С ЛОДКА В МОРЕТО 2010г.
+55
lubo72
mite
iamyordan
savkosa
Rimohit
стефан няголов
вакрил
justinian
карид
тони котев
bozaviq
xpynxpyn
tano
ribarshe
runner
фишфрена
chapara
dobria1
Венци
Жоро_Приселци
DOCTORABukarNo1
strijok
nikgeo
ivu
anastas_peykov
rikitikitavi
maestroto
Димитур
ПЛУВЧО
tatitosho
tatkoogi
vatus
jorojoy
ОРЛИН70
СЪНДИ
ICO
belly
Любак
Mi7chell
Дели
Ribarina
Ресьора
carpsliven2
EU_BG_akademika
savi aleksiev
Доктора
Albena
Кико
Петър Василев
КИРО
milen kordov
vvt1970
чечо
Моряка
Мънцата
59 posters
Страница 14 от 38
Страница 14 от 38 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 26 ... 38
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО 2010г.
Не винете Тошето.Аз бях виновника да няма риба :29e6bbd771c7f3 Питайте Любака дали аз като съм наоколо някой хваща риба. Днес надвечер реших да вляза с гуменетката от Траката .Голямо гребане падна... и пак....една голяма "ГРЕДА".Двама човека едвам покрихме дъната на кофите.Ако не вервате питайте Runner.E.. сафридите и сардините бяха едри,но на количество...никак не бе добре положението.До нас едни момчета с чепарета зеленикав електрик взеха малко повече риба от околните.По едно време с една пиратска лодка премина като вятър Орльо,но не знам как е било положението при тях.След това,бавно като завоеватели,мина покрай нас и пиратския кораб на Вълка с екипаж Тошето и Жоро.За тях вече разбрах каква са я свършили
Последната промяна е направена от ПЛУВЧО на Чет 10 Юни 2010 - 15:34; мнението е било променяно общо 1 път
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Днес забелязох селце пред Почивка май.Дали някой ще сподели?
Димитур- ...........................
Брой мнения : 206 Рожд.дaта : 12.02.1970
Години : 54
Що ве, ето рапортувам. Снощи на Траката от 1700 до 2030 - двама човека - 1 кило. Сутринта пак там, от 0600 до 1000, същия екипаж - по 1,750 кг на човек. При това по-арничък. Ама вятъра сутринта - отврат. После поспадна, но и рибата така. Това добре, обаче сега разбора. Работих с чепаренце №8 5 куки юрдек с лъскавко, и 5 куки зелена коса с лъскавко (ФК разбира се). Приятелчето със същия десен, но монофилно. Интересно - абсолютно равен резултат. Повредих си нещо такъма, 2 куки с оловото отидоха. Смених със направа само коса - нъц, перо черно от щъркел и коса (фифти-фифти) - нищо, само юрдек - няма. Всичко това ФК+лъскавичко малко на куката. През това време аверчето вади. Пръсната, ама има. Сложих пак остатъка от 8 куки, вързъх му едно олово - и пак се почна една... Извода за мен - в момента му е по-важен десена отколкото влакното. Зелена коса и юрдек, фифти-фифти. И друго още. Всичките риби са с хайвер, май още са други грижите й и не се храни настървено. Но да се надяваме, че ще става все по-добре, макар и със зъкъснение. От мене - толкова! Айде, щастие всекиму!
runner- ...........................
Брой мнения : 228 Рожд.дaта : 22.06.1967
Години : 57
Добър резултат и много ценна информация
Albena- ...........................
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60
Тоше, какви са тия сардини. Аз ли съм изостанал или ти си ловил в Гърция ?
Ловим си го тука.Едър,тлъст и вкусен.Вечер избива горе на самата повърхност и прави кръгове във водата.Дели написа:Тоше, какви са тия сардини. Аз ли съм изостанал или ти си ловил в Гърция ?
Те бре,това са,имало ги е винаги.
[You must be registered and logged in to see this image.]
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Тази сутрин - мъкаааа, мъка :5f3aea9b1ac151 . Района е Траката - Почивка, часът 0630 - 1100. Две сафридчета на зелено+юрдек, две сафридчета на юрдек. Удари ми и едно харибче към 25см. Сложих веднага щъркел #5, ама нъцки. Поне нямаше вятър. И така.
runner- ...........................
Брой мнения : 228 Рожд.дaта : 22.06.1967
Години : 57
Важното е да участваш.Който е редовен все ще я уцели някой ден.
Споко Рънър , и на твойта улица ще изгрее слънчо
ribarshe- ...........................
Брой мнения : 1376 Рожд.дaта : 05.09.1970
Години : 54
Аз съм изостанал за сардините. Имало ги е винаги, но за 7 години една не сам закачал.
А вчера на палеца са извадили повече сафрид - по 4-5 кила на човек. Утре и аз съм там от изгрев.
А вчера на палеца са извадили повече сафрид - по 4-5 кила на човек. Утре и аз съм там от изгрев.
Кое място наричате "палеца"?Дели написа:Аз съм изостанал за сардините. Имало ги е винаги, но за 7 години една не сам закачал.
ivu- ...........................
Брой мнения : 298 Рожд.дaта : 06.12.1975
Години : 48
Аз казвам на Палеца една скала която стърчи от водата като палец близо до брега между пашадере и мостчето пред х.Родни Балкани. Други казват, че палеца е северния нос на плажа северно от Камчия .
Палеца е носа преди Камчия , защото , ако погледнете от далече прилича на палец.Името му е н.Змийски нос
Albena- ...........................
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Пак си добре,чувал съм че в нашето море имало и калкан,Дели написа:Аз съм изостанал за сардините. Имало ги е винаги, но за 7 години една не сам закачал.
ама за повече от 30г - не съм хващал.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Айде утре на слука,
завъртя се вечерта и делфин ще го натисне в брега
завъртя се вечерта и делфин ще го натисне в брега
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Е,дали ще го притисне или изгони......ще видим.
milen kordov- ...........................
Брой мнения : 1166 Рожд.дaта : 16.08.1972
Години : 52
Тръгвам за Болата.
ivu- ...........................
Брой мнения : 298 Рожд.дaта : 06.12.1975
Години : 48
Утре ще пиша по подробно...с снимки,а за влизащите утре от Галата до Кара дере риба даде добре единствено пред Палеца,тоест днес хванахме риба благодарение и по сигнал на Дели :609c1f728720fb
????- Гост
Цифри,колега,цифрииии......
milen kordov- ...........................
Брой мнения : 1166 Рожд.дaта : 16.08.1972
Години : 52
Километри Миленски,километрииии
Пиша в тази тема защото целта на влизането беше опознавателна,тоест аз да се запозная с лодката и тя с мен същевременно разбира се да изкараме/евентоално/и някоя и друга рибка
И така в 8,30ч. пуснахме на вода от слипа на ,,гребна база,,за интересуващите се цената е все още 10лв.
Последва обаждане от Дели и целта беше локализирана-Палеца,наште вече си дърпали сафриди,други си дръпнали ..............но тази история си е негова тои да си я разкаже
Бързи напътствия от Орляка към начинаещия......в движение
по маршрута разбира се проверихме и всяка група от лодки, Галата,Фичоза,Черноморец,при всички отговора беше идентичен.....много рядка рядка пръсната риба
Положението при Дидо /единствената лодка-настрани от всички други/бе корено различно,още с пускането на чепарето усетихме приятната тръпка от нареден по куките сафрид,последваха около два часа удоволствие след което рибата рязко спря да кълве, слънцето напече и беше време за първите морски бани :525707397c05bb
Пиша в тази тема защото целта на влизането беше опознавателна,тоест аз да се запозная с лодката и тя с мен същевременно разбира се да изкараме/евентоално/и някоя и друга рибка
И така в 8,30ч. пуснахме на вода от слипа на ,,гребна база,,за интересуващите се цената е все още 10лв.
Последва обаждане от Дели и целта беше локализирана-Палеца,наште вече си дърпали сафриди,други си дръпнали ..............но тази история си е негова тои да си я разкаже
Бързи напътствия от Орляка към начинаещия......в движение
по маршрута разбира се проверихме и всяка група от лодки, Галата,Фичоза,Черноморец,при всички отговора беше идентичен.....много рядка рядка пръсната риба
Положението при Дидо /единствената лодка-настрани от всички други/бе корено различно,още с пускането на чепарето усетихме приятната тръпка от нареден по куките сафрид,последваха около два часа удоволствие след което рибата рязко спря да кълве, слънцето напече и беше време за първите морски бани :525707397c05bb
????- Гост
Следващия маршрут...Кара дере,приятели щяха да опъват палатки,при нас риба не се обаждаше така че разходката продължи с кратки спирания за проверки на така желания сафрид
????- Гост
И отново към палеца
Там обаче ни очакваше изненада,въпреки уловените съфриди веднага след спирането ни решихме да излезем
отново на брега......слънцето бе станало нетърпимо,така че потърсихме сянката на високите скали
Група туристи се забавляваха с този верижен вседеход
В 16.30ч.отново атакувахме и отново взехме малко риба,завъртяха се два или три пасажа и отново спря така че бавно но славно се насочихме към Варна
И сега изненадата.....бензина в резервоара ми свърши при една атака на джурум срещу Фичоза,така и не стигнахме до блъскащите се в морето чаики
бензина в резервоара свърши ама аз съм / пидвидлив / и си нося резерва в тубичка от 4лт.
въпреки това решихме да се прибираме
придвидлив ли казах,само дето не бях придвидил че бензина ще ми стигне до Аспарухов мост
а на малкия двидател до носа където канала се разклонява така че след като остановихме че на гребла риб се придвижва трууууууудно ги размахахме като сигнал за помощ на първата минаваща лодка
Така че от следващия път ще бъда не с 20 а с 40 литов резервоар..........КРАИ
Там обаче ни очакваше изненада,въпреки уловените съфриди веднага след спирането ни решихме да излезем
отново на брега......слънцето бе станало нетърпимо,така че потърсихме сянката на високите скали
Група туристи се забавляваха с този верижен вседеход
В 16.30ч.отново атакувахме и отново взехме малко риба,завъртяха се два или три пасажа и отново спря така че бавно но славно се насочихме към Варна
И сега изненадата.....бензина в резервоара ми свърши при една атака на джурум срещу Фичоза,така и не стигнахме до блъскащите се в морето чаики
бензина в резервоара свърши ама аз съм / пидвидлив / и си нося резерва в тубичка от 4лт.
въпреки това решихме да се прибираме
придвидлив ли казах,само дето не бях придвидил че бензина ще ми стигне до Аспарухов мост
а на малкия двидател до носа където канала се разклонява така че след като остановихме че на гребла риб се придвижва трууууууудно ги размахахме като сигнал за помощ на първата минаваща лодка
Така че от следващия път ще бъда не с 20 а с 40 литов резервоар..........КРАИ
????- Гост
Страница 14 от 38 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 26 ... 38
Страница 14 от 38
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing