Миди натюр "Сардиния"
+4
shibailo
D.Dimitrov
Георги Вутов
kobovet
8 posters
Страница 1 от 1
Миди натюр "Сардиния"
За всички колеги живеещи във Варна е познат ресторант Сардиния на Крайбрежната алея.Там предлагат миди натюр със специален сос направо да си оближеш пръстите.И понеже съм малко по навътре с Гастрономията реших да си ги приготвя в къщи,повярвайте ми не сте яли толкова вкусно ястие.Разбира се и ще ви кажа напитката с която се консумира за мезе това е френска мастика Pastis която вече произвеждат във Винпром Шумен-невероятна е.
Сега и самата рецепта:
Необходими продукти
1кг.миди
Морска сол-от мелничка
200мл.бяло вино
чесън на прах
зехтин
течен маргарин
соев сос
връзка пресен магданоз
Както виждате не давам количество на продуктите всичко е импровизация
А сега и начина на приготвяне:
Изчистваме и измиваме мидите много добре
Слагатме ги в подходяща тенджера Наливаме вода и 200мл. бяло вино и посоляваме с мелничката морска сол
Варим ги докато се отворят 10-на минути не повече ако се преварят стават жилави
В голям тиган тип Уок или какъвто имате слагате около 50 мл.зехтин и малко течен маргарин за аромат
Към загрятата мазнита прибавяте 1-2 лъжици чесън на прах като се позапържи прибавяме малко от бульона кадето са врели мидите до получавоне на кашичка с консистенция на боза
Връщаме мидите в тигана за да се смесят със соса и подправяме с черен пипер и соев сос
отгоре наръсваме с пресен магданоз.Вадете леда от фризера и при Pastisa
Сега и самата рецепта:
Необходими продукти
1кг.миди
Морска сол-от мелничка
200мл.бяло вино
чесън на прах
зехтин
течен маргарин
соев сос
връзка пресен магданоз
Както виждате не давам количество на продуктите всичко е импровизация
А сега и начина на приготвяне:
Изчистваме и измиваме мидите много добре
Слагатме ги в подходяща тенджера Наливаме вода и 200мл. бяло вино и посоляваме с мелничката морска сол
Варим ги докато се отворят 10-на минути не повече ако се преварят стават жилави
В голям тиган тип Уок или какъвто имате слагате около 50 мл.зехтин и малко течен маргарин за аромат
Към загрятата мазнита прибавяте 1-2 лъжици чесън на прах като се позапържи прибавяме малко от бульона кадето са врели мидите до получавоне на кашичка с консистенция на боза
Връщаме мидите в тигана за да се смесят със соса и подправяме с черен пипер и соев сос
отгоре наръсваме с пресен магданоз.Вадете леда от фризера и при Pastisa
kobovet- ...........................
- Регистриран на : 28.10.2010
Брой мнения : 357 Рожд.дaта : 28.08.1970
Години : 53
b0r0 харесва този пост
Re: Миди натюр "Сардиния"
Между другото в мидите натюр в Сардиния не слагат бяло вино.
Георги Вутов- ...........................
- Регистриран на : 22.09.2011
Брой мнения : 1004 Рожд.дaта : 11.09.1983
Години : 40
Re: Миди натюр "Сардиния"
Скръндзи!Георги Вутов написа:Между другото в мидите натюр в Сардиния не слагат бяло вино.
D.Dimitrov- глоб.модератор
- Регистриран на : 21.06.2013
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 53
Re: Миди натюр "Сардиния"
Това го вмъкнах от мен!Георги Вутов написа:Между другото в мидите натюр в Сардиния не слагат бяло вино.
kobovet- ...........................
- Регистриран на : 28.10.2010
Брой мнения : 357 Рожд.дaта : 28.08.1970
Години : 53
re
Малко девисилче при мидите също ще им приляга :-):-):-)
Още днес ще пробвам...
Готвача в ресторанта пазел строго рецептата дори и от жена си. Това го знам от сигурен източник :-)
Още днес ще пробвам...
Готвача в ресторанта пазел строго рецептата дори и от жена си. Това го знам от сигурен източник :-)
shibailo- ...........................
- Регистриран на : 04.09.2013
Брой мнения : 533 Рожд.дaта : 05.04.1980
Години : 44
Re: Миди натюр "Сардиния"
Девисил, лимон чесън и зехтин, е основата за подправяне на всички морски дарове, след това можеш да им слагаш квото искаш, бялото вино също е важен момент, използва се много за маринатата или за задучаване, а студеничко за пиене, ох ох, покапах се
EU_BG_akademika- ...........................
- Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 60
re
Те това е академик :-):-):-) Напълно съм съгласен:-)EU_BG_akademika написа:Девисил, лимон чесън и зехтин, е основата за поreдправяне на всички морски дарове, след това можеш да им слагаш квото искаш, бялото вино също е важен момент, използва се много за маринатата или за задучаване, а студеничко за пиене, ох ох, покапах се
shibailo- ...........................
- Регистриран на : 04.09.2013
Брой мнения : 533 Рожд.дaта : 05.04.1980
Години : 44
Re: Миди натюр "Сардиния"
shibailo написа: Малко девисилче при мидите също ще им приляга :-):-):-)
Още днес ще пробвам...
Готвача в ресторанта пазел строго рецептата дори и от жена си. Това го знам от сигурен източник :-)
Кой готвач по-точно? Защото приятелката ми работи там и им имам записана рецептата някъде
Георги Вутов- ...........................
- Регистриран на : 22.09.2011
Брой мнения : 1004 Рожд.дaта : 11.09.1983
Години : 40
Re: Миди натюр "Сардиния"
Къде да го намеря този български ПАСТИС...само РИКАР и ПЕРНО ми предлагат. Не са и чували за български.
cochi75- ...........................
- Регистриран на : 11.09.2009
Брой мнения : 186 Рожд.дaта : 05.11.1975
Години : 48
Re: Миди натюр "Сардиния"
Темата е от 2011г.Тогава съм го купувал и от Пикадили сигурно са спрели производството!cochi75 написа:Къде да го намеря този български ПАСТИС...само РИКАР и ПЕРНО ми предлагат. Не са и чували за български.
По точно е производство на Сините скали Сливен!
Пастис Диус алк.47% об.0,50 л
Жалко,че и в нета няма много инфо!
http://www.nokovandson.com/bg_BG/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82/2037-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%81-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D0%BD-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%B0%D1%80-%D0%B4%D0%B8%D1%83%D1%81-500%D0%BC%D0%BB-.html
kobovet- ...........................
- Регистриран на : 28.10.2010
Брой мнения : 357 Рожд.дaта : 28.08.1970
Години : 53
Re: Миди натюр "Сардиния"
Лапам една пещерска,бал съм ти пастиса. Ще я разреждам с повече вода... :)kobovet написа:Темата е от 2011г.Тогава съм го купувал и от Пикадили сигурно са спрели производството!cochi75 написа:Къде да го намеря този български ПАСТИС...само РИКАР и ПЕРНО ми предлагат. Не са и чували за български.
По точно е производство на Сините скали Сливен!
Пастис Диус алк.47% об.0,50 л
Жалко,че и в нета няма много инфо!
http://www.nokovandson.com/bg_BG/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82/2037-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%81-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D0%BD-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%B0%D1%80-%D0%B4%D0%B8%D1%83%D1%81-500%D0%BC%D0%BB-.html
cochi75- ...........................
- Регистриран на : 11.09.2009
Брой мнения : 186 Рожд.дaта : 05.11.1975
Години : 48
Re: Миди натюр "Сардиния"
Георги Вутов написа:shibailo написа: Малко девисилче при мидите също ще им приляга :-):-):-)
Още днес ще пробвам...
Готвача в ресторанта пазел строго рецептата дори и от жена си. Това го знам от сигурен източник :-)
Кой готвач по-точно? Защото приятелката ми работи там и им имам записана рецептата някъде
Георги Вутов кажи каква е рецептата :)))
viktoriq- ...........................
- Регистриран на : 16.11.2014
Брой мнения : 2 Рожд.дaта : 17.01.1988
Години : 36
Re: Миди натюр "Сардиния"
Каква е точната рецепта,някой може ли да ми каже :-)
viktoriq- ...........................
- Регистриран на : 16.11.2014
Брой мнения : 2 Рожд.дaта : 17.01.1988
Години : 36
Re: Миди натюр "Сардиния"
Това от първото мнение,не ти ли харесва ?????viktoriq написа:Каква е точната рецепта,някой може ли да ми каже :-)
Или имаш нещо друго на ум ?????
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Today at 10:03 by Любак
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 29 Апр 2024 - 23:22 by bat_pavel
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Вто 26 Мар 2024 - 20:37 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго