Калкан с джинджифил, мащерка, талятели и рукола.
Страница 1 от 1
Калкан с джинджифил, мащерка, талятели и рукола.
Калкан с джинджифил, мащерка, талятели и рукола
Продукти:
1.филе от калкан
2.200 мл рибен бульон
3.сладък джинджифил
4.200 гр талятели
5.мащерка
6.масло
7.рукола
Приготвяне:
Изчистваме рибата от кожата и кости, ако са останали.
В горещ тиган сипваме бульона и джинджифила, който предварително сме сварили с малко захар.
Добавяме рибата и покриваме с лист хартия за печене.
Намаляваме огъня и готвим 2 минути.
Сега махаме листа и увеличаваме температурата.
Наронваме прясна мащерка.
Ако сосът е рядък, го сгъстяваме с бучка безсолно масло.
Рибата е готова съвсем скоро, а сосът ще поври още малко.
Отделно приготвяме пастата в подсолена вряща вода.
Прецеждаме готовите талятели.
В дълбока купа слагаме част от измитата рукола, сипваме отгоре пастата, поръсваме сол и пипер и разбъркваме.
Сервираме топка от пастата заедно с филето, полети с още топлия сос.
Продукти:
1.филе от калкан
2.200 мл рибен бульон
3.сладък джинджифил
4.200 гр талятели
5.мащерка
6.масло
7.рукола
Приготвяне:
Изчистваме рибата от кожата и кости, ако са останали.
В горещ тиган сипваме бульона и джинджифила, който предварително сме сварили с малко захар.
Добавяме рибата и покриваме с лист хартия за печене.
Намаляваме огъня и готвим 2 минути.
Сега махаме листа и увеличаваме температурата.
Наронваме прясна мащерка.
Ако сосът е рядък, го сгъстяваме с бучка безсолно масло.
Рибата е готова съвсем скоро, а сосът ще поври още малко.
Отделно приготвяме пастата в подсолена вряща вода.
Прецеждаме готовите талятели.
В дълбока купа слагаме част от измитата рукола, сипваме отгоре пастата, поръсваме сол и пипер и разбъркваме.
Сервираме топка от пастата заедно с филето, полети с още топлия сос.
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Yesterday at 23:42 by Кирил Калчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 29 Апр 2024 - 23:22 by bat_pavel
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Вто 26 Мар 2024 - 20:37 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго