GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Пържен Бакаляро(Треска) със сусам.

Go down

Пържен Бакаляро(Треска) със сусам. Empty Пържен Бакаляро(Треска) със сусам.

Писане  Петър Василев Сря 14 Май 2014 - 9:29

Пържен Бакаляро(Треска) със сусам. %25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%259C%25CE%2595+%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%259C%25CE%2599+011

Материали
500 гр филе от треска (бакаляро)
3 до 4 супени лъжици брашно
4 супени лъжици сусам
1 чаена лъжичка сол
пипер


Приготвяне
Измиваме филетата, изцеждат се и се нарязват на парчета (порции)

Пържен Бакаляро(Треска) със сусам. %25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%259C%25CE%2595+%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%259C%25CE%2599+001

Ако не е прясна рибата,а осолена я поставяте в съд с вода за 24 часа и на всеки 3 часа сменяте водата .
В купа се добавя брашно, сусам, сол, черен пипер и се разбърква.

Пържен Бакаляро(Треска) със сусам. %25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%259C%25CE%2595+%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%259C%25CE%2599+003

Овалваме парчетата риба, покриваме ги със сместа от всички страни и се запържва в загрятото олио до златисто кафяво .

Пържен Бакаляро(Треска) със сусам. %25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%259C%25CE%2595+%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%259C%25CE%2599+005

Оставете треската върху абсорбираща хартия за да се отцеди от олиото.
В сух тиган слагате 2 супени лъжици сусам и да се опече малко.

Пържен Бакаляро(Треска) със сусам. %25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%259C%25CE%2595+%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%259C%25CE%2599+004


Подредете филета от риба в чиния постлана с листа от маруля и от горе се поръсва с препечен сусам.

Пържен Бакаляро(Треска) със сусам. %25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%259C%25CE%2595+%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%259C%25CE%2599+010

Добър апетит!
Петър Василев
Петър Василев
администратор
  администратор

Регистриран на : 15.05.2009
Брой мнения : 6655 Рожд.дaта : 28.03.1968
Години : 56

http://www.gofishingbg.com

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите