Текуща информация за бистротата на морската вода
+40
k0c3t0
ТАРАЛЕЖ
efo
justinian
paynera
недялко радков
sllipi1
boysa
iamyordan
rikitikitavi
kokofishig
roko koko
КИРО
Кирил Калчев
Любак
gogo26
Жоро_Приселци
Bluefish
карид
tiho_roev
JimBeam
tolio_pm
Шморхи
spear
Pretor
ПЛУВЧО
gmurkacha
vatus
pipin162
dimardesy
Mi7chell
Станислав
baretata
Rimohit
mite
belly
kap.nemo
makari
terzosub
Мънцата
44 posters
Страница 3 от 14
Страница 3 от 14 • 1, 2, 3, 4 ... 8 ... 14
Re: Текуща информация за бистротата на морската вода
Булти написа:...в Бургас як мъртвак , видимост по малко от метър , водата чорба , с 5мм неопрен загинах от жега
А защо лятото гмуркате с неопрени,аз си мислех,че той е когато водата е студена?
Станислав- ...........................
Брой мнения : 224 Рожд.дaта : 07.06.1994
Години : 30
1-ва буна варна,видимост 1 метър,като погледнеш хоризантолно водата е червена.
Mi7chell- ...........................
Брой мнения : 258 Рожд.дaта : 04.07.1985
Години : 39
....много медуза , много боклук , вълните те мятат като прани гащи и ако си с голи колене - познай ...в Бургас е като във Варна мътно , че и по лошо...Станислав написа:Булти написа:...в Бургас як мъртвак , видимост по малко от метър , водата чорба , с 5мм неопрен загинах от жега
А защо лятото гмуркате с неопрени,аз си мислех,че той е когато водата е студена?
????- Гост
то и вертикално да я гледаш - пак червена мътилка.Mi7chell написа:1-ва буна варна,видимост 1 метър,като погледнеш хоризантолно водата е червена.
Пред Галата е добре,но завиеш ли зад завоя към залива,мани мани.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Ной-мътно, топло, мъртвак и редки риби.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
..в Бургас морето се е избистрило ....с 20 ....см
:432c42269535b6
:432c42269535b6
????- Гост
Вчера, къмпинг "Луна" до Обзор,водата като чай,видимост от 50см до 1.5м.Много платерина но дребна и нервна :609c1f728720fb
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
Бургаски залив : мъртвак , мътно , топло и т.н.
????- Гост
Бургас :
"Pretor написа:
Вярно нямаш, ама наслука! Пък ако наринеш повечко лавраци се обади .
...отдавна не бях правил КАПО ...докато стигна от колата до мястото за гмуркане , бях гол и ме наваля дъжда , в резултат се появиха старите болки в гърба ...беше невероятно мътно ...но бях изкефен поради следните няколки причини : плажът бе пуст и романтиката отново го бе превзела ...от скалите на брега искочиха двойка Морски видри и беше наслаждение да наблюдавам любовната им игра - писукаха и се увиваха с тела плувайки на 1 метър от мен , чак се запитах : - Аве аз дали се събудих наистина ! Не сънувам ли , че наистина съм дошъл да гмуркам ! ...наслаждение изпитвах и всеки път кагато вдигнех погледа си над водната повърхност - под самата повърхност плуваха безброй малки рибки а отгоре безброй капки правеха безброй кръгчета ...и в крайна сметка си направих и една добра тренировка ...есента е любимият ми сезон "
:dancingHappy_i
"Pretor написа:
Вярно нямаш, ама наслука! Пък ако наринеш повечко лавраци се обади .
...отдавна не бях правил КАПО ...докато стигна от колата до мястото за гмуркане , бях гол и ме наваля дъжда , в резултат се появиха старите болки в гърба ...беше невероятно мътно ...но бях изкефен поради следните няколки причини : плажът бе пуст и романтиката отново го бе превзела ...от скалите на брега искочиха двойка Морски видри и беше наслаждение да наблюдавам любовната им игра - писукаха и се увиваха с тела плувайки на 1 метър от мен , чак се запитах : - Аве аз дали се събудих наистина ! Не сънувам ли , че наистина съм дошъл да гмуркам ! ...наслаждение изпитвах и всеки път кагато вдигнех погледа си над водната повърхност - под самата повърхност плуваха безброй малки рибки а отгоре безброй капки правеха безброй кръгчета ...и в крайна сметка си направих и една добра тренировка ...есента е любимият ми сезон "
:dancingHappy_i
????- Гост
Приморско... Маслен нос... отнидох да разгледам за първи път "легендарното" място... видимост до 7-8 метра... каквато не очаквах и дори имах чувството че се намирам в огромен бистър аквариум, за което най-вероятно допринасят разположените наблизо мидарници... понеже гмуркам често в Обзор, мога да споделя, че разликата е огромна... там например почти няма скрити заливи, мидата от тралирането направо си липсва и тнт... бях на Маслен нос два дни, като пътувах от Бургас и рано сутрин влизах около 7 часа, като обхождах южната част на носа до средата и малка част от северната... на 13 и 14 септември... първият ден беше по-бурно, но около прибоя виждах повече риба... за първи път видях руски кефал като огромно торпедо, което ми заприлича на подводница, която изобщо не ми обърна внимание и си пореше с нескрито самочувствие... за жалост доста далеч от мен, опитах да плувам след рибата, но напразно... платерина, групирана на големи , но редки пасажи, изключително много заргана, един пасаж доста едри кефали в самия бряг, но само първия ден...
dimardesy- ...........................
Брой мнения : 18 Рожд.дaта : 10.05.1977
Години : 47
Днес в района на Русалка, Болата и Тузлата сташна боза видимост под метьр,гаден мьртвак риба не видях, чак ме беше яд че облчах неопренал
mite- ...........................
Брой мнения : 148 Рожд.дaта : 13.03.1979
Години : 45
И от мен инфо за днес. Към 13.30 тръгнахме с Иво да гмуркаме. Първо на хотел Ной - гаден мъртвак, водата мътна. Оттам на Дружба - дъжд, морето същото. Оттам на Траката , силен запад-северозапад, водата боза. Качихме се на Пасата и обратно в града. Утре ако е по добре морето пак сме там.
baretata- ...........................
Брой мнения : 307 Рожд.дaта : 20.10.1965
Години : 59
Инфо от днес. Отидох на Траката около 11.00 да проверя как е морето и става ли за гмуркане. Поглеждам отгоре бистро. Вятърът от север, прави лека вълна. Викам си аиде аз съм. Обадих се на Иво да му дам инфо. Влизам , до третия метър видимост около 4 метра , оттам надолу боза. Обиколих буната два пъти като направих поне 25-30 гмуркания в дълбокото. Никаква по-едра риба. На десния рог на буната пълно с боклуджа и граца. Излизам и тръгвам за Ной. В това време се обажда тренера. Казвам му къде отивам. Идва веднага. Влизам от брега . Мървак, вълната ще ме разбие в брега. Но нали тренера ме чака на буната за инструкции плувам до там. Водата бистра, видимост пак около 3,50-4 метра. Иво дава напътствия отгоре. БЕЗЦЕННИ СЪВЕТИ. Показва ми как да раздишам, как да приближавам до мястото на гмуркане и т.н. Абе страшен пич отвсякъде. Влизам на дълбокото. Нямам дълбокомер ама е към 6-7 метра. Водата долу бистра, видимост около 4 метра, риба обаче няма. Веднъж видях една, но и стрелях сватбарската. Тренера веднага ме скастри. Малко след това фронтално ми дойдоха 3-4 риби , но не можах да им стрелям. Половин час след това никаква риба. Тренера имаше работа и решихме да свършваме с тренировката. 14.30 пайдос към дома. БЛАГОДАРЯ НА ПИПИН ЗА СЪВЕТИТЕ И ВРЕМЕТО КОЕТО ОТДЕЛЯ ЗА МЕН. :609c1f728720fb
baretata- ...........................
Брой мнения : 307 Рожд.дaта : 20.10.1965
Години : 59
Златко, батка стига си ме засрамвал така, нищо кой знае какво не съм направил, нали за това са приятелите. Извинявам се, че спамя темата с коментара си, но нямаше как да не го напиша. С времето ще научиш, още много неща, радвам се, е проявяваш завиден интусиазъм, което ме стимулира да ти показвам и уча, а "Ной" ще ти го покажа камък по камък, познавал го отлично. Справи се много добре днес, имаше непирятен мъртвак, но като има видимост се преживява. Другият път ще я намерим къде се е скрила рибата. :)
...синоптиците днес пак не познаха :d776892fea672e ...добре, че направих проверка първо с колелото....и тъй в Бургаския залив - морето батак , вятър колкото си искаш
????- Гост
УбиФ та . Ко сме ти виновно бре, като не четеш. :d776892fea672e :f38b1c44c48ae2Булти написа:...синоптиците днес пак не познаха :d776892fea672e ...добре, че направих проверка първо с колелото....и тъй в Бургаския залив - морето батак , вятър колкото си искаш
---------------------- ------------------ -------------------------- --------------------
Това е пост от 22.09.2010г. посреднощ - пуснат
Любак on Чет Сеп 23, 2010 2:11 am
На 23, 24.09.2010г. времето по Черноморието ще бъде хубаво.
-------------------------- -------------------- ---------------------
И през трите дена вятърът да е :
Вятърът за Варна през ноща ще е неорентиран 1-3 м/с., от около 9-10ч. до 12-13 ч. трябва да се ориентира на североизток 3-4 м/с., от 13ч. до около 18ч. да се ориентира на изток/югоизток 5-6 м/с., след това отново да завърти на североизток 2-4 м/с., посреднощ да намалее до 1-3 м/с. неорентиран.
За Бургас ориентацията на вятърът ще е същата през денонощието, с изключение на това че около обяд да е 6-7 м/с. от изток.
------------- ------------------ ---------------------------------
Опит за познаване за събота и неделя по Черноморието :
- събота- малка вероятност от слаб дъжд след обяд. Вятърът да е от североизток/изток 4-5 м/с.
неделя - облачно и от обяд нататък до вечерта се очакват валежи, на места са възможни и малко по-силни. Вятърът сутринта да е от югоизток 2-4 м/с., но от обяд се очаква да се усили до 4-6 м/с.
----------------- -------------- --------------------------
За по сигурна прогноза гледайте TV-7 или БНТ.
Първо ще те вържа /че си ячък/ и тогава ще те бия. :d776892fea672e
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Равда днес 10.30 сутринта.terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.20756018][You must be registered and logged in to see this image.][/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.20756014][You must be registered and logged in to see this image.][/URL]
terzosub- ...........................
Брой мнения : 145 Рожд.дaта : 18.09.1977
...кой чете по туй време ве ...инак евала и браво - познал сиЛюбак написа:Това е пост от 22.09.2010г. посреднощ - пуснат
????- Гост
... днес в Обзор беше същото положение, както в Равда от снимките на Лъчо... здравей, приятелю, в събота се видяхме... въпреки това влязох за около два часа от Лаксата до Батареята и освен едно борещо се с течението калканче, не видях нито една друга риба... сутринта рано имаше видимост до три метра, която при излизането ми се беше стопила на нула... вдигна голяма вълна... това е...
dimardesy- ...........................
Брой мнения : 18 Рожд.дaта : 10.05.1977
Бургаски залив : мътно , гадно , студено , риба няма ...репортажа тук :
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
????- Гост
Аве, Митак, за кой ли пореден път се мъча да се регистрирам в твоя форум, ама нали съм индиянец, не мога. Иска ми някакъв -Мейл адрес..., ама аз немам такова животно.
До сега все децата са ме регистрирали по другите форуми, ама проблема е, че сега почти не се виждам с тях.
Помагай!?! :609c1f728720fb
До сега все децата са ме регистрирали по другите форуми, ама проблема е, че сега почти не се виждам с тях.
Помагай!?! :609c1f728720fb
vatus- ...........................
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68
Радвам се , че проявяваш интерес към сайта ми ...направих ти профил , естествено ватуски :609c1f728720fb ...виж си Л.С. за паролата
????- Гост
в събота и неделя , шибан мъртвак в Бургас ...видимост ...25 см.
????- Гост
...в Бургас морето е тава ...видимост 3 метра ...циганско лято ...баси кефа ...днес се пекох в лодката :609c1f728720fb И на Мириус.к :6249c95f600dc6
????- Гост
Страница 3 от 14 • 1, 2, 3, 4 ... 8 ... 14
Similar topics
» МЕТЕОРОЛОГИЧНИ САЙТОВЕ И УЕБ КАМЕРИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО
» Вода нема, риба има
» Топлина за вода от Слънцето.
» Вода нема, риба има
» Топлина за вода от Слънцето.
Страница 3 от 14
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing