Пържен Бакаляро(Треска) със сусам.
Страница 1 от 1
Пържен Бакаляро(Треска) със сусам.
Материали
500 гр филе от треска (бакаляро)
3 до 4 супени лъжици брашно
4 супени лъжици сусам
1 чаена лъжичка сол
пипер
Приготвяне
Измиваме филетата, изцеждат се и се нарязват на парчета (порции)
Ако не е прясна рибата,а осолена я поставяте в съд с вода за 24 часа и на всеки 3 часа сменяте водата .
В купа се добавя брашно, сусам, сол, черен пипер и се разбърква.
Овалваме парчетата риба, покриваме ги със сместа от всички страни и се запържва в загрятото олио до златисто кафяво .
Оставете треската върху абсорбираща хартия за да се отцеди от олиото.
В сух тиган слагате 2 супени лъжици сусам и да се опече малко.
Подредете филета от риба в чиния постлана с листа от маруля и от горе се поръсва с препечен сусам.
Добър апетит!
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Yesterday at 23:42 by Кирил Калчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 29 Апр 2024 - 23:22 by bat_pavel
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Вто 26 Мар 2024 - 20:37 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго