Труден риболов на каракуди! Малко риби и от днес. 25.04.2010г.
+12
Владо Коцев
carpsliven2
dekata
Йордан Марков
sava
jasonsmith
Ресьора
п.василев
ninastefanina
Красимир
dimy
Plat1ka
16 posters
Страница 1 от 1
Труден риболов на каракуди! Малко риби и от днес. 25.04.2010г.
Здравейте. След обстойно преглеждане на прогнозите за вятър сутринта потеглих при скорот на вятъра от 3м/с което се оказа идеална скорост за риболов. Пристигнах на водоема точно на разсъмване. Поради факта че е делничен ден нямаше никой само аз. А пред мен какво да видя. Водата огледало и навсякаде като в казан играят каракуди. Ръцете ми взеха да треперят от вълнение, "Ей са ги изтрепах си викам" Скачаха риби в крката ми и навсякаде по всички възможни дистанции в язовира все едно бях в рая. Разпъването на багажерите отне по малко от 4-ри минути и бях вече на линия и се почна голямото чакане. Направо неможех да повярвам риби ми играеха в краката а плувките седяха като паметници. Сменях дълбочини сменях бял, торен , бял + торен , жито , хялб не не не и не.
След 30-40 минути изложен на това мъчение реализирах пръвото кълване една прилична каракуда. Веднага след него потъна и другата плувка и още една се хвана. И така бавно потръгна риболова. С напичане на слънцето се посъбра народ. Около мен никой нищо не хваща само епизодични каракуди и от време на време и аз по накоя.
Равносметката за 5 часа риболов около 15 каракуди 4 бабушки и 4 уклея.
Ето малко снимки:
[You must be registered and logged in to see this image.]
И сега да ви кажа за първи път се чувствах застрашен да си пусна рибата. Направих една серия от 5 риби една след друга и около мен се събра тълпа. То това беше и причина да си тръгна. Изгладняли ромски братя идваха да питат на какво и как ги ловя като някой от тях учтиво ме помолиха да им направя въдиците като мойде да си хванат една две риби.
Тайно докато си снимах с апарата и наклоних кофата към водата..
При което единия от тях се затича и вика "Ей ЕЙ ще ги изтървеш ве недей така ЕЙ ЕЙ Дай ги на сам. Уж не го чух и обърнах кофата и той " Що го пусна бе човек дай една риба за детето" Викам му да има и за другия път да ловиме. И Циганина се смее през зъби и вика "Евала момче Евала и почва да вика на другите. "Видяхте ли какво направи момчето бе. Евала момче евала :) хаха направо ме разбиха. После ми видяха кофата с торните червей и ми се примолиха да им дам по 5-6 броя. НЕ че с техните въдици щяха да хванат нещо но поне се опитват да ловят с въдици а не с други отвратителни средства.
Ами това е. Немога да си обясна защо се държаха така каракуди. Мятах им и захранка с кълцан торе ни бял вътре но това влоши нещата като се наложи да я заобикалям и да мятам по-навътре за да ми кълве.
Ако неделя се такова времето ще ходя да им връщам няма начин.
След 30-40 минути изложен на това мъчение реализирах пръвото кълване една прилична каракуда. Веднага след него потъна и другата плувка и още една се хвана. И така бавно потръгна риболова. С напичане на слънцето се посъбра народ. Около мен никой нищо не хваща само епизодични каракуди и от време на време и аз по накоя.
Равносметката за 5 часа риболов около 15 каракуди 4 бабушки и 4 уклея.
Ето малко снимки:
И сега да ви кажа за първи път се чувствах застрашен да си пусна рибата. Направих една серия от 5 риби една след друга и около мен се събра тълпа. То това беше и причина да си тръгна. Изгладняли ромски братя идваха да питат на какво и как ги ловя като някой от тях учтиво ме помолиха да им направя въдиците като мойде да си хванат една две риби.
Тайно докато си снимах с апарата и наклоних кофата към водата..
При което единия от тях се затича и вика "Ей ЕЙ ще ги изтървеш ве недей така ЕЙ ЕЙ Дай ги на сам. Уж не го чух и обърнах кофата и той " Що го пусна бе човек дай една риба за детето" Викам му да има и за другия път да ловиме. И Циганина се смее през зъби и вика "Евала момче Евала и почва да вика на другите. "Видяхте ли какво направи момчето бе. Евала момче евала :) хаха направо ме разбиха. После ми видяха кофата с торните червей и ми се примолиха да им дам по 5-6 броя. НЕ че с техните въдици щяха да хванат нещо но поне се опитват да ловят с въдици а не с други отвратителни средства.
Ами това е. Немога да си обясна защо се държаха така каракуди. Мятах им и захранка с кълцан торе ни бял вътре но това влоши нещата като се наложи да я заобикалям и да мятам по-навътре за да ми кълве.
Ако неделя се такова времето ще ходя да им връщам няма начин.
Последната промяна е направена от Plat1ka на Нед 25 Апр 2010 - 21:13; мнението е било променяно общо 1 път
Plat1ka- ...........................
Брой мнения : 156 Рожд.дaта : 01.01.1981
Години : 43
Re: Труден риболов на каракуди! Малко риби и от днес. 25.04.2010г.
:thumbsupsmiley :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
dimy- ...........................
Брой мнения : 42 Рожд.дaта : 26.06.1981
Много готин риболов,ама от цигани ,на кой язовир ,с какво ,как .......
Красимир- ...........................
Брой мнения : 77 Рожд.дaта : 29.08.1975
Години : 49
Въпреки нервите си се представил добре
ninastefanina- ...........................
Брой мнения : 2237
Красимир написа:Много готин риболов,ама от цигани ,на кой язовир ,с какво ,как .......
Риболов на болонезета, поради факта че нямах стационарни плувки подходящи за ситуацията използвах два слайдера 3+1.5 г на дистанция около 20м. , Основно влакно 0.16 повод 0.10, кука камасан Б511, номер 14.
За стръв порбвах всичко което имах, жито,бял , торен, троха , комбинация бял+торен. Няй-добре даваха на торен но имах взимания и на белия като на него взимаха малки бабушки и едри уклей които не бяха приоритед на днешния ми риболов и не ги търсих целенасочено.
ninastefanina написа:Въпреки нервите си се представил добре
Те нервите не бяха заради цагианите. Дори самите цинаги ми направиха доста добро впечатление. С мен разговаряха на чист Български и се обръщаха към мен с колега и извинявай че те притеснявам. Ловяха си културно и дори когато застанаха около мен се извиниха и попитаха дали ми пречат.
Играта на нервеи беше сутринта когато около мен навсякаде играеха прилични каракуди а нейскаха да взимат. Опънаха ми нервите на макс, всяко леко поклащане на плувката ми вдигаше адреналина защото взиманията бяха много редки и плахи и беше от голямо значение точното засичане за да хвана рибата. Затова и резултата беше 50 на 50 за хванати и изпуснати риби. Интересното беше че ми вдигаха плувките като платики . Антената направо изкачаше и след това повеждаха на накъде. След повдигане почти винаги я закачах рибата.
Все едно сме били на един и същи язовир.
Днес на Доситеево същата ситуация без циганите.
Рибата играе и не ще.
Тактика същата само инструмента друг-щека.
Резултата същия малко каракуда+баби+костур и две уклея.
Иначе поздрави за излета и най-вече за края - релийза.
Рибата играе и не ще.
п.василев- ...........................
Брой мнения : 326 Рожд.дaта : 10.04.1969
Години : 55
п.василев написа:Все едно сме били на един и същи язовир.
Рибата играе и не ще.
Е това е горе долу добра новина че аз си помислих че са правили нещо със язовира и затова рибата нейска. Но вяно просто промяната на времето или налягане е влияело на рибата. Изключително много игра на риби навсякакви дистанции и много малка активност от към взимания. Да се надяваме че до неделя ще се оправят работите и ще има резултати.
За справка миналата седмица на същия водоем за 40 минути хванах около 30 каракуди. Невероятен риболов но тогава времето беше адски нестабилно и заваля и задуха и трябваше да тръгвам. Днес перфектно време никакъв риболов. Тва е ден с ден няма.
Ресьора- ...........................
Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42
Вчера и аз имах същият проблем с каракудите, на друг разрешен язовир около Сф.. За 2ч. - 10 бройки, и още поне 10 изпуснати, 2 на брега, и другите повеждат- засичане, не се закачат... смених няколко плувки, монтажа и все едно и също,.. интересното е че успешна ми се оказа плувка 3гр., която ми отчиташе по-успешно повежданията от плувка 1гр.. абе като цяло риболова ми беше успешен, но страшна игра на нерви..Plat1ka написа:Е това е горе долу добра новина че аз си помислих че са правили нещо със язовира и затова рибата нейска. Но вяно просто промяната на времето или налягане е влияело на рибата. Изключително много игра на риби навсякакви дистанции и много малка активност от към взимания. Да се надяваме че до неделя ще се оправят работите и ще има резултати. Тва е ден с ден няма.
Иначе Пепи евалата за излета и за репортажа!
jasonsmith- ...........................
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 14.07.1980
Години : 44
sava- ...........................
Брой мнения : 347 Рожд.дaта : 30.11.1968
Йордан Марков- ...........................
Брой мнения : 1233 Рожд.дaта : 11.06.1974
Години : 50
По-важно е,че има къде да ходиш за риба. Нас тази година ни отрязаха от всякъде :21fe7b94c4e424
dekata- ...........................
Брой мнения : 407 Рожд.дaта : 01.07.1972
Години : 52
Малко каракуди и от днес.
Риболова си беше екстра каракуди от 100 до 400 г които взимаха на всичко стига то да стигне от тях. Единствения проблем бяха огромната напаст от кубинки които налитаха на всичко което попадне във водата включително и на самите плувки. Успееш ли да пропаднеш до дъното имаш каракуда.
Ето така изглеждаха рибките.
Имаше и такива разбойници като на мен сефтето ми беше един от тях...
Пуснах го и видях къде се крият майка и татко му ама нямах подходяща стръв за тях. Но в най-скоро време ще ги докопам.
Кефа да ловиш със червей собствено копане си е екстра. НЕ те притесянва разходната норма.
Ползвах захранка "БГ ВДЕ" или Печен коноп+кюспе+животински протеин(кълцан торен). Захранката работеше добре като "НАВЪРТЯ" едрите каракуди :)
Ето и крайна резултат.
Язовир: Брезнишки Извор
Статус: арендован, 7лв на пръчка рибата не се плаща
Риболов: На болонезе, плувка 2 г (тип морков) основно 0.16, повод 0.10, кука Камасан Б511 номер 14. Стръв торен червей.
Дълбочина на която се намират рибите 2.25 м .
Риболова си беше екстра каракуди от 100 до 400 г които взимаха на всичко стига то да стигне от тях. Единствения проблем бяха огромната напаст от кубинки които налитаха на всичко което попадне във водата включително и на самите плувки. Успееш ли да пропаднеш до дъното имаш каракуда.
Ето така изглеждаха рибките.
Имаше и такива разбойници като на мен сефтето ми беше един от тях...
Пуснах го и видях къде се крият майка и татко му ама нямах подходяща стръв за тях. Но в най-скоро време ще ги докопам.
Кефа да ловиш със червей собствено копане си е екстра. НЕ те притесянва разходната норма.
Ползвах захранка "БГ ВДЕ" или Печен коноп+кюспе+животински протеин(кълцан торен). Захранката работеше добре като "НАВЪРТЯ" едрите каракуди :)
Ето и крайна резултат.
Язовир: Брезнишки Извор
Статус: арендован, 7лв на пръчка рибата не се плаща
Риболов: На болонезе, плувка 2 г (тип морков) основно 0.16, повод 0.10, кука Камасан Б511 номер 14. Стръв торен червей.
Дълбочина на която се намират рибите 2.25 м .
Перфектен си както винаги колега .. удоволствие е да се четат и гледат твоите излети
carpsliven2- ...........................
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Мога да кажа същото и за твойте излети и това което правиш за всички колеги и приятели на този форум. Точно същото се опитвам и аз да пресъздавам с репортажите си и съвместните риболови с колеги желащи да ги водя с мен. А именно приятното изживяване край водоема и борбата с рибите. Искренно се надявам някой ден да имам възможност да дойда да половя риби с вас на голямата вода с големите торпеда и да се запознаем.
Утре ще ходя да търся едни шарани. Не толкова големи колкото тези които показваш ти но пък аз ще ги търся в доста екстремна среда на плувка и силно се надявам да имам какво да покажа.
Благодаря за хубавите думи.
Утре ще ходя да търся едни шарани. Не толкова големи колкото тези които показваш ти но пък аз ще ги търся в доста екстремна среда на плувка и силно се надявам да имам какво да покажа.
Благодаря за хубавите думи.
Действително си много добър,
много работи може да научи човек, като
желая ти още много успехи
много работи може да научи човек, като
желая ти още много успехи
Владо Коцев- ...........................
Брой мнения : 148 Рожд.дaта : 19.03.1960
Години : 64
готин репортаж евала
Б.Василев- ...........................
Брой мнения : 587 Рожд.дaта : 06.02.1979
Години : 45
Браво за излетите и благодарности за добре описаните излети.Както каза Васко наистина си е удоволствие да се чете описан от теб излет .А и така и ние си правим изводи и поуки
Успех с шараните
Успех с шараните
ivo75- ...........................
Брой мнения : 923 Рожд.дaта : 21.07.1975
Години : 49
Пак си се представил на ниво колега.Браво
Ресьора- ...........................
Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42
Добър излет.С много добър репортаж.
СЪНДИ- ...........................
Брой мнения : 2852 Рожд.дaта : 03.09.1958
Години : 66
Много добър риболов.
sava- ...........................
Брой мнения : 347 Рожд.дaта : 30.11.1968
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Similar topics
» Труден риболов на яз.Въча
» Неделя, Понеделник, Вторник= релакс и по малко риби! +снимки
» Майски каракуди
» Неделя, Понеделник, Вторник= релакс и по малко риби! +снимки
» Майски каракуди
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон 25 Ное 2024 - 20:29 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing