ХАМСИЯ - солена
+5
Румен Ганев
Станислав
ivu
Rimohit
КИРО
9 posters
Страница 1 от 1
ХАМСИЯ - солена
Брях,ба си хамсията,като я видях
се сетих за 30г назад.
Знам че много от вас знаят за какво иде реч,
ама нека си я има като тема,че тя сега ще почне да папка чепарето.
За сафрида - сами си смятайте.
Наистина е едра хамсията,на дъното морска сол
ред хамсия.
Пак малко сол отгоре
пак рибка,ама на напречно тоя път
И така до изчерпване на количеството
Накрая пак сол отгоре.
Малиййй,да минат 3-4 дена,ша ви покажа каква салатка става от това.
се сетих за 30г назад.
Знам че много от вас знаят за какво иде реч,
ама нека си я има като тема,че тя сега ще почне да папка чепарето.
За сафрида - сами си смятайте.
Наистина е едра хамсията,на дъното морска сол
ред хамсия.
Пак малко сол отгоре
пак рибка,ама на напречно тоя път
И така до изчерпване на количеството
Накрая пак сол отгоре.
Малиййй,да минат 3-4 дена,ша ви покажа каква салатка става от това.
КИРО- администратор
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: ХАМСИЯ - солена
Колкото повече седи става по-вкусна :P
Киро ... пропусна да споменеш , че не се чисти .( или ти я чистиш ?)
Киро ... пропусна да споменеш , че не се чисти .( или ти я чистиш ?)
Последната промяна е направена от tih на Сря 16 Юни 2010 - 12:34; мнението е било променяно общо 1 път
Rimohit- ...........................
- Регистриран на : 25.08.2009
Брой мнения : 603 Рожд.дaта : 24.06.1979
Години : 44
Re: ХАМСИЯ - солена
Не ве,как ще я чистя ?
Ама то нали затова съм снимал.
Ама то нали затова съм снимал.
КИРО- администратор
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: ХАМСИЯ - солена
Когато Хамсията се осолява и се смачкват главите с ръка (не знам защо).
ivu- ...........................
- Регистриран на : 25.08.2009
Брой мнения : 298 Рожд.дaта : 06.12.1975
Години : 48
Re: ХАМСИЯ - солена
Аз знам,че се мачка и на сафрида,ама защо? Ако някой може да ми каже.
Станислав- ...........................
- Регистриран на : 28.02.2010
Брой мнения : 224 Рожд.дaта : 07.06.1994
Години : 29
Re: ХАМСИЯ - солена
За да се спука черепа на сафрида,
иначе замирисва,ама на хамсията не съм чувал да се прави тази операция.
Иначе,след ден-два в хамсията е добре да сипите вода,колкото позволява съда.
Иначе става доета твърда,и трябва да се отсолява.
Това че водата става кървава,не я сменяйте - не пречи.
иначе замирисва,ама на хамсията не съм чувал да се прави тази операция.
Иначе,след ден-два в хамсията е добре да сипите вода,колкото позволява съда.
Иначе става доета твърда,и трябва да се отсолява.
Това че водата става кървава,не я сменяйте - не пречи.
КИРО- администратор
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: ХАМСИЯ - солена
Капитане , я виж да не съм объркал нещо
Румен Ганев- ...........................
- Регистриран на : 08.02.2012
Брой мнения : 642 Рожд.дaта : 18.04.1964
Години : 60
Re: ХАМСИЯ - солена
Е,сложи и отгоре сол бре.
КИРО- администратор
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: ХАМСИЯ - солена
Ами как без сол.Веднага след фотото Турих.КИРО написа:Е,сложи и отгоре сол бре.
Румен Ганев- ...........................
- Регистриран на : 08.02.2012
Брой мнения : 642 Рожд.дaта : 18.04.1964
Години : 60
Re: ХАМСИЯ - солена
Аз пък като си купих втория път хамсия(не ми стигна първата да допълня съдината) беше много мешана с трицона-от 3 кг отделих 1 кг цаца.Чудих се какво да я правя и ето какво измислих:
1.Изчистих я от главите и вътрешностите.
2.Измих я добре и я смесих с 1 кг. морска сол и 1 л. вода.
3.След 5-6 часа я извадих в тава и я оставих да се отцеди под лек наклон 4 часа.
4.Пръснах я на масата върху пластмасова мрежа(от тази която слагат на изолациите),отдолу найлон.
5.Включих вентилатора на най-ниска степен да духа върху рибата и го оставих да работи цяла нощ-около 12 часа.На сутринта разполагах с напълно готов и невероятно вкусен чируз от цаца!
1.Изчистих я от главите и вътрешностите.
2.Измих я добре и я смесих с 1 кг. морска сол и 1 л. вода.
3.След 5-6 часа я извадих в тава и я оставих да се отцеди под лек наклон 4 часа.
4.Пръснах я на масата върху пластмасова мрежа(от тази която слагат на изолациите),отдолу найлон.
5.Включих вентилатора на най-ниска степен да духа върху рибата и го оставих да работи цяла нощ-около 12 часа.На сутринта разполагах с напълно готов и невероятно вкусен чируз от цаца!
недялко радков- ...........................
- Регистриран на : 10.10.2011
Брой мнения : 1066 Рожд.дaта : 10.07.1965
Години : 58
Re: ХАМСИЯ - солена
НИДЯЛКОООООО .......и от цацата мезе извади
roko koko- ...........................
- Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Re: ХАМСИЯ - солена
Всъшност дребен сафрид и граца би трябвало да се получи по този начин.Да се избегне хамалогията с вързването и тн.Да го подуха няколко дни вентилатора и би трябвало да е готов.
roko koko- ...........................
- Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Re: ХАМСИЯ - солена
Как ти ги ражда главата само ....недялко радков написа:Аз пък като си купих втория път хамсия(не ми стигна първата да допълня съдината) беше много мешана с трицона-от 3 кг отделих 1 кг цаца.Чудих се какво да я правя и ето какво измислих:............
Re: ХАМСИЯ - солена
Днес правих 40 дни на хамсията(откакто е в сол).Извадих за проба,една част отделих за Тянката,че е заслужил,а с останалата се случи това:
От кофата,където отлежава,я сложих час и половина във вода да се изкисне и след това я изчистих и филетирах.Почнала е да докарва цвета на аншоата,има достатъчно,за да пробвам какво ще се получи след 6 месеца.Засега е превъзходна на вкус!
От кофата,където отлежава,я сложих час и половина във вода да се изкисне и след това я изчистих и филетирах.Почнала е да докарва цвета на аншоата,има достатъчно,за да пробвам какво ще се получи след 6 месеца.Засега е превъзходна на вкус!
недялко радков- ...........................
- Регистриран на : 10.10.2011
Брой мнения : 1066 Рожд.дaта : 10.07.1965
Години : 58
Re: ХАМСИЯ - солена
Сега се сетих че имам една тенекия в мазата, от август миналата година. Дали не се е развалила
rap66- ...........................
- Регистриран на : 11.03.2010
Брой мнения : 705 Рожд.дaта : 04.02.1964
Години : 60
Re: ХАМСИЯ - солена
Ако ти намирисва или просто те е гнус да я изхвърлиш,да ти пратя на адрес куриери ?Безплатна услуга щи направят
roko koko- ...........................
- Регистриран на : 14.09.2010
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Пон 29 Апр 2024 - 23:22 by bat_pavel
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Вто 26 Мар 2024 - 20:37 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго
» Какъв е тоя киликанзер ?
Вто 26 Сеп 2023 - 11:29 by horgasz