Неопрен?
4 posters
Страница 1 от 1
Неопрен?
Пичове, имам един малко тъп въпрос, ма като за лайк в подводния риболов се надявам на снизхождение.
Не посмях да го задам в "Подводния", че на спецовете може да им се стори тъп и затуй тука в спама...
Та по същество.
Преди години познат ми подари неопрен. Използвах го за газене из реките пролетно време, когато още е студено за голи кунки.
Да ама годинките не прощават, или по точно натежават и се оказа, че тая пролет не мога да се вместя в гореспоменатото пособие или дреха, не знам как да го наричам.
Та сега трябва да се купува нов.
Тоя стария е бая дебел, никъде нема етикети по него и не знам какъв ще ми върши работа.
По магазините има много, на различни цени и съвсем се обърках.
И.... ВЪПРОСА! Каква дебелина ще ми е нужна за газене из пролетните води?
Няма да се гмуркам, смятам само да газя по реките, там където не може да се замята от брего.
ЗА зимата си имам високи ботуши, ма са неудобни за спининговия риболов, трудно се оди с тех и напролет няма търпение да ги сваля.
Ще са ми достатъчни ли 2мм неопрен, или да взимам по дебел, където съответно и цената е по дебела?
Ей тоя въпрос не ми дава мира и смущава нежната ми душевност от неколко дни...
п.п. - Любака
Извинявай Кърца, но аз ти преместих темата на точното място въпреки опасенията ти.
Никой от знаещите не би подходил с насмешка към проблема ти.
Тук са все печени и свестни хора.
По-добре един точен съвет, отколкото десет ........... предполагащи.
Не посмях да го задам в "Подводния", че на спецовете може да им се стори тъп и затуй тука в спама...
Та по същество.
Преди години познат ми подари неопрен. Използвах го за газене из реките пролетно време, когато още е студено за голи кунки.
Да ама годинките не прощават, или по точно натежават и се оказа, че тая пролет не мога да се вместя в гореспоменатото пособие или дреха, не знам как да го наричам.
Та сега трябва да се купува нов.
Тоя стария е бая дебел, никъде нема етикети по него и не знам какъв ще ми върши работа.
По магазините има много, на различни цени и съвсем се обърках.
И.... ВЪПРОСА! Каква дебелина ще ми е нужна за газене из пролетните води?
Няма да се гмуркам, смятам само да газя по реките, там където не може да се замята от брего.
ЗА зимата си имам високи ботуши, ма са неудобни за спининговия риболов, трудно се оди с тех и напролет няма търпение да ги сваля.
Ще са ми достатъчни ли 2мм неопрен, или да взимам по дебел, където съответно и цената е по дебела?
Ей тоя въпрос не ми дава мира и смущава нежната ми душевност от неколко дни...
п.п. - Любака
Извинявай Кърца, но аз ти преместих темата на точното място въпреки опасенията ти.
Никой от знаещите не би подходил с насмешка към проблема ти.
Тук са все печени и свестни хора.
По-добре един точен съвет, отколкото десет ........... предполагащи.
Кърцата- ...........................
Брой мнения : 129 Рожд.дaта : 26.03.1974
Години : 50
Re: Неопрен?
Ами от моя опит няколко години с проходилка и няколко десетки годинки под водата на тебе ти трябва нещо дето трудно тука ще.го намериш.
Но. Много лесно ще го направиш.
Първо. Дебелина на неопрена. Реката истудява бурзо. Трябва ти седем милиметра.
Второ. Тип. За тебе е двойна хеланка. Да се облича и съблича без необходимост от шампоан.
Дотука е лесно.
Сега трудното. Трябват ти свободни рамене. Щото неопрена по принцип не е направян за вдигане на ръце.
Та след всичко ти препоръчвам да си купиш само долница на неопрен 7мм ,двойна хеланка,тип лонг джон с презрамки.
Сега и рекламната част:във видракса ги продават. А Юлиян е твоя човек за последна консултация.
Но. Много лесно ще го направиш.
Първо. Дебелина на неопрена. Реката истудява бурзо. Трябва ти седем милиметра.
Второ. Тип. За тебе е двойна хеланка. Да се облича и съблича без необходимост от шампоан.
Дотука е лесно.
Сега трудното. Трябват ти свободни рамене. Щото неопрена по принцип не е направян за вдигане на ръце.
Та след всичко ти препоръчвам да си купиш само долница на неопрен 7мм ,двойна хеланка,тип лонг джон с презрамки.
Сега и рекламната част:във видракса ги продават. А Юлиян е твоя човек за последна консултация.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
А и аз да се намеся, по скоро ти трябва неопренов сух гащиризон .Преди време ползвах такъв на Сенсас и бях много доволен , но трябва да се пази и чисти и при необходимост да се облича някакви по широки работни дрехи върхуму ако има опасност .В същност го пробих в сякан папур при риболов на щука
Май аз сякох място преди това да се случи
Май аз сякох място преди това да се случи
костреж- ...........................
Брой мнения : 273 Рожд.дaта : 09.07.1965
Години : 59
Исега следва моя интересен въпрос ?Какви изобщо цветове виждат рибите и какъв да е камуфлажа за нащо море?Второ ,казват че рибите забелязват очите и реагират
бягайки ,дори някои имат фалшиви на окраската си за защита.Та ако на маската се положи огледално фолио или нещо камо , то би следвало по добре да са ловува.
Просто размисли
п.п. Ники от каде пишеш ?Прибра ли се че ми требеш
бягайки ,дори някои имат фалшиви на окраската си за защита.Та ако на маската се положи огледално фолио или нещо камо , то би следвало по добре да са ловува.
Просто размисли
п.п. Ники от каде пишеш ?Прибра ли се че ми требеш
На Велик ден съм на линия за кафе.
За очите продават маски със затъмнени стъкла. Лошото е, че не работят добре при мътна вода. Ама пък тогава не само очите ами и ти не се виждаш.
Рибите основно гледат с страничната си линия. Затова основния камуфлаж при засада е не мърдането.
Ако обаче ви на две три по едри петна се сливаш с камъка и сенките му до който си полегнал.
В най неприятната за нас ситуация да лежиш върху някой камък и около тебе да е пясък ти помага само неопрен с разцветка на водорасли. Ама си те виждат рибите. ..ама се сварва за стрелба.
За очите продават маски със затъмнени стъкла. Лошото е, че не работят добре при мътна вода. Ама пък тогава не само очите ами и ти не се виждаш.
Рибите основно гледат с страничната си линия. Затова основния камуфлаж при засада е не мърдането.
Ако обаче ви на две три по едри петна се сливаш с камъка и сенките му до който си полегнал.
В най неприятната за нас ситуация да лежиш върху някой камък и около тебе да е пясък ти помага само неопрен с разцветка на водорасли. Ама си те виждат рибите. ..ама се сварва за стрелба.
Ей тази музика исках да чуя. Идвай, че водата почна да се стопля, пък колегата ме попита за неопрен, но аз не можах да ме помогна много. Казах къде да провери пък и знам, че ти от там си взе. Гледам доста нови неща имат и дори Злати се обзаведе.
boysa- ...........................
Брой мнения : 931 Рожд.дaта : 22.08.1976
Години : 48
Споко Боби вече е наличен
Петичка зелен вендуза на Epsiolon Ymamoto 039 супер е
Петичка зелен вендуза на Epsiolon Ymamoto 039 супер е
Колеги някой знае ли каде във Варна могат да ми залепят пикало на неопрена,
Имам неопрена и пикалото?
Имам неопрена и пикалото?
Във всяко едно кафене.....
Ама си трябва и лепилце от типа неопреново или обущарско...по лев в хранителните магацини го има или по десет лева в рибарските. Също трябва игла,ножичка,тънко плетено влакно към два метра или синтетичен конец и жокер обади се ка приятел.....
Ама си трябва и лепилце от типа неопреново или обущарско...по лев в хранителните магацини го има или по десет лева в рибарските. Също трябва игла,ножичка,тънко плетено влакно към два метра или синтетичен конец и жокер обади се ка приятел.....
Ти да видиш!Аз всичко опоменато го имам,и се сещам за един познат харпунджия.
Остава даму се обадя да се разберм кога икаде да извършим деянието.
И може и да апнем и да пийнем бе да полеем неопрена преди да съм го намокрил.
Благодарско за жокера!
Остава даму се обадя да се разберм кога икаде да извършим деянието.
И може и да апнем и да пийнем бе да полеем неопрена преди да съм го намокрил.
Благодарско за жокера!
Първо облечи неопрена у дома. Намести го удобно. Отбележи с кръгче колкото два лева едно точно определено място. Дето ве пада малко нагоре от орехчетата ти. Да се знае де ще се режи.
И нещо много важно. С такъв неопрен ако се обличаш или събличаш дето има плажувящи моми или деца може да имаш проблеми. Водят го към неприличните облекла. Та монтираш ли го забравяш за варненските буни лятото. Яз зарад туй не слагам. А откак няма презрамки на долнището стъпвям на плиткото откопчавям отпред. Надигам нагоре ,придърпввм надоле и вадя кот е остакало от маркуча да си свърша работата.
И нещо много важно. С такъв неопрен ако се обличаш или събличаш дето има плажувящи моми или деца може да имаш проблеми. Водят го към неприличните облекла. Та монтираш ли го забравяш за варненските буни лятото. Яз зарад туй не слагам. А откак няма презрамки на долнището стъпвям на плиткото откопчавям отпред. Надигам нагоре ,придърпввм надоле и вадя кот е остакало от маркуча да си свърша работата.
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing