Лаврак с миди и чорисо
Страница 1 от 1
Лаврак с миди и чорисо
Лаврак с миди и чорисо
Продукти:
2 лаврака
300 гр чорисо (или друг пикантен салам)
2 картофа
½ кг непочистени миди
сол и пипер
Приготвяне:
В тигана изсипваме едновременно малко зехтин, нарязаното чорисо и обелените и нарязани на кръгчета картофи. Седят около 7-8 минути.
Мидите:
Тях слагаме направо с черупките в тиганче. Добавяме малко бяло вино и вода и захлупваме. След 3-4 минути мидите ще се отворят.
Тогава махаме едната черупка, а другата заедно с месото ще сложим след малко в тигана с чорисо.
Соса пък преливаме в друга купичка, като отцедим утаилите се на дъното на тиганчето нечистотии.
Когато картофите и чорисото са готови, прибавяме мидите и прецедения им сос. Щом всичко заври, сме готови.
Рибата:
Намазваме съвсем леко разполовените риби с олио и ги поръсваме със сол и пипер. Може да направим резки по кожата, за да се опече по-бързо и добре рибата.
Печем само няколко минути в силно загрята фурна, обърнати с кожата нагоре.
Сервираме като наредим чорисо, картофи и миди в чинията, а в средата над тях – парче риба. Отива му бяло ароматно вино.
Продукти:
2 лаврака
300 гр чорисо (или друг пикантен салам)
2 картофа
½ кг непочистени миди
сол и пипер
Приготвяне:
В тигана изсипваме едновременно малко зехтин, нарязаното чорисо и обелените и нарязани на кръгчета картофи. Седят около 7-8 минути.
Мидите:
Тях слагаме направо с черупките в тиганче. Добавяме малко бяло вино и вода и захлупваме. След 3-4 минути мидите ще се отворят.
Тогава махаме едната черупка, а другата заедно с месото ще сложим след малко в тигана с чорисо.
Соса пък преливаме в друга купичка, като отцедим утаилите се на дъното на тиганчето нечистотии.
Когато картофите и чорисото са готови, прибавяме мидите и прецедения им сос. Щом всичко заври, сме готови.
Рибата:
Намазваме съвсем леко разполовените риби с олио и ги поръсваме със сол и пипер. Може да направим резки по кожата, за да се опече по-бързо и добре рибата.
Печем само няколко минути в силно загрята фурна, обърнати с кожата нагоре.
Сервираме като наредим чорисо, картофи и миди в чинията, а в средата над тях – парче риба. Отива му бяло ароматно вино.
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Пон 29 Апр 2024 - 23:22 by bat_pavel
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Вто 26 Мар 2024 - 20:37 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго
» Какъв е тоя киликанзер ?
Вто 26 Сеп 2023 - 11:29 by horgasz