Печена сьомга с хрупкави лучени кръгчета
Страница 1 от 1
Печена сьомга с хрупкави лучени кръгчета
Печена сьомга с хрупкави лучени кръгчета
Продукти:
1.1 филе прясна сьомга
2.копър
3.кора от 1 портокал
4.кора от 1 грейпфрут
5.кора от 1 лимон
6.20 мл водка
7.За лучените кръгчета:
8.1 глава лук
Панировка:
брашно
бира
сол
чили
кимион
бакпулвер
Дресинг:
1 с.лъжица захар
цитрусови плодове
див лук
Приготвяне:
Омачкваме копъра в купа със сол и захар, за да омекне. Добавяме и настъргана кора от портокал, грейпфрут и лимон. Плодовете ще използваме за дресинга.
Към всичко добавяме е 20 мл водка.
Покриваме със сместа сьомгата, която предварително сме измили и подсушили, и втриваме добре. Завиваме филето с домакинско фолио и го затискаме. Трябва да престои 24 часа в хладилника.
Тогава течността ще се отдели и рибата ще стане много крехка. Преди да сготвим обаче, махаме плодовата обвивка от рибата, изплакваме филето, подсушаваме и го режем на части.
Запържваме за няколко минути парчетата от двете страни в тиган за грил без мазнина, докато станат и лучените кръгчета.
Хрупкави лучени кръгчета:
Разбиваме всичко заедно, за да получим гъста панировка.
Нарязваме лука на кръгчета и го оставяме за 20 минути в прясно мляко, за да отнемем остротата му.
Когато е готово, топим кръгчетата в панировката и запържваме във фритюрника за минутка. Остава само дресингът за сьомгата.
Дресинг:
Използваме цитрусовите плодове, сока им и малко див лук. Карамелизираме за кратко соковете с малко захар в горещ тиган.
Добавяме плодовете, а накрая и лука и сме готови за типично северноамериканско похапване.
Продукти:
1.1 филе прясна сьомга
2.копър
3.кора от 1 портокал
4.кора от 1 грейпфрут
5.кора от 1 лимон
6.20 мл водка
7.За лучените кръгчета:
8.1 глава лук
Панировка:
брашно
бира
сол
чили
кимион
бакпулвер
Дресинг:
1 с.лъжица захар
цитрусови плодове
див лук
Приготвяне:
Омачкваме копъра в купа със сол и захар, за да омекне. Добавяме и настъргана кора от портокал, грейпфрут и лимон. Плодовете ще използваме за дресинга.
Към всичко добавяме е 20 мл водка.
Покриваме със сместа сьомгата, която предварително сме измили и подсушили, и втриваме добре. Завиваме филето с домакинско фолио и го затискаме. Трябва да престои 24 часа в хладилника.
Тогава течността ще се отдели и рибата ще стане много крехка. Преди да сготвим обаче, махаме плодовата обвивка от рибата, изплакваме филето, подсушаваме и го режем на части.
Запържваме за няколко минути парчетата от двете страни в тиган за грил без мазнина, докато станат и лучените кръгчета.
Хрупкави лучени кръгчета:
Разбиваме всичко заедно, за да получим гъста панировка.
Нарязваме лука на кръгчета и го оставяме за 20 минути в прясно мляко, за да отнемем остротата му.
Когато е готово, топим кръгчетата в панировката и запържваме във фритюрника за минутка. Остава само дресингът за сьомгата.
Дресинг:
Използваме цитрусовите плодове, сока им и малко див лук. Карамелизираме за кратко соковете с малко захар в горещ тиган.
Добавяме плодовете, а накрая и лука и сме готови за типично северноамериканско похапване.
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Пон 29 Апр 2024 - 23:22 by bat_pavel
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Вто 26 Мар 2024 - 20:37 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго
» Какъв е тоя киликанзер ?
Вто 26 Сеп 2023 - 11:29 by horgasz