Улов на сафрид от брега!
+106
nkolev66
kobovet
str.hadjiev
Pesho N.Zagora
карид
Ribarina
ТАРАЛЕЖ
felippemassa
var4o
strijok
ДЯДО ИВАН
rap66
вакрил
tiho_roev
dobria1
ivaylo.filipov
Георги Тодоров
Васил
paynera
ПЛУВЧО
roko koko
vstoikov
zhikata
ICO
Bat Emo
Румен Умен
stuci
Емо Кръстев
sllipi1
grandal_331
fishmaster
Иво - Шабла
Атев
goshotanchev
baralya
недялко радков
vanko4at
Asko
Румен Ганев
ufo
eladjia
host200
Красен Матеев
icokanev
krasikostadin
chapara
Val848
Георги Вутов
стефко стефанов
georgiev-cc
tatkoogi
Петър Василев
nasko_kirov
Радуш
plamdrag
Митев
rikitikitavi
corsar
vatus
Borkata
цецо пожарната
max
JimBeam
петко стоянов
KREPEJA
Кирил Калчев
gargaron
Тик Так
Светозар Върбанов
cochi75
Венци
ivojekov_vet
miroslavpetkov
костреж
georg
krasimir77
Тянката
nikgeo
Tiho Todorov
iamyordan
maestroto
parvaka
savi aleksiev
ivu
andro68
krasi81
pako
Мънцата
trol
Rimohit
Mi7chell
Шморхи
Дели
batmilen
vvt1970
xpynxpyn
runner
Димитур
vsiak
lip4o
чечо
Вальо
milen kordov
EU_BG_akademika
Albena
Моряка
110 posters
Страница 23 от 40
Страница 23 от 40 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Re: Улов на сафрид от брега!
Без да захапвам някого , ще му отговоря че сам си е дал отговор на въпроса защо не ходи на подобни места .tatkoogi написа:
Отдавна ми се иска да коментирам тази ситуация, но все се въздържам. Да, прави сте, че да замятат върху теб е неприятно. Оплитането на чепарета е нещо което губи много време и дори пари. Удоволствието от риболова при това положение го няма, а и опънатите нерви водят до скандали и ... Така, прави сте ама само до тук! Защото незнам буната на "Ной", а и коя да е друга такава, да е бащения някому и мисля, че всеки има право да я посещава. Познат или не. Защото излиза, че като те заплете някой познат няма да те боли толкова! И преди да ме захапете, искам да кажа, че много рядко посещавам места, за които се знае, че възможностите за риболов са по малко от желаещите да опънат нечии нерви! Самият аз съм го правил /неволно/ въпреки, че имам претенции за добро боравене с такъма!
Наясно съм, че не говоря по темата, ако е необходимо моля мнението ми да бъде преместено или изтрито. Не смятам, че е нужно да пускам тема специално за това. Просто изразявам становище!
Поздрави на всички и по-малко неприятни случки!
Но когато не ходи на такива места с много хора , които могат да му развалят удоволствието да лови риба не знае , че не аз и моите приятели смятаме буната на Ной за бащиния . Ако ме е разбрал за какво говоря . Един непознат на второ-трето идване става познат , но има познати , които цял живот няма да се научат да боравят добре с такъма . Когато видя такива познати предпочитам да хвърлям надалеч от тях или въобще да не ловя риба .
п.п Не знам дали си ходил с приятели за риба ?
plamdrag- ...........................
Брой мнения : 107 Рожд.дaта : 06.04.1964
Години : 60
plamdrag написа:. Един непознат на второ-трето идване става познат , но има познати , които цял живот няма да се научат да боравят добре с такъма .
То трябва и да не си добре с акъла,защото според мен не може всеки ден да гледаш другите как ловят риба и да не се запиташ къде грешиш,да си с месина 0.35,пръчка 2,40 (чепарето без коментар) и отдолу гайка или олово за кая,те такива хора според мен са дошли щото са чули че се лови а не зарати самото удоволствие
п.п.Оги що не се пробваш да дойдеш няколко пъти точно на ной,после друго ще говориш,и защо ли ходиш на нетрадициони места???? да не е причината същата????
Митак, пробвал съм и имам приятни спомени от там, но от няколко години риболова се практикува изключително масово на всякъде, което прави приятното прекарване невъзможно. За съжаление в масовката участват и такива "колеги" които описваш. Думата ми беше за друго - има си места по буните и не само, които като цяло са по-"дашни" /всички го знаем/, именно те стават обект на "претенции" от страна на редовно ходещи колеги. С времето се сформират компании /вечното присъствие/, които третират мястото за "свое", заради по-честото си посещение там. И когато някой ги изпревари се гледат на криво. Защо? И друго, когато по буната са наредени риболовци на всеки тетрапод, а на някой и по двама не ми се иска да ставам трети - затова избягвам тези места!
Още веднъж се извинявам на модераторите! Поздрави!
tatkoogi- ...........................
Брой мнения : 200 Рожд.дaта : 31.08.1968
Години : 56
Никога преди не съм виждал толкова много риболовци на 3-та буна, колкото днес, а един познат ми каза, че вчера са били и повече. Бях там към 1900 и застанах на стълбичката. Хванах 2-3 тигана граца. Имаше единици с повече от една доза, но предполагам са седяли доста часове...
Радуш- ...........................
Брой мнения : 41 Рожд.дaта : 03.04.1982
Години : 42
tatkoogi написа: Митак, пробвал съм и имам приятни спомени от там, но от няколко години риболова се практикува изключително масово на всякъде, което прави приятното прекарване невъзможно. За съжаление в масовката участват и такива "колеги" които описваш. Думата ми беше за друго - има си места по буните и не само, които като цяло са по-"дашни" /всички го знаем/, именно те стават обект на "претенции" от страна на редовно ходещи колеги. С времето се сформират компании /вечното присъствие/, които третират мястото за "свое", заради по-честото си посещение там. И когато някой ги изпревари се гледат на криво. Защо? И друго, когато по буната са наредени риболовци на всеки тетрапод, а на някой и по двама не ми се иска да ставам трети - затова избягвам тези места!
Извинете ме и мен за спама
Съгласен съм че риболова стана масов спорт и куцо и сакато се заемат с нещо дето не им е работа.Преди време останах изумен как баща и син уцелиха поне 10 пъти фара на Нефтобазата при замятане с чепаре,а на Агалина се събират вече всякакви индивиди.Даже и вътре в морето не е спокойно преди два дни дойде един модерен скутер и се наслушахме на всякакви музики и с доста дицибели.
Аз ги приемам за сега добре и като не ми харесват или ми пречат да си направя кефа си тръгвам да търся по-спокойно място.Последният пример е с Карид лазихме по отвесни скали само да сме далеч от индианците.
А за гайките и болтовете дето Митака ги разправя ме беше срам да пиша.Мислех че само в Бургас го има това,но явно греша.Направих преди забележка на един такъв,че ми хвърля отгоре.Оказа се че аз съм бил виновен,а след две минути този човек извади чепаре на рибар през трима човека от мен.Тогава вятъра беше виновен.Кипна ми и вместо да го хвърля в морето се преместих 40 км по на далеч.
Имам претенции да смятам че хвърлям много добре и точно на определеното място.Не вярвам да преча на някой и не искам на мен да ми пречат със замятанията си,съветите и изхвърлянето на буклуци в достатъчно мръсната ни държава
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Оги ти гледаш нещата от една неотрална позиция,може би мнението ми щеше да е същото ако и аз бях в такава.Виж ся ко стаа...идва бай Хуй дето хваща пръчка три до пет пъти в годината(според зависи дали ще избие "гурливка" на плаваща бомбарда) и то когато чуе че е кааал...застава си човека на тетрапод Х и хвърля(тука са тънките моменти)обаче не е наясно,че трябва да се съобразява с човека в ЛЯВО от него...т.е гледаш да хвърляш оптимално според възможностите си близко до този който е в ляво от теб и,или с други думи да работите в един коридор..Защо ли,защото така даваш възможност на човека в дясно от теб да работи близко до твоя коридор и така нещата се повтарят и с човека в дясно от него и т.н.И когато човека на тетрапод Х го боли патето кой къде мята и се съобразява единствено с това къде го кефи да метне затваря 10 човека в дясно от него да хващат риба...и освен това ти не можеш да застанеш на съседен тетрапод защото му пречиш да мята..а оня ден на неговия тетрапод Х бяхме трима,и не си пречихме и хващахме риба ,и не се оплитахме...така че не става въпрос за компании и дружинки а за съобразителност според обстановката и движението на рибата, което бай хуй няма как да разбере дори ако всички в ляво от него вадят риба а той мята наляво, мята надясно, мята нагоре, мята надоло и се чуди що не хваща риба и непрекъснато сменя посоките въпреки факта че не вижда къде падат оловата на останалите а неговото цопва на 25 метра..и единственото което се вижда къде пада,освен ако няма още такива като него, които хващат такъма три пъти годишно...tatkoogi написа: С времето се сформират компании /вечното присъствие/, които третират мястото за "свое", заради по-честото си посещение там. И когато някой ги изпревари се гледат на криво.
Mi7chell- ...........................
Брой мнения : 258 Рожд.дaта : 04.07.1985
Години : 39
Защо ми се струва,че забравяме най-важното,а именно,че риболова е просто едно хоби .В крайна сметка никой не е идеален,аз ходя за риба от доста години,но съм заклет плувкаджия.От няколко години мятам бомбарда и се справям доста прилично,но ако дойда с чепаре може и да стане мармалад с хората около мен.Това означавали,че трябва един сезон да се упражнявам на пясъка и догодина да почна да се тикам между хората?Има много случаи,когато желанието е много по-голямо от възможностите,познавам хора,които ходят за риба от доста време,но никога няма да схванат някои тънкости и чалъми с които играта става по-интересна.Наистина има доста колеги,които не се съобразяват с нищо и когато някой извади риба веднага се хвърля отгоре му,защото имат чувството,че рибата е точно там,тя е вързана и не мърда.Никак не е приятно да практикуваш хобито си до такива индивиди,но я погледнете пръстите на ръката си,еднакви ли са?Не може винаги да се събират на едно място само майстори на спорта и да няма ядове,затова или бягайте настрани или си казвайте по-често майната му
Венци- ...........................
Брой мнения : 1393 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 46
Приятели, темата е УЛОВ НА САФРИД ОТ БРЕГА, но последните два дни като я отворя ми се струва, че съм сбъркал темата
Шшшшшшшшшшшш, алооооу, философите.
Няма лошо че си говорите - тоест пишете, ама това е вашата тема.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Човек не мое да се похвали от вас. :29e6bbd771c7f3 :525707397c05bb А толкова рядко ми се случва.
Човек не мое да се похвали от вас. :29e6bbd771c7f3 :525707397c05bb А толкова рядко ми се случва.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Снощи на Бургашкото Западно пристанище до 12 пушка от 18,30 до 21,30 - по 3,5кг. на калпак граца и кандидат сафриди, даваше еднакво както на спининг така и на чип - демек на клатене с директен.
strijok- глоб.модератор
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
Ама ти ходиш ли за риба бе Или за някой твой приятел говориш ,че е хванал??? Фнимавай с тез "ПУШКИ" да не се изтрепете там. :6e6ebecd09233a :29e6bbd771c7f3strijok написа:Снощи на Бургашкото Западно пристанище до 12 пушка от 18,30 до 21,30 - по 3,5кг. на калпак граца и кандидат сафриди, даваше еднакво както на спининг така и на чип - демек на клатене с директен.
ДЯДО ИВАН- ...........................
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Алоуууу сичкото Иван сме луди ей и преди и след работа одя, след като ми е в краката рибата требе съм гламаФ да не ходя
strijok- глоб.модератор
Любак написа:Шшшшшшшшшшшш, алооооу, философите.
Любеее,.......обичам та ,голям си бонбон :b9484c5bc88d13
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Ванка ,кво е това пушка бе
Едно време дядо ми наричаше така, тези металните неща дето се вързват корабите за тях
Оружие не носим като сме за риба :9bbce68c65a7e8 че стават бели
Оружие не носим като сме за риба :9bbce68c65a7e8 че стават бели
strijok- глоб.модератор
А аааа ,аз си мислех че е нещо завоалирано за старите пушки на кея -тия от постоянното присъствие
Те една такава пушка от старите с постоянното присъствие, по едно време не издържа и вика:
- Бе момче, слОжи още едно чепаре да станат двайсе куки и да изловиш сичката риба наведнъж.
- Бе момче, слОжи още едно чепаре да станат двайсе куки и да изловиш сичката риба наведнъж.
strijok- глоб.модератор
Стрижок, не сме се засекли, а и аз бях някъде по средата на кея, в страни от калабалъка снощи. Завърших с 3 кг. А накрая как ме наядоха комарите, не е истина.
карид- ...........................
Брой мнения : 415 Рожд.дaта : 08.09.1974
Години : 50
Някой да е ходил в района на Шабла,Тюленово,че мислим да изкараме уикендо там.Ще носим жените уж на плаж.
georgiev-cc- ...........................
Брой мнения : 15 Рожд.дaта : 19.09.1968
плаж и риболов едновременно-трудна работа ,особено за този район.освен ако не търсиш платерина рано поплажа.на север от естакадата,иначе по надолу от скалите-може да опиташ за сафрид и скокове от високо,
стефко стефанов- ...........................
Брой мнения : 34 Рожд.дaта : 23.05.1966
Години : 58
Благодарско за отговора,ти плажа го разбирай на 200 метра южно от паметника .Пролетта си взех каяк и ми е мерак,да го топна в солена вода, да подърпам малко сафрид.
georgiev-cc- ...........................
Брой мнения : 15 Рожд.дaта : 19.09.1968
Наш репортер Атев днес е е там.georgiev-cc написа:Някой да е ходил в района на Шабла,Тюленово,че мислим да изкараме уикендо там.Ще носим жените уж на плаж.
Водата ледена,не става за къпане.
Относно риболова,каза да го пиша КАПО.
Изключение 2 граци извадени от жена му.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
И моята информация е за много граца на пристанището.Един съсед от 15:00 до 21:00 се прибра с една кофа от сирене. Комарите обаче го хванали и качили на кораба.Сега се чеше и кълне че там няма да стъпи повече
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
georgiev-cc написа:Някой да е ходил в района на Шабла,Тюленово,че мислим да изкараме уикендо там.Ще носим жените уж на плаж.
Ами имаме си един колега,който всеки ден е там ама що не пише какво е положението не знам,риба ли няма,сърдит ли е нещо? Ванка къде се изгуби бре
Страница 23 от 40 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Страница 23 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing