Карпачо и тартар с филе от риба-тон.
3 posters
Страница 1 от 1
Карпачо и тартар с филе от риба-тон.
Карпачо и тартар с филе от риба-тон
Продукти:
2 сурови филета риба-тон (или друга риба)
кора от лимон
пресен лук
кромид лук
репички
сол, пипер, зехтин
Приготвяне:
Тъй като частите на суровото филе от риба-тон имат различен вкус, от едно парче можем да направим едновременно карпачо и тартар.
Средната част на рибата запазваме за карпачото, а останалото – за тартара.
Парчетата за тартар нарязваме на кубчета, а тези за карпачо поставяме цели в домакинско фолио и начукваме като пържола.
Карпачо:
В чинийката за сервиране слагаме сол и пипер, а върху тях – начуканото филе.
Отгоре слагаме настъргана кора от лимон, много тънки резенчата кромид лук, ситно нарязан пресен лук и отново ситно нарязани репички.
Поливаме с малко зехтин и карпачото става достойно за името си.
Кръстено е на венецианския художник от края на XV в., който рисувал в съвсем малко цветове.
Тартар:
Нарязаните парчета филе овкусяваме със сол, пипер, зехтин, малко копър и корен от фенел (резене) за хрупкавост.
Най-добре е да комбинираме двете при сервиране, като дори може да направим малка купчинка от тартар в чинийката с карпачо.
Продукти:
2 сурови филета риба-тон (или друга риба)
кора от лимон
пресен лук
кромид лук
репички
сол, пипер, зехтин
Приготвяне:
Тъй като частите на суровото филе от риба-тон имат различен вкус, от едно парче можем да направим едновременно карпачо и тартар.
Средната част на рибата запазваме за карпачото, а останалото – за тартара.
Парчетата за тартар нарязваме на кубчета, а тези за карпачо поставяме цели в домакинско фолио и начукваме като пържола.
Карпачо:
В чинийката за сервиране слагаме сол и пипер, а върху тях – начуканото филе.
Отгоре слагаме настъргана кора от лимон, много тънки резенчата кромид лук, ситно нарязан пресен лук и отново ситно нарязани репички.
Поливаме с малко зехтин и карпачото става достойно за името си.
Кръстено е на венецианския художник от края на XV в., който рисувал в съвсем малко цветове.
Тартар:
Нарязаните парчета филе овкусяваме със сол, пипер, зехтин, малко копър и корен от фенел (резене) за хрупкавост.
Най-добре е да комбинираме двете при сервиране, като дори може да направим малка купчинка от тартар в чинийката с карпачо.
123
,
max- ...........................
- Регистриран на : 28.06.2010
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 54
Re: Карпачо и тартар с филе от риба-тон.
Абе Петьо, ти вместо да стоиш без работа, що не отвориш едно Тартар-Гаспачо кръчме, не много голямо, че публиката едва ли ще е като за вратна пържола, ама като съдя по сушито, грандоманите и фекална вода да им поднесеш за минерална, ще я пият, само да е МОДЕРНО
EU_BG_akademika- ...........................
- Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 60
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Yesterday at 23:42 by Кирил Калчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 29 Апр 2024 - 23:22 by bat_pavel
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Вто 26 Мар 2024 - 20:37 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго