GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

КОЙ ХАРПУН Е ПО-ДОБЪР!!!

+10
yavorsub
Valyo68
nissana
КИРО
Nikolov
Ihtiandar
dikanarov
Моряка
vatus
Петър Василев
14 posters

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Go down

КОЙ ХАРПУН ПРЕДПОЧИТАТЕ?

КОЙ ХАРПУН Е ПО-ДОБЪР!!! - Page 2 Vote_lcap91%КОЙ ХАРПУН Е ПО-ДОБЪР!!! - Page 2 Vote_rcap 91% 
[ 32 ]
КОЙ ХАРПУН Е ПО-ДОБЪР!!! - Page 2 Vote_lcap9%КОЙ ХАРПУН Е ПО-ДОБЪР!!! - Page 2 Vote_rcap 9% 
[ 3 ]

Общо гласове : 35

КОЙ ХАРПУН Е ПО-ДОБЪР!!! - Page 2 Empty Re: КОЙ ХАРПУН Е ПО-ДОБЪР!!!

Писане  ???? Вто 15 Сеп 2009 - 13:01

nissana написа:И аз съм с ластичен Пикасо на CRESSI ,75 санта,нямам забележки.Само дето бях решил да продавам цялото оборудване,щото нещо по нашто море не е много как риболова.
- сакън недей , носи нещастие , и да не го ползваш да си седи , току виж пак си се мерикландисал :1e8adaee86b9ae
Anonymous
????
Гост

Върнете се в началото Go down

Писане  Valyo68 Съб 19 Сеп 2009 - 13:08

Аз съм с Апнея 90см.ластик и съм много доволен!Попчетата съм ги оставил на сина и той с една хавайка ги пребива!За резервен ползвам един 75 Елмаз Дениз!Имам и един руски пневматик на над 20 години сив на цвят,купих го от Москва за 55 рубли,никога не ми е отказал,много е силен и къса рибата на 2,баща ми си влиза с него,но и много внимава,опасно оръжие е и май му е време да го пенсионирам на стената!Аз,твърдо съм за ластика!
Valyo68
Valyo68
...........................

Брой мнения : 56 Рожд.дaта : 29.03.1968
Години : 56

Писане  ???? Чет 24 Сеп 2009 - 15:36

Добре дошъл Вальо ! :e953c474f52d49
Anonymous
????
Гост

Писане  yavorsub Съб 3 Окт 2009 - 23:33

Няма как да се отговори на въпроса кой харпун е по-добър !Всеки от двата вида е по-добър в определени аспекти.Арбалета е маневрен, точен и безшумен.Пневматика е по-бърз, по-мощен и при конкретни дължини -по-маневрен и от повечето арбалети (като изключим поръчковите композитни арбалети) . ;)И Стамен макар да е от най-добрите харпунджии които познавам, никак не е пример как и с какво да ловим риба -та той може и с вилица.Я един млад дихател да се пробва само да изплува милите дето ги плува всеки ден да видим как е ?А че ще почерпи-тук спор няма .Миналата събота ме уби с тепсия кебапчета дето все го ям че който побеждава на ъстезания трябва да черпи .И защо да номерираме кой харпун е по-добър ?Не може ли да ги съчетаеме ?Познавам доста хора дето могат.
yavorsub

Брой мнения : 29 Рожд.дaта : 24.05.1968

Писане  Nikolov Нед 4 Окт 2009 - 17:51

И една новина-Затваря една от най старите фирми за харпуни,ластици и други ДЕМКА.
Nikolov
Nikolov

Брой мнения : 388 Рожд.дaта : 24.12.1975
Години : 48

http://www.greekspearfishing.com

Писане  makari Вто 24 Ное 2009 - 20:31

Аз използвам H-FIRE105,а на буя един пневматик и четиризъбец за октопод.
makari
makari

Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 52

Писане  ???? Пет 26 Фев 2010 - 21:00

А това чудо какво е.........................

[You must be registered and logged in to see this link.]
Anonymous
????
Гост

Писане  ???? Пет 26 Фев 2010 - 21:27

тва е ролков харпун ако се не лъжа , закачаш желъдите отдолу за каквато си сила на изстрела желаеш ...така стрелата е с по малко засечки и ластиците действат активно върху нея до самия край на тялото , поне така си мисля аз 373173
Anonymous
????
Гост

Писане  Nikolov Пет 26 Фев 2010 - 21:32

Тошето написа:А това чудо какво е.........................

[You must be registered and logged in to see this link.]

Тоше тези видове харпуни се казват РОЛЕР,не бих го препоръчал за начинаещи .Всичко при него е обратно!Но са много силни харпуни,един 90 см-ов се равнява и има силата на 120 см-ов обикновен харпун.
Nikolov
Nikolov

Писане  Valyo68 Пет 26 Фев 2010 - 21:53

Eeee..не чак толкова но е по як и по грозен! sunglasses2и малко по универсален!
Valyo68
Valyo68

Брой мнения : 56 Рожд.дaта : 29.03.1968

Писане  Nikolov Пет 26 Фев 2010 - 22:24

Valyo68 написа:Eeee..не чак толкова но е по як и по грозен! sunglasses2и малко по универсален!

РОЛЕР 82 см=110 обикновен харпун.Ластиците на зареден ролер преминават 2 пъти по дължината на харпуна,отгоре и отдоло по 2 пъти за всеки ластик.2-та ластика отгоре и отдоло стават 4... 100см ролер на пазара няма да видиш никога,не е нужен ,освен ако не си направиш сам.Valio тези харпуни са най силните засега на пазара,но и най сложните :609c1f728720fb

Последната промяна е направена от Nikolov на Пет 26 Фев 2010 - 23:48; мнението е било променяно общо 1 път
Nikolov
Nikolov

Писане  spear Пет 26 Фев 2010 - 23:09

Понеже и аз гласувах, да си кажа мнението. Няма да е подобно като в нариба че да не ми го изтрият пак sunglasses2
Аз, за мене си, съм стигнал до извода че когато човек влиза да бие риби по дупките автоматично пропуска всички големи пелагични. Същото се отнася и ако си влязъл за пелагични, но гледаш навалицата пред дупките и се пукаш от яд.
Конкретно за Егейско:
Докато човек се дупи с късия и прожектора в дупката и гърми по врани и т.н.. дупкови риби зад него и около него се случват много неща. Миналото лято така се разминах с един голям зъбар. Обърнах се и го видях как се отдалечава. Зъбара е много любопитен и е дошъл да ме види докато съм се дупел.
Вече рядко влизам с късия. Предпочитам да излезна без риба, но да не ме е яд че съм изтървал нещо голямо. Вече не се дразня докато чакайки върху някой камък стадо едри врани ми се фръцкат от съседната дупка :)). Сменям дългия с малкия само ако видя меру, но и него предпочитам да го ударя извън дупката че е голям зор ако удариш меру в дупка, не в главата, направо няма вадене.
За Черно море:
Една 90-ка ще се справи чудесно и с лаврак и с врана в дупка и с платерина. Незнам само с паламуд как ще е, но предполагам че и него ще го вземе. Изстрел с нея в дупката няма да повреди стрелата. С една дума това е харпуна за нашето море.
spear
spear

Брой мнения : 179 Рожд.дaта : 24.02.1965
Години : 59

Писане  terzosub Пет 26 Фев 2010 - 23:10

От 15 години се занимавам с подводен риболов и тази година за първи път стрелях с ролер това е един от много мощните харпуни който съм ползвал,но не смятам да използвам повече просто не ми пасва този модел харпуни.Това е мое мнение. :609c1f728720fb
terzosub
terzosub

Брой мнения : 145 Рожд.дaта : 18.09.1977
Години : 47

Писане  terzosub Пет 26 Фев 2010 - 23:18

Юли писали сме по едно и също време горе долу,че и аз съм съгласен с това че за нашето море не е нужно повече от 90см харпун.
terzosub
terzosub

Брой мнения : 145 Рожд.дaта : 18.09.1977
Години : 47

Писане  spear Пет 26 Фев 2010 - 23:42

Nikolov написа:
Valyo68 написа:Eeee..не чак толкова но е по як и по грозен! sunglasses2и малко по универсален!

РОЛЕР 82 см=110 обикновен харпун.Ластиците на зареден ролер преминават 2 пъти по дължината на харпуна,отгоре и отдоло по 2 пъти за всеки ластик.2-та ластика отгоре и отдоло стават 4... 100см ролер на пазара няма да видиш никога,не е нужен ,освен ако не си направиш сам.Valio тези харпуни са най силните засега на пазара,но и най сложните :609c1f728720fb

Емо виж кой го е качил това видео, това съм аз :). Това е ролера на Владо акулата, бяхме в Жорови.
spear
spear

Писане  Nikolov Пет 26 Фев 2010 - 23:50

Да знам ,затова го качих sunglasses2
Nikolov
Nikolov

Писане  belly Съб 27 Фев 2010 - 10:37

Аз поне съм доволен от ластичните до 110 см. защото можеш да изтрещиш и мега поп на пясъка(от ония с висше образование,дето само като чуят цък на спусъка и за вече на втора без съединител),но си вземаш и бяла риба.Така и пополова се превръща във висше изкуство,пък че се поочукал върха на стрелата или се е поокривила.... не е болка за умиране.стрелял съм и с Немрод галеон (единствения ми опит с пневматика,ако не броим РПО-2-руски самоубиец,дето и за боклука не става,но е тъпо да вземеш риба която е на парцал,или на две половинки.С помоща на рикитикитави сме правили от турски дръжки ялмъз и алум.тръби доста сносни харпуни имайки в предвид че дръжката беше под 20 лв. главата 8,ластиците не помня вече,и си пуца като стой та гледай.Сега си правя дървен, повече за гъдел и запълване на свободното време.Та ластичния е за мен крайния избор,не че ако ми подарят друг ще го върна....
belly
belly

Брой мнения : 228 Рожд.дaта : 06.02.1976

Писане  spear Съб 27 Фев 2010 - 11:00

Бях забравил за попчетата в горното ми мнение. Много години за тях ползвах един илмъз дениз 75см. Преди 5-6 години пробвах с хавайка и от тотгава за попче влизам само с хавайка. Стигал съм на гмуркане да взема по 3 попчета, това с харпун е трудно да стане.
spear
spear

Писане  ???? Съб 27 Фев 2010 - 11:52

spear написа: Няма да е подобно като в нариба че да не ми го изтрият пак
- Спиър , братче , тук не е на Рибата и тук трия аз 509158 ...друг е въпроса , че досега още не съм изтрил нито едно мнение( и вината за това е във вас самите super ) и вероятно скоро ще ми отрежат от заплатата poorsmilie нож :6e6ebecd09233a
Anonymous
????
Гост

Писане  vatus Съб 27 Фев 2010 - 16:39

Аз пък за разлика от Юлиян захвърлих хавайското копие преди 5-6 години.
За себе си преоткрих лова на попчета с харпун.
Ползвам един 70см харпун с стрела единичка.
Вярно е, че с хавайката ефективността е много по-голяма, по-резултатна, по-бързо се прави количество, по-лесно и по-бързо се обслужва, но за мен е по-касапски начин на риболов.
Удоволствието да видя попчето, да гмурна, да легна на дъното на едно ниво с него, бавно да се приближа на стрелково разстояние, да се прецеля и миг преди да отпраши да го бучна, е това ми е кеф. С копието много често рибата се разпарчетосва и няма добър вид. Вярно е, че по-този начин на ловуване доста често пропускам целта, но и забавлението и емоциите са много по-силни. Поне на мен така ми харесва.
vatus
vatus

Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68

Писане  spear Съб 27 Фев 2010 - 17:06

Ванко така си е, изчезва адреналина когато си с хавайката, събираш ги все едно са гъби и са възможни злоупотреби с количеството. Аз специално за попче се връщам с хавайката, след като съм гмурил да речем цял ден и нищо не съм ударил, точно преди тръгване за 30 мин да събера за вечеря за фамилията, около 2кг и това е. Излет специално за попчета не съм правил все още, но ако го правя освен че ще е с 75-та ще го съчетая и с прилична дълбочина за да е екшъна по-голям :).
spear
spear

Писане  spear Съб 27 Фев 2010 - 17:10

Булти написа:
spear написа: Няма да е подобно като в нариба че да не ми го изтрият пак
- Спиър , братче , тук не е на Рибата и тук трия аз 509158 ...друг е въпроса , че досега още не съм изтрил нито едно мнение( и вината за това е във вас самите super ) и вероятно скоро ще ми отрежат от заплатата poorsmilie нож :6e6ebecd09233a

Булти ще го имам предвид :dancingHappy_i
Аз приех реакцията на модератора положително, явно с нещо го бях засегнал или не ми беше разбрал мнението правилно и затова ме е изтрил. Но е добре да ми беше пратил на лични съображенията си след това, но и това не е важно 488232
spear
spear

Писане  Nikolov Съб 27 Фев 2010 - 17:21

Невероятно ,то що вилици съм потрошил за тия хавайки ,ония детски и хайвански години!!

Булти ако не си трошил вилици трий ми мнението 6741d394212f783e04ea
Nikolov
Nikolov

Писане  Nikolov Съб 27 Фев 2010 - 17:24

spear написа:Ванко така си е, изчезва адреналина когато си с хавайката, събираш ги все едно са гъби и са възможни злоупотреби с количеството. Аз специално за попче се връщам с хавайката, след като съм гмурил да речем цял ден и нищо не съм ударил, точно преди тръгване за 30 мин да събера за вечеря за фамилията, около 2кг и това е. Излет специално за попчета не съм правил все още, но ако го правя освен че ще е с 75-та ще го съчетая и с прилична дълбочина за да е екшъна по-голям :).

Юли ако си с хавайка и мине пеленгас 12666 ??
Nikolov
Nikolov

Писане  spear Съб 27 Фев 2010 - 17:32

ако мине хич няма да го видя и по-добре да не го видя че голям яд знаеш как е :fecdf36937387a
spear
spear

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите