Маринована риба с екстри
+19
EU_BG_akademika
krezo_bg
roko koko
mkehaiata
rap66
mitko_aks
paynera
Георги Вутов
КИРО
Pesho N.Zagora
Любак
gogata1
tugman
tiho_roev
emanuil
savi aleksiev
strijok
ДЯДО ИВАН
dobria1
23 posters
Страница 1 от 3
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Маринована риба с екстри
По молба на колеги ще пусна тази тема (макар и да се повторя донякъде)
За хора обожаващи чесънчето. Става не само с чернокоп
А именно: рибата в случая,чернокопа е разрязан наполовина
в леко топла вода разтварям морска сол докато яйцето изплува като 1лев слагам рибата и 12-15 часа я кисна след това изливам водата и наливам оцета (на 1 бутилка 6% оцет (ябълков че нещо винения напоследък е голям боклук и оцветява рибата) та на една бутилка слагам 200-250мл. вода и пак 12-15 часа,и се почва играчката да дера кожи и да махам кокали(но това е само за гевезелък за да не се цапаш после като папкаш)
После следва това
ред риба (предварително поставен копър в купата с рибата) ред краставички ,чесънче и маслинки както и бахарче и пиперче (дафиновия лист го избягвам или много малко от него) и така редувате докато се напълни буркана
а тук в лявото бурканчето е само с рибка и чесънче
Обърнете внимание и на зехтина тук се вижда 2литрова бутилка придобита директно от Гръцко и то на доста висока цена(над10кинта за литър)
Бурканите стоят в кухнята 1-2 дена преди да влезнат в хладилника и от време навреме пъхам тънкия нож за да изкарам въздух АКО ИМА после в Ладилника да се стегне зехтина
препоръчителна консумация след около 2 седмици мин.
п.п.горе на снимката се вижда по дъното са има нежелана течност понеже не е подсушавана самата риба(буля обичка малко по киселко) но може и да се подсуши на хартия
ако има любопитни каква е рецептата за консервата да пита но снимки нямам за жалост
За хора обожаващи чесънчето. Става не само с чернокоп
А именно: рибата в случая,чернокопа е разрязан наполовина
в леко топла вода разтварям морска сол докато яйцето изплува като 1лев слагам рибата и 12-15 часа я кисна след това изливам водата и наливам оцета (на 1 бутилка 6% оцет (ябълков че нещо винения напоследък е голям боклук и оцветява рибата) та на една бутилка слагам 200-250мл. вода и пак 12-15 часа,и се почва играчката да дера кожи и да махам кокали(но това е само за гевезелък за да не се цапаш после като папкаш)
После следва това
ред риба (предварително поставен копър в купата с рибата) ред краставички ,чесънче и маслинки както и бахарче и пиперче (дафиновия лист го избягвам или много малко от него) и така редувате докато се напълни буркана
а тук в лявото бурканчето е само с рибка и чесънче
Обърнете внимание и на зехтина тук се вижда 2литрова бутилка придобита директно от Гръцко и то на доста висока цена(над10кинта за литър)
Бурканите стоят в кухнята 1-2 дена преди да влезнат в хладилника и от време навреме пъхам тънкия нож за да изкарам въздух АКО ИМА после в Ладилника да се стегне зехтина
препоръчителна консумация след около 2 седмици мин.
п.п.горе на снимката се вижда по дъното са има нежелана течност понеже не е подсушавана самата риба(буля обичка малко по киселко) но може и да се подсуши на хартия
ако има любопитни каква е рецептата за консервата да пита но снимки нямам за жалост
Re: Маринована риба с екстри
Доброто си е добро .Митак ,ще го пробвам този вариант.Сякаш ми АРЕСВА Пък и имам някоя друга риба у фризера ,що да не пробвам
ДЯДО ИВАН- ...........................
- Регистриран на : 02.02.2011
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 51
Re: Маринована риба с екстри
Направи две дози да кусам и аз
strijok- глоб.модератор
- Регистриран на : 20.05.2009
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
Re: Маринована риба с екстри
Три ще направя-за теб ,за Женката и за оная малката сладурана,щото много ви :b9484c5bc88d13strijok написа:Направи две дози да кусам и аз
ДЯДО ИВАН- ...........................
- Регистриран на : 02.02.2011
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 51
Re: Маринована риба с екстри
Митаче видиш ли ко прави дедо ти, не две ами и три ша напрай, а ТИ :d776892fea672e
Пък аз имам едно бурканче паламуд с домати за теб
Пък аз имам едно бурканче паламуд с домати за теб
savi aleksiev- ...........................
- Регистриран на : 30.10.2009
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Re: Маринована риба с екстри
savi aleksiev написа:Пък аз имам едно бурканче паламуд с домати за теб
Май ще има зделка
Re: Маринована риба с екстри
Ай от мен да мине този път
Сделка
Сделка
savi aleksiev- ...........................
- Регистриран на : 30.10.2009
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Re: Маринована риба с екстри
Рецептата изглежда много вкусна :29e6bbd771c7f3dobria1 написа:
препоръчителна консумация след около 2 седмици мин.
Някакъв срок на годност , не че такава вкусотия ще се задържи дълго
и дали от замразена ще е ок,иначе догодина
Re: Маринована риба с екстри
savi aleksiev написа:Митаче видиш ли ко прави дедо ти, не две ами и три ша напрай, а ТИ :d776892fea672e
Пък аз имам едно бурканче паламуд с домати за теб
Сави а паламуд в собствен сос имаш ли затворен тъй и тъй е тръгнало на бартери :609c1f728720fb
tiho_roev- ...........................
- Регистриран на : 03.12.2010
Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 58
Re: Маринована риба с екстри
за по-лесно ,вместо да правите саламурата с яйце ,пропорцията за саламурата е 10% разтвор на морска сол(на литър вода 100гр сол)
tugman- ...........................
- Регистриран на : 16.09.2012
Брой мнения : 70 Рожд.дaта : 02.02.1970
Години : 54
Re: Маринована риба с екстри
Донесоха ми къ5 кг сардела , колко да я държа в саламурата ?
gogata1- ...........................
- Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 60
Re: Маринована риба с екстри
gogata1 написа:Донесоха ми къ5 кг сардела , колко да я държа в саламурата ?
От Турция, ...... охладена ?
И аз я правя като на Митака/Добрия ( първият Пост).
И подравки ...... кой каквото обича.
Само да добавя.
Когато изкарате готовата рибата от бурканчето и Ви е малко повече солена,
не я изкисвайте в обикновена вода , а в газирана (дето е без миризми).
Така рибата не се разкашква, а стои по-стегната.
В газираната вода се държи около 15/20 мин. Ако пак Ви е солена още малко, по ваша преценка.
Любак- глоб.модератор
- Регистриран на : 21.05.2009
Брой мнения : 11760 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 70
Re: Маринована риба с екстри
Благодаря Любак Рибата е от в Несебърските рекета !
gogata1- ...........................
- Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 60
Re: Маринована риба с екстри
Та ще я опитам да направя и аз някоя морска ,че сега само уклей, и платика съм правил и пак стават много хубава . .
Pesho N.Zagora- ...........................
- Регистриран на : 19.11.2009
Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Години : 54
Re: Маринована риба с екстри
Ред едра морска сол,ред хамсия.gogata1 написа:Донесоха ми къ5 кг сардела , колко да я държа в саламурата ?
Абе омешай рибата с много морска сол.
Остави я поне месец да се осоли добре.
после може и така да я правиш - http://www.gofishingbg.com/t4250-topic#182542
или си я мариноваш като сафрида,ама изкарай само филетата.
Обаче не ти го препоръчвам - много бързо свършва.
КИРО- администратор
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Маринована риба с екстри
КИРО написа:Абе омешай рибата с много морска сол.
Остави я поне месец да се осоли добре.
Как месец ве кире не е ли много??? Хамсия не съм мариновал ама повече от 48 часа риба за мариноване в сол не съм държал... И другото което е заслужава ли си да се филетира тази риба? Че тя няма кокал в нея като поседи малко в оцет ще и се стопят кокалите ( предполагам )
Георги Вутов- ...........................
- Регистриран на : 22.09.2011
Брой мнения : 1004 Рожд.дaта : 11.09.1983
Години : 40
Re: Маринована риба с екстри
Хамсииката е в бурканите вече , жената я направи както маринова сафрида . Най ми е кеф че жената изчисти рибата , до сега не се беше случвало
gogata1- ...........................
- Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 60
Re: Маринована риба с екстри
Герги,пуснах и един линк - него внимателно го прочети.
Пък ако искаш да знаеш - за да узрее добре хамсията ( и сардината )
трябва поне 6месеца да стои в солта.
Пък ако искаш да знаеш - за да узрее добре хамсията ( и сардината )
трябва поне 6месеца да стои в солта.
КИРО- администратор
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Маринована риба с екстри
Видях го Кире обаче жена ми я скопоса набързо - другия път ще пробвам твоята рецепта
gogata1- ...........................
- Регистриран на : 13.11.2012
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 60
Re: Маринована риба с екстри
Ааа,аз на Витов писах ве - ама нищо де.
КИРО- администратор
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Маринована риба с екстри
Искам да попитам - маринования чернокоп направен с олио - колко време издържа в хладилника на студено?Тази година малко съм се поувлякъл и съм напълнил един рибарски хладилник в гаража.Миналата година маринования чернокоп издържа 3 месеца докато свърши.Въпроса ми е - маринован чернокоп с олио - колко време може да се съхранява на студено и може ли да се развали ???Благодаря.
paynera- ...........................
- Регистриран на : 08.09.2011
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
Re: Маринована риба с екстри
Иво със толкова чернокоп колко ракия ще се изпие.Ако видиш зор с яденето можем да направим една среща в гаража до хладилника.
mitko_aks- ...........................
- Регистриран на : 15.03.2012
Брой мнения : 517 Рожд.дaта : 13.04.1981
Години : 43
Re: Маринована риба с екстри
Ако е припържено олиото,може и години да издържи.paynera написа:Въпроса ми е - маринован чернокоп с олио - колко време може да се съхранява на студено и може ли да се развали ???Благодаря.
И не само в хладилника,и в мазата става - даже по-добра става с времето си.
Чернокопа издържа повече от сафрида.....
КИРО- администратор
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Маринована риба с екстри
paynera написа:И.Въпроса ми е - маринован чернокоп с олио - колко време може да се съхранява на студено и може ли да се развали ???Благодаря.
Пайнер към третия месец почва да се разваля та тогава дай ми го да ти помогна .....в измиването на бурканчета та
savi aleksiev- ...........................
- Регистриран на : 30.10.2009
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Re: Маринована риба с екстри
Ако стои 18 месеца, разваля ли се. Питам сериозно, щото имам една хамсия от миналия Август отлежаваКИРО написа:Герги,пуснах и един линк - него внимателно го прочети.
Пък ако искаш да знаеш - за да узрее добре хамсията ( и сардината )
трябва поне 6месеца да стои в солта.
rap66- ...........................
- Регистриран на : 11.03.2010
Брой мнения : 705 Рожд.дaта : 04.02.1964
Години : 60
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Страница 1 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Пон 15 Апр 2024 - 22:00 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Вто 26 Мар 2024 - 20:37 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго
» Какъв е тоя киликанзер ?
Вто 26 Сеп 2023 - 11:29 by horgasz