GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Миди натюр "Сардиния"

+4
shibailo
D.Dimitrov
Георги Вутов
kobovet
8 posters

Go down

Миди натюр "Сардиния" Empty Миди натюр "Сардиния"

Писане  kobovet Съб 19 Мар 2011 - 13:00

За всички колеги живеещи във Варна е познат ресторант Сардиния на Крайбрежната алея.Там предлагат миди натюр със специален сос направо да си оближеш пръстите.И понеже съм малко по навътре с Гастрономията реших да си ги приготвя в къщи,повярвайте ми не сте яли толкова вкусно ястие.Разбира се и ще ви кажа напитката с която се консумира за мезе това е френска мастика Pastis която вече произвеждат във Винпром Шумен-невероятна е.
Сега и самата рецепта:
Необходими продукти
1кг.миди
Морска сол-от мелничка
200мл.бяло вино
чесън на прах
зехтин
течен маргарин
соев сос
връзка пресен магданоз
Както виждате не давам количество на продуктите всичко е импровизация
А сега и начина на приготвяне:
Изчистваме и измиваме мидите много добре
Слагатме ги в подходяща тенджера Наливаме вода и 200мл. бяло вино и посоляваме с мелничката морска сол
Варим ги докато се отворят 10-на минути не повече ако се преварят стават жилави
В голям тиган тип Уок или какъвто имате слагате около 50 мл.зехтин и малко течен маргарин за аромат
Към загрятата мазнита прибавяте 1-2 лъжици чесън на прах като се позапържи прибавяме малко от бульона кадето са врели мидите до получавоне на кашичка с консистенция на боза
Връщаме мидите в тигана за да се смесят със соса и подправяме с черен пипер и соев сос
отгоре наръсваме с пресен магданоз.Вадете леда от фризера и при Pastisa 00cb7643c76cf487f206 6b15bdf1bacef1588858 746ce3b094d0cffa354b
kobovet
kobovet
...........................
  ...........................

Регистриран на : 28.10.2010
Брой мнения : 357 Рожд.дaта : 28.08.1970
Години : 53

b0r0 харесва този пост

Върнете се в началото Go down

Миди натюр "Сардиния" Empty Re: Миди натюр "Сардиния"

Писане  Георги Вутов Сря 13 Авг 2014 - 21:46

Между другото в мидите натюр в Сардиния не слагат бяло вино.
Георги Вутов
Георги Вутов
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.09.2011
Брой мнения : 1004 Рожд.дaта : 11.09.1983
Години : 40

Върнете се в началото Go down

Миди натюр "Сардиния" Empty Re: Миди натюр "Сардиния"

Писане  D.Dimitrov Чет 14 Авг 2014 - 2:10

Георги Вутов написа:Между другото в мидите натюр в Сардиния не слагат бяло вино.
Скръндзи!
avatar
D.Dimitrov
глоб.модератор
глоб.модератор

Регистриран на : 21.06.2013
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 53

Върнете се в началото Go down

Миди натюр "Сардиния" Empty Re: Миди натюр "Сардиния"

Писане  kobovet Чет 14 Авг 2014 - 9:43

Георги Вутов написа:Между другото в мидите натюр в Сардиния не слагат бяло вино.
Това го вмъкнах от мен! sunglasses2 
kobovet
kobovet
...........................
  ...........................

Регистриран на : 28.10.2010
Брой мнения : 357 Рожд.дaта : 28.08.1970
Години : 53

Върнете се в началото Go down

Миди натюр "Сардиния" Empty re

Писане  shibailo Чет 14 Авг 2014 - 10:15

Малко девисилче при мидите също ще им приляга :-):-):-)
Още днес ще пробвам...
Готвача в ресторанта пазел строго рецептата дори и от жена си. Това го знам от сигурен източник :-)
shibailo
shibailo
...........................
  ...........................

Регистриран на : 04.09.2013
Брой мнения : 533 Рожд.дaта : 05.04.1980
Години : 44

Върнете се в началото Go down

Миди натюр "Сардиния" Empty Re: Миди натюр "Сардиния"

Писане  EU_BG_akademika Чет 14 Авг 2014 - 10:24

Девисил, лимон чесън и зехтин, е основата за подправяне на всички морски дарове, след това можеш да им слагаш квото искаш, бялото вино също е важен момент, използва се много за маринатата или за задучаване, а студеничко за пиене, ох ох, покапах се смях 
EU_BG_akademika
EU_BG_akademika
...........................
  ...........................

Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Миди натюр "Сардиния" Empty re

Писане  shibailo Чет 14 Авг 2014 - 13:16

EU_BG_akademika написа:Девисил, лимон чесън и зехтин, е основата за поreдправяне на всички морски дарове, след това можеш да им слагаш квото искаш, бялото вино също е важен момент, използва се много за маринатата или за задучаване, а студеничко за пиене, ох ох, покапах се смях 
Те това е академик :-):-):-) Напълно съм съгласен:-)
shibailo
shibailo
...........................
  ...........................

Регистриран на : 04.09.2013
Брой мнения : 533 Рожд.дaта : 05.04.1980
Години : 44

Върнете се в началото Go down

Миди натюр "Сардиния" Empty Re: Миди натюр "Сардиния"

Писане  Георги Вутов Чет 14 Авг 2014 - 13:18

shibailo написа: Малко девисилче при мидите също ще им приляга :-):-):-)
Още днес ще пробвам...
Готвача в ресторанта пазел строго рецептата дори и от жена си. Това го знам от сигурен източник :-)

Кой готвач по-точно? Защото приятелката ми работи там и им имам записана рецептата някъде  sunglasses2 
Георги Вутов
Георги Вутов
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.09.2011
Брой мнения : 1004 Рожд.дaта : 11.09.1983
Години : 40

Върнете се в началото Go down

Миди натюр "Сардиния" Empty Re: Миди натюр "Сардиния"

Писане  cochi75 Чет 14 Авг 2014 - 14:13

Къде да го намеря този български ПАСТИС...само РИКАР и ПЕРНО ми предлагат. Не са и чували за български.
cochi75
cochi75
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.09.2009
Брой мнения : 186 Рожд.дaта : 05.11.1975
Години : 48

Върнете се в началото Go down

Миди натюр "Сардиния" Empty Re: Миди натюр "Сардиния"

Писане  kobovet Чет 14 Авг 2014 - 14:35

cochi75 написа:Къде да го намеря този български ПАСТИС...само РИКАР и ПЕРНО ми предлагат. Не са и чували за български.
Темата е от 2011г.Тогава съм го купувал и от Пикадили сигурно са спрели производството!
По точно е производство на Сините скали Сливен!
Пастис Диус алк.47% об.0,50 л
Жалко,че и в нета няма много инфо!
http://www.nokovandson.com/bg_BG/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82/2037-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%81-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D0%BD-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%B0%D1%80-%D0%B4%D0%B8%D1%83%D1%81-500%D0%BC%D0%BB-.html
kobovet
kobovet
...........................
  ...........................

Регистриран на : 28.10.2010
Брой мнения : 357 Рожд.дaта : 28.08.1970
Години : 53

Върнете се в началото Go down

Миди натюр "Сардиния" Empty Re: Миди натюр "Сардиния"

Писане  cochi75 Чет 14 Авг 2014 - 15:26

kobovet написа:
cochi75 написа:Къде да го намеря този български ПАСТИС...само РИКАР и ПЕРНО ми предлагат. Не са и чували за български.
Темата е от 2011г.Тогава съм го купувал и от Пикадили сигурно са спрели производството!
По точно е производство на Сините скали Сливен!
Пастис Диус алк.47% об.0,50 л
Жалко,че и в нета няма много инфо!
http://www.nokovandson.com/bg_BG/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82/2037-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%81-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D0%BD-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%B0%D1%80-%D0%B4%D0%B8%D1%83%D1%81-500%D0%BC%D0%BB-.html
Лапам една пещерска,бал съм ти пастиса. Ще я разреждам с повече вода... :)
cochi75
cochi75
...........................
  ...........................

Регистриран на : 11.09.2009
Брой мнения : 186 Рожд.дaта : 05.11.1975
Години : 48

Върнете се в началото Go down

Миди натюр "Сардиния" Empty Re: Миди натюр "Сардиния"

Писане  viktoriq Нед 16 Ное 2014 - 17:15

Георги Вутов написа:
shibailo написа: Малко девисилче при мидите също ще им приляга :-):-):-)
Още днес ще пробвам...
Готвача в ресторанта пазел строго рецептата дори и от жена си. Това го знам от сигурен източник :-)

Кой готвач по-точно? Защото приятелката ми работи там и им имам записана рецептата някъде  sunglasses2 

Георги Вутов кажи каква е рецептата :)))
viktoriq
viktoriq
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.11.2014
Брой мнения : 2 Рожд.дaта : 17.01.1988
Години : 36

Върнете се в началото Go down

Миди натюр "Сардиния" Empty Re: Миди натюр "Сардиния"

Писане  viktoriq Пон 24 Ное 2014 - 19:25

Каква е точната рецепта,някой може ли да ми каже :-)

viktoriq
viktoriq
...........................
  ...........................

Регистриран на : 16.11.2014
Брой мнения : 2 Рожд.дaта : 17.01.1988
Години : 36

Върнете се в началото Go down

Миди натюр "Сардиния" Empty Re: Миди натюр "Сардиния"

Писане  КИРО Пон 24 Ное 2014 - 20:09

viktoriq написа:Каква е точната рецепта,някой може ли да ми каже :-)
Това от първото мнение,не ти ли харесва ?????
Или имаш нещо друго на ум ?????
КИРО
КИРО
мир на праха му

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Върнете се в началото Go down

Миди натюр "Сардиния" Empty Re: Миди натюр "Сардиния"

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите