),по добре реката да спада отколкото да дига няма смисъл да се стои повече в такива случеи.Та които е решил да посети реката тия дни да си прецени добре излета дали си заслужава!!!!
????- Гост
[You must be registered and logged in to see this link.] на живо как замръзва Дунав.
JENIA- ...........................
Брой мнения : 407 Рожд.дaта : 29.09.1970
Години : 54
Дааа замръзва за утре го очакват да е вече на 100 % но ще се разходя и ще видим как е .
ivo75- ...........................
Брой мнения : 923 Рожд.дaта : 21.07.1975
Години : 49
Иво тръгвай да я търсиш на дупка в леда .Синковеца днес се върна от Русе ,та ходил да гледа по реката .При Силистра ,казаха замръзнал на 100%
майсторчето страхил- ...........................
Брой мнения : 1594 Рожд.дaта : 01.07.1964
Години : 60
Ако знаеш как ме набута в едни БОТ сайтове?JENIA написа:[You must be registered and logged in to see this link.] на живо как замръзва Дунав.
След малко ще си рестартирам компа,а Дунава така и не видях де.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Ето ви малко снимки от преди седмица при Русе
[You must be registered and logged in to see this image.]
шлеповете в ледена схватка:
шлеповете в ледена схватка:
LFC- ...........................
Брой мнения : 53 Рожд.дaта : 30.10.1980
Години : 44
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Страница 3 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing