Ново! Промоция на двигатели MERCURY
+14
max
nkolev66
EU_BG_akademika
Borkata
vatus
Мънцата
roko koko
krokibg
baralya
xivo
Ribarina
ivu
КИРО
Шморхи
18 posters
Страница 2 от 5
Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Ново! Промоция на двигатели MERCURY
F15E също е изчерпан - старата промоция приключи!
Новата върви с пълна сила F25EН-GA е много добър откъдето и да го погледнеш, особено откъм съотношение цена:екстри :)
Новата върви с пълна сила F25EН-GA е много добър откъдето и да го погледнеш, особено откъм съотношение цена:екстри :)
Тедо, абе нямаш ли някой 25кс, къс, ръчен, дето е бил мостра по тъничко така....
Ако мога да взема на мойте двата 3 000лв ще си купя 25кс 4т
Иначе в камуфлажния ми остана погледа :21fe7b94c4e424
Ако мога да взема на мойте двата 3 000лв ще си купя 25кс 4т
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Той стои ли още? Май ще сменям двигателният отсек около пети-десети юлиEU_BG_akademika написа:
Още един кандидат за лепене на нова транцева дъска.EU_BG_akademika написа:........ ще си купя 25кс 4т
Погледни до колко коня може да ти издържи коритото,че после
има голяма мама.
На този отвсякъде беше му разлепен транеца - две седмици го сушах на сянка,
за да го спася от гниенето дето беше почнало.
Транспортирал си лодката с мотора на транеца,а и мотора е бил
като твоята мечта,а го дават до 20к.с.
Ако искаш,имам и по-подробни снимки.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
А мойта е за 25 коня, освен това нали знаеш че имам стойка на колесаря и не носи транеца цялата тежест
:609c1f728720fb
:609c1f728720fb
За стойката - бях забравил.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Когато имах надуваема лодка(бре, как прозвуча, все едно било 10 години), та когато имах такава лодка, освен подпора за транеца на самият колесар, имах и разпънка, с която държах ботуша на двигателя към транеца. Купих я от Иво(маx) от Фишинг Манията. Одруса ме 100 кинта, но грам не съжелявам. Още я ползвам на сегашната лодка. Представлява алуминиев профил с ухо накрая в единият край и подвижни лапи, с четири гумени тампона в другият. Тампоните хващат ботуша на двигателят, а ухото ляга в една ролка, която монтирахме на колесара. Това се упляътнява с два ластика и мотора не мърда!!! Даже от постоянното подскачане по пътищата, гумите така залепват и "захапват" ботуша, че после ми е зор да го освободя. Така не тормозя и заклинващият механизъм на мотора, а и той самият, тежи не на лодката, а на колесара.
Твърд привърженик съм да се транспортира двигателят във вдигнато положение. Мисля, че така оказва по-малко натоварване на транеца,
отколкото ако е спуснат.
Ако представлява интерес, ще направя снимки утре. Верно, сега лодката не е надуваема, но принципът е същият, т.е. ще се схване схемата.
Академиче...пак си помисли за 25-е коня. Тежи 71 килограма. Въобще не е малко брат, ма въобще! Верно, че лодката ти вероятно е по-здрава от китайските, ма....71 килограма мъртва маса е едно, но динамичните сили при транспорт с колесар или движение на вода ги правят доста повече.
Нинам...аз бих заложил на 20-а или...бих сменил лодката.
Твърд привърженик съм да се транспортира двигателят във вдигнато положение. Мисля, че така оказва по-малко натоварване на транеца,
отколкото ако е спуснат.
Ако представлява интерес, ще направя снимки утре. Верно, сега лодката не е надуваема, но принципът е същият, т.е. ще се схване схемата.
Академиче...пак си помисли за 25-е коня. Тежи 71 килограма. Въобще не е малко брат, ма въобще! Верно, че лодката ти вероятно е по-здрава от китайските, ма....71 килограма мъртва маса е едно, но динамичните сили при транспорт с колесар или движение на вода ги правят доста повече.
Нинам...аз бих заложил на 20-а или...бих сменил лодката.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Не снимах подпората, но и това ще направя. Иначе ето снимка как изглежда колесара. Така го пригодихме за надуваемата. Хем подпорка за транеца, хем подпорка за държача на двигателят.
Утре ако не забравя, ще снимам всичко заедно, с подпората.
Утре ако не забравя, ще снимам всичко заедно, с подпората.
А не се виждат и стопове и мигачи
на "панел" ли са ??
на "панел" ли са ??
baralya- ...........................
Брой мнения : 1075 Рожд.дaта : 14.11.1967
Години : 57
Да, на панел са. Мислех си да ги демонтирам и да измисля начин да ги монтирам на колесара, та да не свалям всеки път, но...не искам някой път да изляза и да открия, че колесара ми вече няма номер. Утре ще го покажа с панела и подпората.
Така изглежда двигателят, готов за път. Стойката държи ботуша, а и самият двигател и отнема голяма част от теглото и натоварванията върху транеца.
Мойта даже е и на пружина, амортисьор един вид :609c1f728720fbШморхи написа: Така изглежда двигателят, готов за път.
Шморхи написа:
Така изглежда двигателят, готов за път. Стойката държи ботуша, а и самият двигател и отнема голяма част от теглото и натоварванията върху транеца.
За твърда лодка няма особен смисъл от тая подпора - транеца ако не може да издържи 15 коня моторче... :217b315cad77fe
Тедо,не пиши глупости бе майна,на два двигателя им ебах мамата,като ги возех без тази подпора,на единия,Сузукито което сега ползвам,скоро минах през тази подпора и я строших с джипа,докато се прибера до базата,изкърти стойката която задържа двигателя в различни позиции,макар после да завързах двигателя здраво за да не подскача,от вибрациите по време на транспорта,всичко стана мазало.Съветвам всеки да си сложи такава подпирачка,гарантира си безпроблемно риболовите,иначе,я ще удари в камъните по черните пътища мотора под перката и ще го счупи,или ще се изкърти нещо по двигателя,вече два пъти го имам този проблем.Даже,на тези алуминиевите подпиралки,да не се разчита,трябва да се сменят тръбите със здрави неръждаеми,да да държат и да не се трошат.Аз както знаете,пиша от опит,на два пъти,с тези проблеми си развалям риболовите,псувни,нерви,главоболия,повече не рискувам,двигателя винаги е вдигнат над пътя,въпреки че винаги си мислим че като е на две педи от пътя когато е пуснат,няма нищо да му стане,понякога закона на Мърфи мисли друго и ни изненадва точно когато най-неочакваме.Поздрав,и не приемайте написаното като заяждане а като съвет - приятелски !!!
П.П А,не само че изкриви джаджата дето стопира двигателя на тяколко позиции,на всичкото отгоре,на чисто нов двигател,еба мамата и да двете резби,които я държат,наложи се да правя нове болтове при стругар,на ново копирах тази джаджа по старата,добре че не беше паднала,направих я от неръждавейка но с 1.5 мм по дебели от оригинала,а бе страшни ядове
П.П А,не само че изкриви джаджата дето стопира двигателя на тяколко позиции,на всичкото отгоре,на чисто нов двигател,еба мамата и да двете резби,които я държат,наложи се да правя нове болтове при стругар,на ново копирах тази джаджа по старата,добре че не беше паднала,направих я от неръждавейка но с 1.5 мм по дебели от оригинала,а бе страшни ядове
krokibg- ...........................
Брой мнения : 168 Рожд.дaта : 23.09.1963
на мен пък точно такава подпора ми издра ботуша след като тампончетата й се скъсаха за 20км каране по асфалт и остана да опира на болтчетата... карам си двигателите в работно положение и няма никакъв проблем. Ако колесарът е много нисък, при достегане до черен път с неравности вдигам мотора - иначе -не!
НОВО!
Витла (пропелери, перки :) ) с 4 лопатки за двигатели от 25кс и нагоре - първият "спортен" модел витло от алуминиева отливка (на поносима цена). Серията се казва SPITFIRE.
Ако настоящият пропелер е ОК като стъпка, слагате същата стъпка SPITFIRE и максималната скорост се вдига!
Пояснявам: При подходяща стъпка на пропелера и стандартно натоварване на лодката (например 2 човека и такъми) двигателят трябва да достига номинални обороти (например 5000 или 5500 в зависимост от модела - изписани са в спецификацията).
Витла (пропелери, перки :) ) с 4 лопатки за двигатели от 25кс и нагоре - първият "спортен" модел витло от алуминиева отливка (на поносима цена). Серията се казва SPITFIRE.
Ако настоящият пропелер е ОК като стъпка, слагате същата стъпка SPITFIRE и максималната скорост се вдига!
Пояснявам: При подходяща стъпка на пропелера и стандартно натоварване на лодката (например 2 човека и такъми) двигателят трябва да достига номинални обороти (например 5000 или 5500 в зависимост от модела - изписани са в спецификацията).
от днес влиза в сила ценовата листа на Меркури за 2013г - цените са леко нагоре при малките мотори /около 2%/
http://www.zanderbg.com/mercury_outboards.html
http://www.zanderbg.com/mercury_outboards.html
Тедо,кой месец да се услушваме за промоции като от първата страница?
Borkata написа:Тедо,кой месец да се услушваме за промоции като от първата страница?
ти нали си купи употребяван мотор???
Не съм ама това е друга тема.Таа кажи ще има ли по-натам цени,подобни на тези от първа страница?:)
Borkata написа:Не съм ама това е друга тема.Таа кажи ще има ли по-натам цени,подобни на тези от първа страница?:)
има 15кс къс ботуш за дистанционно управление - поне лодка намери ли си? Щото нали знаеш, че мотора е според лодката
Трбва да има и спасителни ризи маторят , чи кат му потъни лоткътъ, да му остане барем онТедо написа: Щото нали знаеш, че мотора е според лодката
:6e6ebecd09233a :6e6ebecd09233a
академик, пиша ги тия неща, щото тая година имах 2 случая на хора дето с голям мерак си купиха мотори, а после искаха да ги сменят, щото си намерили лодки за друг тип мотор /на единият транеца му дълъг, на другия моторът му малък/...
Ама никой не иска да вземе ползван мотор на цената на нов, нищо че само 1 ден е пускан на вода!
Ама никой не иска да вземе ползван мотор на цената на нов, нищо че само 1 ден е пускан на вода!
Абе ползван, ти пред магазина да го изкараш и цената му е 20% надолу както си е в сандъка, всеки си вика, нещо му има да е тукаТедо написа:академик, пиша ги тия...............
А за другото си прав, мотора според коритото, аз просто викам, Борката да си има едно наум с тоя сал на Робинзон............
Стига па и ти бе перфектна е лодката.
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Страница 2 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing