Агалина или всичко по ПЕТ :D
+14
КИРО
ПЛУВЧО
JimBeam
vatus
andro68
gogo26
Tiho Todorov
Pesho N.Zagora
Marco Polo
Мънцата
strijok
Венци
майсторчето страхил
Rimohit
18 posters
Страница 1 от 1
Агалина или всичко по ПЕТ :D
17 Юли
От доста време с Боянски си приказвахме да посетим нос Агалина и околните му места .
Самия нос се намира южно от Созопол (за тези , които не знаят) и е онова място по вече стария път , където след Каваци пътя започва да се изкачва и вие с няколко завойчета .
До Дюни в ляво от пътя се намира този нос а местните така наричат цялата тази сбирщина скали .
[You must be registered and logged in to see this image.]
Удобно място за пускане на каяк се явява плажа на Дюни (началото на шоферския плаж)
Плажната ивица е къса и каяците се носят лесно . От северната страна се намира плажа на Каваци . Там има много пясъчни дюни и дори с един чанта е отегчително да се върви чак до водата , а какво остава за каяк.
Речено -сторено , както се казва . От там нататък всички събития в моите очи се развиха около числото 5 !
Събудих се в 4 без ПЕТ . Суетене около товарене , пътуване ...
В ПЕТ сутринта вече бяхме на плажа . Откакто направиха новия път на На Дюни е относително спокойно и много красиво
Успяхме да посрещнем слънцето , и от самото начало на деня се очерта да е доста топличко . Предварително бях проучил какво , що на Агалина от близките изминали дни. Имахме информация за доста уловен меджит. Аз се шегувах , че ние сме тръгнали за сафрид , за да мога да мариновам за Широка Поляна . Понапреднахме към носа , пуснахме сонара а той веднага отчете риби. Пуснахме чепаретата и изненада ! Редовни сафриди . Е не бяха пълни чепарета но и на това не се бяхме надявали .Паднеше ли чепарето на дъното веднага се накичваше с дракони .
Още в началото хванах ПЕТ сафрида и над петдесет и ПЕТ дракона. Боби беше с десети номер чепаре и вадеше регулярно по една две рибки . А реших да упорствам с класическото сафридено чепаре (осми номер) през целия ден и резултатите не бяха добри. Така Майстор Боби с превъзходните си саморъчно направени чепарета продължаваше да скубе и трупа актив , като от време на време закачаше по някой дракон . Не ни се събираха тези дракони но аз все пак бях поблазнен и взех няколко мега-дракона (над 30см)
Ето нормално натоварено чепаре с борещи се дракони :D
Много често по ПЕТ на брой!
А това е самия нос .Огрян от сутрешното жежко слънце и обагрен в червени тонове.
Продължавах да скубя дракони , и вече ми беше невероятно досадно да ги откачам с клещи . При едно от откачанията на едно средно драконезе ми се стори ,че то подава лъч към мен напред и ми вика , като малко бебе- "БОЦ" . Неволно му подадох показалеца си и направихме ......ами "БОЦ"
Пет пъти го наругах . Моментална ужасна болка ме обзе . Пръста ме заболя толкова мигновено и силно , че съвсвем скоро усетих леко премаляване. За ПЕТ секунди се докопах до едно от малкото диви каменисти плажчета , за да видя дали ще има някакви последствия това убождане . Болката си остана зверска но отток нямаше. По едно време реших , че ми писна да ме боли и взех да се занимавам , като гонех скаридите с живарника. Водата бе невероятно прозрачна.
Ето го и резултата до момента. Почти кило сафрид и няколкото едри "обезопасни" дракона.
Поснимах малко подводните красотии
И след двадесетина минутки решихме , да потърсим пасажите с платерини . Боби отново показа класа и аз докато проверявах едни скали за нещо попченско (но вадейки отново дракони) той вече беше намерил един пасаж. Докато се разпилее аз успях да направя ПЕТ риби . Майстора приключи с около ПЕТ пъти повече. Макар да беше още десет и ПЕТ решихме да направим първото разхлаждане , защото беше доста горещо . Намерихме си сянка и ...
Ето кратък разчет на платерините. Моите :
И на майстора:
Кеф и спокойствие..
Следващата ни спирка бе новия мидарник пред каваци.
Боби отиде и напипа пак регулярни сафрида. Аз исках да видя как са поповете в тези води но по пътя подгоних едни делфини .
Обаче напипах и няколко екземпляра най накрая ...
Да казвам ли , че бяха ПЕТ :D
Време за втора почивка ...
Тук едни "фокусирани" рибки
Е от това по дебела сянка здраве му кажи:
Е трябваше да я подпирам от време на време , че ако падне ще се изпечем .
ПЕТ пътя я подпирах
Доволни физиономии ...
Хайде стига толкова за да не ставам досаден.
Пихме по една бира на сянка под едни каваци а от морето вече се беше появил прохладен бриз и хич не ни се тръгваше . Но бяхме осигурили пресни вкусотии и трябваше да ги подготвям за Широка Поляна във вид , който някой ще нарекат тънки мезета , други -морски дарове , трети -дар от Нептун .
Поехме по пътя на обратно ..
Скоро ще поемем друг път . Път прохладен , див и красив . Но ще донесем и кътче от морето...
От доста време с Боянски си приказвахме да посетим нос Агалина и околните му места .
Самия нос се намира южно от Созопол (за тези , които не знаят) и е онова място по вече стария път , където след Каваци пътя започва да се изкачва и вие с няколко завойчета .
До Дюни в ляво от пътя се намира този нос а местните така наричат цялата тази сбирщина скали .
Удобно място за пускане на каяк се явява плажа на Дюни (началото на шоферския плаж)
Плажната ивица е къса и каяците се носят лесно . От северната страна се намира плажа на Каваци . Там има много пясъчни дюни и дори с един чанта е отегчително да се върви чак до водата , а какво остава за каяк.
Речено -сторено , както се казва . От там нататък всички събития в моите очи се развиха около числото 5 !
Събудих се в 4 без ПЕТ . Суетене около товарене , пътуване ...
В ПЕТ сутринта вече бяхме на плажа . Откакто направиха новия път на На Дюни е относително спокойно и много красиво
Успяхме да посрещнем слънцето , и от самото начало на деня се очерта да е доста топличко . Предварително бях проучил какво , що на Агалина от близките изминали дни. Имахме информация за доста уловен меджит. Аз се шегувах , че ние сме тръгнали за сафрид , за да мога да мариновам за Широка Поляна . Понапреднахме към носа , пуснахме сонара а той веднага отчете риби. Пуснахме чепаретата и изненада ! Редовни сафриди . Е не бяха пълни чепарета но и на това не се бяхме надявали .Паднеше ли чепарето на дъното веднага се накичваше с дракони .
Още в началото хванах ПЕТ сафрида и над петдесет и ПЕТ дракона. Боби беше с десети номер чепаре и вадеше регулярно по една две рибки . А реших да упорствам с класическото сафридено чепаре (осми номер) през целия ден и резултатите не бяха добри. Така Майстор Боби с превъзходните си саморъчно направени чепарета продължаваше да скубе и трупа актив , като от време на време закачаше по някой дракон . Не ни се събираха тези дракони но аз все пак бях поблазнен и взех няколко мега-дракона (над 30см)
Ето нормално натоварено чепаре с борещи се дракони :D
Много често по ПЕТ на брой!
А това е самия нос .Огрян от сутрешното жежко слънце и обагрен в червени тонове.
Продължавах да скубя дракони , и вече ми беше невероятно досадно да ги откачам с клещи . При едно от откачанията на едно средно драконезе ми се стори ,че то подава лъч към мен напред и ми вика , като малко бебе- "БОЦ" . Неволно му подадох показалеца си и направихме ......ами "БОЦ"
Пет пъти го наругах . Моментална ужасна болка ме обзе . Пръста ме заболя толкова мигновено и силно , че съвсвем скоро усетих леко премаляване. За ПЕТ секунди се докопах до едно от малкото диви каменисти плажчета , за да видя дали ще има някакви последствия това убождане . Болката си остана зверска но отток нямаше. По едно време реших , че ми писна да ме боли и взех да се занимавам , като гонех скаридите с живарника. Водата бе невероятно прозрачна.
Ето го и резултата до момента. Почти кило сафрид и няколкото едри "обезопасни" дракона.
Поснимах малко подводните красотии
И след двадесетина минутки решихме , да потърсим пасажите с платерини . Боби отново показа класа и аз докато проверявах едни скали за нещо попченско (но вадейки отново дракони) той вече беше намерил един пасаж. Докато се разпилее аз успях да направя ПЕТ риби . Майстора приключи с около ПЕТ пъти повече. Макар да беше още десет и ПЕТ решихме да направим първото разхлаждане , защото беше доста горещо . Намерихме си сянка и ...
Ето кратък разчет на платерините. Моите :
И на майстора:
Кеф и спокойствие..
Следващата ни спирка бе новия мидарник пред каваци.
Боби отиде и напипа пак регулярни сафрида. Аз исках да видя как са поповете в тези води но по пътя подгоних едни делфини .
Обаче напипах и няколко екземпляра най накрая ...
Да казвам ли , че бяха ПЕТ :D
Време за втора почивка ...
Тук едни "фокусирани" рибки
Е от това по дебела сянка здраве му кажи:
Е трябваше да я подпирам от време на време , че ако падне ще се изпечем .
ПЕТ пътя я подпирах
Доволни физиономии ...
Хайде стига толкова за да не ставам досаден.
Пихме по една бира на сянка под едни каваци а от морето вече се беше появил прохладен бриз и хич не ни се тръгваше . Но бяхме осигурили пресни вкусотии и трябваше да ги подготвям за Широка Поляна във вид , който някой ще нарекат тънки мезета , други -морски дарове , трети -дар от Нептун .
Поехме по пътя на обратно ..
Скоро ще поемем друг път . Път прохладен , див и красив . Но ще донесем и кътче от морето...
Последната промяна е направена от Rimohit на Вто 19 Юли 2011 - 16:17; мнението е било променяно общо 1 път
Rimohit- ...........................
Брой мнения : 603 Рожд.дaта : 24.06.1979
Години : 45
Re: Агалина или всичко по ПЕТ :D
Готино е да обикаляш с каяка из тези красоти ,далеч от летовническата лудница ,а риболова и рибите са си супер
майсторчето страхил- ...........................
Брой мнения : 1594 Рожд.дaта : 01.07.1964
Години : 60
Думите тук са излишни,невероятни снимки и супер преживяване :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
Венци- ...........................
Брой мнения : 1393 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 46
Евала :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
strijok- глоб.модератор
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Браво, Тишо! Много готино!
Marco Polo- ...........................
Брой мнения : 1233 Рожд.дaта : 01.04.1968
Години : 56
Невероятно е било преживяването думите са излишни страхотен риболов и снимки .
Pesho N.Zagora- ...........................
Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Години : 54
Мнооооого спокойствие и красота
Tiho Todorov- ...........................
Брой мнения : 2535 Рожд.дaта : 19.06.1976
Години : 48
Благодаря ви , момчета ! Дано се запази тази красота за всички ни! :609c1f728720fb
Майстори!
Знаете как да си го направите кефа
Знаете как да си го направите кефа
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Браво!Страхотен репортаж-все едно бях с вас!Късмет и занапред!
andro68- ...........................
Брой мнения : 777 Рожд.дaта : 18.11.1968
Години : 56
Тишооооо, голям дразнител си...пак ми се напълниха очичките.
Страшотен излет и отново невероятен фото- репортаж ! :217b315cad77fe
Страшотен излет и отново невероятен фото- репортаж ! :217b315cad77fe
vatus- ...........................
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68
Само така Тишо, по 5 на нож
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
:thumbsupsmiley
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
За тази червена рибка ли спомена ?
Много ми е интересно каква е ?
Гледам водата е мнооого чиста,колко градуса беше ?
Питам от любопитство,че такава вода през този сезон - не съм виждал от мноооого години.
Щях да забравя - благодарско за репортажа,супер е.
За тази червена рибка ли спомена ?
Много ми е интересно каква е ?
Гледам водата е мнооого чиста,колко градуса беше ?
Питам от любопитство,че такава вода през този сезон - не съм виждал от мноооого години.
Щях да забравя - благодарско за репортажа,супер е.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Да, а в дясно и горе от нея има нещо шарено , То беше или някаква зеленушка или юнкер.Имаше две такива риби и това червеното рибе бе много по малко от тях 2-3 см и се движеха в комплект. Жалко , че не са станали хубави снимките за да го разпознаем
Сега попитах Боби колко е показвал сонара за водата. Между 25 и 27 градуса
Нереално бистро беше! Като погледнеш въжето на някой мидарник как се спуска надолу свят ти се завива..
Нереално бистро беше! Като погледнеш въжето на някой мидарник как се спуска надолу свят ти се завива..
Супер як репортаж с доста видове квалитетни рибоци :3f7e6dc87de4b9
карид- ...........................
Брой мнения : 415 Рожд.дaта : 08.09.1974
Години : 50
Чудесно изкарване и чудесен репортаж!
Водата на Змийския Остров онзи ден беше 27.8 градуса и то не на плажа, а на самия остров, където има камънак и дълбочина. На плажа гарантирано беше над 30. Неприятно топла беше.
Водата на Змийския Остров онзи ден беше 27.8 градуса и то не на плажа, а на самия остров, където има камънак и дълбочина. На плажа гарантирано беше над 30. Неприятно топла беше.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Поздравления за хубавия излет.На това място до 16 юли хващах много и големи миджити.Бургаските приятели категорично предпочитаха миджита пред попчето.Иначе на малкия пангус за няколко часа хващах доволно количество попчета.Ако решиш да пробваш за миджит на същото място ,опитай около най-крайната шамандура на мидарника.Задължително слагай стръв на няколко куки на чепарето.Ще останеш приятно изненадан,7-8 човека вечеряхме обилно с 3-4 часовия ми риболов на миджит.Задължително условие е и живарника,ако не искаш да съсипеш хубавата рибка.Успех и дано се видим на есен за сериозния риболов. :609c1f728720fb
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58
Страхотно
vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 54
Нямаше го Тони ... доста обиколихме и това бяха рибите .... Сафрид , много дракони и чат пат попчета.Попчетата са точно от тази шамандура. Точно така ловя по принцип .С чепрае и стръв на долните две три куки . Но и на това сме повече от доволни :dancingHappy_i
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон 25 Ное 2024 - 20:29 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing