Маринован сафрид/барбуна
3 posters
Страница 1 от 1
Маринован сафрид/барбуна
Почва днес голямата мама,има доста събран материал.
После ще довърша темата.
После ще довърша темата.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Маринован сафрид/барбуна
Към мариноването на сафрида една малка добавка,
от стар мой приятел рибар от Балчик лека му пръст.
Та той ми каза така : махай два санта от опашките
и то премахва нагарчаштия фкус!
Ррав излезе. " alt="" title="">
костреж- ...........................
- Регистриран на : 27.06.2011
Брой мнения : 273 Рожд.дaта : 09.07.1965
Години : 58
Re: Маринован сафрид/барбуна
Абе, Капитане, абе Кире, това в легена колко време ще се размразява, бе? Или ...
Питам, щот' ще чакам такава пратка и да не стане гаф по ЕКОНТ-а!
Питам, щот' ще чакам такава пратка и да не стане гаф по ЕКОНТ-а!
icokanev- ...........................
- Регистриран на : 12.09.2010
Брой мнения : 3864 Рожд.дaта : 02.02.1963
Години : 61
Re: Маринован сафрид/барбуна
Ице,риба по Еконта се праща в хладилна чанта,
нямаш никакви грижи ве,или:
като пращах тази година,в кашонче,но отвътре го "облякох"
със стиропор,и с рибата сложих и 4 половинки със замразена вода.
На другия ден в Кърджали,водата при получаването е била лед още.
Продължението на темата,
айде утре,че сега ме мързи със снимките да се занимавам.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Маринован сафрид/барбуна
Голяма шматка съм,тук забравих да довърша,не че нещо ново ще има,
ама ми беше интересна как ще се получи барбуната.
Пробвах я след първата сол - абе хареса ми като за начало.
Още малко в саламура,и понеже беше много дребна рибата (абе 1/3 отиде на котки и кокошки ),
12 часа в оцета,пак толкова изцеждане от оцета,и айде на "дансинга".
Фоторепортер е внучката.
Мисля че барбуната се получи по-добре от грацата.
Ама после младите ще кажат,не ги отделяхме,че бяхме бъктисали с тези ембриони,
аз затова такива не ги прибирам,после има голяма мама.
ама ми беше интересна как ще се получи барбуната.
Пробвах я след първата сол - абе хареса ми като за начало.
Още малко в саламура,и понеже беше много дребна рибата (абе 1/3 отиде на котки и кокошки ),
12 часа в оцета,пак толкова изцеждане от оцета,и айде на "дансинга".
Фоторепортер е внучката.
Мисля че барбуната се получи по-добре от грацата.
Ама после младите ще кажат,не ги отделяхме,че бяхме бъктисали с тези ембриони,
аз затова такива не ги прибирам,после има голяма мама.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Today at 10:03 by Любак
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 29 Апр 2024 - 23:22 by bat_pavel
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Вто 26 Мар 2024 - 20:37 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго